Вівторок, 23.04.2024, 23:45
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » Велофорум » ПРО » Новини велоспорту
Новини велоспорту
GADДата: Неділя, 24.02.2019, 13:26 | Повідомлення # 721
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Тур ОАЕ-2019. Фотогалерея та цитати перед стартом



За день до старту першого випуску Тура Об'єднаних Арабських Еміратів в Абу-Дабі, в художньому музеї «Лувр Абу-Дабі» пройшла презентація команд і прес-конференція провідних гонщиків пелотону. Чемпіон світу Алехандро Вальверде (Movistar), Том Дюмулін (Sunweb), Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), Фернандо Гавірія (UAE Team Emirates), Марк Кевендіш (Dimension Data), Еліа Вівіані (Deceuninck - Quick-Step) розповіли про те, що відчувають перед стартом.

 

Після прес-конференції гонщики позували з головним призом гонки - семикутна (по числу Еміратів, по яких прокладений маршрут Тура) золотим трофеєм, а також відвідали музей «Лувр Абу-Дабі».

 
Алехандро Вальверде: «Гонка буде дуже красивою, вона проходить в таку пору року, коли хороша погода гарантована. Тур ОАЕ - важлива гонка. З двома гірськими етапами, на яких будуть складні фініші, гонка буде ще більш цікавою. Я відчуваю себе добре. Організація гонки відмінна. Я дуже радий взяти участь в Турі ОАЕ ».

 

  Том Дюмулін: «Я звик починати сезон тут. Як і в минулі роки, я готувався в тренувальному таборі в Тенеріфе, і досить пізно починаю сезон в Об'єднаних Арабських Еміратах, але в останні роки це працювало добре. Сподіваюся, так буде і в цьому сезоні.

 

  Завжди є питання з приводу форми, в якій перебуваю зараз. Ми з Вілко Келдерманом будемо боротися за генеральну класифікацію, а також підтримаємо Макса Валшайда в спринтах.

 

  Це гонка Світового туру, так що тут не просто підготовка до сезону. Я б хотів виграти Тур ОАЕ або, принаймні, зайняти високе місце в загальному заліку ».

 

  Вінченцо Нібалі: «Я тільки що приїхав з Тенеріфе, де працював на висоті в тренувальному таборі. На цій гонці хочу зрозуміти, в якій формі перебуваю. З кожним роком ця гонка стає більш важливою. Ми постараємося виступити добре ».

 

  Фернандо Гавірія: «Для нас Тур ОАЕ - одна з важливих гонок сезону. Ми приїхали сюди з гірниками, а ми з Олександром Крістоффом будемо боротися за спринтерських етапах. Те, що буде командна оброблення, для нас не дуже вигідно, але постараємося програти якомога менше, а потім виграти спринти і генеральну класифікацію ».

 

  Марк Кевендіш: «Звичайно, з Об'єднаними Арабськими Еміратами у мене пов'язані чудові спогади. Я вигравав Тур Дубая, був послом Тура Абу-Дабі, який був гонкою Світового туру. Це неймовірна країна. Чудово, що всі сім Еміратів можна буде побачити в одній гонці. Наша команда приїхала сюди боротися за генеральну класифікацію, постараємося вивезти наших хлопців на хорошу позицію перед підйомами. Я ж спробую показати максимум в спринтах ».

 

  Еліа Вівіані: «Тур Дубая став для мене важливою віхою в минулому сезоні. Можливо, це єдина багатоденна гонка, яку я зміг виграти у своїй кар'єрі. Тепер, коли Тур Дубая і Тур Абу-Дабі об'єдналися, гонка стала ще більш важливою. Командна оброблення створить тиск на всіх. Стартовий лист зі стількома чемпіонами дуже вражає ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 1306558.jpg (62.8 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 25.02.2019, 09:27 | Повідомлення # 722
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Подвійна перемога «Астани»: Якоб Фульсанг виграє «Вуельту Андалусії», Йон Ісагірре - другий
 



Відмінне завершення тижня для команди «Астана», яка здобула подвійну перемогу на багатоденній гонці вищої категорії «Вуельта Андалусії»: Якоб Фульсанг став переможцем підсумковій класифікації, а Йон Ісагірре посів друге призове місце. Також, Пельо Більбао фінішував 4-м в загальному заліку, а «Астана» перемогла в загальнокомандній класифікації гонки.

«Вуельта Андалусії 2019» завершилася заключним, 5-м етапом протяжністю 163,9 км до міста Алаурін-де-ла-Торре недалеко від Малаги. Етап закінчився масовим спринтом, який виграв чемпіон Європи Маттео Трентін. Ситуація в загальному заліку не змінилася, і після того, як напередодні Якоб Фульсанг став лідером в генеральній класифікації, сьогодні гонщик «Астани» офіційно був названий переможцем 65-го випуску «Вуельти Андалусії». Йон Ісагірре, який отримав приз, як найсильніший іспанський гонщик багатоденки, склав йому компанію на подіумі.


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 5522642.jpg (62.5 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 25.02.2019, 09:40 | Повідомлення # 723
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Команда Jumbo-Visma - переможець командної гонки на час на 1-му етапі Туру ОАЕ-2019
 

 

  Гонщики нідерландської команди Jumbo-Visma здобули перемогу в командній гонці на час, який відкрив перший випуск Тура ОАЕ-2019. Дистанцію в 16 км гонщики Jumbo-Visma, що виступають на велосипедах Bianchi Aquila CV, подолали за 16 хвилин 49 секунд з середньою швидкістю 57 км / ч.

 

  Хоча на проміжній відсіченні команда Sunweb була кращою, випереджаючи Jumbo-Visma на 2 секунди, на фініші Sunweb програли гонщикам нідерландської команди 7 секунд, зайнявши в підсумку 2-е місце на етапі. Трійку кращих команд на 1-му етапі замкнула команда Bahrain-Merida, яка програла гонщикам Jumbo-Vimsa 9 секунд. 29-річний словенський гонщик команди Jumbo-Visma Прімож Рогліч надів майку лідера в гонці, яка для нього є першою в цьому сезоні. Лауренс Де Плюс убрався в білу майку кращого молодого гонщика.


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 1406896.jpg (93.1 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 25.02.2019, 09:51 | Повідомлення # 724
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Тадей Погачар - переможець Вольти Альгарве-2019



20-річний словенський гонщик команди UAE Team Emirates Тадей Погачар (Tadej Pogačar) здобув перемогу на першій в кар'єрі багатоденній гонці, вигравши генеральну класифікацію Вольти Альгарве-2019. Перед стартом фінального етапу з фінішем в підйом Альто де Мальян (Alto do Malhão) перевага Погачара над найближчим суперником Sunweb Сереном краги Андерсеном становило 29 секунд.

 

  Атака Андерсена за 23 км до фінішу на Альто де Вермельос дозволила датському гонщику команди Sunweb на якийсь час стати віртуальним лідером загального заліку. Але на фінальному підйомі Альто де Мальян перевага Серена Крага Андерсена почало танути, і він не зміг перехопити майку лідера у молодого словенського гонщика, програвши йому в загальному заліку 14 секунд. Трійку кращих в загальному заліку Вольти Альгарве-2019 замкнув Ваут Пулс (Sky), який поступився Погачару 21 секунду.

Тадей Погачар: «Я трохи запанікував, але заспокоївся, коли побачив, що Сімоне Петіллі і Валеріо Конті в порядку. Коли суперники почали атакувати, стало важко, але мої товариші по команді такі сильні, я вірив в них. Десь з 120 кілометра гонка пішла на високій швидкості, хоча і до цього було нелегко. Коли почалися атаки, зі мною були помічники, і це додало впевненості.

Коли перетинав фінішну лінію, не знав, який розрив. Але мені сказали, що я виграв. Емоції зашкалювали. Це неймовірно. Не можу описати, як я щасливий.

