Вівторок, 19.03.2024, 08:48
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 8 з 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • »
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » КІНО
КІНО
GADДата: Середа, 15.04.2015, 15:30 | Повідомлення # 106
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Український мультсеріал покажуть у США та Канаді

Американська компанія NCircle Entertainment придбала цифрові права на всі 3 сезону дитячого анімаційного 3D серіалу "Ескімоска", виробництва студії "Анімаград"

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на film.ua.

"Ескімоски" - це добра та зворушлива історія для найменших глядачів про пригоди цікавої дівчинки Ескімоски та її друзів Розумаки і Громили. Всі герої мультфільму спілкуються між собою на зрозумілій для дітей усього світу мові жестів, міміки та звуків.

Раніше телевізійні права на третій сезон "Ескімоски" придбали канали Індонезії та Шрі-Ланки. У квітні відбулася прем'єра третього сезону на одному з українських каналів.




Джерело: http://www.depo.ua/
 
GADДата: Середа, 03.06.2015, 07:43 | Повідомлення # 107
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
ВАЛЕРІЙ ХАРЧИШИН ЗІГРАЄ В КІНО ОЛЕКСУ ДОВБУША



Солісту групи «Друга ріка» запропонували головну роль у фільмі про легендарного карпатського народного героя

У Чернівцях розпочалася робота над фільмом про Олексу Довбуша із робочою назвою «Легенда Карпат». Поки що проходять кінопроби і зйомка проморолика. Судячи з інформації, яка вже з’явилася в інтернеті, головна роль дістанеться солісту гурту «Друга ріка» Валерію Харчишину. Компанію на знімальному майданчику йому складе українська співачка Марія Яремчук. Наразі знято лише кілька кадрів, приблизно по двадцять дублів кожного.

Режисер фільму – чернівецький підприємець Сергій Скобун. Він також і співпродюсер проекту.

– Олекса Довбуш – це той українець, на якого має рівнятися наша молодь. У цієї людини була своя життєва позиція, яка не може не вражати. Якщо ти українець, то маєш рівнятися не на Сталлоне чи ще когось, а на наших звичайних хлопців, таких, яким був Олекса, – каже режисер.

– Ми розповідаємо про період життя Олекси Довбуша від самого дитинства і до моменту його становлення як захисника бідних – українського Робін Гуда. Він у дитинстві був німий, поки не потрапив зі своїм дядьком до знахаря. Зустріч маленького Олекси з мольфаром ми знімали в перший день, у музеї під відкритим небом у Чернівцях. Бої – на горі Цецино, – говорить Марина Угрин, керівник компанії ART LINE, яка займається менеджментом картини.

Автори проекту не розкривають подробиць сюжету. Але запевняють, що під час перегляду глядачі нудьгувати не будуть.


Джерело: https://showmania.novy.tv
Прикріплення: 5410338.jpg (44.2 Kb)
 
GADДата: Середа, 01.07.2015, 15:06 | Повідомлення # 108
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Ахтем Сеїтаблаєв зніме фільм за романом Кокотюхи



На початку 2016 року почнеться підготовчий процес до зйомок повнометражного українського фільму, що стане екранізацією роману Андрія Кокотюхи "Червоний". Режисером проекту буде Ахтем Сеїтаблаєв ("Хайтарма"), повідомляє "Телекритика".

Крім зйомок повнометражної стрічки передбачено виробництво також телевізійного формату.

Продюсер екранізації "Червоного" - Володимир Філіппов. За його словами, у фільмі, як і в романі, мова йтиме про Норильське повстання у радянських таборах ГУЛАГу 1953 року. "Тут взаємодіють Герой Радянського Союзу, колишній льотчик-винищувач, а другий - герой УПА. І того, й іншого заслали в табори за їхні погляди - обидва мріяли і боролися за незалежність України. Суть в тому, що українці завжди мріяли про незалежність, але в досягненні цієї мети вдавалися до радикальних методів", - розказав продюсер.

За його словами, в Україні бракує професійних сценаристів. "Є небагато хороших українських сценаристів, і вони працюють на кіноіндустрію інших країн, бо там їм платять пристойні гонорари, не те що у нас", - сказав продюсер.

За словами письменника Андрія Кокотюхи, сьогодні у нього вже чотири пропозиції про екранізацію його романів. Зокрема переговори веде режисер Анатолій Матешко ("Трубач").

"Відверто кажучи, рівень більшості сценаристів зараз не високий. А в українській сучасній літературі якраз з'явилося чимало хороших творів, які хочеться і можна екранізувати", - сказав у свою чергу Анатолій Матешко.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 0867334.jpg (48.5 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 03.07.2015, 16:59 | Повідомлення # 109
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Розмінуй свою свідомість!" - у Києві показали перший художній фільм із зони АТО



Прем'єра української короткометражки "Міна", знятої в зоні АТО, відбулася в столичному кінотеатрі.

Художній фільм був знятий у вересні 2014 року в Слов'янську та Семенівці на кошти волонтерів і благодійних організацій. Творці стрічки збирали гроші на її пост-продакшт протягом лютого-квітня 2015 року на краудфандинговій платформі "Спільнокошт" і вже у травні цього року представили фільм у Каннах.

Як зазначив один із продюсерів фільму Олексій Толкачов, загальний бюджет картини становить близько $70 тис.

Основне гасло фільму – "Розмінуй свою свідомість!". У стрічці йдеться про хлопця Гену, який тікає з-під вибухів до столиці, прагнучи миру й творчої самореалізації. Та навколишній світ не дає йому спокою: батьки не сприймають його громадянської позиції, кохана дівчина не розуміє, оточення дратує. Хлопець назавжди залишає рідне село на охопленому війною Донбасі — їде туди, де не стріляють. До автобусу в краще майбутнє — кілька кроків, аж раптом на шляху втікача постає справжня перешкода, що може позбавити його життя... Варто Гені відірвати ногу від землі — міна вибухне. І поки хлопець не може зійти з місця — всі ті, від кого він утік, знаходять його.




Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 1717269.jpg (43.1 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 03.08.2015, 17:57 | Повідомлення # 110
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У спецвипуску "Шерлока" з'являться привиди



У спеціальному "різдвяному" епізоді серіалу "Шерлок", дія якого відбувається в XIX столітті, британському сищикові доведеться розслідувати справу, пов'язану з привидами. Про це розповів продюсер франшизи Стівен Моффат, виступаючи на заході Television Critics Association в США. Його слова наводить видання Wired.

"Мені здається, що страшилки з привидами краще "працюють" у вікторіанському оточенні, ніж в сучасному. Раніше ми не уявляли роботи Конан Дойла як похмурі ужастики. Вікторіанська епоха дає нам можливість показати саме таку страшну, страшну історію", - пояснив Моффат.

У "різдвяному" епізоді, що передував четвертий сезон серіалу, головні ролі продовжують грати Бенедикт Камбербетч і Мартін Фрімен. Однак, за словами продюсера, обстановка в серії вплине на інтерпретацію характерів героїв.

"Шерлок Холмс придбає манери вікторіанського джентльмена, якими він не володіє в наші дні. Він буде менш зухвалим. Я б сказав, що цей Шерлок трохи більше лощений", - розповів Моффат.

При цьому творці "Шерлока" не відмовилися від своєї винахідливості в трактуванні сюжету, яка стала однією з відмітних особливостей серіалу. Так, у порівнянні з книжковим оригіналом, більше уваги буде приділено жіночим характерам. Крім цього, в серії з'являться персонажі, які зовсім не згадувалися в книгах.

Дата виходу "різдвяного" епізоду на телеекрани ще не оголошена. Зйомки четвертого сезону, дія в якому знову буде відбуватися в сучасному світі, заплановані на першу половину 2016 року.

Перша серія "Шерлока" вийшла на каналі "Бі-бі-сі" в 2010 році. Нове прочитання історії про знаменитого сищика швидко придбало світову популярність. Через два роки на телеканалі був показаний другий сезон, ще через два роки, в 2014-му, - третій. Через рік після прем'єри проект став володарем телевізійної премії BAFTA в категорії "Найкращий драматичний серіал".


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 1612647.jpg (48.6 Kb)
 
GADДата: Середа, 16.09.2015, 19:18 | Повідомлення # 111
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
З'явився перший трейлер фільму "Книга джунглів"

Студія Disney опублікувала на YouTube офіційний трейлер фільму "Книга джунглів" за мотивами оповідань Редьярда Кіплінга. Хлопчика Мауглі зіграв Ніл Сеті. Стрічка, знята в жанрі пригодницької драми, повинна була вийти на екрани восени 2016 року, але компанія вирішила випустити її роком пізніше.

Ніл Сеті — єдина людина, яка з'являється в кадрі. Всіх тварин і птахів у стрічці створено за допомогою комп'ютерної графіки. Для озвучування героїв-звірів запросили акторів Білла Мюррея (ведмідь Балу), Скарлетт Йоханссон (удав Каа), Крістофера Уокена (король мавп Луї), Ідріса Ельбу (тигр Шерхан) і Бена Кінгслі (пантера Багіра).



Режисер "Книги джунглів" — Енді Серкіс. Він отримав широку популярність як актор, який за допомогою технології motion capture оживляє намальованих на комп'ютері персонажів фільмів. Так, саме Серкіс зіграв Горлума у "Володарі кілець" і "Хоббіта".

Збірка оповідань "Книга джунглів" екранізувався нечасто. Студія Disney зняла по книзі два повнометражних мультфільму в 1967-му і 2003-м. Відомий українському глядачеві "Мауглі" був створений в 1967-1971-х роках.


Джерело: http://gazeta.ua/
 
GADДата: Четвер, 24.09.2015, 16:48 | Повідомлення # 112
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Росіяни просили пробачення, бо думали, що знімали про війну Росії та України" - в прокат вийшов фільм "Брати. Остання сповідь"



24 вересня у загальнонаціональний прокат на 67 екранів у 25 містах України виходить повнометражна стрічка Вікторії Трофименко "Брати. Остання сповідь". Історію про двох братів - гуцулів, які все життя ділять матір, іграшки і навіть жінку режисерка зняла за мотивами повісті шведського письменника Торґні Ліндґрена "Джмелиний мед".

У середу в столичному кінотеатрі "Київ" відбувся допрем'єрний показ стрічки, перед яким знімальна група поспілкувалася з журналістами.

- Ми не сподівалися, що на цей фільм глядач піде так масово, - зізналася режисер Вікторія Трофименко, 35 років. - Раніше не було культури перегляду українського кіно. Тепер в Івано-Франківську зал на 500 осіб був переповнений. У Львові квитки розкупили за два дні до показу. Народжується український кінематограф, і одночасно з ним народжується український глядач. Ми одні в одних приймаємо пологи.

Цільова аудиторія "Братів" - люди, які вміють думати — кажуть продюсери. Тому, попри те, що фільм виходить у широкий прокат, вони не сподіваються, що він окупиться повністю.
- Це глибоке українське кіно, яке не є блокбастером типу "Поводиря" — каже продюсер Максим Асадчий. Сумніваюся, що на нього підуть люди, які дивляться американський мас-маркет.

Виконавця головної ролі 50-річна Наталка Половинка каже, що нині "Брати" як ніколи актуальні.

- Фільм спонукає задуматись про причину воєн всередині нас, воєн, які виливаються назовні, і підказує шляхи до їх подолання.

Хоча задум стрічки з'явився ще у 2008 році, задовго до війни в Україні, багато глядачів у світі, і особливо в Росії побачили в картині саме натяк на нинішню війну.

"Братів" презентували на Московському міжнародному кінофестивалі, де стрічка отримала приз за найкращу жіночу роль і як найкращий фільм.

- Росіяни сприйняли цю історію як алюзію на відносини України і Росії, - згадує Вікторія Трофименко. - Це часто мусувалося у пресі. Я пояснювала, що "Брати" задумувалися в 2008 і мають літературну основу. Так збіглося, що вони вийшли саме в цей час. Ми інструменти в руках Господа. Ми не розуміємо, що робимо і чому це відбулося. В Росії журналісти плакали і казали: пробачте нас. Це було неочікувано. Цікавий факт: анотацію до фільму я писала сама. Звичайні фрази:" брати ділять жінку, іграшки, любов, ненависть". А росіяни додали ще одне речення, котрого там не було: "...але вони не думають про те, що можуть розділити ще й одну смерть на двох". Думаю, у такий спосіб вони сказали те, що бояться говорити прямо. Одна пара похилого віку сказала: "У нас в Москві давно таке кіно не знімають і не скоро знімуть, це справжнє європейське кіно".

Але оскільки це кіно — про людські стосунки, люди у світі знаходять у ньому кожен своє.

- В Івано-Франківську після перегляду підійшла жінка-вчителька: "Я думала, що це український автор. І як я рада, що цей автор - швед. Бо була переконана, що одні ми весь час сваримося. Тепер бачу, що це загальнолюдське", - розповідає Вікторія. - У Пекіні сказали: це ж як НДР і ФРН — така ситуація. У Швеції визнали, сюжет повернувся додому. Особливо тепло прийняли стрічку азіати.

Крім України, фільм "Брати. Остання сповідь" планують прокат в Казахстані і в Прибалтиці. У російський прокат стрічку не пропонували.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 8555728.jpg (25.3 Kb)
 
GADДата: Четвер, 24.09.2015, 16:52 | Повідомлення # 113
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У Києві покажуть фільм про генерала Кузьму Дерев'янка



У середу, 30 вересня у кінотеатрі "Ліра" відбудеться показ документальної стрічки "Кузьма Дерев'янко. Генерал перемоги". У обгороренні фільму візьме участь автор спенарію, історик Юрій Шаповал.

Показ завершить цикл заходів Українського інституту національної пам'яті у рамках відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни. Стрічка розповідає про Кузьму Дерев'янка – генерала-лейтенанта, який 2 вересня 1945 року на борту американського лінкора "Міссурі" підписав Акт капітуляції Японії від радянської сторони. Чому саме українцю з Уманщини випала честь своїм підписом поставити крапку у Другій світовій війні? Дізнатися про це можна буде зі стрічки, а також подискутувати з автором сценарію Юрієм Шаповалом, доктором історичних наук, керівником Центру історичної політології Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І.Ф. Кураса НАН України.

Цією стрічкою УІНП розпочинає Кінолекторій у кінотеатрі "Ліра" — проект, у якому щомісяця будуть демонструватися фільми, присвячені визначним подіям української та світової історії.

"Такі кіноперегляди — це повчально, і є певний ігровий момент — дивитися легше, ніж читати книжку, і часу менше вимагає. Кінолекторій передбачає ще обговорення, тому що обов'язково має бути рефлексія побаченого. Поділитися думками і враженнями, щось заперечити, з чимось погодитись — без цього не буде повного розуміння. Це така сама різниця, як відвідувати хороший навчальний заклад і просто самому почитати набір підручників — перше значно ефективніше. Ми будемо запрошувати до дискусії авторитетних істориків, вибирати несподіваний поворот теми. Так як цього разу — до завершення Другої світової ми обрали фільм про українця, який буквально поставив крапку у цій війні", — розповідає співробітник Українського інституту національної пам'яті, кандидат історичних наук Сергій Громенко.

Показ відбудеться за адресою: м. Київ, вулиця Велика Житомирська 40, початок на 18.30. Вхід вільний.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 8788951.jpg (58.0 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 06.10.2015, 18:17 | Повідомлення # 114
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У Нью-Йорку відбулася прем'єра фільму Спілберга про радянського розвідника

На 53-му Нью-Йоркському кінофестивалі пройшла прем'єра нового фільму Стівена Спілберга "Шпигунський міст (Bridge of Spies), головну роль в якому виконав Том Хенкс. Картину глядачі зустріли оваціями - аплодували стоячи на фінальних титрах, повідомляє Variety. У прокат фільм вийде 22 жовтня.

Трилер Спілберга розповідає про долю радянського розвідника-нелегала Рудольфа Абеля (справжнє ім'я - Вільям Фішер), який працював з 1948 року в США. У ньому також описується історія обміну Абеля на пілота американського літака U-2 Гері Пауерса, виконував розвідувальний політ над СРСР і збитого над Свердловськом 1 травня 1960 року. Він був засуджений радянським судом до 10 років позбавлення волі. У підсумку Пауерса і американського студента-економіста Фредеріка Прайора, заарештованого за підозрою в шпигунстві, обміняли на Абеля на "мосту шпигунів", як називали міст Глініке в Берліні.

Дія фільму розгортається в 1957 році, коли Абель, роль якого виконує британський актор Марк Райленс, був арештований агентами ФБР, повідомляє ТАСС. Захищати радянського розвідника на суді доручено новачкові - бруклінському юристу Джеймсу Доновану ( у виконанні Тома Хенкса), який займається проблемами страхування. Донован береться за цю справу, прекрасно усвідомлюючи, що його вважатимуть зрадником навіть родичі, а захист приречений на провал.



За сюжетом представник ЦРУ Хоффман, якого грає Скотт Шепард, вимагає, щоб Донован, виступаючи як приватна особа, домігся звільнення Пауерса (Остін Стоунуолл) в обмін на радянського розвідника.

На думку Variety, новий трилер Спілберга дає можливість Тому Хенксу додати вельми солідну роль у його творче резюме. Журнал вважає, що акторська гра перетворює шпигунську драму "фільм для всіх, від якого неможливо відірватися".

Відзначимо, що в 1968 році на радянські екрани вийшов культовий фільм Сави Куліша "Мертвий сезон". Прообразом радянського розвідника, якого зіграв литовський актор Донатас Баніоніс, в ньому став Конон Молодий. Рудольф Абель був офіційним консультантом картини і навіть звернувся зі вступним словом до глядачів на початку фільму. Стрічка закінчується обміном радянського розвідника на американця.


Джерело: http://gazeta.ua/
 
GADДата: Понеділок, 19.10.2015, 15:03 | Повідомлення # 115
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фільм про Євромайдан "Зима у вогні" виклали у вільний доступ

Американська компанія Netflix представила документальний фільм ізраїльського режисера Євгена Афінеєвського "Зима у вогні: українська боротьба за свободу". Стрічка опублікована на відеохостингу Vimeo.

"Фільм-хроніка показує 93-денний період зими 2013-2014, коли на Майдані розгорнулися запеклі зіткнення між протестувальниками й силами правопорядку", - ідеться в описі до фільму.

25 вересня 2015 року у Вашингтоні в рамках заходів, присвячених Дню Незалежності України, відбувся допрем'єрний показ фільму "Зима у вогні", під час якого Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет нагородив режисера Афінеєвського орденом Святого Володимира Великого.

Фільм здобув гран-прі на Міжнародному фестивалі фільмів про права людини в Нюрнберзі та приз глядацьких симпатій за найкращий документальний фільм на кінофестивалі в Торонто.




Джерело: http://gazeta.ua/
 
GADДата: П`ятниця, 23.10.2015, 21:40 | Повідомлення # 116
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов


Завершувалася Перша світова війна. Неминучий крах Австро-Угорської імперії поглибив кризу у Європі. Поляки, українці, чехи, угорці та південні слов’яни готувалися до проголошення незалежності своїх держав.
У ніч на 1 листопада 1918 року українські військові з лав добровольчого Легіону Січових Стрільців підняли повстання у Львові та проголосили створення самостійної держави на українських етнічних землях. Січові стрільці стали рушійною силою молодої української держави та зародком її регулярного війська.
Водночас претензії на Галичину висунула відроджена Польща. Центрально-Східна Європа занурилася в епоху «малих війн» за нові кордони у повоєнному світі. Проте зі сходу насувалась більшовицька загроза. Країни Заходу вирішили побудувати "санітарний кордон" у Східній Європі...

"Легіон. Хроніка Української Галицької Армії 1918-1919" - новий документально-ігровий фільм від режисера Тараса Химича є продовженням циклу пізнавальних фільмів з історії України першої половини минулого століття. Автором сценарію виступив молодий український історик Олександр Пагіря.
Сюжетна лінія створена на основі спогадів очевидців.
В скурпульозних реконструкціях перед нами постає образ українського Січового Стрільця. Через події сьогодення ми можемо краще зрозуміти мотивацію та діяння історичних персонажів.
Процес створення фільму тривав 15 місяців. Над ним працювала команда студії "Invert pictures". Це перший в Україні документальний фільм з використанням найсучасніших технологій у форматі 4K.
Крім основного складу творців стрічки було задіяно сотні людей. Серед них професійні актори театру ім. М. Заньковецької та Л.Курбаса.
До роботи над фільмом долучилися ветерани АТО, військові а також реконструкторські клуби. З постановкою військових сцен допоміг ветеран АТО Володимир Правосудов, а також Військово Історичний Клуб ПОВСТАНЕЦЬ м. Київ.
Ініціатором створення фільму є громадська організація Українська Галицька Асамблея, у рамках проекту documentary.org.ua

Прем'єра фільму відбудеться 1 листопада 2015 року о 17 годині в Кінопалаці ім. О. Довженка (Львів).

Запрошуємо! Вхід вільний


Джерело: www.facebook.com
Прикріплення: 4800642.jpg (32.7 Kb)
 
GADДата: Неділя, 25.10.2015, 13:15 | Повідомлення # 117
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
 
GADДата: Понеділок, 26.10.2015, 20:30 | Повідомлення # 118
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"З Доктором Хаусом або Інтернами не збігається ні жанр, ні формат" - зйомки нового українського серіалу "Черговий лікар"

- Всупереч сформованій думці, більшість наших артистів чудово говорять українською мовою. Це раніше їм доводилося займатися з педагогами, щоб позбутися від українського акценту і мати можливість грати в російськомовних фільмах. Сподіваюся, з допомогою "Чергового лікаря" ми зможемо переломити цю ситуацію, і наші артисти заговорять з глядачами рідною мовою, - розповідає Юлія Міщенко, сценарист і керівник нового українського серіалу - медичної драми "Черговий лікар". Зйомки пройдуть у Києві до квітня 2016 року. За сюжетом головні герої працюють у швидкій допомозі. Кожен день в лікарню потрапляють нові пацієнти, для лікування яких доводиться вийти за рамки лікарняноъ картки й заглибитися в їх особисте життя. Головні ролі виконали українські актори Михайло Жонін, Руслан Сокольник, Ірина Ткаленко, Надія Левченко та Михайло Романов. Продюсер "Чергового лікаря" Ірина Костюк розповіла Gazeta.ua про роботу над серіалом і його особливості.

Чи можна вважати, що цей серіал, буде українською версією нашумівшого "Доктора Хауса", "Клініки", "Інтернів" та інших медичних серіалів, які, варто визнати, користуються великою популярністю?

Ні, не можна. Це самобутній серіал, нізвідки не списаний. Вірніше списаний з життя, з справжніх проблем і справжніх докторів. З серіалом "Доктор Хаус" або "Інтерни" у не збігається ні жанр, ні формат. З ними у "Чергового лікаря" спільне тільки місце дії - лікарня.

Серіал заявлений як "медична драма". В чому власне буде проявлятися ця драматичність?

В історіях людей. Основні сюжети розвиваються не навколо хвороби і встановлення діагнозу, а навколо людських історій, оскільки хвороби, симптоми, травми не можна вирвати з контексту - медична проблема завжди вписана в історію, оточену близькими, рідними, ворогами, суперниками, різними умовами і відносинами. Тому наші лікарі лікують не тільки рани, але і душу, а іноді навіть вирішують сімейні та побутові проблеми. А іноді в визначенні діагнозу беруть на себе навіть роль детективів.

Як би ви охарактеризували головних героїв серіалу?

У кожній серії - ми бачимо тільки 2 лікаря, саме тих, хто на зміні. Кожному з лікарів дістається свій пацієнт на серію. 4-х лікарів в серії ми не побачимо. Так, у кожного лікаря своє життя, свій типаж, але їх особисте життя залишається далеко на задньому плані. Крізь серіал це проходить лише пунктирно, як і їхні стосунки між собою. Такий формат серіалу, вертикальні історії, розроблений спеціально для зручності програмування по сітці - з будь-якої серії в будь-якій послідовності.

На яку аудиторію розрахований цей серіал? Адже більшість ефіру на наших телеканалах зараз займають серіали сумнівної якості.

Я б втрималася від суб'єктивних ярликів. Є різні слоти в сітках каналів - прайм і оффпрайм. На контент в оффпраймі з економічних причин виділяються менші бюджети, ніж на праймовий продукт. Це природні закони бізнесу. Тому можу тільки відповідати на конкретику в розрізі "низькопробності". Серіал розрахований природно на цільову аудиторію каналу - 18-54.

Для роботи над серіалом запросили двох лікарів, які даватимуть медичні консультації, як під час написання сценарію, так і під час зйомок. Професійні лікарі також візьмуть участь при зйомках складних сцен. "Черговий лікар" - це перший україномовний серіал в жанрі медичної драми.


Джерело: http://gazeta.ua/

 
GADДата: Вівторок, 03.11.2015, 19:07 | Повідомлення # 119
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
В Україні зняли фільм про військових сурикатів



Студія ToonDrive зробила мультфільм про сурикатів у військовій формі та пояснила, чому обрала саме їх.

"Чому така маленька і кумедна тваринка має представляти наших грізних і великих воїнів? Сурикати хоч і невеликі, але сміливі і злагоджені захисники своєї території. При нападі орла вони собою закривають дитинчат, рятуючи їх від смерті ціною власного життя. А до отрути змій та скорпіонів сурикати мають імунітет. У маленькому тілі може битися велике і сміливе серце", - пояснили волонтери студії журналісту depo.ua.



Таким чином студія ToonDrive виразила свою підтримку військовим та привітала їх з днем артилериста. Також працівники студії розробили принт для футболок, пов'язаний з цією тематикою. Кошти, зібрані від продажу цих футболок, передадуть на допомогу військовим АТО.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 1568270.jpg (56.8 Kb)
 
GADДата: Четвер, 05.11.2015, 21:14 | Повідомлення # 120
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
З'явився перший трейлер "Аліси у Задзеркаллі"



Студія Disney опублікувала перший трейлер нової стрічки "Аліса у Задзеркаллі". Фільм буде продовженням блокбастеру 2010 року "Аліса у Дивосвіті" культового режисера Тіма Бартона.

Головні ролі у стрічці зіграють Міа Васіковська, Джонні Депп, Енн Хетеуей, Хелена Бонем Картер, Алан Рікман, Саша Барон Коен та інші зірки.

Перша частина франшизи зібрала у світовому прокаті $1,025 млрд. Тож вихід продовження цієї картини був лише питанням часу.

На відміну від "Аліси у Дивосвіті", де режисером виступив Тім Бартон, керувати зйомками "Аліси у Задзеркаллі" буде Джеймс Бобін. Він прославився роботою над обома частинами "Мапетів", а також цілою низкою серіалів різного штибу.



Прем'єра фільму запланована на 27 травня наступного року.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 9781474.jpg (42.6 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » КІНО
  • Сторінка 8 з 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • »
Пошук:

Вверх