Середа, 24.04.2024, 17:53
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » Видання
Видання
GADДата: П`ятниця, 07.12.2012, 23:19 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Український National Geographic під керівництвом Ольги Вальчишеної виходитиме українською мовою

07-12-2012

Перший номер вийде в березні 2013 року

У березні 2013 року вийде перший номер української версії журналу National Geographic. Про це «Телекритиці» повідомила Юлія Стефанишина, генеральний директор видавництва Sanoma Media Ukraine - видавця журналу.

Головним редактором журналу стане Ольга Вальчишена (на фото), яка наразі обіймає посаду заступника головного редактора журналу «Фокус» (Український медіахолдинг). Хто ще працюватиме в українському National Geographic, поки не вирішено - пані Вальчишена приступає до її формування. Редакція розпочне свою роботу в січні.

National Geographic в Україні виходитиме українською мовою. «Це було рішення моє й Оліне», - повідомила пані Стефанишина.

Журнал традиційно виходитиме щомісяця, орієнтовна вартість - 25-35 гривень, як у всіх видань Sanoma Media Ukraine. «National Geographic розрахований на розумних, мислячих людей, не керівників, здебільшого на чоловіків, але відсотків 20, думаю, буде й жіночої аудиторії», - описує майбутню аудиторію пані Стефанишина.

Основний контент National Geographic буде мережевим, оскільки над матеріалами працює міжнародна команда, яка здійснює наукові експедиції по всьому світу. До обов'язків української редакції входитиме відбір з архівів National Geographic Society матеріалів, які можуть бути цікавими українському читачеві, відбір українських матеріалів і фотографій «Я впевнена що в нас буде великий пул фотографів, - говорить пані Юлія Стефанишина. - Редактору слід розуміти, що люди тут читають, чого не читають, вона формуватиме редакційну політику».

Sanoma Media Ukraine веде переговори про запуск української версії всесвітньо відомого журналу National Geographic протягом кількох років. Спершу запуск планувався на грудень 2008 року, потім його перенесли на березень-квітень 2009-го, але відклали на невизначений термін, до кінця економічної кризи. Восени 2010-го року видавництво відкликало ліцензію через нерентабельність цього проекту. Але згодом поновило переговори. За інформацією «Телекритики», у вересні 2012-го сторони досягли домовленості зі зміненими ліцензійними умовами.

Кілька років тому українське видання National Geographic вже існувало. Проте воно не мало в Україні власної редакції - його функція зводилася до розповсюдження, збирання й розміщення місцевої реклами. Обсяг рекламних надходжень був невеликим, тому видання закрили. Зараз в Україні розповсюджується російська версія видання.

Джерело: http://www.telekritika.ua
 
GADДата: Четвер, 14.03.2013, 00:33 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Перший номер української версії National Geographic вийде у березні 2013 року



У березні 2013 року вийде перший номер української версії журналу National Geographic. Про це "Телекритиці" повідомила Юлія Стефанишина, генеральний директор видавництва Sanoma Media Ukraine – видавця журналу.

Головним редактором журналу стане Ольга Вальчишена, яка наразі обіймає посаду заступника головного редактора журналу "Фокус" (Український медіахолдинг). Хто ще працюватиме в українському National Geographic, поки не вирішено – пані Вальчишена приступає до її формування. Редакція розпочне свою роботу в січні.

National Geographic в Україні виходитиме українською мовою. "Це було рішення моє й Оліне", – повідомила пані Стефанишина.
Журнал традиційно виходитиме щомісяця, орієнтовна вартість – 25-35 гривень, як у всіх видань Sanoma Media Ukraine.
"National Geographic розрахований на розумних, мислячих людей, не керівників, здебільшого на чоловіків, але відсотків 20, думаю, буде й жіночої аудиторії", – описує майбутню аудиторію пані Стефанишина.

Основний контент National Geographic буде мережевим, оскільки над матеріалами працює міжнародна команда, яка здійснює наукові експедиції по всьому світу. До обов'язків української редакції входитиме відбір з архівів National Geographic Society матеріалів, які можуть бути цікавими українському читачеві, відбір українських матеріалів і фотографій.
"Я впевнена що в нас буде великий пул фотографів, – говорить пані Юлія Стефанишина. – Редактору слід розуміти, що люди тут читають, чого не читають, вона формуватиме редакційну політику".
Sanoma Media Ukraine веде переговори про запуск української версії всесвітньо відомого журналу National Geographic протягом кількох років. Спершу запуск планувався на грудень 2008 року, потім його перенесли на березень-квітень 2009-го, але відклали на невизначений термін, до кінця економічної кризи. Восени 2010-го року видавництво відкликало ліцензію через нерентабельність цього проекту. Але згодом поновило переговори. За інформацією "Телекритики", у вересні 2012-го сторони досягли домовленості зі зміненими ліцензійними умовами.
Кілька років тому українське видання National Geographic вже існувало. Проте воно не мало в Україні власної редакції – його функція зводилася до розповсюдження, збирання й розміщення місцевої реклами. Обсяг рекламних надходжень був невеликим, тому видання закрили. Зараз в Україні розповсюджується російська версія видання.


