Середа, 24.04.2024, 15:49
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » КНИГИ
КНИГИ
GADДата: Вівторок, 26.06.2012, 17:34 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Вас тут не стояло

Свою чергову книгу-досьє Сергій Руденко створив у форматі енциклопедії, і це, якщо чесно, чи не головна її відмінність від його попередніх збірок фактажу про різної ваги президентську рать.



Адже справді, перед нами ніби як ті самі постаті-персоналії, кумедні випадки з їхнього вельможного життя, ляпи і бульки у транслюванні ними високих державних істин за умов низенького такого рівню власної освіти, але головне, звісно, не це. Автором сих рядків уже мовилося, що Руденко - це насамперед поет, поет-сатирик і безперечний пародист з хитро-професійним поглядом на обраний аналітичний матеріал. Хитрим - тому що в Україні без цього не можна, інакше це буде не по-українськи, а серйозно, і люди, відповідно, образяться. Що ж до професійности автора енциклопедії, то наразі варто, мабуть, зауважити, що досвід «смолоскипового» покоління вивів його таки на стезю справжнього філософа. Задля порядку згадаймо, кого серед наського письменницького люду можна наректи філософом. Підписував було саме таким соціяльним статусом власні тексти на початку 90-х відомий поет і письменник Анатолій Дністровий, але згодом і він відмовився від такої практики (хоч на «філософа», здається, вчився, і начебто має право). Залишилися самі лише тихі добродії на кшталт пасічника наших душ Анатоля Щербатюка і редактора журналу «Ї» Тараса Возняка. Що ще довкола? Ну, Андрій Шеченко іде з київського «Динамо», а Бред Піт - від Ванеси Параді, але майже те саме - в енциклопедії Руденка.
Щодо філософії розглядуваного тут явища, тобто укладеної Сергієм Руденком збірки назвою «Yanukopedia» слід виснувати ще ось яку важливу сентенцію. Вже мовилося на маргінесах нашого друкованого світу про політичну, ба навіть літературно-мистецьку вагу цього видання, оскільки згадується у ньому різного штибу дефініції, які ці дискурси, пардон, визначають. Знов-таки, іменні, звичайно. Анна Ахматова і Гулак-Артемовський, Ісак Бабель і Антон Чехов. Не бракує решти соціокультурних складових у цьому народному довіднику з життя і творчості нашої політичної еліти. Тобто чимало про музику і спорт. З першої категорії літерних статистів будь-якої передвиборної кампанії - плавчиха Яна Клочкова, і гімнастка Лілія Подкопаєва, футболіст Андрій Шевченко і тренер Олег Блохин. З другої - заспівувачі не менш універсального характеру щодо власної ангажованості: Ірина Білик і Ані Лорак, Альона Вінницька та Іво Бобул, Кузьма Скрябін і Руслана Лижичко, Наталя Могилевська і Таїсія Повалій.
А ще філософська мудрість автора енциклопедії полягає ось у якому реверсі щодо згаданих у ній персоналій. Пригадуєте ходульні моделі альтернативної історії, які свого часу тішили радянських дисидентів? Так, Брежнєв за цього розкладу був лише правителем епохи Бродського, а Єльцин всього лише жив за часів Пугачової. Чи не те саме відбувається у тісному контексті збірки Руденка, адже сановиті прізвища наських каліфів на годину мішаються із високо-хрестоматійними іменами-позиціями вищезгаданих історичних осіб. Історичних, розумієте? Себто бути згаданим у цій книжці - означає поріднитися з «епохальними» персонажами, стати врівень з ними, мовивши не сакраментальне «вас тут не стояло», а відповідне «вам на «пе», а мне на «ем», як у суперечці Маяковського з Пушкіним, тобто увійти до історії. Якщо ця фішка досі не зрозуміла, то варто, мабуть, на мигах тексту роз´яснити закони такої зручної ідентифікації. «Пользуясь случаем, я кричу этому сраному народу: кто вы, еб вашу мать всех! Кто? - гукав свого часу Едуард Лимонов. - Не важны вы все, как мальки в той воде, стекли вы в канализацию жизни. Важен только странный мальчик в плавках, смотрящий на вас. И чтоб он вас заметил, подняв свой взгляд от мальков, тритонов и головастиков. А не заметил - ну и нет вас».
Ось і виходить, що у справі надання несподіваної популярності тому чи іншому політику, авторові енциклопедії, який включив у неї того чи іншого персонажа, варто ще й доплачувати - за згадку у контексті епохи. А там вже чи в трусах наш мальчик, а чи в самих лише окулярах - великого значення для суми можновладного відкату не має. Хіба не так? І витратити все на видання енциклопедії не в паперовому варіянті, як збирається зробити її автор, а в гранітному. Щоб уже навіки зафіксувати химерну орфографію з кульгавою пунктуацією нашої вельми дорогої політичної абетки.

