Четвер, 28.03.2024, 19:32
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » Музика
Музика
GADДата: Неділя, 07.12.2014, 21:15 | Повідомлення # 46
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Вийшов новий кліп української співачки Анастасії Приходько «Герої не вмирають»

Відео з'явилося на YouTube.

Як значиться у підписі до роботи, кліп створено за підтримки Громадської організації «Товариство учасників руху».



У столичному Good Bar українська співачка Анастасія Приходько представила відео на пісню «Герої не вмирають»



Пісня Насті Приходько «Герої не вмирають» за короткий час вже встигла стати неоголошеним гімном героїв України. Завдяки гітаристу Микиті Рубченку, композиція отримала рок-звучання. У кліпі Приходько постає в образі берегині. Спеціально для нового відео для Насті була пошита сукня-вишиванка.

Відеоряд не вражає, однак головне у новій відеороботі — це пісня і гітарний акомпанемент Микити Рубченка, який спеціально для цієї композиції створив нову 12-струнну акустичну гітару.

Кульмінацією вечора стала не презентація кліпу, а відмова Приходько від усіх музичних нагород і заява співачки про те, що вона ніколи не буде виступати в Росії. На сцену співачка піднялася з нагородами від телеканалу Муз-ТВ — двома кришталевими тарілками.

«В руках я тримаю дві премії від Муз-ТВ. Вони у мене є і багато хто знає, що моя кар'єра почалася в Росії. Я, як людина, яка ніколи не відмовляється від своїх слів, виставляю ці нагороди на аукціон. Вони мені більше не потрібні. Я сподіваюся, що ці нагороди допоможуть нашій армії. Я говорила, що відмовляюся від російської сцени, російських гастролей і говорила слово «ніколи». Воно так і є. Слава Україні!»,— заявила Приходько.

Після презентації нового відео Анастасія Приходько виконала кілька хітів. Особливо публіці сподобався гімн України у рок-обробці, який Настя заспівала у супроводі рок-групи.


Джерело: http://galka.if.ua/
Прикріплення: 7132818.jpg (23.2 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 08.12.2014, 19:01 | Повідомлення # 47
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
На концерті в Москві Гребенщиков розповів, коли закінчиться війна



На концерті в Москві російський музикант і опозиціонер Борис Гребенщиков висловився проти російської пропаганди. Про це в Twitter розповів російський журналіст Артемій Троїцький.

"БГ вчора на концерті в Москві: "Війна закінчиться, як тільки ми вимкнемо телевізор. Нам їб...ть мозок. Але наша справа - дозволяти їм це чи ні", - процитував Гребенщикова Троїцький.

Зазначимо, у березні лідер ДДТ Юрій Шевчук, лідер групи "Акваріум" Борис Гребенщиков, засновник "Наутілус Помпіліус" і "Ю-Пітер" В'ячеслав Бутусов, а також музикант і актор Максим Леонідов звернулися до братніх народів Росії та України із закликом не допустити війни між країнами.

Борис Гребенщиков разом з гуртом "Аквариум" приїде до Києва з концертом 14 грудня.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 2637732.jpg (66.1 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 09.12.2014, 14:36 | Повідомлення # 48
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Макаревич став лауреатом премії за захист прав людини



Російський музикант Андрій Макаревич став лауреатом премії Московської Гельсінкської групи (МГГ) у номінації "За захист прав людини засобами культури і мистецтва", повідомляє Colta.ru.

Як пояснює видання, вибір лауреатів премії не є професійним конкурсом. Визначення переможців у кожній номінації відбиває визнання заслуг і авторитету кандидата на думку членів МГГ.

Щорічні премії Московської Гельсінкської групи встановлено для заохочення ініціатив в області захисту прав людини і розвитку правозахисного руху в Росії. Премія носить персональний характер і присуджується кожному здобувачеві не більше одного разу.

У номінації "За захист прав людини засобами культури і мистецтва" в різний час нагороди отримували лідер групи ДДТ Юрій Шевчук, письменник-сатирик Віктор Шендерович, драматурги Михайло Угаров і Володимир Синельников, актриса Лія Ахеджакова.

Московська Гельсінкська група - найстаріша з діючих в Росії правозахисних організацій. Вона була створена 12 травня 1976 року.

На честь свого 18-річчя "Тартак" в Києві відіграє 18 пісень, які обрали слухачі



11 грудня в клубі "Атлас" відбудеться сольний концерт легендарного українського гурту "Тартак", присвячений 18-річчю колективу.