 

  Сьогодні виповнилася моя мрія. Мені складно повірити, що я виграв багатоденну гонку, тільки почавши кар'єру. Коли стартував тут, не думав про генеральній класифікації. Але після завалу на першому етапі, що перекреслив шанси нашого капітана, я виявив, що перебуваю попереду, а перемога на етапі принесла мені жовту майку. Мої товариші по команді підтримали мене, зміцнили віру в свої сили, допомогли залишитися попереду ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 1090281.jpg (60.3 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 26.02.2019, 21:29 | Повідомлення # 725
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фернандо Гавірія - переможець 2 етапу Тура ОАЕ-2019
 

 

   Колумбійський гонщик команди UAE Team Emirates Фернандо Гавірія здобув перемогу в спринті на 2-му етапі Туру Об'єднаних Арабських Еміратів-2019, випередивши чемпіона Італії Еліа Вівіані (Deceuninck - Quick Step) і австралійського гонщика Калеба Евана (Lotto Soudal). Це третя перемога ГАВІР в кольорах команди UAE Team Emirates і перша в цьому сезоні на гонці Світового туру.

 

  Під час 2 етапу через бокового вітру утворилися ешелони. Приблизно за 100 км до фінішу утворилася група лідерів, до якої увійшли 26 гонщиків, в тому числі Прімож Рогліч (Jumbo-Visma), Алехандро Вальверде (Movistar), Вінченцо Нібалі (Bahrain-Merida), а також Фернандо Гавірія, Марсель Кіттель (Katusha -Alpecin) і Калеб Юен (Lotto Soudal). Еліа Вівіані, що втратив час з-за завалу, був змушений наздоганяти разом з товаришами по команді, і за 66 км до фінішу пелотон зібрався.

 

  Еліа Вівіані заперечує, що гонитва вплинула на фінальний спринт: «Думаю, хтось торкнувся колесами, поїхав вправо і вдарився в Москоне. Москоне впав, я теж був там. Мені довелося гальмувати, в результаті я випав з першої групи. Я відразу зупинив хлопців, але нам довелося ще багато кілометрів наздоганяти. Звичайно, я був розчарований, тому що, можливо, там могла вийти гарна атака. На щастя, ми повернулися, у нас був план на фініш. На бічних вітрах ті, хто їде попереду, прикладають всі сили. Ми позаду також викладалися, але їхали дуже злагоджено, так що не думаю, що це вплинуло потім на спринт ».

 Фернандо Гавірія: «Ця перемога важлива не тільки для мене, а й для всієї нашої команди, для наших спонсорів. Адже це перемога на домашній гонці. Мене ідеально розвезли в спринті. Олександр Крістофф чудово відпрацював. Він - один з кращих спринтерів світу, і був сьогодні найкращим розвозять. Вся команда весь день працювала ідеально.

 

  Сьогодні був вітряний день, причому з досить дивним вітром, який спочатку розбивав пелотон на групи, а потім все знову збиралися через кілька кілометрів. Спринт був досить непростим, тому що на фініші вітер був зустрічним.

 

Я почав спринт за 200 м до фінішу. Моя нога йде, буду боротися за більшу кількість перемог до кінця Тура ОАЕ-2019 ».

 

  Еліа Вівіані: «Гавірія сьогодні був найсильнішим, тут мені більше сказати нічого. Він почав спринт за 200 м до фінішу при вітрі, який спочатку був лівим зустрічно-бічним, а потім став просто зустрічним. А він знаходився в центрі дороги. Ми знаємо, що якщо Фернандо ідеально розвезуть, то перемогти його складно. Йому підходить довгий спринт, в порівнянні з іншими спринтерами він продовжує спрінтовать, коли хтось перебуває поруч з ним. Ми сто метрів їхали з ним голова до голови, але на фініші він завжди випереджає на полколеса. І коли такий гонщик як Крістофф трансформується з лідера в розвозять, боротися складно, тому що вони обидва добре відчувають спринт.

 

  Мені довелося міняти напрямок через вітер, але так склалося. Ми винесемо урок з того, що сталося сьогодні, і краще підготуємося до наступного загального спринту ».