Джерело: http://gazeta.ua

Бачив сьогодні на ТВІ інтерв'ю з головним редактором. Перший номер вже друкується і вийде 25 березня. Офіційна презентація - початок квітня.
Прикріплення: 6790382.jpg (24.5 Kb)
 
GADДата: Четвер, 28.03.2013, 22:17 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
National Geographic українською мовою уже в продажі

Журнал National Geographic – Україна, або як його називають працівники редакції НатГео, уже з’явився в кіосках. Щоправда, не усі охочі змогли його придбати в день виходу – 25 березня.



«На жаль, на цьому тижні наклалися відразу кілька проблем - погодні умови, загальна дезорганізація транспортного сполучення в Україні та завжди нелегкий процес налагодження дистрибуції нового видання (не всі власники торговельних мереж охоче беруть на реалізацію нові видання). Через це навіть у Києві знайти журнал усе ще нелегко. Він уже є на багатьох розкладках дрібних мереж, тоді як в кіоски "Союздруку" та до книгарні "Є" журнали завезуть ближче до кінця тижня. Повірте, це не свідомі дії редакції зі створення ажіотажного попиту, нам самим ця ситуація неприємна», - повідомили працівники редакції.


Щасливий власник першого номеру видання - Олександр Аронець.

Вони також нагадали, що рекомендована ціна журналу – 25 гривень, в торгівельних точках вона коливається від 23 до 27 гривень. Однак, де-не-де за журнал вимагають до 35 гривень.
«Друзі, ігноруйте цих спритників. Уже за пару днів журнал перестане бути "дефіцитом" і його можна буде купити за рекомендованою ціною», - закликають журналісти видання.
При цьому вони нагадують, що журнал можна передплати через Portmone, але тоді він обійдеться читачеві у 25 гривень за номер.
«Редакційна передплата (деталі - у першому номері) коштуватиме 20 гривень за номер. Для тих, хто не має можливості придбати журнал, ми найближчим часом вивісимо умови редакційної передплати на нашій сторінці у Facebook», - кажуть в редакції.


Джерело: http://texty.org.ua
Прикріплення: 2459686.jpg (78.3 Kb) · 6090519.jpg (68.8 Kb)
 
GADДата: Середа, 03.04.2013, 11:29 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Вчора отримав перший номер журналу ! Дуже цікаво й яскраво ! Є й реклама , як в кожному глянцевому виданні... Не думав що буде такого розміру...чомусь дивлячись( попередньо) на фота й зображення уявляв його трохи більшим , стандартного розміру smile
 
GADДата: Понеділок, 22.04.2013, 16:30 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов


Друзі, раді представити Вам травневий NatGeo Україна!

Читайте у №2 журналу:

Арка дружби народів. Чи встигнуть завершити грандіозне будівництво в Чорнобилі до того, як розвалиться старий саркофаг?

Рецепт довгожителів. Учені відкрили генетичні секрети довголіття.

Острів Врангеля. Рай для диких тварин на півночі Росії – фантастичні знімки відомого фотографа-анімаліста Сергія Горшкова.

Голос Зімбабве. Жорстокість і насильство з боку влади не змогли зломити дух народу.

Прокляття добрив. Гонитва за урожайністю руйнує природу планети.

Великий канал. Люди, які живуть і працюють на стародавньому китайському водному шляху.

Також читайте:

- про полярного біолога Ігоря Дикого, який дослідив найглибші закутки Антарктиди;

-про проблеми українських кажанів та доісторичних динозаврів;

- про те, що можна побачити на Місяці.

Шукайте номер у місцях продажу преси вже наприкінці цього тижня!


Джерело: www.facebook.com
Прикріплення: 5240582.jpg (48.4 Kb)
 
popelushkaДата: П`ятниця, 15.11.2013, 22:58 | Повідомлення # 6
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 100
Нагороди: 2
Репутація: 5
Статус: Десь пішов
Історія, яку переписав Михальчишин



Вчора, 30 жовтня, у Львівському палаці мистецтв відбулася презентація нового видання посібника з Історії України для учнів 10-11 класів. Це переписане, «друге, доповнене і виправлене» видання посібника, який вийшов під загальною редакцією львівського історика Андрія Козицького як альтернатива офіційним підручникам з історії, що їх підготувало Міносвіти під керівництвом Дмитра Табачника.