Половина пісень, які виконає гурт, обиралася шляхом голосування в інтернеті:

1. Не Кажучи Нікому
2. Я Не Хочу
3. Лицарський Хрест
4. Божевільні Танці
5. Хулігани
6. Я Не Знаю
7. Нашеліто
8. 100%-ний Плагіат
9. Понад Хмарами
10. Стільникове Кохання
11. Ні Я Не Ту Кохав
12. Омана
13. Буча-Чака
14. Просто Ніжно Так
15. Дж..Ангел
16. Це Ваше Свято
17. Ти Дуже Гарна
18. Розтрусіть Свої Сідниці



Точкою відліку історії гурту ТАРТАК є 1996-й рік. Тоді новостворений проект бере участь у відбірковому турі фестивалю "Червона Рута", на якому незабаром перемагає.

Офійною датою заснування гурту є 6 грудня 1996-гороку.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 4935016.jpg (47.6 Kb) · 3721712.jpg (51.4 Kb)
 
AnnaSewДата: Середа, 10.12.2014, 16:46 | Повідомлення # 49
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
Цитата
"Війна закінчиться, як тільки ми вимкнемо телевізор. Нам їб...ть мозок. Але наша справа - дозволяти їм це чи ні"


От це дуже правильно, і вибір завжди є.
І ще згадала з однієї вже старенької пісні БГ , яку я люблю, про те, що "каждый в душе сомневается в том, что он прав, и это - тема для новой войны".
Вавілон завжди прагне зайняти вільний простір у твоїй голові, якщо, звичайно, він там є. ))))))


Кохання з другого погляду або увесь Zeppelin




Так бува, що спочатку виходить послухати нові альбоми Роберта Планта з The Sensational Space Shifters та Елісон Краус, там, де моя улюблена «Nothing» - містична і глибока, як прірва. Колись так заслухалась, що проїхала свою зупинку.

Ще якийсь період захоплюєшся «No Quarter», який теж є надзвичайно яскравим. Ну і десь там поволі собі думаєш, що треба ж колись послухати все від початку – усі ті I , II, III, IV вже класичні альбоми Led Zeppelin.

І от нарешті, коли стає питання нового сезонного саундтреку до моєї реальності, я собі кажу – все!..і качаю «увесь Зеппелін» з компіляціями, живими концертами, ну та й, звісно ж, класичними студійниками.

І поїхало...Після перших чотирьох зимових вечорів з ними, враження таке, ніби любиш когось, потому маєш з ним довгі нічні розмови, ранкову каву у парних горнятах, як інь і янь, а потім раптово зацікавившись, хочеш побачити його дитячі фотки, або взагалі якісь фотки того життя, що він мав до мене.

Починаєш роздивлятися, і от все вже складається у різнобарвний пазл, з блискітками та матовими фраґментами різноманітних світлинок того і сього.

І з того минулого віє якийсь протяг з присмаком сама не знаю чого – дитинства, розпачу, неможливості повернення і водночас тиші, бо минуле вже є незмінним, це можна приймати або ні, але змінити не можна. Слухаєш цю музику і розумієш, що ти ж і раніше це любила, навіть якщо і не знала про це.

Такі от в мене алюзії що до Led Zeppelin.


Прикріплення: 3958316.jpg (39.2 Kb)


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен
 
GADДата: Четвер, 11.12.2014, 13:55 | Повідомлення # 50
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Макаревич святкує день народження

Сьогодні свій день народження святкує російський музикант і друг України - Андрій Макаревич.

Вітання іменинник почав приймати в Німеччині. У середу пізно ввечері, в музеї Берлінського муру, Макаревича нагородили медаллю з нагоди - Дня прав людини.

За чесність, гідність, мужність протистояти системі. Зокрема, за критику російської агресії проти України.
Нагороду Макаревичу присудило міжнародне журі, вручити - запросили українських дипломатів.
Сам лауреат зізнався, що не очікував нагороди. Мовляв, він не робить нічого екстраординарного, просто не бреше, а каже правду. І людей, які думають так само, в Росії багато.
Але вони поки що мовчать.

"Набагато складніше, по-моєму, самому собі брехати. Або підлаштовуватися під когось. Взагалі-то, ми не для цього народжені. Я думаю, ви не всіх чуєте. І потім, це властивість нашого народу. Він дуже терплячий і, на жаль, генетично кілька заляканий. Тому думати може одне, робити трошки інше і мовчати. Але це все явище тимчасове", - говорить Андрій Макаревич, музикант.