 

  Прімож Рогліч: «Гонка була типова для етапу з боковим вітром. З'явилися ешелони, але я знаходився в першій групі завдяки допомозі товаришів по команді. Потім пелотон зібрався. З досвіду Тур де Франс я вже знаю, що не повинен упускати перший ешелон. Думаю, завтра багато гонщиків будуть мене атакувати. Тур ОАЕ - моя перша гонка після тренувального табору, і поки не можу сказати, як відповість нога завтра ».
Прикріплення: 7229046.jpg (41.9 Kb)
 
GADДата: Середа, 27.02.2019, 08:04 | Повідомлення # 726
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Алехандро Вальверде - переможець 3-го етапу Туру ОАЕ-2019
 

 

 Алехандро Вальверде здобув першу перемогу в райдужній майці чемпіона світу, вигравши етап з першим фінішем в підйом на першому Туре Об'єднаних Арабських Еміратів. Очікування перемоги 38-річного іспанського гонщика команди Movistar закінчилися на 3-му етапі Туру ОАЕ-2019.

 

  На фініші в под'ёмДжебель-Хафит (Jebel Hafeet) Вальверде не ставши реагувати на атаку лідера загального заліку Приможа Рогліча (Jumbo-Visma), який поїхав за 4 км до фінішу. За 2,5 км до фінішу чемпіон світу атакував з групи переслідувачів, пройшов Дена Мартіна (UAE Team Emirates), добрав групу Рогліча на останньому кілометрі, а потім випередив у спринті Приможа Рогліча і французького гонщика команди Groupama-FDJ Давида Годю.

 

Після чотирьох других місць на ранніх гонках сезону Алехандро Вальверде здобув першу перемогу в сезоні і 123-у в кар'єрі, яка також є 100-й перемогою Вальверде в команді Еусебіо Унсуе. За підсумками 3-го етапу Туру ОАЕ-2019 Алехандро Вальверде піднявся на 2-у позицію в загальному заліку, де поступається словенському гонщику Прімож Роглічу 14 секунд.

 

У віці 38 років 10 місяців і 1 дня Алехандро Вальверде також став найстаршим гонщиком, який здобув перемогу, будучи діючим чемпіоном світу.

Алехандро Вальверде: «Я так сильно прагнув цієї першої перемоги. Знав, що буде складно, тому що на цій гонці сильні суперники. Але я відчував себе добре, і, перш за все, ретельно розподілив зусилля. Там був дуже сильний вітер, сильніше, ніж буває зазвичай. Мені було ясно, що перший, хто атакує задовго до фінішу, заплатить за це в кінці підйому. Тому я знав, що Рогліч поїхав занадто рано. Треба бути обережним, триматися в групі і вистрибувати з неї ближче до фінішу, не раніше тієї точки, на якій я атакував в минулому році.

 

  Я чекав тільки цього прямого відрізка, який зовсім поруч з готелем. І коли ми під'їхали до нього, я пішов на всіх парах, щоб наздогнати Дена Мартіна. Потім трохи відпочив, і погнався за іншими. Було зрозуміло, що Рогліч дуже сильний, і хоча я був впевнений в своїх силах, відчував себе добре під час всього підйому, і став відчувати ще краще, коли атакував, я все одно не був повністю впевнений в тому, що зможу наздогнати лідерів. У мене був шанс тільки в тому випадку, якщо вони не будуть працювати злагоджено. Так і вийшло.

 

  Для мене це ще одна історична перемога, яка стала фотокопією перемоги минулого року, але на цей раз вона особлива, так як здобув її, будучи чемпіоном світу.

 

  Це неймовірно. Я пишаюся, що зміг здобути першу перемогу в райдужній майці, та ще на гонці Світового туру, такий, як Тур Об'єднаних Арабських Еміратів, і проти таких сильних суперників. Все це завдяки команді, яка працювала не шкодуючи сил останні три дні. Ця перемога також данину пам'яті мого дядька Дієго, який пішов з життя кілька днів тому. Він був мені дуже дорогий.

