П`ятниця, 19.04.2024, 09:03
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » Досягнення.
Досягнення.
GADДата: Субота, 24.08.2013, 23:07 | Повідомлення # 16
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
На Донбасі в небо запустили рекордні за розмірами прапори ЄС і України

У реєстрі рекордів стверджують, що досягнення перевершило аналогічний показник сусідньої Росії.



В небо шахтарського містечка Димитрова за допомогою повітряних зміїв сьогодні злетіли два величезних прапори. Це були символи України та Євросоюзу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.



Вдалося це не відразу. У Димитрові майже не було вітру, тож організатори понад 4 години марно намагалися спіймати потік повітря у місті. Врешті стяги вивезли у поле, і лише там вони здійнялися у небо. Розмір полотнищ – 20 на 30 метрів. Їх спеціально пошили у Литві, де й започаткували підняття прапорів на повітряних зміях. Ці прапори стали найбільшими летючими знаменами України, тому й потрапили у книгу рекордів. "Згідно вимірів, прапор Євросоюзу, площа якого складає без малого 675 кв. метрів більша позаминулорічного рекорду в Росії.

У Росії підняли прапор площею 647 квадратів. Тобто цей прапор Євросоюзу побив рекорд Росії – це завжди приємно нам, як українцям", - зазначив експерт національного реєстру Віталій Зорін.


Джерело : http://tsn.ua
Прикріплення: 2384953.jpg (127.7 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 26.08.2013, 17:35 | Повідомлення # 17
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Украинский гимн лучший в мире — ЮНЕСКО



Центр всемирного наследия ЮНЕСКО признал гимн Украины лучшим в мире (Best National Anthem in the World). Об этом сообщает Интерфакс-Украина со ссылкой на Центр новостей ООН.

Так, в рейтинг вошли национальные гимны 193 стран.

Гимн Украины получил первое место в общем рейтинге.

При этом в расчет бралось 4 показателя, по двум из них украинский гимн получил высший балл — благозвучие, гармоничное сочетание музыкальной и текстуальной частей. Высокий балл также был за оригинальность музыкального решения и целостность произведения.

Украина оказалась единственной европейской страной в первой пятерке, а в целом в первую десятку лучших национальных гимнов мира вошли гимны Новой Зеландии (2-е место), Южной Африки (3-е), Австралии (4-е), США (5-е), Канады (6-е), Соединенного Королевства Великобритании и Ирландии (7-е), Испании (8-е), Франции (9-е) и Японии (10-е).

Джерело: news.mail.ru
Прикріплення: 9055893.jpg (93.8 Kb)
 
GADДата: Середа, 28.08.2013, 23:28 | Повідомлення # 18
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Українка здобула у Канаді корону Міс Земля 2013

19-річна Софія Чорній здобула перемогу у канадському турі конкурсу краси Міс Земля, фінал якого відбувся 23 серпня. Тепер українка за походженням боротиметься за титул найкрасивішої дівчини планети, повідомляє VIDIA.

«Тепер я Міс Земля у Канаді, – пише дівчина на сторінці у Facebook, – попереду чимало підготувань. Я не можу дочекатися, коли буду представляти Канаду на Міс Земля».

$IMAGE1$

Як раніше повідомляв Медіапортал VIDIA, Софія Чорній народилася у Львові та у віці чотирьох років із родиною емігрувала до Канади. Вона навчається в університеті Торонто та хоче стати вчителем французької мови, літератури і фізкультури. У вільний час конкурсантка працює моделлю. Вона навчалася в українській суботній школi iмeнi Івана Франка, вільно спілкується українською мовою і завжди пам’ятає про українське походження.

Дівчина уже брала участь у канадському відборі до іншого міжнародного конкурсу краси – Міс Світу. У березні цього року Софія Чорній пройшла до фінального туру у Канаді, який вібвувся 8-9 травня у Ванкувері, і зайняла 5 місце.

У своїй біографії, яку конкурсантка підготувала спеціально для Міс Земля, Софія Чорній написала: «Я завжди зростала у зеленому середовищі – чи то в Україні, де по сусідству люди тримали корів та курей, а ми мали власну ферму, чи то у Канаді, де ми чи не щодня проводимо час у парку». Наразі вона завершує сертифікацію, яка дозволить їй проводити презентації у школах на екологічну тематику.

Нагадаємо, восени у Чикаго пройде конкурс Міс Українська Діаспора 2013. Участь у ньому можуть брати дівчата українського походження, які живуть у діаспорі.

Джерело: http://vidia.org/
 
GADДата: П`ятниця, 03.01.2014, 14:37 | Повідомлення # 19
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Петриківський розпис включили до світової спадщини людства



5 грудня Комітет ЮНЕСКО на сесії в Баку присвоїв статус нематеріальної культурної спадщини Петриківському розпису. Петриківський розпис бере початок з ХVІІІ століття, з настінного розпису придніпровських хат. Наразі у Петриківці працює понад 40 провідних майстрів розпису.


http://www.slideshare.net/ssuser26394f/petrykivka-pres-test

Петриківський розпис, або "петриківка" — українське декоративно-орнаментальне народне малярство, яке сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка. Звідси й походить назв. Побутові речі із візерунками в стилі петриківського розпису збереглися з XVII століття.

Розпис сформувався як стінопис. Прикрашали мальованим розписом побілені вапном стіни над вікнами й дверями та піч у багатьох регіонах України: на Київщині, на Півдні України, на Поділлі, на Полтавщині. Також - на на Дніпропетровщині, де розташоване село Петриківка. Малюнки не були розраховані на довге життя. Раз на рік під велике свято всі настінні розписи змивали і наносили нові.

На початку XIX століття розпис поширився на предмети домашнього вжитку — посуд, скрині, брички. Потреба у подібному декорі спонукала до заняття малюванням цілі родини, які продавали свої роботи на базарі. А оскільки в той час Петриківка була великим торговельним центром, роботи сільських художників здобули популярності в інших регіонах України.
Академік Дмитро Яворницький у ХІХ столітті був першовідкривачем петриківського розпису для своїх сучасників. До нього на території Придніпров'я ніхто не звертав уваги ні на декоративний, ні на настінний розписи, ніхто їх не колекціонував. Із початком Першої світової війни, а потім внаслідок колективізації 1920-х років, що супроводжувалась репресіями проти українців, та Голодомору 1932–1933 років, петриківський розпис як промисел занепав.

1936 року в Києві відкрилась перша велика виставка народної творчості, на якій були показані твори художників із Петриківки. У тому ж році стараннями місцевого вчителя Олександра Стативи у Петриківці відкрилась школа декоративного малюнка. 1958 року з була створена фабрика петриківського розпису, що проіснувала до початку 2000-х років.
Зараз у Петриківці діє Центр народного мистецтва "Петриківка", який об'єднує близько 40 провідних майстрів.

Дізнатися більше про Петриківський розпис можна у документальному фільмі "Диво Придніпров'я". Для фільму відзняли багато сюжетів в залах Дніпропетровського національного історичного музею.




Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 2888209.jpg (99.4 Kb)
 
GADДата: Субота, 04.01.2014, 22:10 | Повідомлення # 20
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Майже 500 тисяч українців заспівали гімн на Майдані Незалежності



У Новорічну ніч на Майдані Незалежності близько 500 тисяч українців хором заспівали гімн України. Таким чином було встановлено рекорд. На Майдані знаходились експерти і фахівці, які зафіксували цей результат.

Офіційну заявку ж на реєстрацію рекорду у Книзі Рекордів Гіннеса подали раніше.

Зазначимо, виконанням гімну українці розпочали новий 2014-рік. Це було неймовірне видовище, оскільки під час співу всі здійняли ліхтарики догори, перетворивши Майдан на казку. Водночас на сцені разом з усіма співали гімн Руслана, лідери опозиції та народні депутати, а також координатори Євромайдану.




Джерело: http://zolochiv.net/
Прикріплення: 6929511.jpg (106.8 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 14.11.2014, 13:03 | Повідомлення # 21
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Українка посіла першість у конкурсі від каналу Discovery Science



Анна Шевченко перемогла у міжнародному конкурсі відеороликів, присвячених Всесвітньому дню науки

Discovery Networks CEEMEA визнала переможцем міжнародного конкурсу відеороликів, приуроченого до святкування Всесвітнього дня науки, українку Анну Шевченко, повідомляє Mediasapiens.ua.

Винагорода у конкурсі – незвичайна: за першість іменем Анни Шевченко буде названа одна із нещодавно відкритих зірок. Крім того, ролик Анни продемонстрували в ефірі Discovery Science у Всесвітній день науки.

У змаганні брали участь представники різних країн. Їхнім завданням було довести свою любов до наукових знань у короткому, але яскравому відео.

Анна Шевченко своїм роликом хотіла передати ідею про те, що наука є скрізь і в усьому, що нас оточує. Вона продемонструвала, що навіть звичайний лимон – це не просто фрукт, а й джерело аскорбінової кислоти, інструмент, що запускає умовний рефлекс, а також елемент живлення для невеликого ліхтарика.



«Як тільки я дізналася, що Discovery Science проводить конкурс відео-робіт до Всесвітнього Дня Науки, відразу вирішила взяти в ньому участь. Discovery Science - наш улюблений із чоловіком канал. Взяти участь у цьому конкурсі мені хотілося не для того, щоб виграти, а скоріше для того, щоб привітати улюблений канал з Всесвітнім Днем Науки і надіслати відео-листівку з привітанням від України», - пояснює Анна.

Друге місце посіла Петра Сагі з Угорщини, яка зібрала мініатюрного робота-прибиральника зі звичайної жерстяної банки. Третє місце отримав Онджей Цібулка з Чехії, який наочно продемонстрував, як наука робить наше життя комфортнішим, а повсякденні справи - простішими. На їхню честь також будуть названі недавно відкриті зірки.

Discovery Networks CEEMEA – це підрозділ Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK), американського телеканалу, що транслюється по всьому світі і має на меті популяризацію науки, історії та техніки.


Джерело: http://espreso.tv/
Прикріплення: 9011484.png (306.1 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Культурне » Досягнення.
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Вверх