Четвер, 28.03.2024, 15:23
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » Мистецтво
Мистецтво
GADДата: Вівторок, 02.12.2014, 11:35 | Повідомлення # 16
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
ЖАДАН ОТРИМАВ ПРЕСТИЖНУ ЛІТЕРАТУРНУ ПРЕМІЮ



Відомий український письменник, поет, громадській діяч отримав одну з найпрестижніших літературних премій Швейцарії − Jan Michalski Prize. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Журі, яке складається з інтернаціональної компанії письменників, обрало роман Сергія Жадана "Ворошиловград" у його перекладі французькою. Український автор отримає 50 000 швейцарських франків за "незвичайний епос пострадянської неприкаяності". Варто зауважити, що за цей роман автор уже отримував літературну та перекладацьку премії, правда за німецьке видання роману.

Премія Jan Michalski Prize заснована однойменним фондом у 2004 році з метою підтримки творчості письменників та сприянню мультикультуралізму. У рамках діяльності інституції діє резиденція для літераторів і художників, розташована в мальовничому Монріше.


Джерело: http://www.volynnews.com/
Прикріплення: 9636806.jpg (7.9 Kb)
 
GADДата: Середа, 17.12.2014, 21:45 | Повідомлення # 17
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
3-річна художниця з Дніпропетровська встановить рекорд України

Завтра, 18 грудня, в Дніпропетровську буде зафіксовано чергове досягнення, яке увійде в Національний Реєстр Рекордів (НРР). Софійка Безбородова стане наймолодшою в історії України художницею, яка має у своєму активі персональну виставку робіт. Про це повідомляє Cultprostir.

Софійка з Дніпропетровська, їй на сьогодні 3 роки і 8 місяців. В її художньому арсеналі – гуаш, пастель, акварель і олівці. У досьє майбутньої рекордсменки, поширеному НРР, зазначено, що їй "властиві легка іронія і багата фантазія" і що вона "вважає, що від цукерок дурнішають і мріє стати пожежником". "Я думаю, що Софійка малювати навчилася раніше, ніж говорити і ходити", - говорить керівник проекту НРР Лана Вєтрова.

Одна з робіт Софійки



18 грудня в Музеї українського живопису в Дніпропетровську стартує виставка Софійки Безбородової "Я відкриваю свій світ". На презентації експерти НРР зафіксують нове українське досягнення та вручать героїні вечора сертифікат про рекорд "Наймолодший автор персональної виставки художніх робіт". Попередньою рекордсменкою в цій категорії була 5-річна киянка Кіра Микитенко, чия перша в житті персональна виставка відбулася влітку цього року.


Малюнок 10-річної українки з'явиться на американських різдвяних листівках



Різдвяний малюнок, на якому зображена Богородиця з маленьким Ісусом, три царі і пастух, 10-річна Катруся Лукіна з містечка Дрогобич на Львівщині намалювала ще два роки тому, передає "Комсомольская правда в Украине".

"Ми й самі до пуття не знаємо, як це вийшло, - розповіла розчулена мама Каті Любов Лукіна. - Цю картинку Катруся малювала до свята святого Миколая два роки тому. Її відібрали для участі у творчому конкурсі в Прикарпатті, де він посів перше місце. А потім його викупила жителька Вашингтона на ім'я Христина, яка колись давно емігрувала з України до Америки. Ця жінка написала на адресу художньої школи, де займається Катя, і пообіцяла вислати їй у подарунок фарби і 100 доларів. Чули, що вона нас шукає, але поки що з нами не зв'язувалася".

Як з'ясувалося, у Вашингтоні малюнок Катрусі теж посів перше місце на художньому конкурсі і здобув право друкуватися на різдвяних листівках.

Педагогів художньої школи, в якій навчається Катруся, просто розпирає від гордості.

"Катя дуже талановита дівчинка, у якої є свій почерк і своє бачення мистецтва. Вона любить яскраві фарби, малює яскраві картини, нам дуже приємно, що у нас навчаються такі діти", - зізналася викладачка школи Ольга Демкович.

