Четвер, 18.04.2024, 16:32
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » Лондонська олімпіада 2012
Лондонська олімпіада 2012
GADДата: Понеділок, 06.08.2012, 17:32 | Повідомлення # 16
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
АІВА, не дивлячись на звернення Бубки, все ж відхилила протест бою Хитров-Огого



Міжнародна асоціація аматорського боксу (AIBA) відхилила протест, поданий українською стороною на результат боксерського поєдинку Олімпійського турніру між чемпіоном світу, українцем Євгеном Хитровим і британцем Ентоні Огого у ваговій категорії до 78 кг.
Як повідомляє прес-служба НОК України в п'ятницю, у протесті, поданому в четвер, вказувалися 5 пунктів, "які говорять на користь українського боксера і повинні змінити остаточне рішення".
"Незважаючи на вагомі аргументи, рішенням спортивного журі AIBA протест не був прийнятий", - відзначає прес-служба НОК України.

У повідомленні також наголошується, що українська делегація все ж спробувала домогтися перегляду результатів поєдинку. Зокрема, були проведені ряд зустрічей на рівні керівництва AIBA, спортивного журі та суддівського корпусу, глава НОК Сергій Бубка і президент Федерації боксу України Володимир Продивус зустрілися з президентом AIBA Чинг Коу Ву.
"Міжнародна асоціація аматорського боксу не змінила свою позицію, відмовивши в прийомі протесту", - підкреслює прес-служба.
"Українська делегація висловлює своє незадоволення відсутністю правил чесної гри в цьому поєдинку і вважає результати бою Хитров-Огого такими, що не відповідають дійсності. Українська делегація також вимагає від структур, які відповідають за проведення змагань, дотримання правил чесної гри і забезпечення рівних можливостей для спортсменів усіх країн", - підкреслюється в повідомленні.

"Регіонал" пропонує "в ресторані" задобрювати МОК заради перемог на Олімпіаді

Скандальні ситуації на Олімпіаді, пов'язані з програшем української шаблістки Ольги Харлан у півфіналі, втратою бронзової медалі чоловічої збірної з гімнастики і "незалік" перемоги боксеру Євгену Хитрову, на думку Олімпійського чемпіона і депутата Ельбруса Тедеєва, є проявами корупції.
Про це він заявив в інтерв'ю "Главкому".
"Швидше за все, всі неприємні ситуації з нашими спортсменами на Олімпіаді - це прояв корупції", - сказав "регіонал".

"Нам дуже потрібно співпрацювати з міжнародними федераціями. Обов'язково! А що з цього буде витікати? Усі ж повинні розуміти: потрібно грати і потрібно домагатися результатів. Яким шляхом: запросити в ресторан або якісь санкції міжнародним федераціям від національних виставляти? По-різному", - висловив свою думку олімпійський чемпіон 2004 року Тедеєв.
"Треба робити щось більше в стосунках із керівниками міжнародних федерацій, щоб вони не ставили нам палиці в колеса. На несправедливість потрібно реагувати по-різному: від лояльних до радикальних заходів. Потрібно боротися через Бубку, Національну федерацію, запрошувати потрібних людей на вечерю, в гості до них їздити в Лозанну, в міжнародний офіс Олімпійського Комітету. Без цього неможливо працювати і співпрацювати", - зазначив нардеп.

Грузинський спортсмен втік з Олімпійського селища



Член збірної Грузії по дзюдо Бетко Шуквані втік з Олімпійського селища в столиці Великобританії через погрози з боку заступника міністра спорту республіки Гії Удесіані.
"Я є активним прихильником опозиційної коаліції" Грузинська мрія "та її лідера Бідзіна Іванішвілі, ще до початку виступів у Лондоні на Олімпіаді я заявив керівникам грузинської делегації міністру спорту Ладо Вардзелашвілі і його заступнику Гії Удесіані, що в разі перемоги в олімпійському турнірі я присвячу свою медаль грузинської опозиції ", - заявив Шуквані.
За словами спортсмена, з першого дня перебування в Лондоні на нього з боку керівників делегації чинився моральний тиск. Зокрема, за політичні погляди міністр спорту публічно ображав його нецензурними словами.
"Після моєї поразки у другому турі, я вважаю, незаслуженого, мені повідомили, що поблизу Олімпійського села мене чекали Удесіані і 10 його друзів з метою фізичної розправи. Мені довелося потайки з допомогою мого хорватського друга повернутися з Лондона в Тбілісі ", - сказав Шуквані.
Як заявила прес-секретар "Грузинської мрії" Майя Панджікідзе, виступ Шуквані був єдиним серед грузинських спортсменів, виступаючих на лондонській Олімпіаді, яка не транслювало грузинське телебачення.
"Цей факт є класичним прикладом втручання нинішніх грузинських властей в спортивну сферу", - сказала Панджікідзе, передає "Інтерфакс".

Триатлон. Українку зняли з бігу за відставання на коло



Юлія Єлістратова не зуміла поборотися за медалі у триатлоні на Олімпіаді у Лондоні, повідомляє "Чемпіон".
Українка була знята з третього виду - бігу - після того, як відстала на коло від лідерів.
Зазначимо, що Юлія не стала останньою, адже перед нею зійшли дві спортсменки.
Золоту нагороду здобула Нікола Спіріг зі Швейцарії, яка випередила Лісу Норден зі Швеції (фотофініш).

Семиборку Людмилу Йосипенко позбавили бронзи через протест німців



В результаті рішення арбітрів українська семиборка Людмила Йосипенко позбулася своєї бронзової медалі.
Представники збірної Німеччини подали протест на дискваліфікацію в бігу на 800 м їх спортсменки Лілі Шварцкопф, фінішувала четвертою у забігу лідерів, за нібито ранній перехід зі своєю на першу доріжку. Протест був поданий у встановлений термін і задоволений.

Футбольна збірна Великої Британії вилетіла з домашньої Олімпіади


Форвард лондонського "Челсі" Деніель Старрідж допустив вирішальний промах у серії пенальті у матчі 1/4 фіналу футбольного турніру Олімпійських ігор 2012 року у Лондоні між збірними Великої Британії і Південної Кореї. Основний і додатковий час цієї зустрічі закінчився внічию (1:1), а по пенальті перемогли південнокорейці.
На 29-й хвилині зустрічі Чжі Дон Вон вивів корейців уперед. На 36-й хвилині рахунок зрівняв Арон Ремзі, який реалізував пенальті. Більше голів команди не забили ні в основний, ні в додатковий час.
У серії пенальті футболісти обох команд точно виконали по чотири удари, а п'ятий пенальті Старрідж не забив. Ки Сон Ен, який виконував останній удар у корейців, не промахнувся.
Раніше 4 серпня визначити інші півфіналісти чоловічого футбольного турніру. Першими учасниками чоловічого півфіналу стали збірна Японії, яка перемогла команду Єгипту з рахунком 3:0, а також команда Мексики, яка в додатковий час обіграла Сенегал (4:2).
Збірна Бразилії в 1/4 фіналу зустрічалася з командою Гондурасу. Бразильці двічі поступалися в рахунку, проте зуміли домогтися перемоги (3:2). Варто зазначити, що матч команда Гондурасу закінчувала удев'ятьох після вилучень двох гравців. У складі збірної Бразилії два м'ячі забив Леандро Даміан. Один гол на свій рахунок записав Неймар.
У півфіналі збірна Японії зіграє з Мексикою. Збірна Південної Кореї за вихід у фінал побореться з бразильською командою, повідомляє "Лента".
Лондон-2012
1/4 фіналу
Японія U-23 - Єгипет U-23 3:0 (1:0, 2:0)
Голи: 1:0 - 14 Нагаї, 2:0 - 78 Йосіда, 3:0 - 83 Оцу.
Вилучення: Самір, 41 (Єгипет U-23).
Мексика U-23 - Сенегал U-23 4:2 (1:0, 1:2, 1:0)
Голи: 1:0 - 10 Енрікес, 2:0 - 62 Акіно, 2:1 - 69 Конате, 2:2 - 76 Бальде, 3:2 - 98 дос Сантос, 4:2 - 109 Еррера.
Бразилія U-23 - Гондурас U-23 3:2 (1:1, 2:1)
Голи: 0:1 - 12 Мартінес, 1:1 - 38 Даміан, 1:2 - 48 Еспіноза, 2:2 - 51, пенальті Неймар, 3:2 - 60 Даміан.
Бразилія U-23: Васконсельос Феррейра, Рафаел, Жуан Жезус, Сілва, Марсело, Ромуло, Сандро (Даніло, 42), Оскар, Халк (Лукас, 66), Неймар, Даміан (Пато, 89).
Вилучення: Крісанті, 33 (Гондурас U-23), Еспіноза, 90 (Гондурас U-23).
Британія U-23 - Південна Корея U-23 1:1 (1:1, 0:0, 0:0, 0:0), по пенальті - 4:5
Голи: 0:1 - 29 Чжи Дон Вон, 1:1 - 36, пенальті Ремзі.
Британія U-23: Батленд, Колкер, Бертран, Н. Тейлор, Річардс (Доусон, 60), Клеверлі, Аллен, Ремзі, Белламі (Гіггз, 85), Старрідж, Сінклейр (Роуз, 106).
Серія пенальті: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5.

Протест України по "бронзі" Йосипенко відхилили

Головний тренер збірної України з легкої атлетики Олександр Айпачев повідомив, що апеляційне журі відхилило протест української сторони на остаточний результат змагань у семиборстві, яким легкоатлетка Людмила Йосипенко була позбавлена бронзової медалі.
"Після оголошення результатів німкеня (срібний призер Лілі Шварцкопф) була дискваліфікована в бігу на 800 метрів і наша Йосипенко посіла третє місце. Після цього німці подали протест, який задовольнили. Але ми теж з технічним лідером дивилися відео - німкеня чотири рази наступила на лінію! Це очевидно! Ми подали зустрічний протест. Його відхилили. Це просто якесь безглуздя", - розповів Айпачев, якого цитує Інтерфакс-Україна.

"Німкеня, коли стартувала, на віражі кілька разів наступила на внутрішню бровку. Це грубе порушення. Одного разу достатньо, щоб зняти спортсмена. Тому її і дискваліфікували. І це було правильне рішення. Ми переглядали цей забіг кілька разів і з різних точок. Було чітко видно, що вона наступає на лінію", - підкреслив Айпачев.
Він пояснив, що протест розглядає апеляційне журі, що складається з кількох людей, які й виносять рішення. При цьому наставник українських легкоатлетів зазначив, що Спортивний арбітражний суд після апеляційного журі не розглядає питання про можливе повернення нагороди. "Це якесь свавілля. Нез'ясовна ситуація абсолютно. Для мене це сумно і гидко. Складається враження, що колишні країни Радянського Союзу намагаються нахилити", - вважає Айпачев.

Він повідомив, що і протест команди Росії також був відхилений.
Нагадаємо, вчора ввечері українка Йосипенко була позбавлена бронзової медалі в олімпійському семиборстві після протесту німецької сторони на дискваліфікацію їх спортсменки Ліллі Шварцкопф.
Згідно остаточного результату змагань в даному виді спорту, німецька спортсменка посіла друге місце, золото у британки Джессіки Еніс, а росіянка Тетяна Чернова перемістилася на третю позицію. Українська спортсменка Йосипенко опинилася на 4-му місці. Ще одна представниця України Ганна Мельниченко посіла 10-е місце.

Українка посіла 5-е місце у марафоні на Олімпіаді

Сьогодні на Олімпійських іграх-2012 у Лондоні розіграли комплект медалей у марафоні на 42 кілометри у жінок, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
Українка Тетяна Гамера-Шмирко показала чудовий результат, фінішувавши на п'ятому місці, програвши переможниці всього 50 секунд. Ще одна українка Олена Бурковська посіла 48 місце. Тетяна Філонік отримала травму і не змогла фінішувати.
Перемогу на дистанції здобула марафонка з Ефіопії Тікі Джелана. Друге місце посіла спортсменка з Кенії Пріска Джептоо, а третьою стала росіянка Тетяна Архипова-Петрова.

Енді Маррей переміг Федерера у фіналі Олімпіади



Британець Енді Маррей виграв олімпійський тенісний турнір Ігор-2012 у Лондоні. У фіналі Маррей переміг першу ракетку світу швейцарця Роджера Федерера з рахунком 6:2, 6:1, 6:4. Про це повідомляє офіційний сайт Олімпіади в Лондоні. Матч тривав близько двох годин.
Бронзовим медалістом Ігор-2012 став аргентинець Хуан Мартін дель Потро, який переміг серба Новака Джоковича з рахунком 7:5, 6:4.
Раніше 5 серпня пройшов фінал олімпійського тенісного турніру в жіночому парному розряді. Серена і Вінус Вільямс перемогли Андреа Главачкову і Люсі Градецьку з Чехії з рахунком 6:4, 6:4. У матчі за третє місце росіянки Надія Петрова і Марія Кириленко зустрінуться з американками Лізель Хубер і Лізою Реймонд, повідомляє "Лента".
Олімпійський тенісний турнір
Лондон, Великобританія
28 липня - 5 серпня 2012
Відкриті корти, трава
одиночний розряд
чоловіки
фінал
Енді Маррей (Велика Британія) - Роджер Федерер (Швейцарія) - 6:26:1
Матч за третє місце
Хуан Мартін дель Потро (Аргентина) - Новак Джокович (Сербія) - 7:5

Потрійний стрибок. Ольга Саладуха здобула для України бронзу



Сьогодні на Олімпійських іграх-2012 в Лондоні жінки розіграли комплект нагород у потрійному стрибку, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.
Українська легкоатлетка Ольга Саладуха, яка є чемпіонкою світу 2011 року, виграла бронзову медаль з результатом 14,79 метрів. Цей стрибок їй вдався в останній з шести спроб.
Золоту медаль з результатом 14,98 м завоювала спортсменка з Казахстану Ольга Рипакова. Срібні нагороди дісталися представниці Колумбії Катерині Ібаргуен - 14,80 метрів.
Ще одна українка Ганна Князєва посіла четверте місце з результатом 14,56 метрів.

Український боксер-олімпієць пройшов у півфінал



Український боксер Олександр Усик, який виступає в категорії до 91 кг, виграв перший бій на Олімпійських іграх-2012 в Лондоні.
У поєдинку 1/4 фіналу Усик зустрічався з росіянином Артуром Бетербієвим. Перший раунд пройшов у рівній боротьбі і завершився з нічийним рахунком 3:3.
На початку другого раунду Усик пропустив болючий удар по нирках і рефері навіть почав відраховувати нокдаун. Але українець швидко отямився і зумів виграти раунд, хоча й пропустив кілька небезпечних ударів. У третьому раунді росіянин відчайдушно намагався вирвати перемогу, але українець свого не упустив, вигравши із загальним рахунком 17:13.
Півфінальний бій Усик проведе 10 серпня. Вихід до півфіналу означає, що Усик вже забезпечив собі як мінімум бронзову медаль Олімпіади-2012.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 8063241.jpg (38.9 Kb) · 9301892.jpg (29.8 Kb) · 5347148.jpg (53.2 Kb) · 3085574.jpg (29.7 Kb) · 8516842.jpg (165.9 Kb) · 0766388.jpg (65.1 Kb) · 4169881.jpg (41.0 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 07.08.2012, 16:08 | Повідомлення # 17
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Спортивна гімнастика. Радивилов поповнив бронзову колекцію України



Сьогодні, 6 серпня, в Лондоні на ХХХ Олімпійських іграх триває турнір зі спортивної гімнастики.
Українець Ігор Радивилов завоював бронзову медаль, отримавши в сумі за два стрибки 16,316 бала.
Олімпійським чемпіоном став південнокореєць Хан Сеок Ян (16,533), срібло виграв росіянин Денис Аблязін (16,399).
ХХХ Олімпійські ігри. Лондон (Великобританія), 6 серпня

Спортивна гімнастика. Чоловіки. Опорний стрибок.

1. Хан Сеок Ян (Південна Корея) - 16,533
2. Денис Аблязін (Росія) - 16,399
3. Ігор Радивилов (Україна) - 16,316

На Олімпіаді американець попався на допінгу - в його крові виявили коноплю

Американський дзюдоїст Нік Дельпополо не пройшов допінг-тест на Олімпіаді-2012 у Лондоні.
23-річний представник США став першим із майже 11 тисяч спортсменів, у крові якого під час проведення Олімпійських ігор-2012 були виявлені сліди допінгу, повідомляє АР.

В американця, який виступав у категорії до 73 кілограмів були знайдені сліди коноплі.
"Я прошу вибачення в Олімпійського комітету США, уболівальників і партнерів по команді. Сталася безглузда помилка", - заявив сам спортсмен.
Дельпополо в змаганнях, що відбулися 30 липня, посів сьоме місце. Цей результат буде анульований.


Важкоатлет Олексій Торохтій здобув 3-тю золоту медаль для України




Важкоатлет Олексій Торохтій виборов для України третю золоту медаль на літніх Олімпійських іграх в Лондоні у ваговій категорії до 105 кілограм.
В останньому раунді фінальних змагань він зумів підняти штангу вагою 227 кг і, набравши 412 очок, став олімпійським чемпіоном.

Друге місце посів представник Ірану Наваб Насіршелал (411 очок), бронза у поляка Бартоломея Бонка (410 очок).
Ще один українець Сергій Тагіров посів 10-е місце.
Тепер в активі України 3 золоті і 6 бронзових медалей, і вона піднялася на 16 місце в загальнокомандному заліку.

Бокс. Ломаченко гарантував собі медаль

6 серпня в Лондоні проходив олімпійський турнір з боксу. У чоловіків у ваговій категорії до 60 кг відбулися чвертьфінальні бої.
Олімпійський чемпіон Пекіна-2008 українець Василь Ломаченко вийшов у півфінал, гарантувавши собі, як мінімум бронзу.
Його суперником в ¼ фіналу був пуерторіканець Фелікс Вердехо Санчес. Результат поєдинку 14:9 (5:3, 5:4, 4:2) на користь українця.
За місце у фіналі Ломаченко битиметься з кубинцем Ясніром Толедо Лопесом.
Поєдинок відбудеться 10 серпня.

Лондон-2012. Заочний медаліст Ломаченко, черговий подарунок суддів Огого: найбільш яскраві моменти 6 серпня

Крім того, що 6 серпня в рамках Лондонської Олімпіади Олексій Торохтій забезпечив Україні третє золото, відзначимо ще ряд найбільш яскравих моментів.
Зокрема, Василь Ломаченко вийшов у півфінал, гарантувавши собі як мінімум бронзову медаль. Суперником українця у чвертьфіналі був пуерторіканець Фелікс Вердехо Санчес.
Черговою скандальною перемогою відзначився кривдник іншого українського боксера - Євгена Хитрова - британець Ентоні Огого. На цей раз "жертвою" господаря Олімпіади став німець Стефен Хартел. Незважаючи на домінування останнього, судді зарахували перемогу Огого.
Дворазова олімпійська чемпіонка зі стрибків з жердиною, росіянка Олена Ісінбаєва, не змогла відстояти свій титул і задовольнялася лише бронзою.
Відзначимо також золото росіян Алана Хугаєва (греко-римська боротьба до 84 кг) та Юлії Заріпової (біг 3000 м з перешкодами). Володарями золотих медалей також стали домініканець Фелікс Санчес (біг 400 м з бар'єрами) і представник Гренади Кірані Джеймс (біг 400 м).
Також в героїчному півфінальному поєдинку жіноча футбольна збірна Японії обіграла команду Франції і у вирішальній зустрічі 9 серпня тепер зустрінеться з командою США, яка у своєму матчі здобула перемогу над Канадою.

Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 5136186.jpg (29.9 Kb) · 6627312.jpg (50.1 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 07.08.2012, 21:32 | Повідомлення # 18
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Семеро камерунських спортсменів втекли з Олімпійського селища

Сім спортсменів з Камеруну втекли з Олімпійського селища в Лондоні, щоб не повертатися на батьківщину.
Цю інформацію підтвердив глава камерунської делегації Девід Уджунг.
"Дійсно, декілька наших спортсменів зникли з розташування збірної. Серед них - п'ять боксерів, плавець, а також голкіпер жіночої збірної з футболу", - наводить слова Уджунга британська преса.
Першою зникла запасний голкіпер збірної з футболу Друзіль Нгако, яку шукали перед матчем з Новою Зеландією. Потім зник плавець Пол Екан Едінг. Боксери Томас Есомба, Крістіан Донфанк Аджуфак, Абдон Меоли, Блейз Йепму Мендоу і Серж Абмомо зникли в неділю.
Повідомляється, що спортсмени, які втекли, швидше за все, вирішили залишитися в Європі через важку економічну ситуацію в Камеруні.

У списках Партії регіонів олімпійські чемпіонки Харлан і Добринська

У списках Партії регіонів за номером 193 йде Харлан Ольга Геннадіївна, яка виборола для України бронзову медаль із фехтування на Олімпіаді у Лондоні.
Про це у вівторок повідомляє "Українська правда", цитуючи списки Партії регіонів, які зареєструвала ЦВК.
Вона депутат Миколаївської міської ради VІ скликання від Партії регіонів.
У 11-му окрузі на Вінниччині до парламенту також балотується Добринська Наталія Володимирівна, яка є чемпіонкою Олімпійських ігор у Пекіні по багатоборству.
У 2010 році вона була обрана депутатом Вінницької міськради від Партії регіонів.
Нагадаємо, напередодні виборів Партія регіонів поспішно підшукувала собі жінок у список. Зокрема, у першу п'ятірку потрапила співачка Таїсія Повалій.

Джерело: http://gazeta.ua/
 
GADДата: Четвер, 09.08.2012, 19:58 | Повідомлення # 19
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У Лондоні помер уболівальник, який ходив на всі змагання Олімпіади

У лікарні Лондона помер британський вболівальник, у якого були квитки на всі дні змагань Олімпійських ігор-2012, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.
Повертаючись з змагань з велоспорту на треку, де він вболівав за британку Вікторію Пендлтон і чоловічу збірну в командній гонці переслідування, 49-річний Конрад Рідмен в Олімпійському парку поруч з велодромом відчув себе погано і знепритомнів.
Лікарі прибули вчасно і доставили його в лікарню, але врятувати чоловіка не вдалося. За попередніми даними, причиною смерті вболівальника став серцевий напад.
Рідмен, бухгалтер за професією, взяв на роботі два тижні відпустки і відвідував змагання з усіх видів спорту, включаючи урочисту церемонію відкриття.