Джерело: http://podrobnosti.ua/

 
GADДата: Понеділок, 15.12.2014, 14:48 | Повідомлення # 51
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Гурт "ТІК" презентував кліп, присвячений війні на Донбасі

Лідер українського гурту "ТІК" Віктор Бронюк презентував патріотичну пісню, яку написав 12 років тому, але заспівав зараз. Пісня називається "Запах війни", передає Еспресо.TV.

"У країні війна, коли вона зачіпає кожного особисто, це стає якби загальною проблемою, тобто такою, що об'єднує людей. Коли сьогодні люди, збираючись піднімають келих за мир, вони розуміють, що кажуть. Тому що, нажаль, війна увійшла в половину майже осель українців, зачепило якимось боком і багато кому вдалося її відчути на смак, запах чи інше.

А щодо пісні, то вона була написана 12 років тому, ми її ніколи не використовували. Чомусь вона написалася і лежала, я думаю, що прийшов час. Ми її присвятили волонтерам. Спільно з командою "Вавілон 13" і Славіком Пілунським, відзняли відео. Зробили таку відеороботу. Хочу подякувати волонтерам, всім тим людям, які полишили всі свої справи, якими вони займалися у житті, а сьогодні активно беруть участь у волонтерській роботі" - сказав Бронюк.




"Будь сміливим!" - Brutto Міхалка виклали новий сингл та відео

15 грудня група BRUTTO представила новий сингл "Будь сміливим!" До нього увійшли два треки: заголовна пісня "Будь сміливим", яка написана на вірші білоруського класика Янки Купали, і нова, "брутівська", версія хіта "Священний вогонь".

За словами учасників BRUTTO, цей сингл варто сприймати як заклик. "Будь сміливим, коли йдеш за своєю мрією, і хай буде з тобою священний вогонь", - прокоментував прем'єру художній керівник гурту Сергій Міхалок.

Разом з виходом синглу представлено і lyric-відео на пісню "Будь сміливим". Його підготував московський кліпмейкер і фотограф Андрій Давидовський, вже співпрацював з групою під час роботи над кліпом "Гирі" та відео "Адідас".

Пісні з синглу "Будь сміливим!" можна почути на офіційному інтернет-радіо BRUTTO.

Група BRUTTO оголосила про старт своєї діяльності 1 вересня 2014 року. За цей час був випущений альбом, представлено кілька синглів, знято 4 кліпи і 2 офіційних lyric-відео.

Найближчий концерт колективу - 27 грудня в Києві.




Джерело: http://gazeta.ua/
 
GADДата: Вівторок, 16.12.2014, 00:32 | Повідомлення # 52
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У Леді Гаги з'явилася серйозна конкурентка - однонога співачка

У мережі з'явилася нова епатажна r'n'b-зірка. Однонога співачка просто розриває Інтернет.

"Новий вид поп-артиста", - свідчить напис спочатку набираючого популярність кліпу "Prototype" моделі-інваліда Вікторії Модести. Відео показав британський телеканал Channel 4.

Шестихвилинний ролик нагадує кліпи Леді Гаги. Відеоряд з натяками на диктаторський режим і стрічку "V означає верндета" і починається під мотив вступу "Show Must Go On" гурту Queen, сама ж пісня виконана в модному стилі r'n'b.

Вікторія Москальова (Модеста) народилася в Даугаупілсі (Латвія) в 1988 році. Через недбалість лікарів з дитинства мала травму ноги, а в 2007 році погодилася на ампутацію.


Джерело: http://gazeta.ua/

 
GADДата: Середа, 17.12.2014, 21:23 | Повідомлення # 53
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Брати Гадюкіни" стали номінантами премії Yuna



Організатори музичної премії Yuna оголосили список артистів, які стали номінантами. У категорії "Кращий альбом" здобувачами нагороди стала група "Брати Гадюкіни" з платівкою Made in Ukraine. Про це повідомляє Cultprostir.

Суперниками групи в номінації стали Джамала ("Дякую"), The Hardkiss (Stones and Honey), Ірина Білик ("Рассвет") і Тіна Кароль ("Помню"). В жодну з інших категорій "Брати Гадюкіни" не потрапили.

Головним фаворитом нинішньої Yuna стали The Hardkiss, які представлені в шести номінаціях з десяти можливих. По три шанси на перемогу мають Іван Дорн і Джамала. Лише один раз в списку номінантів фігурує проект Нати Жижченко ONUKA ("Дебют року").