Джерело : http://bukvoid.com.ua
Прикріплення: 3145661.jpg (50.6 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 26.06.2012, 17:36 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Якщо є бажання прочитати цю книгу - прошу за посиланням ) http://www.slideshare.net/rudenkos/yanukopedia
 
GADДата: Четвер, 13.09.2012, 13:51 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов


Альтернативним посібником з історії України для учнів 5 класу, виданим у Львові, зацікавилася прокуратура. Тим часом підручник набуває популярності - надходять замовлення з Закарпаття, Полтави, Тернопільщини та інших областей.
Про це повідомляє ZIK із посиланням на директор видавництва "Астролябія", яке видало посібник, Олега Фешовця.
За словами Олега Фешовця, реакція на альтернативний посібник з Історії України, який показує правдиву історію та висвітлює ті розділи, які Міносвіти викинуло з навчального підручника, була різна.
"Однією з перших реакцій було звернення до прокуратури першого секретаря Луганського обкому КПУ, який сказав, що потрібно розібратися з цим підручником, - сказав Фешовець. - Також першим натяком на цю негативну тенденцію став дзвінок до одного зі службовців Львівської ОДА з київської прокуратури".
За словами директора, до посібника були зауваження і з Міносвіти, що треба з ним розібратися.
"Ми реагуємо на випередження, - сказав Фешовець. - Показуємо, як готові реагувати на такі подальші дії, якщо вони будуть розвиватися. Ми знаємо, як це може відбуватися. Наприклад, прокуратура може оскаржити правомірність закупівлі управлінням освіти цих підручників, чи, наприклад, буде чинитися податковий тиск на видавництво, чи перевірки КРУ, щоб паралізувати роботу видавництва".
Доктор історичних наук, професор, почесний директор Львівської національної наукової бібліотеки імені Василя Стефаника Лариса Крушельницька заявила: "Реакція на цей посібник власть імущіх свідчить, що нами керують люди, далекі від України. Якщо будемо мовчати, то ситуація буде трагічна. У мене таке враження, що сьогодні останній бій і ми мусимо не дати себе знищити".
Тим часом, за словами Фешовця, альтернативним підручником зацікавилися вже вчителі та батьки з усієї України, зокрема із Полтави, Закарпаття, Івано-Франківської, Тернопільської областей. До друку готується додатковий тираж.
Олег Фешовець наголосив, що навіть, якщо видавництву повністю заборонять видавати цей посібник, його друкуватимуть у підпіллі чи за кордоном.
Прикріплення: 5078365.jpg (130.2 Kb)
 
GADДата: Четвер, 20.09.2012, 19:32 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Мийте руки перед Форумом

Я хочу для себе самого з’ясувати: невже незрозуміло, що йде тиха громадянська війна? Або ти по цей бік фронту, або по інший...

Те, про що я пишу, поки не тягне на скандал. Таке, радше скандальчик. Під час останнього Форуму видавців, який щойно завершився у Львові, заступник голови місцевої обдержадміністрації запропонував організаторам… дах. Мовляв, наступного року захід проходитиме під патронатом Самого… Ну, ви розумієте… Головного читача книжок і поціновувача літератури.

Ініціатора під час оголошення ініціативи освистали, але засновник і багаторічний директор Форуму Олександра Коваль (яку, до речі, виступаючий переплутав з Олександрою Кужель – теж смачна деталь) з ідеєю ніби погодилася. Зрозуміло, стільки часу займатися нашим калічним фандрейзингом і до останнього не знати, чи зведеш дебет з кредитом, від цього можна врешті-решт трохи втомитися. Словом, ніхто нікого не засуджує. Хочеш співпрацювати з владою – співпрацюй. Тільки не ображайся, якщо після цього з тобою не захочуть співпрацювати окремі люди, чутливі до особистої гігієни.

Дещо цікавіше почалося на етапі розбору польотів. Кількох дописувачів у Мережі, які висловили, залежно від темпераменту, свій скепсис чи обурення, в свою чергу звинуватили в тому, що вони плетуть інтриги, а їхня кінцева мета – чи то скинути Лесю Коваль, чи то влаштувати альтернативний Форум.

Аргументація теж вражає: «вам шашечкі ілі єхать?» (пряма цитата). Мовляв, є головний книжковий огляд країни, в цій країні є президент, хай уже який, і слід використовувати всі можливості, щоби огляд не припинив свого існування, а зміцнився й процвітав. Слід зазначити, що писали це люди, не чужі літературній справі, з іменами та регаліями. Зворотній аргумент, що захід культурний, себто від звичайного бізнес-збіговиська чи філії київської Петрівки відрізняється передусім символічним навантаженням (і важкої харизми разом із важкою репутацією пана Я. він може не витримати), не було сприйнято.