Одним із співавторів посібника є народний депутат від «Свободи» Юрій Михальчишин, який написав розділ «Україна в умовах незалежності», що охоплює період 1990-2012 років. Зазначимо, що за освітою Юрій Михальчишин – політолог.

Видавнича вартість нового посібника становить 50 грн. Очікується, що його закуплять для усіх шкіл Львова та області за бюджетні кошти.

З дозволу львівського видавництва «Астролябія», ZAXID.NET пропонує своїм читачам уривки з цього посібника:

Про Голодомор

«Наслідком Голодомору 1932–1933 років для України стала смерть щонайменше 3,5 мільйонів людей або, згідно із іншими оцінками, значно більшої кількості осіб… Цинічне та безкарне вбивство більшовицьким режимом мільйонів невинних людей залякало тих, хто зміг вижити, паралізувало їхню волю до спротиву. Зважаючи на те, що комуністична влада виразно дала зрозуміти, що головними своїми ворогами вважає людей із національною самосвідомістю, серед наступних поколінь українців з’явився специфічний психологічний механізм самозбереження, який полягав більшою чи меншою мірою у щиро декларованій байдужості до національної культури, традицій, мови. Така настанова мала продемонструвати, що особа, яка її дотримується, психологічно роззброїлася перед владою й не належить до потенційних ворогів панівного режиму, якими є свідомі українці».

Про ОУН

«… в лютому 1929 року виникла ОУН, що визначила своєю головною метою відновлення незалежної соборної Української держави, яка мала включати всі українські етнічні території. Ідеологією ОУН став «чинний націоналізм», основи котрого заклав у своїх творах Дмитро Донцов. Очоливши національно-визвольний рух, ОУН виробила тактику «перманентної революції», що полягала у постійному силовому тиску на окупаційні режими держав, які поділили між собою українські землі. Структури ОУН діяли на території кількох держав, і активними членами організації напередодні Другої світової війни були кільканадцять тисяч молодих патріотів. Остерігаючись посилення впливів українських націоналістів, уряди Польщі та СРСР вели проти них жорстоку боротьбу».

Про УПА

«Український збройний рух опору проти німецької окупації мав самостійні політичні цілі, найвищою з яких було проголошення незалежності України. В роки Другої світової війни Українська Повстанська Армія була єдиною військово-політичною силою, що послідовно відстоювала українські національні інтереси. Велика підтримка її цивільним населенням неспростовно демонструє справді народний характер боротьби УПА».

Про батальйони «Нахтігаль», «Роланд», СС «Галичина»

«На початку 1941 року, з ініціативи Організації Українських Націоналістів (ОУН) на окупованих німцями територіях почали формуватися Дружини Українських Націоналістів, відомі згодом як батальйони «Нахтігаль» та «Роланд». Військовий вишкіл українські вояки проходили на території Польської Силезії та Австрії. Командиром «Нахтігалю» був призначений Роман Шухевич. Його батальйон налічував 330 стрільців. У «Роланді» служило близько 300 українців, якими командував Євген Побігущий. Обидва підрозділи німці планували використати під час війни проти СРСР. Але українці, які служили у цих батальйонах, мали власні плани щодо майбутнього».

«На боці Німеччини воювали кілька інших підрозділів, що формувалися з українців. Основною причиною вступу до створюваних німцями військових підрозділів був досвід кінця Першої світової війни: українці очікували, що німцям вдасться зупинити наступ Червоної армії на Східному фронті, але виглядало очевидним, що вони програють війну на Заході — тоді знову з’явиться шанс відновити Українську державу, а для цього будуть украй необхідні національні військові формування».

Про УГКЦ

«Незважаючи на систематичні репресії злочинного радянського режиму, Українська Греко-Католицька Церква зуміла вистояти… І 1990 року Українська Греко-Католицька Церква остаточно вийшла з підпілля. Вона виграла битву з безбожним і нелюдським режимом. А з проголошенням незалежності Української держави Українська Греко-Католицька Церква розгорнула нову сторінку у своїй історії».

Про боротьбу оунівського підпілля

«Збройний опір проти радянської влади тривав в Україні до початку 1960-х років. Надзвичайними зусиллями більшовикам вдалося подолати збройний рух українських патріотів, загнавши його в глибоке підпілля. Однак Українська Повстанська Армія не програла своєї війни. УПА ніколи не складала зброї та не була офіційно розпущена чи у якийсь інший спосіб ліквідована. Останні повстанці, що ніколи не припиняли своєї боротьби, легалізувалися тільки після проголошення незалежності України у 1991 році».