Французам відмовили у перегляді результату бою Шелестюк-Вастен

Французькій стороні не вдалося добитися перегляду результату бою Алексіса Вастена проти українського боксера Тараса Шелестюка в чвертьфіналі олімпійського турніру у ваговій категорії до 69 кг, який закінчився внічию 18:18 і тільки після підрахунку додаткових оцінок судді прийняли рішення на користь українця.
"Протест представників французької команди містив вимогу перерахувати удари і переглянути штрафні санкції, які були застосовані до спортсменів під час поєдинку", - йдеться в повідомленні прес-служби НОК України в середу.
Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка та глава Федерації боксу України Володимир Прудивус до двох годин ночі тримали це питання на контролі і повідомили результати розгляду протесту: "Рішення суддів є остаточним і перегляду не підлягає".
Таким чином, Тарас Шелестюк проходить до півфіналу, де зустрінеться з господарем змагань Едді Евансом.
Раніше в півфінали олімпійського турніру вийшли українці Олександр Усик і Василь Ломаченко. Це вже гарантувало їм бронзові медалі.
Як повідомлялося, 2 серпня інший український боксер, чемпіон світу Євген Хитров програв в 1/8 фіналу Олімпійського турніру у ваговій категорії до 75 кг британцеві Ентоні Огого через спірне рішення суддів. Загальний рахунок поєдинку був 18:18 і після довгого перерахунку точних ударів судді вирішили віддати перемогу Огого. Українська сторона подала протест на дане рішення.
3 серпня Міжнародна асоціація любительського боксу (AIBA) відхилила протест, поданий українською стороною на результат поєдинку між Хітровим і Огого.

WBC обурилася системою підрахунку ударів у любителів

Всесвітня боксерська рада (WBC) закликав Міжнародну асоціацію любительського боксу (AIBA) негайно змінити свою систему підрахунку ударів під час поєдинків боксерів-любителів.

"Це не бокс і це знищує різні стилі в цьому виді спорту. Такий підрахунок ударів просто неможливий, коли боксер виграє маючи в звіті від 7 до 3 ударів, але при цьому сотні ударів не враховуються" - сказано в заяві провідної організації боксерів-професіоналів.

Також, WBC протестує проти суддівського рішення в бою ірландця Джона Невіна проти мексиканця Оскара Вальдеса, що проходить на Олімпіаді в Лондоні.

Вальдес послав Невіна в нокдаун ударом по печінці, явно домінував весь раунд і при цьому програв в ньому 7-4. WBC наполягає на тому, щоб Мексиканська федерація любительського боксу подала рішучий протест, як це зробили США і три інші країни, після апеляцій яких, були змінені суддівські рішення.

Однак найбільш гучним скандалом на Олімпійському боксерському турнірі стала крадіжка перемоги в українського боксера Євгена Хитрова, який весь бій бив свого суперника - британця Ентоні Огого, але в підсумку судді віддали перемогу Огого, а всі протести української сторони були відхилені.

Беринчик і Гвоздик боксуватимуть у півфіналі Олімпіади

У ніч з 8-го на 9-те серпня вирішувалась доля українських боксерів Дениса Беринчика та Олександра Гвоздика, які мали вийти у ринг, щоб довести своє право з'явитись у півфіналі Олімпійського боксерського турніру.
Першим розпочав двобій наш козак Денис Беринчик, який впевнено збільшував перевагу від раунду до раунду, непохитно заробляючи бали на противнику з Австралії Джефрі Горні. Бій закінчився безумовною перемогою українця 21-13.
Другий поєдинок цієї ночі – між нашим Олександром Гвоздиком та алжирцем Абдельхафідом Бенчлабою -видався значно напруженішим, адже перший раунд закінчився на користь противника нашого боксера. Втім Олександр швидко зорієнтувався щодо тактики опонента і вже другий раунд дозволив зрівняти рахунок, а під час третього українець навіть двічі відправив алжирця у нокдаун. Тому підсумковий рахунок 19-17 на користь українця не здивував нікого. Окремо варто відзначити надзвичайну підтримку трибун, які скандували "Україна!" з такою енергією, що було чутно навіть під час телетрансляції.
Відтак п'ятеро українських боксерів (Василь Ломаченко, Олександр Усик, Тарас Шелестюк, Денис Беринчик та Олександр Гвоздик) пройшли у півфінали, що гарантує їм, як мінімум, бронзові нагороди.
Нагадаємо також, що лише двоє з 7 українських боксерів завершили змагання достроково – Павло Іщенко та Євген Хитров. Обидва зробили відповідні висновки – перший на рахунок вагової категорії у майбутньому, а другий – на користь професійного боксу.

Інна Осипенко-Радомська принесла Україні перше срібло Олімпіади

Українка Інна Осипенко-Радомська виграла срібну медаль Олімпійських ігор-2012 в Лондоні у веслуванні на байдарці-одиночці на дистанції 500 метрів. Це перша срібна нагорода для України на цій Олімпіаді, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
У фінальному запливі Осипенко-Радомська показала результат 54,23 секунди, програвши переможниці з Угорщини 0,56 секунди. Бронза дісталася спортсменці з ПАР. Відзначимо, що в попередньому запливі українка була четвертою, а в півфінальному - другою.
Таким чином, в активі збірної України тепер 10 медалей Олімпіади-2012: три золоті, одна срібна і шість бронзових.
Зазначимо, що Осипенко-Радомська ще виступить на цій Олімпіаді на байдарці-одиночці на дистанції 200 метрів.

"Для мене ця медаль - золота" - Інна Осипенко-Радомська виграла "срібло" Олімпіади

Одразу після фінішу усміхнена володарка повної колекції олімпійських нагород Інна Осипенко-Радомська поділилася своєю радістю від фінального заїзду на 500-метрівці у веслуванні на байдарці, а також планами на дистанцію 200 м.
"Дуже задоволена своєю гонкою, - не приховувала своєї радості новоспечена срібна призерка Ігор ХХХ Олімпіади. – Проте не виплескую свою радість, адже попереду – ще друга дисципліна – 200 метрів. Я приїхала сюди боротися за дві медалі. Тому налаштовуюсь. Сподіваюся, що все вийде. У фіналі найкоротшого спринту буду змагатися гідно і виступлю не гірше, ніж сьогодні".

На переконання Інни, всі призери – це переможці. Адже спортом займаються мільйони, на Олімпіаду відбираються одиниці, а на п'єдестал підіймається тільки троє спортсменів.
"Я вибралась на гору, і для мене ця медаль - золота, - запевняє Інна Осипенко-Радомська. – Ми з тренером-чоловіком Дмитром йшли до цією нагороди чотири роки. Це високе досягнення – перемога!"

Джерело: http://gazeta.ua/
 
GADДата: Субота, 11.08.2012, 19:45 | Повідомлення # 20
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Бокс. Беринчик станцював гопака після виходу у фінал



Український боксер Денис Беринчик, який виступає у категорії до 64 кг, вийшов у фінал Олімпійських ігор-2012 в Лондоні, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
Суперником українця у півфіналі був монгольський боксер Мунг-Ерден Уранчімег. Перші два раунди Беринчик програв з різницею у два удари, а у вирішальній трихвилинці українець переламав хід поєдинку на свою користь, двічі рефері відраховував монголові нокдаун, і в підсумку наш боксер переміг з рахунком 29:21 (4:6, 8:9, 17: 6).
У фінальному бою, який відбудеться 11 серпня, Беринчик зустрінеться з кубинським боксером Роніелем Сотолонго Іглесіасом.
Нагадаємо, що в 1/8 фіналу Олімпійського турніру Берінчик переміг шведа Ентоні Ігіта з рахунком 24:23, а у чвертьфіналі був сильнішим від австралійця Джеффрі Хорна - 21:13.

Ще один наш козак боксуватиме у фіналі Олімпіади



Український боксер Олександр Усик, який виступає у категорії до 91 кг, вийшов у фінал Олімпійських ігор-2012 в Лондоні, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
Суперником українця у півфіналі був болгарський боксер Тервел Пулєв. Перевага українця стало очевидною вже у першому раунді, коли він серією ударів відправив суперника в нокдаун. У наступних раундах Усик спокійно нарощував свою перевагу і в підсумку переміг з розгромним рахунком 21:5 (6:2, 8:2, 7:1).

Усик почав боротьбу на Олімпіаді-2012 відразу з чвертьфіналу, минаючи стадію 1/8 фіналу, де переміг росіянина Артура Бетербієва з рахунком 17:13.
Нагадаємо, сьогодні у фінал Олімпійського турніру пробився українець Денис Беринчик, який виступає в категорії до 64 кг. Ще три півфінали за участю українських боксерів відбудуться ввечері.

Жіноча збірна України з бігу виборола бронзову медаль

Жіноча збірна Україна в естафетному бігу 4х100 м виборола бронзову медаль, яку сміливо можна прирівняти до золота.

Дисципліна, яка вважається елітною, скорилася американкам, які встановили новий світовий рекорд.

Друге місце здобула Ямайка, яка намудрувала при передачі естафети

А бронзу отримала молода команда України у складі Олесі Повх, Христини Стуй, Марії Ремень та Єлизавети Бризгіної

Час українок - 42,04 с.

Олімпіада-2012. Жіноча естафета 4х100 м

1. США - 40,82 с

2. Ямайка - 41, 41 з

3. Україна - 42, 04 з

Олімпійський бокс. Українець виборов бронзу

Українець Тарас Шелестюк (до 69 кг) не зміг вийти у фінал Олімпійських Ігор, поступившись у півфінальній стадії змагань британцеві Фредді Евансу.
У першому раунді цього поєдинку краще виглядав британський боксер, другий раунд був рівним, а в третьому перевагою володів вже українець, проте для перемоги цього виявилося замало.
Бій був рівним, а в таких випадках перемогу завжди віддають господарям рингу - тому не дивно, що судді віддали перемогу Фредді Евансу з мінімальною перевагою 11:10.
Таким чином, Тарас Шелестюк зупинився за крок від фіналу, а це значить, що він приносить Україні бронзову медаль.

Чергове Олімпійське свавілля. Українець зі скандалом поступився казаху



Півфінал Олімпійського боксерського турніру у вазі до 81 кг завершився новим скандалом.
Український боксер Олександр Гвоздик чудово провів бій з казахом Адільбек Ніязимбетовим, проте судді, мабуть, дивилися якийсь інший поєдинок, віддали перемогу казаху.
25-річний харків'янин без надзусиль перебоксував суперника з Казахстану Адільбека Ніязимбетова, хоча офіційно перевага фаворита з якоїсь причини не знайшла адекватного відображення у рахунку.
Неквапливо працюючи джебом і комбінаційно з постійним чергуванням корпус-голова, акцентованими ударами Гвоздик в 3-му раунді, зіпсованому численними клінчами, вирішив не перестаратися, і ... програв поєдинок з рахунком +13:13 (підрахунок брудних ударів).
У поєдинку 12 серпня Ніязимбетов зустрінеться з росіянином Єгором Мехонцевим, який напередодні легко виграв у бразильця Ямагучі Фалькао Флорентіно.
Після перемоги Ніязимбетова здалося, що AIBA таким чином повернула борг за вкрадену перемогу у Біржай Жакипова. Таким чином - України розплатилася за суддівське свавілля в бій казаха Жакипова з китайцем.

Юрій Чебан виграв "золото" Олімпіади



Сьогодні, 11 серпня, на Олімпійських іграх-2012 в Лондоні розіграли комплект медалей у веслуванні на каное на дистанції 200 метрів серед чоловіків, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
Українець Юрій Чебан фінішував у фінальному запливі на першому місці, вигравши золоту медаль з результатом 42,291 секнуди. Другим став литовець Євген Шуклін, третім - росіянин Іван Штіль.
Відзначимо, що в попередньому заїзді і півфіналі Чебан вчора був першим, показавши у півфінальному заїзді результат 40,647 секунд. Це вже друга олімпійська медаль українського каноїста. У 2008 році Чебан став бронзовим призером Пекіна.
Таким чином, у скарбничці збірної України на сьогоднішній день вже 14 медалей Олімпіади-2012: чотири золотих, одна срібна і дев'ять бронзових.

Осипенко-Радомська виграла друге "срібло" Олімпіади



Сьогодні, 11 серпня, на Олімпійських іграх-2012 у Лондоні розіграли комплект медалей у веслуванні на байдарках-одиночках на дистанції 200 метрів серед жінок, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.
Українка Інна Осипенко-Радомська фінішувала у фінальному запливі на другому місці, вигравши медаль з результатом 45,053 секунди. Олімпійською чемпіонкою стала новозеландка Ліза Карлінгтон. Бронзова нагорода дісталася угорці Наташі Душев-Яніч.
Відзначимо, що в попередньому заїзді українка була першою, а от у півфіналі показала лише третій результат, але змогла пройти у фінал. Для Осипенко-Радомською це вже друга медаль Олімпіади-2012. Раніше вона виграла срібну нагороду на дистанції 500 метрів.

Таким чином, в скарбничці збірної України на сьогоднішній день вже 15 медалей Олімпіади-2012: чотири золотих, дві срібних і дев'ять бронзових.

Збірна Мексики перемогла Бразилію у фіналі Олімпіади



оловіча збірна Мексики у фінальному матчі олімпійського турніру з футболу 11 серпня обіграла команду Бразилії (2:1). Таким чином, Мексика вперше у своїй історії стала олімпійським чемпіоном з футболу.
Перший гол у фінальному матчі був забитий вже на першій хвилині - відзначився Орібе Перальта. Після цього Бразилія атакувала весь матч, однак забити мексиканцям довгий час не могла. Крім того, на 75-й хвилині бразильці пропустили контратаку, в якій Перальта зробив дубль.
Один гол уже в доданий час відіграв Халк, який вийшов на заміну. Після цього чудову нагоду зрівняти рахунок не використав інший гравець збірної Бразилії - Оскар.
У матчі за третє місце команда Південної Кореї перемогла Японію з рахунком 2:0. Єдина європейська команда, що пробилася до чвертьфіналу олімпійського турніру, - Велика Британія - програла в першому ж матчі плей-офф Південній Кореї по пенальті. Основний час того матчу закінчився внічию (1:1), а в серії пенальті перемогли корейці (4:5).
Команда Іспанії, чемпіон світу та Європи з футболу, на олімпійському турнірі не змогла вийти з групи.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 6478411.jpg (114.9 Kb) · 5920529.jpg (112.4 Kb) · 8085788.jpg (139.1 Kb) · 5508361.jpg (36.0 Kb) · 3119530.jpg (67.4 Kb) · 3608990.jpg (61.1 Kb) · 3684775.jpg (176.5 Kb) · 6953423.jpg (81.1 Kb)
 
GADДата: Неділя, 12.08.2012, 11:36 | Повідомлення # 21
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Українець Олександр П'ятниця завоював срібло в метанні списа



Сьогодні, 11 серпня, в Лондоні триває олімпійський турнір з легкої атлетики. Чоловіки розіграли медалі у метанні списа.
27-річний українець Олександр П'ятниця став срібним призером, пославши снаряд у третій спробі на 84,51 м. Всього 7 см йому не вистачило, щоб піднятися на вищу сходинку п'єдесталу пошани. Золото відвезе з собою Кешорн Уелкотт з Тринідаду і Тобаго (84,58 м). Бронзу завоював фінський атлет Анті Руусканен (84,12).
Ще один українець - Роман Авраменко завершив виступ у кваліфікації, не пробившись до числа 12-ти фіналістів з результатом 80,06 м.
ХХХ Олімпійські ігри. Лондон (Великобританія), 11 серпня

Легка атлетика. Чоловіки. Спис.
1. Кешорн Уелкотт (Тринідад і Тобаго) - 84,58
2. Олександр П'ятниця (Україна) - 84,51
3. Анті Руусканен (Фінляндія) - 84,12
...
14. Роман Авраменко (Україна) - 80,06 (у кваліфікації)

Бокс. Берінчик завоював для України четверте срібло

11 серпня в Лондоні проходив олімпійський турнір з боксу.
Українець Денис Берінчик, який виступає у ваговій категорії до 64 кг став срібним призером, програвши у фінальному поєдинку кубинцеві Роньєлю Іглесіасу Сотолонго з рахунком 15:22 (4:5, 5:6, 6:11).
Ця срібна медаль стала вже четвертою в скарбничці збірної України.
Бронзові медалі виграли монгол Мунх-Ерден Уранчімег та італієць Вінченцо Манджакарпе.

ХХХ Олімпійські ігри. Лондон (Великобританія), 11 серпня
Бокс. Чоловіки. Вагова категорія до 64 кг.