Гаразд, я вже звик, що сперечатися марно. Взагалі. Ніхто нікого ні в якій дискусії не переконує й не переконає. Максимум, що ти можеш зробити, – це впорядкувати власні думки й вибудувати систему аргументів для себе самого й своїх і без того однодумців.

Я хочу для себе самого з’ясувати: невже незрозуміло, що йде тиха громадянська війна? Фронт проходить ані по лінії Збруча, ані Дніпра, це все дурниці.

Насправді по один бік фронту – група, точніше, групка узурпаторів, по інший – інтелектуали, дрібний і середній бізнес, люди з переконаннями, перепрошую на слові, патріоти, іншими словами, все, що рухається. Якщо це так, то хотілося б усе ж-таки нагадати: à la guerre comme à la guerre. Усі дії, які можна сприймати як прояв капітуляції або колаборантства, мають оцінюватися за законами військового часу. Із відповідними санкціями. Звісно, моральними, моральними – не треба мені шити закликів до повалення… etc.

Юрій Макаров

Джерело: http://tvi.ua
 
GADДата: Вівторок, 23.10.2012, 20:23 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Василь Шкляр: «Колєсніченки вилучають «Залишенця» з продажу»



Український письменник, кандидат у народні депутати України від Політичної партії Українська платформа «СОБОР» по 123 виборчому округу Василь Шкляр прокоментував ситуацію щодо зняття з продажу у книгарнях його книжки «Залишенець», на якій є його фотографія з цигарками, нібито заради уникнення штрафів за пропаганду тютюнопаління.
«Я дуже здивований тим, що книгарні знімають з продажу мої книжки, на яких є моя фотографія з цигаркою, бо податківці штрафують їх за пропаганду тютюнопаління», – заявив письменник Василь Шкляр. коментуючи інформацію у ЗМІ.
За його словами, навіть найбільш благу ідею чиновники вміють спотворити й довести до абсурду, аби лише з когось здерти копійку.
На переконання Василя Шкляра, значно негативний вплив на мізки підростаючого покоління, ніж Тарас Бульба чи козак Еней з люлькою, справляють ті зразки поведінки, які ми щодня бачимо на ТБ.
«Практично вся офіційна хроніка на телебаченні – це пропаганда аморального й нездорового способу життя, яка вчить красти й брехати, ненавидіти свою країну і народ, та ще й створює ілюзію, що за це ніколи нікому нічого не буде», – наголосив письменник.
Письменник риторично запитує, а що тоді виникає запитання, а що робити з «Енеїдою» Котляревсього, шедеврами мистецтва, скажімо, з картиною Поля Сезана «Курець» чи з такими кіно шедеврами як «Лейтенант Коломбо», «Комісар Мегре» чи «Шерлока Холмса»?
На його переконання, це тільки привід вилучити «Залишенця» з продажу, адже відомо, що «колєсніченки давно носилися з цією ідеєю».

Джерело: http://vsiknygy.net.ua
Прикріплення: 9186726.jpg (7.3 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 05.11.2012, 22:34 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов


"Як то кажуть, на злобу дня. Ось знайшов цитату Павла Штепи з недавно прочитаної його роботи "Українець і москвин"

"Не доросла наша еліта до завдань, що їх накинула їй силоміць невблаганна історія. Спокутуємо свою 300-літню бездержавність, своє незнання власної історії, власного народу; нерозуміння наших історичних традицій; брак державницького думання!"

Нібито й не було 55 років після написання цих слів. "

Віталій Уманець
Прикріплення: 2625361.jpg (54.2 Kb)
 
GADДата: Неділя, 18.11.2012, 17:37 | Повідомлення # 7
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Про українські книжки

 
GADДата: Субота, 24.11.2012, 17:50 | Повідомлення # 8
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
✤ Мирослав Кальба. «Нахтіґаль» в запитаннях і відповідях



► У книзі на матеріалах запитань читачів сайту «Майдан» та відповідей старшини легіону Нахтіґаль описані важливі сторінки національно-визвольної боротьби середини XX ст.
Друковане видання дещо відрізняється від живого спілкування в інтернет-проекті: в ньому, наскільки це було можливо, усунуті повтори змісту, змінено порядок запитань та відповідей, деякі відповіді відредаговано. Однак все це — за погодженням з Мирославом Кальбою, доповнено його ж фотографіями, а також світлинами з архівів ЦДВР, Літопису УПА, приватних архівів Миколи Посівнича та Ярослава Сватка.
Прикріплення: 0078815.jpg (219.0 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 30.11.2012, 20:13 | Повідомлення # 9
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Ліна Костенко не прийняла відзнаку Золотий письменник України

Українська письменниця Ліна Костенко відмовилася від відзнаки Золотий письменник України.
Відповідну інформацію на своїй сторінці у Facebоok оприлюднила прес-секретар "Народної самооборони" Лариса Сарган.