Але найбільше, напевно, тішиться Катрусин дідусь, адже це він чотири роки тому привів онучку в художню школу. Хотів, щоб вона пішла його слідами - дід теж малює. Але сама дівчинка пов'язувати своє майбутнє з художнім мистецтвом поки що не поспішає - каже, про професію ще не думала, зарано.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 6792473.jpg (27.7 Kb) · 6695028.jpg (28.2 Kb)
 
GADДата: Четвер, 18.12.2014, 12:05 | Повідомлення # 18
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Картина Вінстона Черчілля продана за рекордні $2,8 мільйона



На аукціоні в Лондоні полотно пензля знаменитого британського політика Вінстона Черчілля пішло з молотка за $2,8 млн. (£1,8 млн), повідомляє Associated Press. Картина "Ставок із золотими рибками в Чартвеллі" побила попередній рекорд торгів. Тоді картина Черчілля обійшлася покупцеві на мільйон фунтів дешевше.

Картина є частиною речей, розпроданих після смерті дочки політика, Мері Соамс, яка померла в травні 2014 року. Ще одним цінним лотом торгів став червоний ящик для документів, що належав Черчиллю. Він був проданий за $249 тис. (£158,5 тис.).

У 2008 році на горищі одного з будинків в Оксфорді була знайдена картина Черчілля, що зображає озеро в королівському маєтку в Уіндлішам Мур в графстві Суррей. Глава британського уряду захоплювався живописом, але вважав себе посереднім художником і дуже рідко підписував свої роботи.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 8854156.jpg (80.0 Kb)
 
GADДата: Четвер, 18.12.2014, 16:49 | Повідомлення # 19
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Чути сміх - радість. Викликати сміх - гордість для мене" - до 93 річниці з дня народження Юрія Нікуліна



Його ім'я назавжди нерозривно пов'язане з кінематографом. Юрій Нікулін володів вродженим талантом смішити людей, тому найчастіше з'являвся на екрані в образі комедійних персонажів. Однак драматичні ролі також чудово давалися акторові. Тому ще за життя Юрій Нікулін став справжньою легендою кіно.

Певною мірою життєвий шлях великого актора визначили його гени. Можливо, навіть вроджене почуття гумору і чудовий артистизм дісталися йому від батьків.

Майбутній великий актор з'явився на світ 18 грудня 1921 року в невеликому містечку Демидів. Його батько, відслуживши в армії, працював у місцевому драматичному театрі. Тут же в театральних постановках грала і його мати.

Юрій Нікулін потрапив на фронт, як кажуть, прямо зі шкільної лави і встиг взяти участь відразу в двох війнах ("фінській" та Другій світовій). Загалом на війні Нікулін провів довгих п'ять років.

Після демобілізації з армії, він подав документи до ВДІКу, проте отримав відмову через те, що вступна комісія визнала його недостатньо красивим. Щось подібне траплялося з ним і після. Крім кіно, в дитинстві Юрій Нікулін дуже любив цирк. А тому він залишався для молодого актора останньою надією.

Довго не думаючи, Юрій відправився на студію розмовних жанрів, що діяла при Московському цирку. Цього разу вступні іспити виявилися для нього вдалими, і він був зарахований до групи знаменитого клоуна Карандаша.

Юрій Нікулін закінчив навчання в 1950-му році, і відразу ж став виступати під куполом московського цирку. Протягом багатьох років він виступав перед глядачами разом зі своїм тодішнім колегою Михайлом Шуйдіним.

Під склепінням цирку, який згодом отримає його ім'я, артист створив багато яскравих образів. У 1958-му році ролі в цирку привели Нікуліна в кіно. Дебютною роботою клоуна стала невелика роль в картині "Людина з гітарою", в якій він виконав роль невдалого піротехніка. Картина була вельми успішною, а сам Нікулін добре запам'ятався глядачам. У 1959-му році актор відзначився у фільмі "Непіддатливі", а вже через два роки отримав роль "Бовдура" в кіно-новелі "Пес Барбос і незвичайний крос".