Тепер члени журі повинні будуть вибрати зі списку кандидатів переможців. Церемонія нагородження премії Yuna відбудеться в березні 2015 року.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 2983861.jpg (57.7 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 19.12.2014, 22:52 | Повідомлення # 54
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Наркотики перетворили моє життя на пекло" - 99 років з дня народження Піаф



Едіт Джованна Ґассіон, а саме так насправді звали знамениту співачку, народилася 19 грудня 1915 року в Парижі у родині актриси та вуличного акробата. За однією з версій своє ім'я майбутня співачка отримала на честь британської медсестри Едіт Кевелл, розстріляної німцями 12 жовтня 1915-го.

На початку Першої світової війни батько дівчинки Луї Гассіон відправився добровольцем на фронт. Наприкінці 1915 року спеціально отримав дводенну відпустку, щоб побачити свою новонароджену дочку Едіт. Але його чекала приголомшлива звістка - дружина Аніта Майяр його кинула, а дочку віддала на виховання своїм батькам. Умови, в яких жила Едіт, шокували батька, і Луї відвіз дочку до своєї матері в Нормандію, що працювала куховаркою в домі розпусти. Тут з'ясувалося, що Едіт зовсім сліпа. Як виявилося, у перші ж місяці життя в Едіт почала розвиватися катаракта, але батьки, очевидно, цього просто не помітили. Коли ніяких інших надій не залишалося, бабуся повезла Едіт у Лізьє до святої Терези, куди щорічно збиралися тисячі прочан з усією Франції. Поїздку призначили на 19 серпня 1921 року, а 25 серпня 1921 року Едіт прозріла. Їй було шість років.

Коли Едіт пішла до школи, батьки не хотіли бачити поруч зі своїми дітьми дівчинку, що живе в борделі, і навчання для Піаф дуже швидко закінчилося. Тоді батько забрав Едіт у Париж, де вони почали разом працювати на площах. Чоловік показував акробатичні трюки, а його дев'ятирічна дочка співала. Дівчинка заробляла співом на вулиці доти, поки її не взяли в кабаре "Жуан-Ле-Пін".

В 1932 році 17-річна Едіт знайомиться з Луї Дюпоном та несподівано робить йому пропозицію. Через рік у них народилася дочка Марсель. Однак Луї не влаштовувало, що Едіт занадто багато часу приділяє своїй роботі, і вимагав, щоб вона її залишила. Новоспечена мати відмовилась, а невдовзі вони розлучилися назавжди. Спочатку дочка залишалася з Едіт, але потім Луї забрав її до себе, розраховуючи, що кохана жінка повернеться. В цей час у Європі лютувала "іспанка". Донька занедужала й потрапила в лікарню. Після відвідувань Марсель занедужала й сама Едіт. У той час цю хворобу лікували погано, не було потрібних медикаментів і лікарі часто могли просто спостерігали за хворобою в надії на щасливий кінець. У результаті Едіт видужала, а Марсель померла. Вона була єдиною дитиною Едіт Піаф.

У 1935-му році, коли Едіт виповнилось двадцять років, на вулиці її помітив Луї Лепле власник кабаре "Жернис" на Єлисейських Полях, і запросив виступати у своїй програмі. Він навчив її працювати з акомпаніатором, вибирати й режисувати пісні, пояснив, яке величезне значення мають костюм артиста, його жести, міміка, поводження на сцені. Саме Лепле знайшов для Едіт ім'я — Піаф, що на паризькому арго означає "горобчик". В "Жернісі" на афішах її ім'я було надруковано як "Маля Піаф", і успіх перших же виступів був величезним. 17 лютого 1936 року Едіт Піаф виступила у великому концерті в цирку "Медрано" разом з зірками французької естради, як Моріс Шевальє, Містінгетт, Марі Дюба. Однак успішний зліт був перерваний трагедією: незабаром пострілом у голову був убитий Луї Лепле, і Едіт Піаф виявилася в числі підозрюваних, через невелику суму, яку покійник залишив їй у заповіті. Газети роздули цю історію, і відвідувачі кабаре, у яких виступала Едіт Піаф, поводилися вороже, вважаючи, що вони вправі "покарати злочинницю".