"Очевидно, вона має на це право. І не зобов’язана нікому нічого пояснювати. Тим більше що той спосіб життя, який Ліна Василівна вибрала, давно засвідчив її ставлення до нагород і рейтингів", - прокоментувала Сарган.

Джерело: http://24tv.ua
 
GADДата: Вівторок, 04.12.2012, 19:45 | Повідомлення # 10
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Презентація книги "Святослав, каган руссов. Убит и оболган"



Донецьк, вул. Артема, 84 Донецька обласна дитяча бібліотека ім. Кірова

Вперше в Донецьку відбудеться презентація книги Павла Правого (псевдонім Павла Бондаренка), члена Малого Кола, українського детективіста, історика і блогера, яка присвячена альтернативному погляду на період становлення Київської Русі.

Попри те, що книга розрахована на максимальну аудиторію, в ній доволі лаконічно викладена авторська концепція походження еліти Київської Русі, яка є грунтовним критичним аналізом норманської теорії і її джерел.

Головним героєм книги виступає Святослав, який на думку Павла Правого є чи не найбільш загадковою постаттю української історії.

Надамо слово автору:

"Убит и оболган", – такой подзаголовок дали мы этой книге еще и потому, что в течение веков не только летописцы и ученые, но писатели и режиссеры, священники и поэты, художники и журналисты по требованию власть предержащих клеветали на нашу с вами историю. На наших предков. В том числе и на Святослава из славного рода каганов руських, рода, который берет свое начало от легендарного Рюрика и пресекается на последнем, кого по праву крови можно было называть настоящим Рюриковичем; человеке, уже в новейшее время воевавшим простым наемником в Югославии, и сложившим голову в этой чужой ему земле.

Подзаголовок этот, если разобраться, касается не только и не столько князя Святослава, но всего нашего народа, его прошлого, настоящего и будущего, потому что без первого и второго нет третьего. В течение столетий князья, цари, императоры, генеральные секретари сражались с нашей историей. Теперь этим занимаются президенты и премьеры, министры образования и культуры с благообразными сытыми лицами, холеными интеллигентскими бородками и ядовитыми сердцами. Маскируясь под патриотов земли украинской (русской, белорусской), они брызжут слюной: "не дадим переписать историю"! Их имена вы, Читатель, без труда назовете сами.

Они воюют упорно и последовательно. С нами всеми. Они объявили крестовый поход против "негодяев, пытающихся переписывать историю".

Декілька рецензій - оглядів книги:

http://ingwarberkut.livejournal.com/38476.html

http://blogs.pravda.com.ua/authors/pantyuk/4f926551b999b/

Особистий блог Павла Правого

http://polis-luga.blogspot.com/
Прикріплення: 6644538.jpg (75.7 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 21.12.2012, 00:13 | Повідомлення # 11
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Уперше в Україні презентували електронну версію "Снігової Королеви"

Книжкове диво презентували у день святого Миколая у видавництві "А-ба-ба-ґа-ла-ма-ґа", - це електронна версія відомої на весь світ казки Ганса Кристіана Андерсена "Снігова Королева"

Уперше в Україні відома казка славетного данського казкаря виходить в електронній версії. Тепер можна буде зазирнути в зіниці самої холодної королеви, розкуйовдити волосся Каєві та побачити тролів у дзеркалі. Тобто, сучасні діти, які не дуже полюбляючи читати, матимуть змогу доторкнутися до чарівного світу казок в прямому сенсі цього слова.
Щоправда, саме паперова книга "Снігової Королеви" стала основою цифрової версії. Кожну деталь творча команда з 15-тьох людей уважно змальовувала впродовж півроку. Видавець Іван Малкович своєму дитяті радіє наче малеча і додає, що за такими книгам — майбутнє. Розробник проекту Олексій Чубенко зізнається, що на деяких сторінках кожен метелик, кожен жучок рухається і саме це було найважче зробити
Зауважимо, що вперше електронна версія "Снігової королеви", що спеціально вийшла для сучасних гаджетів, за перші з дні існування побила рекорди топ-продажів у світі.

Джерело: http://www.mukachevo.net

Магічна презентація інтерактивної книжки «Снігова королева»

9 ГРУДНЯ, на День святого Миколая, о 12:20, в ІА RegioNews ВІДБУДЕТЬСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЕЛЕКТРОННОЇ ВЕРСІЇ андерсенівської «Снігової королеви» від «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГИ» та компанії «TIMECODE».