Після цього Юрій нікулін став реглярно зніматися в кіно. Картини "Кавказька полонянка", "Операція "И"," До мене, Мухтар! ", "Діамантова рука", "Сім старих та одна дівчина", "Вони боролися за Батьківщину" стали класикою кінематографу.

На початку дев'яностих Юрій Володимирович спробував себе у ролі телеведучого.

Юрій Нікулін помер влітку 1997-го року в наслідок ускладнень після операції на серці. Поховали актора на Новодівочому кладовищі у Москві.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 6198837.jpg (81.7 Kb)
 
GADДата: Субота, 28.02.2015, 21:48 | Повідомлення # 20
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Лесь Подерв'янський особисто прочитає свої відомі п'єси на сцені київського нічного клубу



27 березня в Сarribean Club не буде спецефектів та натовпу акторів. На сцені буде одне зручне крісло, в якому займе місце сам культовий автор "епічних п'єс", Лесь Подерв'янський.

Лесь – визнаний геній сучасності. Його сатира гостра, жорстка, майстерність слова - бездоганна. Його п'єси – то суміш брутальності, здорового глузду, політичного стьобу та різноманітних алегорій, то море прихованої й неприкритої іронії.

Ви почуєте свої улюблені твори видатного українського сатирика. Саме ті, що вдома заслухали свого часу по колу та розібрали на цитати: "Діана", "Нірвана", "Кацапи", "Блєск і ніщєта підарасів" та інші надвідоміші п"єси Леся.

Сам Подерв'янський вважає себе в першу чергу художником. Позатим він вже класик української літератури. П'єси Подерв'янського вплинули на розвиток новітньої української літератури.

"...до укладання шкільної програми можна підійти ще більш творчо й створити спільний українсько-російський підручник із літератури. Туди пропоную в обов'язковому порядку включити п'єсу Леся Подерев'янського "Кацапи", як яскравий зразок оспівування дружби народів та героїчного виконання кожним із нас свого інтернаціонального обов'язку." - сказав поет Сергій Жадан.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 4160666.jpg (131.0 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 03.03.2015, 13:35 | Повідомлення # 21
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Мінкульт зобразив Тараса Шевченка в екіпіруванні бійця АТО



Офіційним постером радіо марафону "Шевченко мобілізує" стало зображення Тараса Шевченка у військовому екіпіруванні учасника АТО. Автором зображення є художник Вадим Печуркін, повідомляє сайт Мінкульту.

"Цей плакатний портрет Шевченка має мобілізуючий, пропагандистський характер, що відповідає меті радіо марафону — підтримати бойовий дух захисників України словами Шевченкових творів, консолідувати українців у боротьбі проти зовнішньої агресії", — прокоментував автор постеру.

Радіомарафон "Шевченко мобілізує" стартує в день народження поета 9 березня. З 6:00 до 24:00 твори Шевченка читатимуть урядовці, політики, діячі науки, культури, волонтери, представники громадськості, командири та бійці підрозділів Збройних Сил України, Національної Гвардії України, Державної прикордонної служби, МВС, які забезпечують виконання завдань з відновлення територіальної цілісності України в зоні проведення антитерористичної операції.

Орієнтовна кількість учасників радіо марафону — 360 осіб; кожному з яких надається 2 хвилини радіоефіру. Щогодини у програмі радіомарафону будуть транслюватися архівні записи читання творів Шевченка за участі видатних українців, а також пісні на слова Шевченка як у класичному виконанні хору ім. Ревуцького і капели "Думка", так і у виконанні рок-гурту "Кому вниз", інших музикантів. Ведучі радіо марафону представлять нариси цікавих фактів з життя поета.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 8728206.jpg (27.9 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 03.03.2015, 15:48 | Повідомлення # 22
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Сталін, Гітлер і Суперзвірі - Лесь Подерв'янський представив смс-оперу (18+)

1 березня в столичній Малій опері відбулася прем'єра смс-опери "Звірі". Лібрето до неї написав Лесь Подерв'янський. Будівля початку минулого століття на Лук'янівці всередині мінімально відремонтована, на стелі видно латки, люстра вирвана. У холі стіни задрапіровані чорною тканиною, доповнює інтер'єр яскраве кольорове освітлення.