Згодом Едіт познайомилася з поетом Реймоном Ассо, що остаточно визначив подальший життєвий шлях співачки. Саме йому належить заслуга появи на світ "Великої Едіт Піаф". Він навчив Едіт не тільки того, що безпосередньо стосувалось її професії, але й усьому тому, що їй було необхідне в житті: правилам етикету, умінню вибирати одяг. Реймон Ассо створив "стиль Піаф", виходячи з індивідуальності Едіт, він написав пісні, що підходили тільки їй: "Париж — Середземномор'я", "Вона жила на вулиці Пігаль", "Мій легіонер", "Вимпел для легіону". Саме він домігся того, щоб Едіт виступила в мюзик-холі "АВС" — найзнаменитішому мюзик-холі Парижу. Виступ в "АВС" вважався посвятою в професію. Він також переконав її змінити сценічний псевдонім "Маля Піаф" на "Едіт Піаф". Після успішного виступу в "АВС" преса написала про Едіт: "Учора на сцені "АВС" у Франції народилася велика співачка". Незвичайний голос, щирий драматичний талант, працьовитість і впертість в досягненні мети вуличного дівчиська швидко привели Едіт до вершин успіху. За один вечір виступу співачка отримувала 1 млн. 250 тис. франків. Але успіх на сцені не гарантував щасливого особистого життя Піаф та Реймона і вони розлучилися.

Концерти та музичні кліпи з участю Піаф показують по всіх телеканалах. Коли тиражі платівок у Франції перевалили за мільйон, нею зацікавилися американські імпресаріо і запропонували влаштувати турне містами США. Саме там, в кінці 1946, Едіт зустрічає любов всього свого життя - Марселя Сердана, майбутнього чемпіона світу з боксу. У 30- річного спортсмена була дружина і троє синів у Касабланці (Марокко). Він не міг залишити сім'ю, але не бажав розлучатися з Едіт. Піаф ревнувала Сердана до всього, що могло хоча б ненадовго розлучити їх, а боксер у всьому слухався свого "горобчика". Носив строкаті спортивні костюми, які вона йому дарувала, і пов'язані нею светри.

Якось Піаф не витримала і відправилася в спортивний табір, де тренувався коханий. Оселитися разом вони не ризикнули: Марселя могли покарати за порушення дисципліни. Тоді він знайшов для неї маленький будиночок. Співачка жила там за закритими шторами, без гарячої води і світла, харчуючись водою і бутербродами. Але Едіт була щаслива. Через 10 днів вона знову вирушила в Америку на гастролі, а Сердан тим часом об'їжджав Францію з благодійними матчами, кошти від яких ішли на користь колишніх боксерів. Повернувшись в Париж, він відразу ж замовив квиток на пароплав у Нью-Йорк. Однак Едіт не хотіла чекати, і Марсель вилетів літаком. Рейс розбився біля Азорських островів.

...Я любила Сердана. Я обожнювала його, як бога! Чого тільки я не зробила б для нього! Я хочу, щоб він жив у пам'яті людей. Я хочу, щоб усі знали, який він був великодушний, який дивовижний. Я хотіла б закричати на весь світ: "Марсель Сердан перетворив моє життя!" До нього я була ніщо. Ні, вибачте, я була знаменитою співачкою, навіть дуже знаменитою. Але в моральному аспекті я була ніщо. Я вважала, що життя позбавлене всякого сенсу, що всі чоловіки - скоти, що залишається тільки реготати, співати і валяти дурня, чекаючи смерті. І чим раніше, тим краще.

Повоєнний час став для Піаф періодом небувалого успіху. Її із замилуванням слухали жителі паризьких передмість і витончені поціновувачі мистецтва, робітники й майбутня королева Англії. У січні 1950 року відбувся її сольний концерт у залі "Плейель", преса писала — "пісні вулиць у храмі класичної музики". Це був черговий тріумф. Але, незважаючи на любов слухачів, життя, повністю присвячене пісні, робило її самотньою. Едіт сама це добре розуміла: "Публіка втягує тебе у свої обійми, відкриває своє серце й поглинає тебе цілком. Ти переповняєшся її любов'ю, а вона — твоєю. Потім у загасаючому світлі залу ти чуєш шум кроків, що йдуть. Вони ще твої. Ти вже більше не здригаєшся від захвату, але тобі добре. А потім вулиці, морок, серцю стає холодно, ти сама".
У 1952 році Едіт потрапила у дві поспіль автокатастрофи; щоб полегшити страждання, викликані переломами руки й ребер, лікарі робили їй уколи морфію, і Едіт потрапила в наркотичну залежність.

Наркотики перетворили моє життя на пекло, яке тривало чотири роки. Так, протягом чотирьох років я жила як тварина, як божевільна, для мене не існувало нічого, крім уколу, який приносив мені тимчасове полегшення. Мої друзі бачили мене з піною на губах, коли я чіплялась за спинку ліжка і вимагала свою дозу морфію

У 1956 році Піаф виступила в знаменитому нью-йоркському Карнегі-Холл. Через два роки, з фантастичним успіхом - в концертному залі "Олімпія". Після цього вирушила в одинадцятимісячне турне Америкою, Францією. Такі фізичні, а головне, емоційні навантаження сильно її здоров'я на стільки, що під час виступу в Нью-Йорку Піаф знепритомніла прямо на сцені.

Після кількох хірургічних операцій повернулася до Парижу. У віці 46 років, Едіт Піаф дізналася, що смертельно хвора на рак. Останнім коханням Піаф був 26-річний співак Тео Сарафо. Вони одружилися 9 жовтня 1962 року. Дуетом вони виконували пісню "Для чого служить кохання?". А через рік записує свою останню пісню "Людина з Берліна". Останній її виступ на сцені відбувся 18 березня 1963 року. Зал аплодував стоячи.

Едіт Піаф померла 10 жовтня 1963 року. Тіло співачки було перевезено з міста Граса, де вона померла, у Париж в повній таємності, й офіційно про її смерть було оголошено тільки 11 жовтня в Парижі. У цей же день помер друг Піаф Жан Кокто. Подейкували, що він помер, довідавшись про смерть співачки.

Похорон Едіт відбувся на цвинтарі Пер-Лашез. На ньому зібралося понад 40 тисяч осіб, багато хто не приховував сліз, квітів було так багато, що люди були змушені йти по них як по килиму.




Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 0778785.jpg (15.4 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 23.12.2014, 13:52 | Повідомлення # 55
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Тартак" присвятив свій новий кліп "кіборгам"

Гурт "Тартак" виклав у Мережу нове відео на пісню "Висота (Ніхто, крім нас)". Кліп створений на основі матеріалів із мережі YouTube і присвячений захисникам донецького аеропорту, а також всім українським воякам.

Фронтмен гурту Олександр Положинський розповідає, що написати цю пісню його попросили десантники:

"На нашому сайті я побачив, що хтось із бійців залишив прохання створити композицію для українських десантників, а трохи пізніше одна моя знайома по телебаченню поспілкувалася з кимось із високопосадовців Міністерства оборони, який їй також скаржився, що нашим солдатам не вистачає сучасних актуальних військових пісень. Тоді вона попросила мене написати таку композицію".

Зазначимо, донецький аеропорт захищають не тільки мужні, а й талановиті воїни. "Кіборг" з 95-ї аеромобільної бригади нещодавно заспівав для побратимів та телебачення зворушливу пісню.


 
GADДата: Середа, 24.12.2014, 20:16 | Повідомлення # 56
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Гурт "Крихітка" виклали у мережу електро-сингл "Донор"



Український гурт "Крихітка" вивантижили у мережу максі-сингл "Донор" з кращими піснями своєї електро-програми. Про це повідомляється на офіційній facebook-сторінці гурту.

"Друзі,наш експеримент по легальному, але вільному розповсюдженню музики, який ми назвали CrowdREfunding* припав на важкий і цікавий для країни час. Час покласти його під ялинку. Ми дякуємо всім відповідальним слухачам, що готові платити за музику артистам і авторам напряму, оминаючи непрозорі схеми організацій колективного управління, корупцію та посередників. Ми отримали від вас 11 140грн з 36 000, які ми витратили на створення "Донора" і це прекрасна тенденція. В Україні з'являється відповідальний слухач, готовий підтримувати артиста не лише лайками і квитками. Ми вдячні вам за довіру і вивантажуємо всі треки цього танцювального макси-сингла. Дякуємо. Ми є культурними донорами одне одного" - йдеться в дописі


Український музикант створив пісню на слова українського поета XVII століття



Учасник дуету Zapaska Павло Нечитайло випустив пісню "Закопали Івана" на вірші українського поета Івана Величковського (1630–1701). Композиція записана спільно з Лесиком Драчуком, відомим як Omodada, колишнім учасником групи Los Colorados.