 

  Ми вже виграли, досягли великої мети. Генеральна класифікація? Це складно. Якщо з'явиться шанс - чудово, ні - не так важливо. Звичайно, ми будемо боротися, але треба рухатися крок за кроком ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 6988292.jpg (26.9 Kb)
 
GADДата: Середа, 27.02.2019, 08:09 | Повідомлення # 727
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
UCI штрафуватиме за викинуті поза допустимих зон бачки і сміття
 

 

  З перших весняних класик 2019 року Omloop Het Nieuwsblad і Kuurne-Brussel-Kuurne вступають в силу нові правила Міжнародного союзу велосипедистів (UCI) - штрафи за кинуті на узбіччя дороги порожні бачки складуть від 200 до 500 швейцарських франків. А певних обставин, якщо викидання бачка було небезпечним і могло завдати шкоди людям, штраф може досягати 1000 швейцарських франков.Об цьому в інтерв'ю Het Nieuwsblad повідомив комісар суддівського журі UCI Філіп Марьен (Philippe Marien).

Філіп Марьен: «Викинуті в канал або кинуті і залишилися лежати як сміття на дороги бачки більше неприпустимі в наш час. Ми повинні зупинити тих гонщиків, які розкидають непотрібні речі де доведеться, тих, хто відразу після того, як від'їхали від технічки, починають викидати бачки.

 

  Професійні велогонщики Світового туру повинні служити прикладом. Збільшивши штрафи, ми хочемо задати стандарти, взяти на себе відповідальність в екологічному плані. Перед зоною харчування і відразу після неї гонщикам дається можливість звільнитися від сміття. Також можна викидати сміття за 20 км до фінішу.

 

  Звичайно, можна просто передати бачки глядачам або віддати в техничку. Стає небезпечно для життя, коли гонщик, повний адреналіну, жбурляє в бік глядачів заповнений до половини бачок. Ми не хочемо це більше бачити ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 0928703.jpg (39.0 Kb)
 
GADДата: Середа, 27.02.2019, 16:52 | Повідомлення # 728
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Ремко Евенпул зійшов з Тура ОАЕ-2019 після падіння на 4-му етапі



19-річний бельгійський гонщик команди Deceuninck-QuickStep Ремко Евенпул (Remco Evenepoel) не фінішувало на 4-му етапі Туру Об'єднаних Арабських Еміратів-2019, впавши на 85-му кілометрі дистанції. Евенпул покинув гонку на машині швидкої допомоги, але, як повідомив в інтерв'ю Sporza спортивний директор команди Герт Ван Бондт, за попередніми даними переломів у гонщика немає.

Герт Ван Бондт, спортивний директор команди Deceuninck-Quick Step: «Разом з ним ніхто не падав. Ремко відвезли на машині швидкої допомоги, але більше інформації поки немає ».

 

Пізніше команда Deceuninck-Quick Step повідомила в твіттері, що у Ремко Евенпула немає переломів, лише поверхневі ушкодження ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 6425454.jpg (37.5 Kb)
 
GADДата: Четвер, 28.02.2019, 13:04 | Повідомлення # 729
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Перша перемога Калеба Евана в команді Lotto Soudal
 


  24-річний австралійський гонщик Калеб Юен здобув першу перемогу в якості гонщика команди Lotto Soudal. На 4-му етапі Туру Об'єднаних Арабських Еміратів-2019, що завершився фінішем в крутий підйом на дамбу Хатта, Калеб Юен випередив на фініші італійського гонщика команди Trek-Segafredo Маттео Москетті і лідера генеральної класифікації Приможа Рогліча (Jumbo-Visma). Прімож Рогліч збільшив свою перевагу в загальному заліку з 14 до 21 секунди над найближчим суперником Алехандро Вальверде (Movistar).

 Калеб Юен: «У мене була перевага над іншими спринтерами: я важу 67 кг, а решта спринтери близько 80 кг. Так що співвідношення моєї потужності до ваги для такого підйому з 17% було краще. Я знав, що повинен був знаходитися не далі п'ятої-шостої позиції до початку підйому. Крістофф атакував, а коли я знайшов правильну передачу, то зміг його обійти. До цього стався завал, але я на той момент вже перебував попереду.