НАЙКРАЩА ЕЛЕКТРОННА ДИТЯЧА КНИГА для IPad, ЩО ВРАЖАЄ І ПРИГОЛОМШУЄ УЯВУ!

Всі ілюстрації оживають...











ВЕРШИНА ЕСТЕТИКИ І ТЕХНОЛОГІЙ ХХІ СТОЛІТТЯ

«Снігова Королева» — казка з такою холодною назвою уже майже 200 років зігріває мільйони дитячих сердець у всьому світі. Її автор – геніальний данський казкар Ганс Християн Андерсен.

Намалював книжку один із найфілігранніших ілюстраторів світу Владислав Єрко (Україна). Найдрібніші деталі малювалися 3 роки найтоншими пензлями під великою лупою!

Святкова, затишна високохудожня атмосфера

класичної ілюстрованої книжки —

ТЕПЕР У ФОРМАТІ ІІІ ТИСЯЧОЛІТТЯ:

•Книга зачаровує з першої сторінки — можна зазирнути в очі Снігової Королеви
чи розкуйовдити волосся Кая.
•Якщо легенько зверху постукати по iPad чи подути — піде сніг...

Можна побачити себе в кривому дзеркалі злого троля!

А тоді роздмухати (буквально) полум’я в каміні і малювати нагрітою монеткою на вікні!

Кожна сторінка цієї книги — сюрприз, персонажі й предмети інтерактивні, все рухається, звучить, розважає і зачаровує!

В книзі 7 ігор — розмальовка (з 5-ма різними режимами малювання), пазли (3-х рівнів складності), пошук предметів, наслідування мелодії та інші...

Книгу озвучено прекрасним жіночим голосом, який імітує голоси всіх героїв казки.

Підсвічування слів сприяє розвитку навичок читання.

Потрясаюча атмосфера Свята на останній сторінці — можна натрусити або надмухати снігу і, засвітивши вікна собору, почути різдвяний орган!

Книга доступна трьома мовами — українською, російською, англійською.

Паперову версію «Снігової Королеви», опубліковану Видавництвом Івана Малковича «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», читають діти в 19-ти країнах світу.

Книжка отримала чимало нагород, зокрема:

•Ґран-прі національного конкурсу «Книга Року-2000».
•Титул «Людина Книги-2002» московського журналу «Книжное обозрение»
для художника Вл.Єрка.
•«Найкраща дитяча книга-2006>> (США), Фонд Андерсона.

Джерело: http://svobodaslova.in.ua

ІВАН МАЛКОВИЧ у "Сніданку з 1+1"

Прикріплення: 2103136.png (464.4 Kb) · 2219330.png (269.3 Kb) · 4456238.png (300.0 Kb) · 4422929.png (302.9 Kb) · 3923576.png (138.1 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 25.12.2012, 18:29 | Повідомлення # 12
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Убийство президента Украины и Конец света – шокирующий роман Александра Турчинова



Когда настанет Конец света? Как люди будут к нему готовиться и переживать?

Интернет сейчас забит прогнозами, а запрос «Конец света» является одним из топовых в поисковых системах. А теперь приготовьтесь удивляться. Про Конец света только что вышел новый роман, и вполне достойно написанный.

Роман «Пришествие» повествует о событиях в Украине. Фабула действия - нынешняя политическая ситуация, а героями выступают, среди прочих, вполне узнаваемые Президент Украины, Президент России и лидер оппозиции Ольга Владимировна, заключенная Лукьяновской тюрьмы. Но резонанс добавляет и сам автор романа - один из реальных лидеров реальной оппозиции Александр Турчинов!

В среду, 26 декабря, в 16.00, в книжном магазине «Сяйво» на Большой Васильковской, 6, А.Турчинов проведет презентацию своей новой книги.

Предыдущие два романа Турчинова «Иллюзия страха» и «Тайная вечеря» были не легки для прочтения - это были, скорее, книги-притчи, где сюжет был вторичен, а на первом месте была философия автора о жизни и о Боге. Но открыв «Пришествие», трудно остановиться, не дочитав до конца, потому что именно сюжет и действенный ряд держит в напряжении.