"Вибір тексту був моїм. Лесик скинув кілька аранжувань, це були готові пісні, залишалося придумати вокальну, драматичну лінію. У цій пісні мені почувся середньовічний танець смерті, з настроєм у дусі Тома Вейтса. Частину тексту я придумав сам, частину взяв у Івана Величковського. У нього могутні вірші, їх потрібно обов'язково читати з "ятями" і архаїзмами, і краще всього вголос. В них є сакральність староукраїнської мови", - розповів Cultprostir Павло Нечитайло.

Крім того, на думку музиканта, текст Величковського написаний в історичних умовах, схожих на сучасні. "Це був період Руїни, запустіння величезних українських просторів, знищення населення, великих міграцій, деструкції, потрясінь, легенд та героїв", - пояснив Нечитайло.




Опубліковано пісню з фільму "50 відтінків сірого"



Канадський R&B-співак ефіопського походження Абель Тесфайе, більш відомий як The Weeknd, оприлюднив нову композицію Earned It, яка увійде в саундтрек фільму "50 відтінків сірого". Про це повідомляє Cultprostir.

Earned It – один з майже двох десятків треків, який потрапили в звукову доріжку фільму-екранізації бестселера англійки Еріки Леонард. У ньому, серед інших, будуть присутні Toxic Брітні Спірс, Haunted Бейонс, Sex on Fire групи Kings of Leon, The Lightning Strike групи Snow Patrol, а також композиції Френка Сінатри. Прем'єра фільму "50 відтінків сірого", знятого британською художницею і режисером Сем Тейлор-Вуд, запланована в Україні на 12 лютого 2015 року.

The Weeknd - один з головних дебютантів минулого року. Його перший альбом Kiss Land побував на другому місці в чарті журналу "Біллборд" і був високо оцінений найавторитетнішими музичними виданнями Заходу.




Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 9817805.jpg (67.3 Kb) · 0439569.jpg (50.1 Kb) · 6961278.jpg (56.2 Kb)
 
GADДата: Субота, 27.12.2014, 11:49 | Повідомлення # 57
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Відомий кліпмейкер Віктор Придувалов зняв кліп для молодого гурту



Режисер Віктор Придувалов став автором нового кліпу гурту Marija Cheba. Чергова робота відомого українського кліпмейкера – ролик на пісню "Заспівай". Про це повідомляє Cultprostir,



"У цьому відео можна побачити переломний момент. Це був переломний момент і мого життя, і в нашій країні. Стихія змін, непередбачуваності ніби просочувалася крізь повітря, і нам вдалося її передати", - розповіла на своїй сторінці в Facebook солістка групи Марія Чеба.

Marija Cheba – одне з нових імен в українській музиці. Протягом цього року група опублікувала кілька пісень, виступила на фестивалі ГОГОЛЬFEST, стала одним з учасників проекту "Підтримаємо своїх" (серія концертів в зоні АТО).


Музична шпаргалка: найпопулярніша в світі пісня "ВВ"

"Лягає день. Він віддає свої надії ночі.Робітники заморились працювати", - 25 років тому цей хіт наспівувала неформальна молодь у всіх куточках СРСР, незалежно від рівня знання української мови. Просто по центральному каналу радянського телебачення показали відеокліп "Танці" київського квартету "Воплі Відоплясова". Пісня "порвала" усіх, саме поява кліпу зробила її всенародно улюбленою.

Gazeta.ua та традиційна рубрика "Музична шпаргалка" згадали, як все було.

Для розкрутки "ВВ" не вистачало саме такого мінімалістичного відео з четвіркою блазнів з музичними інструментами на порожньо-білому тлі.




Та насправді, більшість просунутих меломанів того часу впізнали, хто надихнув Скрипку, Здоренка, Сахна і Піпу на цей шедевр. На початку 1980-х світ захворів на пісеньку "Da Da Da" німецьких мінімалістів "Trio".



Хлопці з невеличкого міста Ґросекнетен в Нижній Саксонії в своїх композиціях намагалися спростити все, що можна було спростити в мелодиці і текстах, їхні пісні в три акорди зазвичай виконувалися на одному барабані, гітарі і невеличкому синтезаторі Casio VL-1. Барабанщик, вибиваючи під час концертів простий як усе геніальне ритм, встигав навіть вільною рукою їсти яблуко. "Я тебе кохаю,ти мене ні" - ось і все, що співає "Trio" у своєму головному хіті.

Лише німецькою мовою "Da Da Da" має 19 офіційних кавер-версій. Переспівували пісню й у інших країнах. Італійська версія "Mundial Da Da Da", випущена в 1982-му році, була присвячена перемозі "скуадри адзури" на Чемпіонаті світу з футболу.

