Четвер, 25.04.2024, 14:33
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » Цікаве "ЗАКОРДОННЯ" (Все, що є цікавим ( не політичне))
Цікаве "ЗАКОРДОННЯ"
GADДата: Субота, 14.02.2015, 14:58 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У французькому місті Мантон 14 лютого стартує 82-й “Лимонний фестиваль”, який триватиме до березня.



( далі наводиться стаття за 2008 рік )

Країни, які сонечком зігріті більше за інших, багаті на екзотичні свята та фестивалі. Франція стала місцем, де народився один із найунікальніших і смачних фестивалів. На березі французької Рив'єри, в місті Ментон, щороку проводять фестиваль лимонів. У цьому році це вже 75-й за рахунком фестиваль, який обіцяє зібрати не менше двох сотень гостей та учасників.

Цитрусові для цього регіону мають велике значення, якщо не сказати стратегічне. Щорічно в цьому регіоні збирають три врожаї смачних цитрусових. Але найбільшим урожаєм вважається той, що припадає на березень-квітень. Саме тому фестиваль проводиться напередодні цієї події. Вперше фестиваль був проведений в 1933 році. Такого розмаху, як зараз, він тоді не отримав. Але з роками число учасників стало зростати, а слава про захід рознеслася по всьому світу. Тепер в останні тижні лютого в Ментон стікається армія гостей з різних куточків світу, щоб помилуватися на красу і велич всього, що відбувається.

Черговий 75-й фестиваль відбудеться в період з 16 лютого по 5 березня цього року. Цікаво, що кожен рік організатори свята готують сюрпризи і ніколи не повторюються в своїх ідеях. Можна щороку відвідувати фестиваль лимонів і дивуватися тій красі, яка панує на вулицях Ментона. Під час фестивалю все місто прикрашене незвичайними й дивовижними скульптурами, зробленими з цитрусових. Споруди з незвичайного матеріалу різного розміру демонструють на спеціальних візках або виставляють на загальний огляд в садах Bioves.

Фестиваль завжди починається з святкової ходи, яке відбувається за участю дітей. Вони розігрують сценки тематичні, пов'язані з темою свята цього року.

Черговий фестиваль буде присвячений темі острівної культури. Чи можна припустити, що сценки та скульптури святкової ходи будуть присвячені історії та культурі островів. Але святкова хода та численні скульптури з ароматних і соковитих цитрусових фруктів - це ще не все, що може подарувати фестиваль його гостям.

Одним з ключових моментів всього фестивалю є ремісничий ярмарок . Тут можна не тільки познайомитися з ремеслами цього регіону, а й, найголовніше, покуштувати страви з цитрусових. Виявляється, місцеві кулінари знають толк в тому, як зі звичайного кислого лимона зробити солодкі ласощі або пікантний гарнір до м'яса. При цьому якщо одна з страв вас зацікавить, то кухар із задоволенням поділиться з вами рецептом його приготування.

Одним словом, протягом 15 днів Ментон занурюється в аромат цитрусових плодів і казкових персонажів . Скульптури гігантських історичних і придуманих персонажів наводнюють вулиці маленького міста. Але найбільше їх можна побачити на узбережжі і в садах Bioves, де проводять парад скульптур. Кожен рік для виготовлення цитрусових скульптур використовується більше ніж сто тридцять тонн лимонів, апельсинів і грейпфрутів.

За своїм розмахом це свято лимонів мало чим відрізняється від фестивалів зі світовим ім'ям, які проходять в Ріо-де-Жанейро та Венеції. Артисти і клоуни грають кожен свою роль в цьому великому спектаклі. Декорації зроблені з екзотичних і соковитих фруктів. Незвичайні сценарії кожен рік дивують своєю оригінальністю та продуманістю. Загальний дух свята і радості - все це Фестиваль лимонів в Ментоні.


http://megasite.in.ua/
Прикріплення: 3278333.jpg (44.8 Kb)
 
AnnaSewДата: Неділя, 15.02.2015, 20:03 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
О, клас!Уявила, який там аромат стоїть на вулицях підчас святкувань.
І ще (українська практичність) цікаво, що роблять потім з усією кількістю фруктів?
Невже їх з'їдають французькі свині під "Non je ne regrette rien"?
Пропоную влітку влаштувати в Україні фест помідорів або кавунів. biggrin


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен
 
GADДата: Неділя, 15.02.2015, 20:38 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Тре цю ідею комусь підкинути ))) А що до практичності... мабуть так і є.. домовлено мабуть з якимись фермерами, які самі все це й збирають.... Цікаво, а свині їдять цитрусові... щоб справді потім не пожалкували....

Я б не відмовився від нерегретту ))) Аби не посипало )))
 
AnnaSewДата: Вівторок, 17.02.2015, 19:47 | Повідомлення # 4
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
Ага, я б теж! biggrin
А свині - шо ім буде...думаю, їдять все, що до рота потрапляє та й ще просять.
Всьо, збираюся до Мантона з сумками й пакєтами, до 5-го березня ще є час.


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен
 
GADДата: Вівторок, 17.02.2015, 21:42 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Свині на вулицях Дубліна.

Щоправда, не як засіб знешкодження наслідків карнавалу ... але все ж таки )))



"Сьогодні Ірландія займає 55-е місце у світі за розміром ВВП, 14-те в розрахунку ВВП на одну особу, а також 5-е місце в Індексі розвитку людського потенціалу. Країна має високі показники в системі освіти, політичній свободі й дотриманні громадянських прав, свободі преси та економічній свободі.

Але ще якихось 60 років тому вже було інакше. Коли на початку ХХ століття Ірландія здобула незалежність від Британії, це була одна з найбідніших країн у світі. Хоча під час ІІ світової війни країна зберігала нейтралітет, однак у повоєнні роки в країні було багато бідних та голодних дітей, а на центральних вулицях міста паслися свині. У цьому можна переконатися завдяки унікальним світлинам 1954 року.

Проте ситуація починає змінюватися, коли Ірландія починає розвивати інформаційні технології. Це дозволило не лише подолати бідність, а й вийти на перші місця у рейтингах країн світу."
Прикріплення: 5449870.jpg (25.7 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » Цікаве "ЗАКОРДОННЯ" (Все, що є цікавим ( не політичне))
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх