П`ятниця, 29.03.2024, 11:12
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » КІНО
КІНО
AnnaSewДата: Неділя, 30.11.2014, 14:11 | Повідомлення # 61
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
Виживуть тільки коханці




Мабуть недарма про останню стрічку Джима Джармуша багато хто мені прожував всі вуха, бо суботнього вечора я все ж дісталася до її перегляду. І кажу вам, що тепер буду навертати у мою віру усіх, хто цього ще не бачив.

Отже почнімо зі снігу, що випав вчора. Він просто змінив місто на декорацію у стилі пост-панку,що так надихає Джармуша. Білий сніг і біле волосся Тільди Суїнтон на тлі захаращених інтер’єрів , апокаліптичний саунд-трек від SQURL під кружляння сніжинок і нічні міста, що окремо є героями вже класичного фільму «Ніч на Землі». Готичненько, як каже один мій знайомий. Пригадувала «Мерця», з якого для мене почався Джармуш, з гітарними рифами Ніла Янга, і ще улюбленим фінтом режисера робити пейзажі продовженням розмови, що нібито вже скінчилася, але ж ні – все триває, і тримає глядача до останнього.

Натомість гарні кіна завжди про щось таке, що красиво минає в нас на очах. «Only Lovers Left Alive» розповідає, яким тягарем є вічне життя, вампіричненько таки, не зважаючи на окремі негаразди. Занедбаний Детройт, погодьтеся, мабуть, не найвдаліше місто для безхмарного існування, хоча так само, як і вузькі брудні вулички Танжеру.
Стрічка напхана алюзіями і недомовками, від чого свого шарму не втрачає, скоріш навпаки, примушує глядача копирсатися у тих ребусах. Мене посмішив Apple у руці героїні Тільди Суїнтон, бо вона ж Єва, ну а він – зрозуміло, що Адам. Велкам до чарівного глобалізованого світу!

Коротше, я вже поставила цю фільму на поличку «май фейворіт», і вам теж дуже раджу. І при нагоді ще знайти саундтрек від власне джармушового SQURL та фантастичної Yasmin Hamdan, що з’являється у кадрі наприкінці блукань Єви та Адама Танжером.

А я йду шукати вірші Едгара-Алана По англійською, бо знов таки, вже вуха не витримують.



І ще – завтра вже зима, тому маю вибирати собі новий плей-лист. Вагаюся між «усіма Deep Purple» або « усіма Led Zeppelin».
Прикріплення: 0155605.jpg (87.8 Kb) · 4548774.png (35.2 Kb) · 9409936.jpg (70.6 Kb)


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен


Повідомлення відредагував AnnaSew - Неділя, 30.11.2014, 14:14
 
GADДата: Вівторок, 02.12.2014, 12:23 | Повідомлення # 62
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Майдан" Лозниці тепер можна переглянути онлайн



Фільм Сергія Лозниці "Майдан" виклали в інтернет до річниці революційних подій

Головний герой фільму Лозниці — народ України. Документальні зйомки подій київського Майдану велися восени 2013 - взимку 2014 року.

Переглянути документальну стрічку можна за посиланням http://megogo.net/ru/view/1554041-maydan.html

Нагадаємо, що світова прем'єра фільму "Майдан" відбулася на 67-му Каннському міжнародному кінофестивалі в травні цього року. Пізніше картина вийшла в прокат у Франції, Польщі, Нідерландах та інших європейських країнах. Українська прем'єра стрічки відбулася у липні на 5-му Одеському міжнародному кінофестивалі в рамках спеціальної документальної програми "Шлях до свободи". 24 липня фільм вийшов у національний прокат в Україні.
Прикріплення: 9941558.jpg (64.7 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 02.12.2014, 12:55 | Повідомлення # 63
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Крок назад у часі" - BBC інтригує шанувальників "Шерлока"



Телеканал BBC One опублікував два твіти, пов'язані з долею всесвітньо відомого серіалу "Шерлок", чим заінтригував численних шанувальників серіалу. Про це повідомляє Cultprostir.

На першій фотографії зображена сторінка затвердженого в листопаді сценарію спеціальної різдвяної серії, на другій – головні герої, Шерлок Холмс і доктор Ватсон. На знімку улюбленці публіки постали в костюмах XIX століття. Нагадаємо, що пілотна серія першого сезону вийшла на екрани в 2009 році, з перших кадрів вразивши глядачів особливою виразністю відеоряду й тим, що пригоди Шерлока і Ватсона були перенесені в Лондон наших днів.

Виконавці головних ролей, Бенедикт Камбербетч і Мартін Фрімен, щоразу із задоволенням повертаються до втілення улюблених образів, незважаючи на свою зайнятість в Голлівуді та на зйомках в Англії. Капелюхи, вуса і загальний вигляд персонажів на опублікованій BBC фотографії натякає: у різдвяній серії Шерлок і його вірний компаньйон Джон Ватсон вирушать назад у часі і опиняться в ХIX столітті: це наблизить серіал до класичної інтерпретації творів Артура Конан Дойла. Творці до останнього підтримують інтригу, а фанати сперечаються про можливі сюжетні колізії. Бенедикт Камбербетч опублікував у своєму твіттері фразу "крок назад у часі", після чого фанати серіалу остаточно утвердилися в думці про те, що їх чекає різдвяна подорож у XIX століття. Серія вийде на екрани на початку 2015 року.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 6241888.jpg (46.8 Kb)
 
GADДата: Середа, 03.12.2014, 10:51 | Повідомлення # 64
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Про трагічне кохання рубля та нафти зняли мультик в стилі "Титаніка"



Російський дизайнер Єгор Жгун створив мультпародію на Титанік, де головними героями – закоханою парою - виступають рубль і барель нафти, пише meduza.io.

Історія кохання завершується так само драматично, як і в оригінальному фільмі - рубль тоне. Нафті довелося відпустити рубль у крижану безодню


Джерело: http://gazeta.ua/

Прикріплення: 5042718.jpg (39.2 Kb)
 
GADДата: Четвер, 04.12.2014, 19:31 | Повідомлення # 65
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Зняли в Нацгвардію" - Олексій Горбунов відмовився від зйомок в російському кіно



Російський актор з українським корінням Олексій Горбунов прийняв рішення відмовитися від участі в усіх російських фільмах. Про це повідомив організатор українського кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі, передає ТСН.

Натомість Горбунов приступає до роботи над українським серіалом "Гвардія". В мережі вже з'явилася жартівлива картинка, де на фото Олексія Горбунова розміщений напис: "Зняли в "Нацгвардію".

Зауважимо, що Олексій корінний киянин. Він народився та провів усе своє дитинство на масиві Русанівка.

Зауважимо, що під час буремних подій в Україні актор неодноразово підтримував українців та виступав проти агресивної політики президента РФ Володимира Хуйла.

Нагадаємо, "Гвардія" - це історія про перших добровольців, які після кривавих подій на Майдані відгукнулися на заклик записатися до лав Національної гвардії України. "Різні за віком, соціальним статусом, сімейним станом, вони відправилися в тренувальний табір. Тут різношерсті, а іноді конфліктні хлопці повинні пройти школу справжнього бійця. Чи зможуть кадрові військові і новобранці, які ще вчора стояли по різні сторони барикад, стати єдиною командою, здатною захистити свою країну?", - анонсують новий серіал на каналі.

Прем'єра перших чотирьох серій серіалу "Гвардія" запланована до річниці створення Нацгвардії - навесні 2015 року.

Зазначимо, популярний фінський актор Вілле Хаапасало в інтерв'ю телепрограмі "Ylen aamu" розкритикував те, як у Фінляндії висвітлюється події, що відбуваються в Росії, і заявив, що російський народ не має ніякого стосунку до політики російського президента.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 5715015.jpg (52.1 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 08.12.2014, 19:13 | Повідомлення # 66
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Незламна" - вийшов трейлер фільму про українку-снайпера



У мережі відбулася прем'єра трейлера україно-російської біографічної військової драми про подвиги знаменитої жінки-снайпера Людмила Павличенко. У російський прокат стрічка вийде під назвою "Битва за Севастополь", а в український - "Незламна".

Дії в стрічці розгортаються з 1937-го по 1957 рік. Робота над фільмом теж зайняла чималий відрізок часу: підготовчий процес почався ще 20 грудня 2012 року, а самі зйомки стартували в Севастополі в листопаді 2013-го.

Свою картину режисер фільму Сергій Мокрицький називає мелодрамою. "Війна - це облямівка, хоч і досить потужна. У фільмі є серйозні батальні сцени: перший бій Людмили, перше вбивство, багато ефектних вибухів, оборона Севастополя ... Але, насамперед, це історія про дивовижну українську дівчину зі складною долею і її трьох доленосних чоловіків" - каже режисер

"З радістю презентуємо перший офіційний трейлер #Незламна! Наш фільм став першим національним проектом, який взяв у дістрибуцію найбільший світовий мейджор "Двадцяте Століття Фокс". В українських кінотеатрах прем'єра запланована навесні 2015 року" - повідомляється на офіційній сторінці Незламної в Facebook.

Чотирисерійну телеверсію фільму Незламна покаже канал Україна.




Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 5678686.jpg (54.1 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 09.12.2014, 12:45 | Повідомлення # 67
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Режисер "Поводиря" розповів, які епізоди вирізав з фільму

- Ця кіноісторія розповідає про гени українців, про те, що нас не можна зламати, бо гідність для нас важливіша за життя, - каже Олесь Санін, режисер фільму "Поводир". Він прийшов на зустріч із студентами в Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка. Режисер розповів Gazeta.ua про задум фільму та епізоди, які вирізав.

Кажуть, ви обирали персонажа хлопчика із 200 претендентів на цю роль. А навіщо ви взагалі ввели його в сюжет?

- Я його ввів, бо для кожного фільму потрібен персонаж, з яким себе асоціюватиме глядач. Тільки тоді глядач може співпереживати й краще розуміти стрічку. Наші глядачі точно не асоціюватимуть себе із кобзарем. А ось із хлопчиком будуть. Він, як і всі ми, знає мову, а не розуміє значення її слів, знає трохи історію України, а не усвідомлює її змісту, він, як і ми всі, не розуміє райської ідилії в шевченківському "Садок вишневий коло хати.." Для мене важлива була інтернаціональність. Кобзар мав розповідати різні історії персонажу, а отже, глядачеві. Найкраще для цього підходить персонаж-іноземець, що не знає наших легенд та історій.

Чому обрали саме цього хлопчика?

- Його типаж підходящий для цієї ролі. Мені потрібна була людина, яка не лише розмовляла б українською з акцентом, а й була "іншопланетянином" - героєм, який дасть можливість ідентифікувати глядача. Ним став Антон Грін, якого я знайшов у передмісті Детройта. З американського хлопчика в бейсболці він перевтілився на вовка, пройдисвіта – як і було задумано в фільмі.Потім виявилося, що Антон Грін має дивовижну історію роду. Його прадід, на прізвище Сорока, був одним із провідників УПА. 34 роки просидів за це в радянських концтаборах. Він мав такий же незламний дух, як і головний герой фільму "Поводир", бо навіть у в'язниці видавав свою українську газету. Розповсюджував українську літературу. Робив це у дуже цікавий спосіб. Він із однокамерниками брав залишки тканини від простирадел, робив із них змія. Клав на нього листівки із повідомленнями й запускав над територією в'язниці.

Що ви хотіли показати цим фільмом?

- Я шукав історію надії. Прагнув розкрити багато тем - тему голодомору, легенду про зібрання кобзарів у Харкові та інші. Я зумисне не акцентував увагу на з'їзді кобзарів, бо не вірю, що вони пішли туди добровільно. Сам був мандрівним музикантом і я розумію їхнє мислення. Очевидно, кобзарів примусили приїхати до Харкова силоміць. Також я хотів показати, що життєві потрясіння, в тому числі й голодомор, привчають людей щодня бачити все більше і більше горя. Воно прогресує, розмножується, але людський мозок не може жити у таких умовах, він перетворює людину на сліпця... Сліпий вже не бачить цього всього, йому легше.

Чи є зараз у нашому суспільстві такі потрясіння?

- Наше суспільство дуже строкате. У центральній і західній Україні вони почалися рік тому. На Донбасі ці потрясіння не припинялися десятиліттями. Там більшість людей завжди жила із присмаком крові. Там завжди був підвищений рівень насильства. Мало не щодня відбувалися похорони шахтарів, що гинули видобуваючи вугілля, дружини завжди були морально готові, що на вечір вони можуть стати вдовами, діти навіть у розмові із батьками вживали мати, дівчата прагнули якомога швидше віддатися кудись... Це їхня частина побуту. Колись я знімав фільм про шахтарів. Нас привалило у шахті. І один шахтар, якому лишалося три дні до пенсії, зумисне просунув два пальці під вагонетку, їх відірвало. Таким чином він хотів отримати компенсацію як інвалід. Бо пенсії й зарплати тоді затримували, а компенсації інвалідам давали вчасно. Тому теперішня війна на Донбасі та феномен тітушок не на порожньому місці виникли. Навряд чи до бойових дій були готові жителі інших областей.

Головний герой брав участь у бої під Крутами? То ви саме Крути показали?

- Так. Я хотів епізодами про Крути маркувати героя як людину, що пройшла важливі етапи нашої історії. Таким чином глядач може замислитися над питаннями свободи, її ціни та покарання за прагнення. Це історія про людей для яких гідність і воля набагато важливіше, ніж життя. Ці люди, як і герой фільму, можуть загинути, але пісня, як втілення культури, житиме й далі. Вона настільки потужна, що її знищити неможливо.

Які труднощі виникали під час зйомки кінокартини?

- Надзвичайно важко було знайти хату, де жила Орися. У музеї під відкритим небом в Переяслав-Хмельницькому навіть штатив не було де поставити. Там все засаджене деревами. Там, як у джунглях. І хати б, мабуть, не видно було б, якби ми там знімали фільм. Село виглядало б неправдоподібно. Я страшенно цього не люблю. Я маніякально ставлюся до різних навіть дрібних елементів побуту. Подивився фото, зроблені на початку століття й картини сіл. Там ніде двори не були обсаджені масою дерев. Їх в той час нещадно рубали на дрова. У Пирогові біля Києва теж вирішили не знімати. Там у хатах повноцінно виглядає лише фасад. Зняти будинок збоку, ззаду всередині важко. Та й село якось штучно виглядає. Довелося будувати нову хату.

Чи є якісь епізоди фільму, які прийшлося вирізати?

- Так, таких багато. Їх викинули через те, щоб фільм був не довший двох годин. Моїм улюбленим є епізод про переселенців після голодомору. Епізод мав бути в самому кінці картини. Хлопчик ховався від військових у тому селі, де вбили голову колгоспу. Село було безлюдне, тільки десь дирчав трактор ХТЗ. А в центрі села по радіо Калінін розповідав про великі надої молока та великий урожай пшениці. Той трактор не орав землю. Він тягнув за собою 8 возів із переселенцями. Переселенці тримали в руках самовари й дивувалися, чому селяни покинули такі родючі землі, чому полишали відчиненими хати із усіма речима. Коли одна переселенка зайшла на поріг хати, вона побачила щось страшне й беззупинно почала кричати. Що саме, невідомо. Ця частина показує трагізм голодомору та дає відповіді на деякі питання сьогодення.

Автор: Володимир МУКАН

Джерело: http://gazeta.ua/
 
GADДата: Понеділок, 15.12.2014, 15:25 | Повідомлення # 68
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
З'явився перший трейлер нового мультика про "Маленького принца"



Режисер Марк Осборн вирішив екранізувати історію Маленького принца. Наразі у мережі з'явився перший трейлер до майбутнього мультику, повідомляє Mainpeople.

У відео вже є Лис, Роза, неіснуюча планета та сам принц. Саундтрек до "Маленького принца" створила Лілі Аллен, а персонажів озвучили Джеймс Франко, Маріон Котійяр та Рейчел МакАдамс.

Світова прем'єра екранізації відбудеться на початку жовтня 2015 року.




Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 1831224.jpg (72.3 Kb)
 
GADДата: Четвер, 18.12.2014, 11:17 | Повідомлення # 69
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Астерікс, Обелікс та Хендрікс підкорюють світ - Кінопрем'єри 18 грудня

Усі фільми цього вікенду наповнені позитивом і гумором. Дві анімації про те, як маленькі і відважні перемагають великих і сильних. Легка мелодрама про те, що у кохання немає терміну придатності. Байопик про бога електрогітари. Та екранний путівник для всіх, хто любить шукати щастя на іншому боці планети.

До того ж у прокат виходить остання за цей рік вітчизняна стрічка "Бабай". Однак вона губиться у тіні інших прем'єр, незважаючи навіть на те, що серед останніх немає масштабних блокбастерів.

Краще в мені

"Ти винний, бо вирішив за мене, що для мене буде кращим. А для мене був найкращим саме ти!" - зізнається головна героїня стрічки своєму давньому коханцю.

Коли Доусон і Аманда були підлітками, то кохали одне одного до нестями. Однак прикрий інцидент розлучив їх на кілька десятиліть. За цей час кожен з них побудував своє власне життя. Згодом вони зустрілися, що змусило їх згадати усі забуті почуття.

"Фільм буквально занурює у той самий час, коли всім нам здається, що ми доб'ємося в житті усього найважливішого, світ впаде до наших ніг і ми зможемо все", - Kinopoisk.ru.




Астерікс: Земля Богів

"Нумо, наваляємо римлянам по самі галли…" - проголошує план дій ватажок Галлів.

Цезар намагається побудувати Рим своєї мрії. Однак галльський хутір став йому поперек горла. Через це імператор висуває ультиматум – або всі галли стають римськими громадянами, або армія стирає їх з лиця землі. Однак Астерікс зі своїм вірним другом Обеліксом і не думають опускати руки. Вони битимуться за свою землю до останнього.

Перша стрічка про мужніх галлів у форматі 3D.




Подорож Гектора у пошуках щастя

"Якщо ми уникаємо нещастя – це не веде нас до щастя", - повчає головного героя китайський монах.

Психіатр з Лондона серйозно переймається проблемами своїх пацієнтів. З ранку до ночі він вислуховує довгі розповіді про негаразди найрізноманітніших людей. Коли вал усього цього негативу остаточно пригружає головного героя, він вирішує відправитися у довгу подорож, аби відшукати щастя десь на іншому краю планети. Проїжджаючи одну країну за іншою – він знаходить відповіді на питання, що так довго його непокоїли.

"Картина підійде тим, хто хоче відволіктися від повсякденного життя і за невелику винагороду відправитися разом з героєм у кругосвітню подорож", - Kinopoisk.ru




Джимі Хендрікс

Радий допомогти.

Не треба вдячності – краще прослався, - говорить продюсер одному з героїв стрічки, який дуже скоро стане мега популярним.

Події розгортаються у 60-ті роки у Нью-Йорку. Джимі Хендрікс виступає зі своє нікому не відомої групою у маленькому клубі. Одного разу туди заходить дівчина Кіта Річардса, яка ошаленіла від здібностей молодого гітариста. Саме вона відкриє йому шлях на вершину рок-світу та зведе з найтитулованішими музикантами. З цього моменту рок-хвиля 60-х отримає найбільш феноменального гітариста.

"Байопик, знятий Джоном Рідлі направду мало підноситься над середнім рівнем фільмів про Мерилін Монро, яка також залишається нерозкритою загадкою для кінематографістів", - Коммерсант.





Бабай


"Страшно, правда?" - говорить з екрану дракон, натякаючи на кілька гострих сцен у стрічці.

Історія про нереальні пригоди, мрії та бажання, сила яких перевищує будь-які очікування. У цьому фільмі навіть такі злодії, як Відьма, Чорт, Вій та Змій Горинич таємно думає про спокійне людське щастя. Проте шлях до нього пролягає через чужі негаразди. Здійснити усі бажання може казкове яйце, заволодіти яким не так вже й просто. Однак усі персонажі стрічки ставлять собі за ціль, вихопити в іншого це своєрідне яйце-райце.

"Навіть не коментуватиму нічого з приводу цього фільму", - з приватної бесіди з авторитетним українським кінокритиком, який, взявшись за голову, вийшов з допрем'єрного показу стрічки.





На кінофестивалі в Дубаї "Майдан" Лозниці зібрав повний зал




Документальна стрічка "Майдан" українського режисера Сергія Лозниці викликала значний інтерес у відвідувачів XI Дубайського міжнародного кінофестивалю (Dubai International Film Festival, DIFF).

Про це Укрінформу повідомили у Посольстві Україні в ОАЕ.

"16 грудня Посольство України в ОАЕ разом з представниками української громади взяли участь у перегляді документального кінофільму українського режисера С.В.Лозниці "Майдан", що демонструвався у рамках конкурсної програми XI Дубайського міжнародного кінофестивалю. Картина нашого режисера отримала високий інтерес та належну оцінку в ОАЕ. Показ проходив при заповненому кінозалі", - йдеться у повідомленні.

Стрічка демонструвалася 14 та 16 грудня в рамках конкурсної програми DIFF-2014, який триває з 10 по 17 грудня. Цей кінофорум є одним із центральних кінофестивалів у регіоні Близького Сходу та Африки. У посольстві повідомили про намір і надалі підтримувати контакти з Лозницею та організаторами Дубайського кінофестивалю з метою популяризації української культури та мистецтва.

Нагадаємо, Лозниця першим на міжнародному рівні випустив фільм про події на українському Майдані. Прем'єра "Майдану" відбулася у рамках спеціального показу офіційної програми 67-го Каннського кінофестивалю у травні цього року.



"Гоббіт" поставив рекорд в українському прокаті




Останній тиждень в українському кінопрокаті пройшов під знаком успіху фінальної частини "Гоббіта". Ця перемога була цілком очікуваною, попри усі недоліки франшизи.

"Гоббіт. Битва п'яти воїнств" за одни лише вікенд зібрав більше, ніж всі фільми першої десятки протягом минулих тижнів. Такі цифри наводить видання Kino-teatr.

В цілому результати топ-десятки цього вікенду зросли на 61% у грошовому вираженні і на 37% відсотків, якщо рахувати кількість проданих квитків. Насамперед це пов'язано з тим, що значно зросла середня вартість квитка (переважно за рахунок "Гоббіта", який іде у найдорожчих залах). Середня вартість квитка цього тижня склала 58 грн, тоді як минулого тижня – трохи більше 49 грн.

"Гоббіт: Битва п'яти воїнств" переглянули 256 тис. глядачів, які принесли до кас кінотеатрів більше 16 млн грн. Кожну з 127 копій цієї стрічки переглянули в середньому більше 2 тис. глядачів. Для порівняння – у решти фільмів цей показник не перевищив 400-х.

"Пінгвіни Мадагаскару" за 3 тижні прокату зібрали 19 млн гривень, а кількість проданих на них квитків склало 376 тис.

Вже більше місяця в топ-десятці українського прокату впевнено тримається "Поводир" Олеся Саніна, загальні збори якого склали 13,5 млн грн (нагадаємо, що виробничий бюджет стрічки складає 16-18 млн грн). Картину переглянули 345 тис глядачів. Зараз "Поводир" посідає шосту сходинку в українському бокс-офісі.

Загалом топ-5 українського кінопрокату виглядає цього тижня наступний чином:

1. "Гоббіт. Битва п'яти воїнств" - 16,2 млн. грн. (загальні збори 16,2 млн. грн. за 4 дні прокату).

2. "Пінгвіни Мадагаскару" - 54 тис. грн. (загальні збори - 19 млн грн за 4 дні прокату).

3. "Треш" - 732 тис. грн. (загальні збори – 2,7 млн грн за 11 днів прокату).

4. "Нестерпні боси 2" - 559 тис. грн. (загальні збори – 6,7 млн грн. за 18 днів прокату).

5. "Піраміда" - 434 тис. грн. (загальні збори – 2 млн. грн. за 11 днів прокату).


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 0177655.jpg (72.2 Kb) · 7189982.jpg (45.3 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 19.12.2014, 20:12 | Повідомлення # 70
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Україна має створювати один повнометражний анімаційний фільм щороку - Кириленко



Віце-прем'єр-міністр - міністр культури України В'ячеслав Кириленко разом з родиною відвідав прем'єру першого прокатного повнометражного українського мультфільму "Бабай", після прем'єри він зазначив, що Україна повинна створювати один повнометражний анімаційний фільм щороку.

"Я хочу привітати усіх із цим святом! Це перший повнометражний анімаційний фільм, створений в Україні. Слава його творцям!" — сказав В'ячеслав Кириленко під час презентації стрічки.

Віце-прем'єр нагадав, що ідея цього мультфільму з'явилася ще 2006 року, і шлях її реалізації виявився досить довгим. Відтак В'ячеслав Кириленко закликав молодих художників активніше долучатися до творення української анімації.

"Кожного року ми повинні мати по одному великому анімаційному фільму для наших дітей", - сказав урядовець.

В інтерв'ю журналістам В'ячеслав Кириленко наголосив, що для розвитку українського кіно необхідно шукати альтернативні джерела фінансування окрім державного бюджету, і вони мають бути закріплені спеціальним законом. В умовах скорочення бюджетних видатків це надасть реальну підтримку для створення українських фільмів та анімації.

"Для мене це ключове питання", - Віце-прем'єр про пошук нових способів фінансової підтримки кінематографічних проектів. При цьому він запевнив, що навіть в умовах скорочення бюджетних коштів не можна закривати найбільш важливі творчі проекти.

Прокат українського мультфільму "Бабай" має компонент доброчинності: одна гривня з кожного проданого квитка буде відправлена на потреби дітей переселенців.

Анімаційний фільм "Бабай" створено легендарною українською студією "Анімафільм". Режисер фільму Марина Медвідь, сценарист Вадим Шинкарьов, продюсер фільму та генеральний директор студії "Укранімафільм" Едуард Ахрамович. Ролі мультиплікаційних персонажів озвучили Остап Ступка (Чорт), Мирослав Кувалдін (Кіт-скрипун), Ірма Вітовська (Відьма), Олеся Чечельницька (чарівна пташка Алконост), а також дует "Кролики" (Змій Горинич).


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 1706046.jpg (86.5 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 22.12.2014, 00:08 | Повідомлення # 71
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Дмитро Нагієв побував на Майдані: Україна сильніша і добріша, а ФСБ в «одному місці»



Росія скоро почне імпортувати їжу з «доброї» і «сильної» України і це буде її останнім шансом вижити. Про це сказав російський актор і шоумен Дмитро Нагієв, відвідавши Київ.

Новину передає «Преса України».

Телеведучий розповів про політ в Україну, поділився враженнями про те, як перевіряють документи в Москві і Києві.

«На вильоті, під час паспортного контролю наша фсб-шна вівчарка крізь зуби з шипінням і слиною процідила: «зачччем в-Ки-києв?» Довго крутила мій паспорт, просвічувала сторінки, потім покликала ще когось, і вони разом звіряли мене живого з фото», - зазначив Нагієв.

За його словами, в Україні «митник тільки поцікавився скільки років віскі, який віз у подарунок з дьюті-фрі. Запропонував відкоркувати і разом перевірити. Той посміхнувся і пропустив».

Актору сподобався Київ, який здався йому «живим і гордим». Жодної агресії на свою адресу він не відчув.

«Таксисти відразу розпізнавали в мені москаля. Але ні грама агресії. Більше цікавилися вартістю у нас комуналки, настроєм людей і пр. побутовими речами. Повезли мене по місцях Майдану. Зупинялися біля імпровізованих стін пам'яті з іменами і фото загиблих», - пригадав він.

Нагієва також здивував вміст українських магазинів, які заповнені українськими товарами.

«Зайшов у «Сільпо». Постарався пробігтися швиденько вздовж полиць, хоча потрібен був тільки сік і цукерки. Мінімум, я це стверджую, мінімум половина продуктів, а за деякими позиціями, наприклад, соки, пиво, цукерки так взагалі 2/3 - місцевого виробництва. І дуже-дуже якісно упаковані і зроблені. Україна не залежить так від імпорту, як «вічно вставюча з колін». А значить, легше перенесе все», - переконаний телеведучий.

«Україна сильніше, добріше. І ми вже скоро почнемо імпортувати звідти їжу, як і з Білорусі. І піде цей Росспоживнагляд в анус. Фсб вже там. І це буде єдиний шанс вижити. І бачу я ватників, які попивають львівський яблучний сік, які жують шматок української свинини. Кримваш? Розпишіться і отримайте», - резюмував Нагієв.


За матеріалами сайту: http://uapress.info/
Прикріплення: 9413143.jpg (29.0 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 29.12.2014, 14:42 | Повідомлення # 72
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
З'явився трейлер фільму "Гетьман" про Богдана Хмельницького



З`явився офіційний трейлер українського чотирьохсерійного фільму про Богдана Хмельницького "Гетьман". Дати офіційної премєри фільму немає, однак за попередніми анонсами його мають презентувати весною 2015 року.

Актор Рівненського облмуздрамтеатру Станіслав Лозовський бере участь у зйомках фільму "Гетьман". У історичному фільмі про Богдана Хмельницького він запрошений на роль гетьманського сина Тимоша.

Особистість гетьмана Богдана Хмельницького, непрості взаємини з Кримським ханством стануть основою для нового художнього фільму.




Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 6428494.jpg (62.8 Kb)
 
GADДата: Четвер, 01.01.2015, 20:22 | Повідомлення # 73
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Десять найочікуваніших кінопрем'єр 2015 року



2015 рік буде непростим. Політичні труднощі. Війна. Соціальна напруга. Економічний спад. "Хоббіт" завершився… Усі ці негаразди доповнює ще один, не менш підступний – як встигнути передивитися всі дійсно варті уваги стрічки? Що ж, панове кіномани, тримайтеся!

Вихід: Боги і царі

Прем'єра: 1 січня

"У нас попереду море, а позаду армія!", - викрикує Мойсей перед тим, як повести своє військо до спасіння.

Біблійна історія про пророка Мойсея і звільнення єврейського народу з єгипетського полону. Мойсей з'явився на світ у часи, коли фараон наказав вбивати усіх єврейських немовлят. Аби врятувати своє дитя, мати поклала його у кошик та відправила за течією по Нілу. Згодом його всиновила мати фараона Рамзеса. Багато років по тому, коли він став доблесним мужем, йому нагадали про його всевишню місію – вивести євреїв з рабства.

"Цей фільм настільки ж нерівномірний, як і кар'єра Рідлі Скотта. В окремих епізодах здається, що ця стрічка – панорама усіх сильних і слабких сторін режисера. Приємна новина полягає в тому, що позитивні сторони картини в результаті переважують", - New York Magazine/Vulture.




Мамочка

Прем'єра: січень

"Ми з тобою ближчі, ніж чоловік із жінкою", - говорить мати синові.

Ексцентрична удова Діана забирає з інтернату свого дещо навіженого сина Стіва. Разом вони намагаються почати нове життя. Вони б жили душа в душу. Проте вибухи гніву Стіва порушують нестійку гармонію у родині. На допомогу їм приходить сусідка Кайла, що спочатку допомагає хлопцеві з навчанням, а згодом зближується з родиною. Та до чого призведе ця близькість?

"П'ятий фільм Ксав'є Долана став для молодого режисера суттєвим кроком уперед. Цього разу він завдав удару по балансу між стилем і суттю, драмою поверхневого позерства і душевної глибини", - Hollywood Reporter.




[b]Мисливець на лисиць[/b]

Прем'єра: лютий

"Тренер – це батько, тренер – це наставник, тренер суттєво впливає на життя спортсмена", - наставляють протагоніста стрічки.

Марк здобуває на Олімпіаді золоту медаль з боротьби. Після цього іменитий тренер-багатій Джон Дюпон запрошує його у свій маєток. Марк сприймає це запрошення, як шанс заявити про себе на увесь світ та нарешті вийти з тіні свого легендарного брата – відомого борця. Однак Джону потрібен був не стільки талановитий спортсмен, скільки іграшка для своїх жорстоких маніпуляцій з людьми. Це призводить до трагедії.

Фільм відзначено призом за кращу режисуру Каннського кінофестивалю.

"Мисливець на лисиць примітний не темою, а своїм мистецьким аспектом. Ясність співчуття і моральний контекст стрічки Міллера надає сенс, на перший погляд, безглуздим речам", - Globe and Mail.




Стівен Хокінг: Теорія всього

Прем'єра: лютий

"А якщо я поверну час назад, щоб зрозуміти, що було напочатку часів?" - говорить студент, одержимий високими ідеями.

Стрічка розповідає про студентські роки видатного фізика Стівена Хокінга. В університеті він знайомиться зі своєю майбутньої дружиною Джейн. Роман із нею стає фоном для перших наукових відкриттів молодого науковця. Стрічку знято за мемуарами Джейн.

"Здавалося б, ми знаємо про Хокінга все, але режисер Джеймс Марш своїм фільмом заявив, що знайшов раніше не розказану частину життя фізика", - Kinopoisk.ru.




Американський снайпер

Прем'єра: березень

"Помилишся – і ти в дупі", - говорить командир снайперу.

Голівуд продовжує переосмислювати війну в Іраку. Нова стрічка Клінта Іствуда розповідає про морського піхотинця Кріса, що служив снайпером. Він став рекордсменом за кількістю вбитих солдат противника. За це отримав неофіційне прізвисько Диявол. Складні колізії, напружені бої, багатогодинні очікування задля одного-єдиного вистрілу – усе це показують у стрічці з несамовитою реалістичністю та пронизливою емоційністю.

"Фільм нагадує тривожну відеогру, у якій багато що повторюється. Тим більше, що майже кожен ворог показується на екрані крізь приціл протагоніста", - TheWrap.




Гра в імітацію

Прем'єра: весна

"Інколи саме ті люди, від яких ніхто нічого корисного не чекає, здатні зробити щось видатне, що суттєво розширює уяву", - говорить про головного героя стрічки його напарниця.

Один з фільмів-лідерів прийдешніх оскарівських перегонів розповідає про геніального математика Алана Тьюринга. Він намагався розгадати надскладний шифр Enigma, яким нацисти зашифровували свої повідомлення. Над цим непростим завданням зламав зуби не один десяток інтелектуалів тієї епохи.

"Гра в імітацію" розкриває не всі таємниці Тьюринга. Але навіть ті контури його особистості, які показуються у фільмі - пронизують своєї драмою та емоціями", - Washington Post.


[/video]

Левіафан

Прем'єра: весна

"Коли це у нас з вами було таке, щоб вошу придавили, а смороду було при цьому на всю округу", - лютує російський чиновник.

Микола живе з родиною на березі Баренцева моря. У бухті, в яку час від часу запливають кити. Одного дня продажний мер міста починає процес конфіскації усього майна Миколи – дім, землю, автомайстерню… Тоді протагоніст звертається до свого друга – досвідченого адвоката. Разом з ним він починає збирати компромат на політика. Це – єдиний спосіб відстояти своє майно.

"Новий фільм Андрія Звягінцева - це туга кримінальна драма, яка містить найбільш жорстку соціальну критику у вітчизняному кіно з часів "Вантажу 200". Але "Вантаж ..." був ніби про "минуле". Натомість "Левіафан" абсолютно не соромиться прийняти сьогодення", - Комсомольская правда.




Незламна

Прем'єра: квітень

"Якщо ти не вигадаєш, заради чого жити – тебе вб'ють", - говорить головній героїні вояк, що її кохає.

Найдорожча стрічка, знята у копродукції з Україною. Розповідає вона про видатного снайпера Людмилу Павліченко. У свої 25 років вона відправила на той світ більше 300 фашистів. Саме тому вона стала легендою ще за життя. Крім того, Людмила товаришувала з дружиною тодішнього президента США Елеонорою Рузвельт. А її виступ на конференції став поштовхом для відкриття другого фронту, без якого Друга світова ризикувала затягтися надовго.

"Це історія про те, як Павличенко втрачала тих, кого любила, як знаходила нову любов, якою працею це їй давалося. Ось це для мене головне, а війна, постріли - це все фон", - розповідає про фільм його режисер Сергій Мокрицький.




Термінатор: Генезис

Прем´єра: липень

"Якщо ми зараз здамося – людство зникне", - говорить протагоніст стрічки солдатам, які з останніх сил протистоять роботам.

Події розгортаються у 2029 році, коли Джон Коннор продовжує протистояння з машинами. Підступні роботи задля панування у світі починають атаку на двох фронтах – у сьогоднішньому дні та в минулому, коли робо-цивілізація тільки-тільки зароджувалася. Спротив триває. Щоб довести своє право на існування, люди знову відправляють у минуле свого посланця, який спробує відвернути експансію залізного розуму на етапі, коли вона тільки-но розпочиналася.

Ця стрічка відкриє нову трилогію про Термінатора. П'ята та шоста частини анонсовані відповідно на травень 2017 и червень 2018 років.




007: Спектр

Прем'єра: жовтень-листопад

За традицією, антагоністів у стрічці гратимуть європейські актори. А дівчиною Бонда стане, напевне, найстарша за всю історію франшизи жінка – п'ятдесятирічна Моніка Белуччі. Та вона чудова у будь-якому віці.

За сюжетом, до Бонда потрапляє таємне послання з минулого. Слідуючи за ним, він виходить на слід таємної організації "Спектр". І поки ми бере участь у політичних баталіях аби відстояти інтереси М16 – Бонд відкриває завісу брехні, аби розкрити страшну таємницю "Спектра".

Нагадаємо, що попередня частина бондіани стала найкасовішою – її збори подолали позначку в $1 млрд.

"Ласкаво просимо до павільйону, куди приходять помирати бюджети!" - привітав режисер Сем Мендес журналістів під час презентації нової частини Бондіани.




Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 5856688.jpg (79.0 Kb)
 
AnnaSewДата: Неділя, 04.01.2015, 13:49 | Повідомлення # 74
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
Є гарна новина, та навіть дві!


Улюблений режисер усіх часів і народів Тім Бертон зняв нове кіно.



Стрічка "Велики очі"розповість нам про життя американської художниці Маргарет Кін.
І головне - озвучувати героїв будуть українськи мітці.

Тож готуємо попкорн і вмощуємося зручніше. Тім Бертон аби що ніколи не знімає.
Згадаємо "Труп нареченої", "Чарлі і шоколадна фабрика", "Франкенвіні"і звичайно, "Алісу у Дивокраї".
Впевнена, що задоволення, принаймні естетичне, вам гарантовано.


Прикріплення: 6456582.jpg (23.5 Kb)


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен


Повідомлення відредагував AnnaSew - Неділя, 04.01.2015, 13:49
 
GADДата: Вівторок, 06.01.2015, 14:32 | Повідомлення # 75
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Скарлетт Йоханссон зіграє у фільмі "Привид в обладунках"



Скарлетт Йоханссон погодилася виконати головну роль в екранізації манги "Примара в обладунках". Як повідомляє The Hollywood Reporter, актриса вже підписала контракт зі студією DreamWorks, яка займеться виробництвом картини. Її голова Стівен Спілберг є шанувальником цього науково-фантастичного коміксу.

Як очікується, керувати постановкою стрічки буде британський режисер Руперт Сандерс ("Білосніжка і мисливець"). Сценарій напише Вільям Уїллер. Дата виходу фільму поки не уточнюється.

Спочатку головну роль запропонували австралійській актрисі Марго Роббі, відома по фільму "Вовк з Уолл-стріт". Однак ці переговори провалилися з невідомих причин.

Оригінальна манга Масамуне Сіро була вперше видана в 1991 році. Вона розповідає про робота спеціального підрозділу поліції, оснащеного за останнім словом техніки, який займається боротьбою з високотехнологічними злочинами.

Японський режисер Мамору Осії зняв за мангою два повнометражних анімаційних фільму - "Привид в обладунках" і "Привид в обладунках: Невинність", що вийшли відповідно в 1995 і 2004 роках і стали найвідомішими картинами постановника. Крім того, манга лягла в основу двох анімаційних серіалів і декількох комп'ютерних ігор.

У 2014 році на екрани вийшли відразу кілька фільмів за участю Йоханссон, серед них "Перший месник: Інша війна" (режисери Ентоні і Джо Руссо) і бойовик Люка Бессона "Люсі". В поточному році в планах акторки знову виконати роль Чорної вдови в картині "Месники: Ера Альтрона".


З'явилися перші кадри фільму "Людина-мураха" з Майклом Дугласом



Супергеройський фільм виробництва Marvel Studios розповідає про дрібного шахрая, який озброївся дивовижною здатністю зменшуватися в розмірі, але мати при цьому великою силою.

У головних ролях фільму Людина-мураха знялися актори Пол Радд і Майкл Дуглас.

Світова прем'єра фільму відбудеться 16 липня 2015 року, в цей же день він вийде в український прокат.

Трейлер до фільму було оприлюднено у суботу, 3 січня, і менш ніж за три дні зібрав більше двох мільйонів переглядів на YouTube.




"Ангели чудяться" - DZIDZIO зняли короткометражку про Різдво



Гурт DZIDZIO здивував своїх слухачів зняли короткометражний фільм про Різдво та Коляду. Фільм має назву "Ангели чудяться". За сюжетом Дзідзьо, Лесик і Юлік йдуть колядувати і співають традиційної народної колядки "Бог ся рождає".

Але колядують вони, маючи на меті заробити грошей не зовсім чесним шляхом. Яке покарання отримають ці троє за свою хитрість, глядачі побачать вже у новому фільмі. Для Дзідзя, Лесика і Юліка дуже важливі традиційні українські свята, тому, створюючи "Ангели чудяться", вони хотіли популяризувати Різдво та Новий рік серед сучасних українців.

Режисером і сценаристом фільму знову став Дзідзьо. На відміну від інших фільмів гурту DZIDZIO, в "Ангели чудяться" вперше було використано прийом голосу за кадром, де Дзідзьо розказує історію від свого імені.




Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 5297957.jpg (44.5 Kb) · 7149337.jpg (63.7 Kb) · 7473475.jpg (53.1 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » КІНО
Пошук:

Вверх