Тираж «Пришествия» - 7770 экземпляров. В этом романе есть много такого, что любопытно перепостить в социальных сетях…

Джерело: http://gazetavv.com
Прикріплення: 1882558.jpg (17.6 Kb)
 
GADДата: Субота, 05.01.2013, 19:47 | Повідомлення # 13
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Янукович доручив підготувати та видати до 2020 року “Велику українську енциклопедію”



Президент Віктор Янукович доручив підготувати та видати протягом 2013 – 2020 років Велику українську енциклопедію.
Відповідний указ Янукович підписав у середу, пише Українська правда.
Метою створення енциклопедії є систематизація і поширення наукових знань про розвиток людської цивілізації та внесок України у світову історію і культуру.
Нацакадемія наук має утворити головну редакційну колегію Великої української енциклопедії для здійснення наукового і методичного керівництва процесом підготовки та видання Великої української енциклопедії.
Також Янукович доручив Кабінету Міністрів розробити за участю Нацакадемії наук і затвердити у двомісячний строк план заходів із підготовки та видання протягом 2013 – 2020 років Великої української енциклопедії.
Крім того, уряд має опрацювати в установленому порядку питання щодо розміщення державного підприємства “Всеукраїнське державне спеціалізоване видавництво “Українська енциклопедія” імені М. П. Бажана” у будинку по вул. Б. Хмельницького, 51а у м. Києві.

Джерело: http://vsiknygy.net.ua
Прикріплення: 6811388.jpg (50.5 Kb)
 
GADДата: Неділя, 10.02.2013, 22:30 | Повідомлення # 14
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
УВАГА! УВАГА! УВАГА !!!

Донецький музей "СМОЛОСКИП" на початку лютого цього року здійснив видання книги "На перехресті думок".

Авторство належить нашому видатному земляку Олексі Тихому.



До збірки увійшли всі, знайдені на цей час, педагогічні статті Олексія Івановича. Жодна з цих статей не була надрукована ані за життя автора, ані по його смерті. 440 сторінок, іменний покажчик.

Дана публікація рекомендована батькам, студентам педагогічних закладів та вчителям.

Впорядкування та оригінал-макет зробила відома на Донеччині громадська діячка, голова Донецького Союзу Українок Людмила Родіонівна Огнєва.

КНИГА БУДЕ КОРОТКО ПРЕЗЕНТУВАТИСЯ У МІСТІ КРАМАТОРСЬКУ НА ШОСТИХ ОЛЕКСИНИХ ЧИТАННЯХ, ЯКІ ВІДБУДУТЬСЯ 21 ЛЮТОГО, У МІСЬКОМУ ХУДОЖНЬОМУ МУЗЕЇ, О 14-00 годині.
Прикріплення: 1191514.jpg (104.8 Kb)
 
GADДата: Субота, 23.02.2013, 23:03 | Повідомлення # 15
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Про культ особи тов. Януковича



У примірнику, який потрапив до моїх рук, зазначений наклад в 50 примірників. Хоча, як кажуть книжкові гурмани, перший тираж, виданий в 2010 році - до 60-річчя Януковича, був 200 примірників. І шкода. Бо цю епохальну працю потрібно було б видати у кілька сотень тисяч примірників. Задля того, аби усі нарешті зрозуміли, що відбувається в Україні.
Перша книжка Віталія Спажука про нинішнього президента України побачила світ 2004 року. Називалася вона «Истинно созидатель». У 2010 році побачила світ друга робота донецького письменника - «От майданов до храмов». Ці дві книжки, а також інаугураційна промова Януковича, і склали дилогію «Жизнь под знаком факториала» обсягом в 244 сторінки.





Окрім цього Віталій Спажук створив цілу серію книжок «Милостью Божьей» про представників донецької політичної еліти - про Володимира Рибака («Сердце, обращенное к Донецку» та «Мэр милостью Божьей»), Анатолія Близнюка («Во власти мечты»), Тетяну Бахтєєву («Дончанка путеводной красоты») etc. До слова, на Google books розміщено книжки Спажука «Сердце, обращенное к Донецку», «Сверстник будущого», «Мэр милостью Божьей», «В нимбе хирургической лампы».

На жаль, не мав честі ознайомитися із цими книжками. Утім, переконаний: жодна із них навіть поруч «не лежала» із дилогією «Под знаком факториала». Для Віктора Януковича автор книжки, який, як зазначено у анотації до книжки, є «визнаним майстром літературно-філософського портрету», не пошкодував ані епітетів, ані метафор, ані всього свого літературного хисту. Для початку Спажук визначив покоління, до якого належить нинішній керманич України, згадуючи В. Висоцького, Б. Ахмадуліну, Ю. Візбора, А. Вознесенського:

«Поколение Виктора Януковича - последние цветы хрущевской оттепели. Оно ворвалось в жизнь на сверхчеловеческой скорости шестидесятников, чтобы открыть все законы природы, жизнь на всех планетах, все месторождения полезных ископаемых, построить все города, заводы, шахты, побить все рекорды, написать все романы, стихи и песни... Увы, многие яркие судьбы сломались на этой параболической траектории под напором страстей или сменившихся властей. А Виктор Янукович выстоял. Он понял однажды, что дерзания, искания, испытания имеют смысл лишь в созидании - преумножения добра» (стор.4).