Коли починається вистава, на білі декорації проектується відео лісу, "дерева" у білих трико співають. У тексті легко впізнати стиль Подерв'янського із нецензурною лексикою і мовою, в якій українська змішана з російською та суржиком. За сюжетом, хазяїн приносить у ліс Кота - "баловніка", де він зустрічає Білку. Обоє на трико мають літери, відповідно, "К" і "Б" в перевернутому трикутнику зі зрізаними кінцями - як у Супермена.




У Білки літера Б має подвійне прочитання. Адже вона підкреслює свою хтивість, співає про те, за що треба взяти мужика-кота, щоб перевірити. чи він годиться. Це нагадує евфемізм "погратися в котика і білочку" з іншої п'єси Подерв'янського. Третім на сцені з'являється ведмедь Міха. Він повідомляє, що любить людей.

"Люблю я їсти все, що я люблю. І все що я люблю, я їм", - співає Міха.

Також йому "страсті душу розривають на шматки, як хтивий павіан священні книги" - очевидно, що цей текст так само розберуть на цитати, як інші цього автора.

Пафосно, серйозно і з матюками звірі співають про свої сексуальні вподобання. Кіт любить мастурбувати.

"Ти наш герой, бо дрочиш. Ти наш герой! Вічний кіт! Вічний зов! Вічний жид!" - захоплено підхоплюють звірі, на Кота вдягають суперменський плащ.




Карнавалізувавши ситуацію до абсурду, дія переходить в іншу площину. Міха теж стає героєм:

"Своїм пердінням ти зупинив ...бучий поєзд цей", - славлять друзі Міху. За законами карнавалу, людський "низ" присутній вповні.
Також через "геройство" Міхи обсипаються жолуді, і Кацапи - пасажири потяга Перм-Сизрань масово кидаються їх збирати. Вони з'являються в лаптях, сарафанах-рубіщах із мішковини і таких самих кокошниках. Звірі вирішують вскочити на їхнє місце в поїзд і їхати в Сизрань шукати істину. Низка неймовірних подій приводить їх до Сталіна, який наказує їм схопити Гітлера і привезти до нього.




Гітлер виглядає опереточно, танцює з дівчатами у національних швабських костюмах, говорить цитатами з Леніна та тим набором фраз, що побутував у Радянському Союзі - "кіндер, кюхе, кірхе", "хенде хох", "май лібер фюрер дранкен шнапс".




Коли звірям вдається його полонити і доправити до Сталіна, виявляється, що вони добрі друзі. Обіймаються, обговорюють попередні посиденьки і майбутнє частування. Звірів Сталін наказує вислати в Сибір.



"Дуже задоволений, побачивши сьогодні на сцені погляд на наше життя і трагічну історію, - ділиться враженнями після спектаклю актор Анатолій Гнатюк. - З ненормативною лексикою автор розказав у сюрреалістичному стилі театру абсурду про страшну біду від совдепії і фашизму, що це - одне і те саме. Як нам, бідним звірям, жити у цьому страшному світі, який триває - на місці совдепії і фашизму зараз мілітаристська Росія. Кремль, Хуйло і вся банда продовжують знущатись над бідним нещасним людом. Це я абсолютно чітко прочитав у сьогоднішній постановці".