 

  З огляду на, наскільки тут сильний склад спринтерів, я насправді вважав, що саме на цьому етапі зможу виграти. Складнощі на цьому етапі почалися за 50 км до фінішу. Спочатку ми їхали спокійно, але раптово одна команда спробувала створити ешелони. Пелотон розвалився, але потім все знову зібралися.

 

  Я дуже радий, що здобув першу офіційну перемогу у складі команди Lotto Soudal. Хлопці весь день захищали мене від вітру і утримували на хорошій позиції. Підйом я почав, перебуваючи на третій позиції, нога йшла добре.

 

  Сьогоднішня перемога - хороший знак перед Мілан - Сан-Ремо, гонці, яка є моєю головною метою першої частини сезону. Щоб ставити за мету цю класику, треба тренуватися до неї спеціально, тому що її протяжність 300 км. І я вже тренуюся по 6 - 7 годин, щоб тіло звикло до таких відстаней. Ці тренування почалися в листопаді і грудні. Мені треба було починати працювати заздалегідь, щоб бути у формі до Мілан-Сан-Ремо. З минулого року я знаю, що можу виступити на ній добре. Зараз мої тренування будуються з прицілом на Мілан-Сан-Ремо. Сподіваюся, що в цьому році зможу фінішувати на одну позицію вище ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 7108812.jpg (46.4 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 01.03.2019, 19:23 | Повідомлення # 730
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Еліа Вівіані - переможець 5 етапу Тура ОАЕ-2019
 

 

30-річний італійський гонщик команди Deceuninck-Quick Step Еліа Вівіані здобув перемогу на 5-му етапі Туру Об'єднаних Арабських Еміратів-2019, яка стала 70-ю перемогою в його кар'єрі. Загалом спринті Вівіані обійшов на фінішній межі свого колишнього товариша по команді, гонщика команди UAE Team Emirates Фернандо ГАВІР і гонщика команди Katusha-Alpecin Марселя Кіттеля. Прімож Рогліч зберіг майку лідера на своїх плечах.

Еліа Вівіані: «Надихає, що я продовжую вигравати після успішного сезону минулого року і те, що я зміг виграти у Фернандо ГАВІР, який більше не виступає зі мною в одній команді, але якого вважаю найкращим спринтером світу. Перемогти його найскладніше. Я радий, що наша команда сьогодні перемогла після того, як на другому етапі ми програли йому. Мій розвозять поїзд працював відмінно в такому хаотичному спринті.

 

  Я попросив моїх товаришів по команді постаратися в розвезення, але почати його пізніше. Ми не стали ризикувати і сповільнилися, щоб суперники не вискочили з-за спини. Мёркёв почав за 500 м до фінішу, Дріс Девенінс теж відмінно відпрацював, але в той самий момент Крістофф передбачив нас по лівій стороні, що створило не те щоб плутанину, але все спринтери відразу почали спринт.

 

  Коли я побачив усіх топових спринтерів, що вишикувалися в лінію, подумав, що мені треба їхати по правій стороні. Чи не панікував, виждав точний момент. Пишаюся, що виграв цей спринт.

 

  Вчора ми правильно вирішили не витрачати багато сил і сфокусуватися на сьогоднішньому етапі. Ми не можемо завжди перемагати, але сьогодні ми розраховували зробити короткий і потужний розвіз, і все ідеально спрацювало ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 6037119.jpg (34.2 Kb)
 
GADДата: Субота, 02.03.2019, 20:05 | Повідомлення # 731
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Прімож Рогліч - переможець 6-го етапу Туру ОАЕ-2019
 

 

Прімож Рогліч ще на крок наблизився до перемоги на Турі Об'єднаних Арабських Еміратів-2019. 29-річний словенський гонщик, який надів майку лідера після перемоги Jumbo-Visma в командному обробленні на 1-му етапі, тепер додав до свого списку досягнень і індивідуальну перемогу на 6-му етапі з фінішем в підйом Джебель Джаіс Тура ОАЕ-2019.