Словом, контекст епохи, у який зростав Віктор Федорович і його роль у ній, ви зрозуміли?
Думаю, зайве переповідати зміст дилогії та оцінювати її як письменницьку працю. Для цього існують Іван Драч та Борис Олійник. Я ж про інше - про фігуру Януковича, яка виростає із-під пера Віталія Спажука. Далі - лише цитати.

Про масштаб особистості

«Виктор Федорович Янукович из тех пассионарных талантливых личностей, чей жизненный опыт и созидательные свершения накапливались не сложением лет, а умножались по закону факториала! Вся его масштабная жизнедеятельность - большая яркая жизнь под знаком факториала!» (стор.4)

«Виктор Федорович Янукович - имя созидательное!
Многотрудный жизненный путь четвертого Президента Украины - это дорога не вверх, а под гору, где он испытывал и ветры низинные и ветры вершинные» (стор.9).

«Виктор Федорович Янукович.
Многосложная, многотрудная, противоречивая, но однозначно судьбоносная новейшая история Украины называла его украинообъединяющим лидером, полные испытаний годы независимости сформировали в нем выдающегося современного политика с мировым именем. Но прежде всего он - делообразующий руководитель-гуманист, многоопытный управленец-новатор, государственный деятель-патриот, принадлежащий к числу самоотверженно работающих созидателей» (стор.11).

«Такие созидательные личности призваны служить народу верой и правдой, богоугодными и богооткровенными земными делами. Они подобны живице на историческом древе Украины, которая проступает на изломах эпох, социально-политических формаций, радикальных экономических реформ, заживляя неизбежные раны формирующейся кроны молодого независимого государства с еще только зарождающимися почками гражданского общества» (стор. 11).

«Виктор Федорович - ответственный прагматик, всегда трезво оценивающий ситуацию, рассчитывающий на свои силы и благословение Созидателя» (стор.12).

«Виктор Федорович Янукович.
Он воспринимает мир через призму духовного, умственного, физического труда, таким же должен быть взгляд и на его личность» (стор. 14).

«Виктор Янукович - мощная индивидуальность, явно обладает природным даром привлекать, объединять, располагать к себе людей» (стор. 15).

«Виктор Федорович Янукович.
Как все личности он в чем-то противоречив... Но ведь парадоксами и оттачивается интеллект». (стор. 17).

«Я тогда искреннее порадовался за Виктора Федоровича, который на подлые удары клеветы мужественно отвечал ударами своего сердца» (стор. 66).

«Озаренный лунным светом, Виктор Федорович стоял на краю монастырского плато и задумчиво смотрел вниз, на покрытый бело-голубым (!!! - С.Р.) снегом Северский Донец. Высокий, отлично сложенный, красивый человек...» (стор. 70).

« - Как прекрасна жизнь! - не произнес, не воскликнул, а негромко, с морозным придыханием возгласил из себя Виктор Федорович. - Я сегодня собирался выспаться за все полгода избирательной кампании. А как посмотришь на такую красоту, как подумаешь, что жизнь так коротка, спать жалко» (стор. 70).

«Поступки Виктора Януковича богоугодны и богооткровенны» (85).



«Я смотрел на ликующего душой Виктора Федоровича и думал: «Оранжевые пастыри» хотят превратить его в политического схимника, а он прощает их всех и не просто радуется, а растворяется в радости земного существования» (стор. 86).

«Виктор Федорович принял меня в киевском офисе Партии регионов. С полной радушия улыбкой, с радужно струящимися, как с дождя глазами, с безупречной прической, в белой сорочке без галстука он выглядел легиартом! Уже при рукопожатии я пытался понять, что изменилось в этом респектабельном, харизматическом - гулливерской стати - человечище за те три с лишним года, пока мы не виделись?» (стор. 100).

« - Что же будет со страной Виктор Федорович? - спросил я убитым голосом.
Он резко поднялся с кресла, отошел к окну, задумался... А может просто успокаивался, потому что, вернувшись, заговорил уже в спокойном тоне:
- Восточная мудрость гласит: «Из каждой ситуации всегда есть больше, чем два выхода»... (стор. 114).

«Я часто повторяю, что ангелы на земле не живут, но есть окрыленные идеями, мечтами, знаниями, опытом, любовью к родине люди, без которых жизнь на земле стала бы невыносимой. Виктор Федорович Янукович - один из таких окрыленных людей, которых, к счастью, немало во всех уголках нашей страны» (стор. 153).

«Становление Виктора Федоровича Януковича как крупного хозяйственного деятеля совпало с годами становления государственной независимости Украины» (стор. 175).

Для порівняння уривок із короткої біографії Йосипа Сталіна:

«В годы Отечественной войны советский народ еще глубже оценил величие своего вождя, учителя, полководца, друга - Иосифа Виссарионовича Сталина, его беззаветное служение Советской Родине, его неустанную заботе о росте и процветании социалистической державы» ( «Иосиф Виссарионович Сталин. Краткая биография. М.ОГИЗ: 1947).

Про начитаність

Упродовж усієї книжки Віктор Федорович у розмові із Віталієм Спажуком цитує:
- Конфуція;
- східних мудреців;
- Івана Буніна;
- згадує переписку Антона Чехова із сучасниками;
- звертається до творів Григорія Сковороди.

Ось приклади (розповідає Віктор Янукович):
«Я в молодости считал чтение переписки писателей скучным занятием. Но однажды куда-то ехал на поезде и за неимением другой книги прочел где-то полтома переписки Чехова. С тех пор я убежден, что в эпистолярном наследии великих людей содержится самая откровенная история» (стор. 88).

«Сенека, кажется, говорил: «Для корабля, который не знает куда плыть, нет попутного ветра». Поэтому национальная идея должна быть у народа» (стор. 91).

«Не так давно я прочел книгу Джефри Сакса «Конец бедности», - с заметным оживленим говорил он (Янукович. - С.Р.). - Там много мыслей, созвучных моим мечтам и, убежден, чаяниям большинства украинского народа» (стор. 95).

«Сергий Радонежский мудро говорил: «Любовью и единением спасемся» (стор. 96).

«Вот я недавно прочел аналитический двухтомник «Европейская модернизация. Любопытный и, главное, обоснованный экономико-исторический взгляд на Европу авторов - Травина и Моргания» (стор. 98).

Про Майдан

Не обійшлося у книзі й без історичних оцінок та згадок про Помаранчеву революцію:

«В оранжевое лихолетье, истерзанные нищетой, бесправием, охлократией, профанацией, иезуитским цинизмом, измотанные хаосом и безысходностью люди вдруг заговорили о необходимости сильной руки во власти. У Виктора Януковича - сильная рука: сильная в помощи малоимущим, в защите социально незащищенных, сильная тем, где нужно отвести от страны беду, отстоять национальные интересы, объединить народ, чтобы всем миром поднять отечественную экономику из руин, вывести страну к спасительному просвету» (стор.12).

«Вдруг Виктор Федорович спросил:
- Вы случайно не помните этимологию слова «майдан»?
- Однозначно тюркского происхождения.... Дословно, если не ошибаюсь, - «ровное место». А что?
Виктор Федорович от души рассмеялся:
- Выходит, мы споткнулись на ровном месте!
В следующую минуту он заговорил уже с подчеркнутой серьезностью:
- Когда Конфуция спросили, чтобы он сделал, если бы пришел к власти, мудрец ответил: «Я бы придал словам их первоначальный смысл». Нам украинцам, сейчас, как никогда, необходимо назвать вещи своими именами, расставить все точки над «і»...» (стор. 70)

«Страшно подумать, что могло бы произойти, если бы мирные группы поддержки В.Ф. Януковича столкнулись с готовыми к беспределу разношерстными группировками боевиков. Три дня и три ночи премьер-министр Виктор Янукович занимался тем, чтобы нейтрализовать этих людей» (стор. 83).

«Итак, осень 2004 года - оранжевый головомор. Интоксикация человеческих душ на майдане удалась, жизнь лишний раз доказала, что тактически зло всегда сильнее» (стор. 145).

P.S.
Наприкінці 80-х років мережа «Союздруку» була заповнена глянцевими журналами «Корея». Там ледь не на кожній сторінці розповідалося про славетний шлях і життя Кім Ір Сена, а також його сина - Кім Чін Іра. Звісно ж, із трьома-чотирма ілюстраціями на одній сторінці. Навіть на тлі того, що тоді відбувалося в СРСР, це виглядало дуже кумедно. Тоді і подумати не міг, що за часів вже незалежної України книжка про політика викликатиме у мене подібні почуття. Справа Кім Ір Сена не вмерла. Змінився лише головний герой.

А головне - тепер не треба гадати, хто наступний після Бориса Білаша отримає звання Героя України.

Джерело: http://bukvoid.com.ua
Прикріплення: 3984141.jpg (64.8 Kb) · 3744340.jpg (66.3 Kb) · 2777894.jpg (76.9 Kb) · 3697804.jpg (33.4 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » КНИГИ
  • Сторінка 1 з 6
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • »
Пошук:

Вверх