Музику до смс-опери написав композитор В'ячеслав Назаренко. Розповідає, що створював її незвично, нехтуючи канонами:

"Мій друг Подя присилав мені смс-ки, я на них писав музику. Щоб зруйнувати старі канони, десакралізувати певні речі, ми винесли на сцену те, що раніше не можна було. Це відповідає сучасним вимогам. Тут є музичні цитати, які я навмисно робив, але їх небагато. Приміром, коли з'являється Красна площа, то у вальсі звучить мотив із радянської пісні "Утро красит нежным светом стены древнего Кремля" - і ця стіна зафарбовується червоним. Оперу публіка зараз не дуже любить, люди засинають, скучають. Тут я найперше не бачив нудьги, що для мене було дуже важливо. Людям потрібна розрядка. Мені здається, що цією оперою можна достукатися до людей. Я чув реакцію зала, бачив як у тих, хто сидів поруч, горіли очі. Тож мені здається, що ми попали".

Про запис опери в студії та подальші гастролі автори планують подумати, оцінивши успіх прем'єри.


Джерело: http://gazeta.ua/
 
GADДата: Четвер, 05.03.2015, 13:26 | Повідомлення # 23
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У Дніпропетровську покажуть рідкісну картину Тараса Шевченка



5 березня 2015 р. о 14:00, у Дніпропетровському художньому музеї відкриється виставка однієї картини – широкий загал побачить єдину на Дніпропетровщині роботу, намальовану Тарасом шевченком.

Акварель "Київський університет", виконана Тарасом Шевченком спільно з Михайлом Сажиним, надійшла до ДХМ до пам'ятної дати — сторіччя від дня смерті Тараса Шевченка. Саме цими днями відвідувачі матимуть рідкісну нагоду побачити роботу на власні очі, ознайомитися з історією та технікою її створення і спробувати виявити саме Шевченкову "руку" у творі.

На відкритті виставки мистецтвознавець Володимир Кулічихін прочитає лекцію про здобутки Тараса Григоровича, людини усебічно розвиненої і обдарованої, у царині графіки та живопису.

Нагадаємо, минулого року країна відзначала 200-річний ювілей Шевченка. Цей урочистий привід збігся у часі із трагічними подіями в Києві.

Захід відбудеться за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Шевченка, 21.

Вхід безкоштовний.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 3095677.jpg (87.2 Kb)
 
AnnaSewДата: Понеділок, 09.03.2015, 11:12 | Повідомлення # 24
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
От ніби то й все добре - всі молодці, картину привезли, вхід безкоштовний - заходьте панове, просимо!
Але...чому наші музеї закрито на свята, це вже не перший рік таке робиться..
"всі люди, всім нада" й алів*є поїсти, і працівники(ЦІ) Дніпропетровського Художнього музею не виняток.
"Всє нормальниє люді пріходят в будній дєнь"крапка...


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен
 
AnnaSewДата: П`ятниця, 10.04.2015, 16:19 | Повідомлення # 25
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
Воргол у книжках



З 7 березня до 16 серпня у Williams College Museum of Art (Сполучені Штати Америки) триває виставка «Воргол в книжках». Вона демонструє творчість провідника поп-арту в незвичному розрізі. В проекті представлено друковані видання, ілюстровані Ворголом, а також його особисті улюблені книги.

Протягом своєї кар’єри Енді Воргол створив зображення до близько 80 книг. Серед них – збірки дитячих оповідань, рекламні видання та самвидав художника. «Я не вірю, що будь-який інший художник його покоління зробив так само багато для книг», – говорить Мет Рбікан, куратор проекту.

Також в експозицію увійшли томи улюблених видань Воргола, якими були заставлено квартиру митця. Це, зокрема, книги про природу, науку, історію, поезію, біографії знаменитостей, університетські підручники, посібники з дієт тощо.

Джерело http://artukraine.com.ua/


От би злітати! Хоча українська заощадливість мені шепоче:"Почекай трохи, ті Ворголи самі до тебе присунуть!"
Ну може й так, бо хтось та придумає зробити виставку на Батьківщині митця..тож прямо зара й почну чекати..
Прикріплення: 5639284.jpg (42.4 Kb)


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен
 
AnnaSewДата: Понеділок, 13.04.2015, 20:21 | Повідомлення # 26
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
Цікаво про чортішо



Погодьтеся, що бувають речі красіві, але геть ненужні, ні у хазяйстві, ні у житті.
І викинуть шкода, і другу не подариш, бо може образитись, та й свята вже всі минули..

Валяється тихенько така вєщь..жде чогось..
І от воно! Зранку поганий настрій, і за вікном дощ,і нема інтернету, і вабще нічого нема, і ніхто тебе не паніма, і всьо не так, як треба..і видно, шо скоро нормальним не стане…я не кажу, шо ніколи..але в абазрімому точно нє..
І тоді ми впевненою рукою беремо сірники..чіркаємо..і оно вже той мотлох сгоряє у нас на очах!
І туди йому й дорога, і поганому настрою теж..
Все буде добре, поки є прекрасні надихаючі штуки на сайті.


http://artukraine.com.ua/n....udysV7Y
Прикріплення: 4017303.jpg (25.0 Kb)


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен
 
AnnaSewДата: Неділя, 24.05.2015, 16:54 | Повідомлення # 27
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
Бетмен, що завжди повертається





Як добре, що до нас доїхав харківський проект «Іона» з лекціями Бориса Філоненка «Коротка історія коміксу».
Як на мене, це – чудова тема і чудовий формат, хіба що трохи не звичний .

Так от про цікаве, що я дізналася. Виявляється, що малюнки, які ілюструють різні аспекти життя людини, з*явилися страшенно давно, такі штуки весь час трапляються в музеях, просто в голові не спрацьовує думка, що це комікс. Є навіть древні комікси про життя Ісуса Христа.

А ще раніше я не знала, що Бетмен є сучасником Гітлера і Сталіна.
Існує комікс часів нацизму про те, як він прилітає і забирає Гітлера, (от би й зараз декого забрав!)

Багато чого , звісно, вигадали американці, але суттєво, що комікс як явище, все ж походить з Європи, і це розвіює доволі розповсюджений міф.

Найбільш відомий комікс усіх часів і народів, – це пригоди так званих funny animals, а по-нашому - вічні побігеньки Тома з Джері, або у радянській версії «Ну постривай!». У колах поціновувачів є відома парочка з мишею на ім*я Ігнатс, що не може сидіти спокійно, тому створює проблеми.

Думаю, що якщо хочете написати й намалювати комікс, маєте вигадати двох героїв, один з яких буде настільки розкутий, як божевільна миша Ігнатс, що тупо жбурляє шматок цегли у голову мирному коту. Є комікси – будинки, з багатьма поверхами, є зі складним сюжетом, намальованим як пост зі стрілочками, і тут ви будете довго розплутувати що за чим відбувалося..є папки-набори з брошурами, що пов*язані між собою, навіть є газети, що видані у тому уявному світі.

Отже, комікси - це дуже цікаво, красиво, бо малюють їх справжні профі, місцями андеграундно і дуже стильно . Мене просто захопив дивовижний мальований світ Роберта Крамба. У будь-якому разі комікси – це окремий напрямок мистецтва десь на перетині з поп-артом і сюреалізмом, що заслуговує уваги.

Якби я мала запасне життя, я б точно почала збирати комікси, а може і у цьому ще не пізно, хто зна? 
biggrin
Прикріплення: 6042016.jpg (13.7 Kb) · 1422652.gif (20.2 Kb) · 7839461.jpeg (24.1 Kb)


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен
 
GADДата: Середа, 16.09.2015, 19:13 | Повідомлення # 28
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Поліція США знайшла дві вкрадені картини Ворхола



Поліція Лос-Анджелеса отримала дві з дев'яти вкрадених картин Енді Ворхола.

Картини передав поліцейським адвокат людини, яка купила їх кілька років тому у бізнесмена, пов'язаного з будівельним бізнесом. За словами адвоката, власник картин не знав, що вони вкрадені, і вирішив повернути їх після повідомлень у ЗМІ.

Повернені картини, "Амурський тигр" і "Товсторогий баран", належать до створеної в 1983 році серії "Зникаючі види". У поліцейському департаменті Лос-Анджелеса інформацію поки не підтвердили.

Раніше повідомлялося, що в США невідомі вкрали дев`ять картин Енді Ворхола, замінивши їх підробками. Проте йшлося про іншу серію знаменитого художника.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 4178540.jpg (29.3 Kb)
 
GADДата: Середа, 11.11.2015, 19:03 | Повідомлення # 29
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Чотири Мерилін" - портрет Монро роботи Уорхола продали за 36 мільйонів доларів



Портрет Мерилін Монро роботи американського художника Енді Уорхола продали на аукціоні christie's в Нью-Йорку. Картина "Чотири Мерилін" пішла з молотка за 36 мільйонів доларів, повідомляється на сайті аукціонного будинку.

"Чотири Мерилін" - одне з найвідоміших творів Уорхола, виконане в техніці шовкографії в жовтих, фіолетових і блакитних тонах.

Всього на вечірні торги christie's "Післявоєнне і сучасне мистецтво" виставляли 70 лотів, які були реалізовані, в загальному, за 332 мільйони доларів. Також за велику суму на аукціоні продали монументальну скульптуру "Павук" Луїзи Буржуа (28,2 мільйона доларів) і картину "Бригадир" (портрет Ендрю Паркер-Боулза) Люсьєна Фрейда (34,8 мільйона доларів).

Енді Уорхол — засновник напряму в сучасному мистецтві, яке отримало назву "комерційний" поп-арт". Як художник і фотограф він багато працював з образами зірок шоу-бізнесу та політиків. Йому належать відомі поп-арт-портрети Елізабет Тейлор, Джима Моррісона, Міка Джаггера і Елвіса Преслі, а також Мао Цзедуна, Річарда Ніксона і Джона Кеннеді. У своїй творчості він використовував так звану техніку шовкографії, або трафаретний друк, яка дозволяла йому створювати безліч копій одних і тих самих зображень.
Прикріплення: 2114272.jpg (277.5 Kb)
 
GADДата: Четвер, 12.11.2015, 14:13 | Повідомлення # 30
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Портрет Мао Цзедуна пішов з молотка за 47,5 мільйонів доларів



Портрет китайського комуністичного лідера Мао Цзедуна кисті американського художника Енді Уорхола був проданий на аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку за 47,5 мільйонів доларів. Про це повідомляється на сайті аукціонного будинку. Оцінна вартість лота становила 40 мільйонів доларів.

Картина 1972 року, отримала назву "Мао", виконана в техніці шовкографії із застосуванням яскравих фарб. У версії портрета Мао Цзедун зображений у темно-синьому френчі на блакитному тлі. Ліва частина його обличчя пофарбована в жовтий колір, а губи - в яскраво-малиновий.

Портрет Володимира Леніна, виконаний американським художником Енді Уорхолом, продали на аукціоні Sotheby's за 4,7 мільйона доларів 16 жовтня 2015 року.

Енді Уорхол - засновник напряму в сучасному мистецтві, яке отримало назву "комерційний "поп-арт". Як художник і фотограф він багато працював з образами зірок шоу-бізнесу та політиків. Йому належать відомі поп-арт-портрети Елізабет Тейлор, Джима Моррісона, Міка Джаггера і Елвіса Преслі, а також Мао Цзедуна, Річарда Ніксона і Джона Кеннеді. У своїй творчості він використовував так звану техніку шовкографії, або трафаретний друк, яка дозволяла йому створювати безліч копій одних і тих самих зображень.
Прикріплення: 6499000.jpg (265.6 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » Мистецтво
  • Сторінка 2 з 3
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • »
Пошук:

Вверх