 

  На 16-км підйомі з 6% середнім градієнтом до останніх кілометрів етапу попереду залишилася група з 15 гонщиків. За 300 м до фінішу атакував Ден Мартін (UAE Team Emirates), на його ривок відповів Том Дюмулін (Sunweb), але лідер загального заліку Тура ОАЕ-2019 Прімож Рогліч обійшов суперників і взяв перемогу на вершині Джебель Джаіс. Том Дюмулін перетнув фініш другим, а 22-річний французький гонщик команди Groupama-FDJ Давид Годю обійшов Дена Мартіна і замкнув трійку кращих на етапі. Чемпіон світу Алехандро Вальверде (Movistar), який після закінчення етапу зізнався, що погано себе почував в ніч перед стартом, перетнув фініш п'ятим.


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 0262078.jpg (71.4 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 04.03.2019, 10:22 | Повідомлення # 732
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Сем Беннетт - переможець 7 етапу Тура ОАЕ-2019



28-річний ірландський гонщик команди Bora-hansgrohe Сем Беннетт здобув перемогу на фінальному 7-му етапі Туру Об'єднаних Арабських Еміратів. Загалом спринті він обійшов на фінішній межі Фернандо ГАВІР (UAE Team Emirates) і Калеба Евана (Lotto Soudal). Це друга перемога Сема Беннетта в цьому році.

За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 4342817.jpg (46.5 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 04.03.2019, 10:32 | Повідомлення # 733
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Прімож Рогліч - переможець Туру ОАЕ-2019



Прімож Рогліч виграв першу гонку, з якої почав сезон, ставши переможцем першого випуску Тура Об'єднаних Еміратів. 29-річний словенський гонщик команди Jumbo-Visma надів майку лідера після першого етапу, командної гонки на час і втримав її до фіналу, вигравши також гірський етап з фінішем в підйом Джебель Джаіс. У генеральній класифікації Прімож Рогліч випередив свого найближчого суперника, чинного чемпіона світу Алехандро Вальверде (Movistar) на 31 секунду. Трійку призерів Тура ОАЕ-2019 замкнув 22-річний французький гонщик команди Groupama-FDJ Давид Годю, який також став найкращим молодим гонщиком.

Прімож Рогліч: «Я прийшов в велоспорт тільки в 2012, до цього був стрибуном на лижах з трампліну. І мені не здається, що перемоги прийшли легко і швидко. Мені було важко досягти цього рівня виступу. До того, як я приїхав на цю гонку, мені говорили, що гонки тут легкі і нудні. Але в цьому році нічого подібного не було. Командна оброблення та 4-й етап до дамби Хатта ускладнили гонку.

 

  Кожен день ми їхали на повній швидкості, кожен день були вітер і пісок. Так що ми дуже раді, що зможемо тепер трохи відпочити вдома. І ще щасливішим я від того, що покидаю Дубай з перемогою в гонці, де брало участь так багато сильних суперників. І величезне задоволення відчуваю від того, що я став переможцем самого першого випуску Тура Об'єднаних Арабських Еміратів ».

Алехандро Вальверде: «Найважливіше, що я фінішував на Туре ОАЕ-2019, незважаючи на температуру. З перемогою на етапі і другим місцем в загальному заліку я задоволений тим, чого вдалося досягти за допомогою моєї команди. Рогліч дуже сильний, знімаю перед ним і його командою капелюх. Що тепер? Починаю думати про Вуельті Каталонії. Сподіваюся, зможу показувати такі ж результати, як на цій гонці, підніматися на подіуми і в інших багатоденних перегонах сезону ».

Давид Годю: «Пишаюся, що фінішував третім в загальному заліку Туру ОАЕ-2019 і виграв білу майку. Це мій перший подіум на гонці Світового туру. Тепер мої цілі - показувати високі результати на гонках Світового туру, в яких візьму участь. Але головна мета - допомагати Тібо Піно. Ми будемо намагатися виступати якомога краще на кожній гонці, де будемо брати участь разом ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 1415020.jpg (51.6 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 05.03.2019, 08:41 | Повідомлення # 734
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Зденек Штибар - переможець класики Omloop Het Nieuwsblad-2019



 Зденек Штибар здобув перемогу на класиці Світового туру Omloop Het Nieuwsblad-2018, ставши першим чеським гонщиком, який виграв бельгійську брусчатую класику. 33-річний гонщик команди Deceuninck-Quick Step відібрали в групу лідерів, що сформувалася за 40 км до фінішу на підйомі Моленберг. Після зв'язки Мюра-Капельмюра і Босберга перевага групи, в якій крім Штибара перебували Грег Ван Авермат (ССС), Тім Велленса (Lotto Soudal), Олексій Луценко (Astana), Ділан Тёнс (Bahrain-Merida) становило близько півхвилини. За 2 км до фінішу Зденек Штибар атакував своїх попутників і за 1 км до фінішу набрав 10 секунд переваги. Грег Ван Авермат фінішував другим, Тім Велленса замкнув трійку призерів.

Зденек Штибар: «Нарешті, це сталося. Я зміг виграти брусчатую класику! Відчуття чудові, форма гарна, команда впевнена в мені, що дуже важливо. Сьогодні все склалося, я такий радий, що не можу підібрати слів.

 

  У порівнянні з минулим роком гонка йшла по-іншому. На цей раз на другий дистанції нам допомагав попутний вітер. Справжня гонка почалася на Моленберге. Ми працювали злагоджено, навіть на Мюре і Босберге вірили, що доїдемо до фінішу. Спочатку я хотів чекати спринту, але за 2 км до фінішу відчув, що треба атакувати, і дав повний газ.

 

  Я також мотивований, як і в минулому році, вірив, що зможу перемагати на великих перегонах, особливо з огляду на, що взимку підготовка пройшла відмінно. З командного технічки Том Стілс говорив мені, як команда в мене вірить. Таке ставлення команди унікально, підтримка неймовірна, ніхто не називає себе лідером, ми всі працюємо разом заради однієї мети, тому що ми «Зграя вовків». Тому ми так успішні ».


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 5089651.jpg (58.4 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 05.03.2019, 08:46 | Повідомлення # 735
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Австрійський велогонщик Штефан Деніфль зізнався у вживанні допінгу крові
 

 

  31-річний австрійський велогонщик Штефан Деніфль (Stefan Denifl) зізнався у використанні допінгу крові. Австрійська газета Kronen Zeitung повідомила, що Деніфль був викликаний в поліцію на допит у зв'язку з розслідуванням у справі доктора Марка Шмідта (Mark Schmidt).

Як повідомляє Kronen Zeitung і державна телерадіомовна компанія ORF, Деніфлю загрожує покарання за спортивне шахрайство у вигляді позбавлення волі до трьох років. На даний момент Штефан Деніфль не робив публічних заяв.

 

 Шмідт був лікарем команди Gerolsteiner, коли у велогонщиків команди Бернхарда Коля і Штефана Шумахера в 2008 році було взято позитивна допінг-проба. Потім доктор Шмідт перейшов на роботу в команду Milram.

 

  Штефан Деніфль прийшов в велоспорт в 2006 році, виступав в командах Vorarlberg, ELK Haus-Simplon, Cervelo, Leopard-Trek, Vacansoleil - DCM, IAM Cycling. У 2017 - 2018 роках Деніфль був гонщиком команди Aqua Blue Sport і приніс команді першу перемогу на етапі Гран-туру, вигравши 17-й етап до Лос-Мачукос на Вуельті Іспанії-2017.

 

  У жовтні 2018 роки команда CCC Team оголосила, що підписала контракт зі Штефаном Деніфлем, але потім 23 грудня було оголошено, що контракт з Деніфлем ні укладений в зв'язку з особистими обставинами гонщика. Замість Деніфля контракт був підписаний з Ріккардо Цойдлем.

 

  Після того, як стало відомо про визнання Деніфля, генеральний менеджер команди CCC Джим Очовіч в інтерв'ю Cyclingnews уточнив, що гонщик не брав участі ні в одному зібранні команди, не був ні в одному тренувальному таборі.


За матеріалами: https://velolive.com
Прикріплення: 2221054.jpg (51.6 Kb)
 
Форум » Велофорум » ПРО » Новини велоспорту
Пошук:

Вверх