«Україна в умовах незалежності» (автор Юрій Михальчишин)

«Вибори літа 1994 року стали першими в історії незалежної України, які продемонстрували поділ виборців країни на два консолідовані табори. …другим президентом став Леонід Кучма (1994–2004). За нього проголосувало 52,15% осіб, що прийшли на виборчі дільниці, і він зумів втриматися при владі протягом двох президентських термінів, вигравши за сумнівних обставин президентські перегони 1999 року».

«На початку свого першого президентського терміну Л. Кучма оголосив про намір розпочати економічні реформи. З цією метою Україна налагодила у 1994–1995 роках тісні стосунки з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком, які почали позичати Києву гроші, що мали бути використані на структурну перебудову економіки країни. Завдяки цим грошам, а також жорсткій монетарній політиці, яка головним чином полягала у тому, що працівникам бюджетної сфери почали затримувати заробітну платню, наприкінці весни 1995 року вдалося частково приборкати інфляцію».

«Обурення людей, які відмовилися сприймати сфальсифіковані результати виборів, вилилося у Майдан — перманентний мітинг, який, розпочавшись 22 листопада 2004 року, тривав на Майдані Незалежності у Києві аж до кінця грудня цього року… Люди, які виступили проти фальсифікації результатів виборів, поводилися підкреслено толерантно й цивілізовано, а всі виступи були винятково мирними».

«Весь час існування Майдану тривали позакулісні перемовини між працівниками виборчих штабів В. Ющенка та В. Януковича»

«Час президентства Віктора Ющенка (2005–2010) був суперечливим та неоднозначним періодом в історії незалежної України».

«Особливістю виборчих перегонів (2010 року – ред.) стала позиція президента В. Ющенка, який, не маючи навіть мінімальних шансів перемогти на цих виборах, закликав виборців не обирати «менше зло», а скористатися можливістю проголосувати проти обох учасників другого туру виборчих перегонів. Позиція В. Ющенка об’єктивно сприяла В. Януковичу, котрий і переміг на цих виборах».

«В. Янукович став першим президентом незалежної України, котрий не зміг набрати понад половину голосів осіб, які взяли участь у голосуванні: за нього проголосувало лише 48,95% виборців…».

«На парламентських виборах у жовтні 2012 року, що відбулися за змішаною системою (половину депутатів обрали за партійними списками, а іншу половину — в мажоритарних округах), місця у Верховній Раді України вибороли п’ять партій: Партія регіонів, «Батьківщина», «Удар», Всеукраїнське об’єднання «Свобода» та Комуністична партія України. Вибори супроводжувалися масштабними порушеннями та фальсифікаціями…».

«Хоча за опозиційні сили («Батьківщина», «Удар» та «Свобода») проголосувало й більше виборців, аніж за Партію регіонів та її прихованих союзників — комуністів, завдяки запровадженню змішаної виборчої системи Партія регіонів, популярність якої сильно впала протягом 2010–1012 років, усе ж зуміла сформувати більшість у парламенті, що визначає життя українців нині».

«Головною проблемою, яка гальмує поступальний розвиток Української держави, є відсутність повноцінного громадянського суспільства, що проявляється у нездатності значної частини мешканців країни до самоорганізації та позитивної взає модії. Водночас слід зазначити, що більшість українців категорично не сприймає авторитарних методів керівництва, які демонструють посткомуністичні політичні сили країни. Це дає підстави оптимістично оцінювати перспективи подальшого розвитку країни».


Джерело: ZAXID.NET та Видавництво "Астролябія"

Фото: Альтернативний посібник з історії

В Киеве презентовали ежедневник о Тарасе Шевченко



Тарас Шевченко на каждый день. Накануне празднования 200-летия великого Кобзаря в Киеве презентовали весьма необычный ежедневник.

На страницах издания 365 отрывков шевченковской поэзии и прозы, а также живопись, афоризмы и малоизвестные факты биографии выдающегося поэта. На каждом листе отдельная графа - "Что я сегодня сделал для Украины" По словам инициаторов проекта, ежегодник значительно расширяет представления о Тарасе Шевченко.

Николай Томенко, народный депутат Украины, инициатор проекта:

- Багато хто знають лише автопортрет Шевченко, де він в шапці. Така популярна презентація Шевченко-людини компенсує застаріле сприйняття про Шевченко, як старої стомленої людини, яка все життя тільки писала заповіт. Ми цей стереотип розвінчаємо.
Прикріплення: 6037576.jpg (23.7 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » Видання
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх