Четвер, 28.03.2024, 16:48
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 6 з 6
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » КНИГИ
КНИГИ
AnnaSewДата: Вівторок, 13.10.2015, 16:03 | Повідомлення # 76
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
До Дня Захисника України. Про книгу Сергія Лойка "Аеропорт"

Починаючи писати відгук, мені лишалося прочитати ще 50 сторінок роману, а подумки я вже відзначила, що роблю помилку у назві, коли згадую сюжет. Не відаю, чому мені хочеться назвати книгу Лойка «Майдан», і може не така вже це й випадковість? Бо все, що там відбувається є продовженням Майдану, що всіх нас змінив. Так само і книга, я впевнена, змінює того, хто її прочитав.



Щоправда не будь-яка. «Аеропорт» точно змушує змінити себе, і якщо коротко, мені особисто вона повертає віру у справжнє – свободу, надію на краще майбутнє для України, сміливих чоловіків, кохання, шляхетність, те, заради чого варто жити, і варто померти. Коли людина на питання, чому вона тут відстоює нещасний шматок розтрощеного аеропорту, що символічно, будувався до європейського чемпіонату, чому вона кожен день свого життя проживає, як останній, відповідає – «Я б’юся, тому, що б’юся.» Я вважаю, що кращої відповіді, скоріше, й не існує…Це як «кохаю, тому, що кохаю», тому, що вірю і вірити буду. Символічно, що книгу написано людиною, яка є росіянином за походженням, це зайвий раз доводить, що на війні не існує росіян і українців, а є ті, хто захищає свою землю, своїх жінок і дітей і ті, хто приходить вбивати не розуміючи навіщо.

Кожна глава книги датована, і це змушує читача думати і пригадувати, що він робив у той день, поки вони ТАМ тримали наше небо. Перші дні жовтня я займалася роботою, може була тоді трохи закохана, кудись ходила, у кіно і музей. У січні напередодні Йордана були люті морози, я пірнала у воду, писала святкові есеї, готувала кутю і узвар, купувала булочки, молоко , тижневі газети, поки вони тоді ТАМ…

У моєму примірнику «Аеропорту» аж 7 підписів, що зробили 7 прекрасних чоловіків – це змушує мене вірити, що все насправді і світі є – і мужність, і шляхетність, і сміливість йти і захищати Україну. У хлопця, що назвав себе Вікінгом такі прекрасні руки – з довгими тонкими пальцями (так, ці пальці тримали зброю і вбивали ворогів!). В Ашера дуже вишукана мова ( і ви хочете сказати, що він не матюкався ТАМ, у пеклі?!). В Берези така посмішка, хитрюща, як в кота ( і він не поводить себе як герой – але ж це він врятував ТАМ під Іловайськом не одне життя!!)

Ці люди – кращі українці, цвіт нації, який за радянських часів безжально знищував режим, і який на наших очах відроджується . А скільки героїв не повернулося з війни?

Дякую богу, що я це почула, побачила і прочитала, бо зневіра – це прикро. Коли (якщо) я буду думати, що світ сходить з рейок, буду це перечитувати і даватиму читати «Аеропорт» усім, кому зможу. Зі святом, дорогі захисники, і Слава Україні!
Прикріплення: 6880111.jpg (44.7 Kb)


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен
 
GADДата: Понеділок, 19.10.2015, 15:10 | Повідомлення # 77
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Нова книга Люко Дашвар вийде у листопаді



Першим накладом в 20 тисяч примірників стартує нова книга письменниці Люко Дашвар під назвою "ПоКров". Книга Дашвар вийде друком у видавництві "Клуб Сімейного Дозвілля" й до продажу надійде 15 листопада.

В основі сюжету нового твору Люко Дашвар доля семи колін нащадків багатого хорунжого Яреми Дороша, який згрішив, закохавшись у юну Перпетую, і помер, не дочекавшись народження плода цієї злочинної любові. Ображена дружина проклинає рід Дорошів, сподіваючись, що щастя та продовження в нащадках матиме лише гілка її сина, законного спадкоємця. Минули роки, грудень 2013-го року, країну сколихнули протестні настрої проти свавілля влади. Однак Мар'яна не звертає уваги на це — усі її думки лише про чоловіка, який насправді не вартий її сліз. Але зустріч із дивним хлопцем Ярком змінює все. "Ти моя жінка", — сказав він. І від того стало так солодко...

Він не може бути осторонь, коли країна повстала до боротьби. Вона не звикла думати про інших. Тепер її душа розривається між минулим і майбутнім, по живому рвуться пута, якими сама зв'язала своє серце. Архівні пошуки допоможуть Мар'яні не лише віднайти загублені у вирі війн і революцій імена, а й із дрібних уламків зібрати докупи власну родину. Їй доведеться кинути виклик долі і прийняти сімейний скарб, що їй заповіла прабабуся її прабабусі, а разом із ним і родинне прокляття…

Отже, вже дев'ята за ліком книга Люко Дашвар "ПоКров" надійде до продажу всередині листопада. Презентувати книгу письменниця буде протягом листопада-грудня у найбільших містах країни.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 1694587.jpg (67.4 Kb)
 
AnnaSewДата: Субота, 31.10.2015, 18:58 | Повідомлення # 78
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 67
Нагороди: 0
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
Схоже, книга обіцяє бути гарною.(обкладинка мені нагадала вишитий одяг козацьких старшин)
Шось бракує справжніх романів, наїлися вже документів та есеїв.
От чекатиму, може й до нас доїдуть з презентацією.
Те, що читалося раніше від Люко Дашвар(Ірина Чернова) йшло без відриву за пару днів (ночей)


Мозг — мой второй любимый орган.
Вуди Аллен
 
GADДата: Неділя, 27.12.2015, 12:08 | Повідомлення # 79
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Не продається ?! biggrin
 
GADДата: Неділя, 27.12.2015, 12:12 | Повідомлення # 80
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Скандальна "Москва 2042" Володимира Войновича вийшла українською



Скандальний роман-антиутопія "Москва 2042" Володимира Войновича вийшов українською. Книжку видав харківський "Клуб сімейного дозвілля".

"Знаменитий роман-антиутопія, що наробив багато галасу в Радянському Союзі. Віталій Карцев дивовижним чином мандрує в часі й потрапляє до Москви майбутнього — дивної держави МОСКОРЕП. Вона обнесена високою залізобетонною стіною, люди тут схожі на роботів, а править усіма Геніалісимус, який виявляється давнім другом Карцева з минулого — Льошкою Букашевим. Диктатора мріє скинути з трону письменник у вигнанні Карнавалов, в якому вгадуються риси Солженіцина. Фантазія та реальність змішуються в романі Войновича у вибуховій пропорції і створюють портрет епохи, рівного якому немає." - йдеться у анотації до книжки.

"Москва 2042" написана у 1986 році. Автор зобразив Москву майбутнього, де, здається, переміг комунізм. Поступово стає зрозумілим, що ці очікування так і залишилися утопією.

Володимир Войнович — класик літератури, публіцист, художник, громадський діяч та відомий благодійник, юнацькі роки провів у Запоріжжі та Керчі. За правозахисну діяльність і вбивчу сатиру на радянську дійсність письменника переслідували. 1980 року його позбавили громадянства та вислали з СРСР. "При Брежнєві вигнали з батьківщини, при Горбачові покликали назад" - каже письменник. 2002 року Войновича нагородили премією ім. Сахарова "За громадянську мужність письменника".

Нагадаємо, у лютому Войнович написав листа Президенту Росії Володимиру Хуйлу, де попросив "Не ганьбити себе і Росію" - і звільнити Надію Савченко.

Минулого року Володимир Войнович відвідав Україну, щоб представити українське видання найвідомішої своєї книги "Життя і неймовірні пригоди Івана Чонкіна". На презентації зізнався: "Хоча не люблю й не вживаю цього слова, але скажу: я — патріот Росії. І саме тому хочу, аби Україна перемогла в цій найжахливішій війні".


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 0187873.jpg (167.3 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 18.01.2016, 19:39 | Повідомлення # 81
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Бестселер "Аеропорт" тепер можна придбати з аудіокнигою



Книга "Аеропорт" Сергія Лойка тепер доступна в комплекті з аудіокнигою, обрані глави з якої читає сам автор і актор Олексій Горбунов.

В аудіокнизі використані також музичні твори "Воїни світла" гурту BRUTTO, "Земля" гурту Riffmaster і Сашка Положинського, "Ой чий то кінь стоїть" у виконанні Океану Ельзи, "Я не хочу буті героєм України" гурту Тартак і "Запах Війни" гурту ТіК.

Команда, яка працювала над випуском аудіоверсії книги також висловлює подяку скрипалю Василю Попадюку за виконання Гімну України та захиснику Донецького аеропорту Максиму Музиці за виконання композиції на флейті.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 0997804.jpg (71.3 Kb)
 
GADДата: Неділя, 28.02.2016, 11:32 | Повідомлення # 82
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Українські інтерактивні книжки підкорюють світ



Одеське видавництво інтерактивних книжок «Gutenbergz» активно завойовує світовий ринок. Отак, пілотний проект видавництва – інтерактивний «Шерлок Холмс» став найпопулярнішою книжкою в Китаї та ввійшов у списки найпопулярніших книжок США.

Відтак одесити перейшли до розробки інтерактивної книжки «Ґаджетаріум», на яку видавці зібрали 10 тис доларів через краудфандингову платформу «Kickstarter». Ідея видання – наші діти оточені величезною кількістю пристроїв, а от як вони працюють і кому ними завдячувати – невідомо. Завдяки додатку діти дізнаються і спробують попрацювати з 23 пристроями, винайденими між 5000 р. до н.е. і 2013 роком. Друковану версію книжки обіцяють видати у співпраці з «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГОЮ».



Дитячою літературою «Gutenbergz» не обмежилося, перейшовши до історичної. Так з’явилася анімована розповідь про Чорнобильську катастрофу, доповнена архівними матеріалами, а згодом і хроніка Євромайдану.



Найближчим часом видавництво планує втілити амбітну мету – осучаснити українські шкільні підручники. На думку видавців, це не лише допоможе зацікавити дітей наукою, а й допоможе вчителям краще зрозуміти своїх учнів (до прикладу, які розділи є найпопулярнішими, на які витрачають найбільше часу і де роблять найбільше помилок). У 2016 році обіцяють представити пілотний проект.


Джерело: http://www.barabooka.com.ua/
Прикріплення: 3799415.jpg (18.5 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 27.05.2016, 07:34 | Повідомлення # 83
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У видавництві Івана Малковича вийшла ілюстрована книга "Гаррі Поттер і філософський камінь"



Перше ілюстроване видання магічної класики Дж.К. Ролінґ містить у собі більше ста пречудових кольорових ілюстрацій Джима Кея, кавалера медалі Кейт Ґрінвей.



Це справжнє феєричне свято і для відданих шанувальників цієї книжки, і для нових її читачів, уважає видавець, директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Іван Малкович.



“Побачивши ілюстрації Джима Кея, я була глибоко зворушена. Мені подобається його бачення світу Гаррі Поттера, і я вдячна йому за талановите втілення цього бачення – це для мене велика честь”, – так відгукнулася про ілюстрації авторка Поттеріани.


Джерело: http://kurs.if.ua/
Прикріплення: 5067772.jpg (17.4 Kb) · 5943563.jpg (99.0 Kb) · 8583648.jpg (113.1 Kb) · 2547074.jpg (86.1 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » КНИГИ
  • Сторінка 6 з 6
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Пошук:

Вверх