Крістіна Агілера заспівала цю мелодію в декількох рекламних роликах Pepsi. Рекламували під "Da Da Da" також краплі від кашлю, взуттєві магазини, рисові крекери, автомобілі.

Різними мовами, включаючи французьку, італійську, польську, португальську, іспанську, тайську та ще 10-ма . Англійською, наприклад, є 7 варіантів пісні.

Версія від Крістіни Агілери для Мундіалю 2006



Одна з останніх переспівок на батьківщині пісні.



На пострадянському просторі хіт так і залишився більш відомим у варіанті "Воплів Відоплясова"

Привіт Олегу Скрипці із сонячної Молдови від Zdob şi Zdub



З Росії від Noize MC



Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 6116251.jpg (34.9 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 29.12.2014, 14:25 | Повідомлення # 58
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Як Усі" - Тартак презентував кліп на нову пісню



Група "Тартак" 28 грудня на офіційному каналі відеосервісу YouTube оприлюднила відео на нову пісню "Як Усі". Кліп знято тандемом режисера Костянтина Михайлова та оператора Богдана Кальченка. Про це повідомляє Cultprostir

"Кліп на пісню "Як Усі" відзняли ще влітку, але він вийшов занадто веселим для того часу. Зараз не стало значно веселіше, але йдуть свята і народ більше налаштований на якісь веселощі, то вирішили й ми той кліп оприлюднити, щоб добро не пропадало. Знімав Костянтин Михайлов та його "Студія Маркіза Карабаса". Ідея кліпу - його, я не втручався, точніше - втручався, але всі мої втручання було стійко проігноровано. Як на мене, то ми просто трохи подуркували, поприколювалися, але Костя щось там казав про "боротьбу із самим собою", - розповів фронтмен гурту "Тартак" Олександр Положинський.




BRUTTO Міхалка записали кавер на "Воины света"



Гурт BRUTTO представила свою версію пісні "Воины света". Композиція викладена на офіційних майданчиках групи в інтернеті.

"Свіжий вітер змін зносить старі форми і несе нову радість", - сказав з приводу прем'єри художній керівник колективу Сергій Міхалок. Вперше на публіці "Воины света" були виконані BRUTTO під час концерту в Санкт-Петербурзі. Раніше пісня встигла стати гімном всіх відважних і рішучих на всій території колишнього СРСР.

"Воины света" - вже другий реліз BRUTTO в грудні. До цього групою був представлений сингл "Будзь сміливим!", включає в себе дві пісні.

Нагадаємо, що найближчий виступ BRUTTO відбудеться 27 грудня в Києві.




Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 3398393.jpg (52.6 Kb) · 9675814.jpg (81.3 Kb)
 
GADДата: Неділя, 04.01.2015, 11:37 | Повідомлення # 59
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Пісня "100 бійців" - посвята українським воїнам



В мережу виклали нову пісню, присвячену українським бійцям, які воюють за Україну на Донбасі.

Слова написав Олекса Негребецький, музику - Віталій Телезін.

Виконала пісню "100 бійців" Юлія Донченко.




Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 3202471.jpg (75.7 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 05.01.2015, 19:47 | Повідомлення # 60
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У новому кліпі "Бумбокс" попрощалися з радянським дитинством



Сьогодні, 5 січня на офіційному каналі українського гурту "Бумбокс" на YouTube відбулася прем'єра кліпу на пісню "Выход".

Зйомка кліпу Бумбокс на пісню "Выход" відбулась шістнадцятого грудня в київському спорткомплексі "Авангард". Режисер кліпу Анна Копилова більш відома в літературних колах України, як продюсер та куратор таких проектів видавництва "Основи", як "Awesome Ukraine", "Червона Книжечка", "Вечера на хуторе близ Диканьки".

Зйомки кліпу Бумбокс - її другий досвід в якості режисера, раніше Анна зняла кліп O.Torvald "Это все".




Джамала привітала українців і росіян піснею Цоя



У миротворчому проекті обміну новорічними відеолистівками українських і російських музикантів співачка Джамала привітала своїх прихильників піснею Віктора Цоя. Про це повідомляє Cultprostir.
У своєму звернені до публіки артистка зазначила, що пісня "Мы ждем перемен" буде найкращим привітанням із Новим роком.




Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 8920392.jpg (47.1 Kb) · 1957467.jpg (42.9 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » Музика
Пошук:

Вверх