1. Роньєль Іглесіас Сотолонго (Куба)
2. Денис Берінчик (Україна)
3. Вінченцо Манджакарпе (Італія) і Мунх-Ерден Уранчімег (Монголія)

Бокс. Усік виграв олімпійське золото



Український боксер Олександр Усік, який виступає в категорії до 91 кг, виграв золоту медаль Олімпійських ігор-2012 в Лондоні, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.
У фінальному бою суперником Усіка був італійський боксер Клементе Руссо. Італієць почав бій активніше, постійно боксував з опущеними руками, виманюючи Усіка в атаку. При цьому він і сам не забував атакувати і в підсумку виграв трихвилинку з рахунком 3:1.
Усіка це мабуть дуже розлютило, і на п'ятій секунді другого раунду Руссо опинився на підлозі, а коли піднявся, пропустив ще дві серії ударів. Українець виграв раунд і перед вирішальною трихвилинкою рахунок був рівний - 8:8. У заключному раунді обидва боксери вже йшли ва-банк, але Усік на останній хвилині бив точнішим і в підсумку виграв з рахунком 14:11.
Таким чином, в активі України на сьогодні 18 медалей Олімпіади-2012 в Лондоні: п'ять золотих, чотири срібні і дев'ять бронзових.
Нагадаємо, українець Денис Берінчик в категорії до 64 кг програв свій фінал кубинському суперникау і став срібним призером Олімпіади-2012.

http://sport.1tv.com.ua/uk/video/view/1592

Сьогодні відбудеться церемонія закриття Олімпіади



Сьогодні на Олімпійському стадіоні в Лондоні відбудеться церемонія закриття ХХХ Літніх Олімпійських ігор. Розпочнеться вона о 23:00 за київським часом, а пряму трансляцію вестиме Перший національний.
Церемонія буде носити назву "Симфонія британської музики". Цим організатори хочуть підкреслити, що за останні 50 років саме музика з Великобританії зробила великий вплив на весь світ.
Очікується, що сьогодні на церемонії виступлять Джордж Майкл, групи Muse, Pet Shop Boys, Fat Boy Slim і знаменитий гьорлз-бенд Spice Girls. Цікаво, що спеціальну сцену для виступу співаків споруджувати не будуть, їх будуть виділяти за допомогою освітлення.
Участь у церемонії візьмуть британські супермоделі Кейт Мосс, Наомі Кемпбелл, Лілі Коул і Джорджія Мей Джаггер. Дівчата пройдуть по подіуму під хіти Девіда Боуї "Fashion" і "Rebel Rebel".
Обіцяють ще також багато сюрпризів для сотень мільйонів телеглядачів, які будуть спостерігати за дійством.
Організатори також вирішили виводити країни-учасниці на стадіон не один за одним, як на церемонії відкриття, а синхронно. Під час церемонії мер Лондона Борис Джонсон передасть олімпійський прапор в руки меру Ріо-де-Жанейро. Саме бразильське місто прийме Олімпіаду-2016. Коли в Лондоні згасне олімпійський вогонь, почнеться новий 4-річний олімпійський цикл

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 2810399.jpg (45.3 Kb) · 4871291.jpg (34.4 Kb) · 6323663.jpg (56.6 Kb)
 
GADДата: Неділя, 12.08.2012, 16:49 | Повідомлення # 22
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Золото - і знову в боксі! Ломаченко розправляється з корейцем



Українець Василь Ломаченко у фінальному поєдинку боксерського турніру зустрічався з корейцем Хан Сунчулом. На кону стояло золото Олімпійських Ігор, яке за підсумками трьох раундів з рахунком 19-9 вирушає в Україну! Василь Ломаченко стає дворазовим Олімпійським чемпіоном!

Український боксер Василь Ломаченко, який виступає у ваговій категорії до 60 кг, виграв золоту медаль Олімпійських ігор-2012 в Лондоні, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.
У фінальному поєдинку суперником українця був боксер з Південної Кореї Сун-Чул Хан. Ломаченко почав бій акуратно, десь з хвилину вивчав суперника, а потім почав методично став розбивати його захист, і перший раунд виграв з рахунком 7:2. Далі наш боксер діяв впевнено, наче на тренуванні, і в підсумку переміг з рахунком 19:9 (7:2, 4:3, 8:4).

Ломаченко почав виступ на Олімпіаді-2012 з 1/8 фіналу, де легко розгромив домініканця Веллінгтона Аріаса Ромеро з рахунком 15:3. У чвертьфіналі українець здолав пуерториканця Фелікса Санчеса Вердехо - 14:9. А в півфіналі був сильнішим за кубинця Яснела Толедо Лопеса, перемігши з рахунком 14:11.

Ломаченко став дворазовим олімпійським чемпіоном. На Олімпіаді-2008 в Пекіні він виграв золоту медаль у ваговій категорії до 57 кг.
Таким чином, в активі збірної України вже 19 медалей Олімпіади-2012: шість золотих, чотири срібних і дев'ять бронзових.

Нагадаємо, вчора олімпійським чемпіоном з боксу став українець Олександр Усік у категорії до 81 кг. Денис Берінчик (категорія до 64 кг) виграв срібну медаль Олімпіади-2012.

Раніше Тарас Шелестюк (категорія до 69 кг) та Олександр Гвоздик (категорія до 81 кг) завоювали бронзові нагороди Олімпійських ігор у Лондоні.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 7301553.jpg (120.9 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 14.08.2012, 21:57 | Повідомлення # 23
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Збірна України обрала прапороносця на закриття Олімпіади

$IMAGE1$

Прапор України на урочистій церемонії закриття ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні ввечері в неділю, 12 серпня, понесе важкоатлет Олексій Торохтій, який завоював золоту медаль.
Про це повідомляє прес-служба НОК.
Дане рішення було затверджено штабом української олімпійської делегації в Лондоні.

Жіноча збірна з художньої гімнастики посіла 5 місце на Олімпіаді

$IMAGE2$

Жіноча збірна України з художньої гімнастики не змогла увійти в число призерів на Олімпійських іграх, посівши п'яте місце в груповому багатоборстві.
Команда у складі Олени Дімітраш, Євгенії Гомон, Валерії Гудим, Вікторії Ленишін, Вікторії Мазур, Світлани Прокопової пропустила вперед Росію, яка завоювала золото, Білорусь, Італію та Іспанію.

Як повідомлялося, 11 серпня українка Аліна Максименко посіла шосте місце в індивідуальному багатоборстві на Олімпіаді. За підсумками виступів зі скакалкою, обручем, м'ячем та стрічкою "золото" дісталося росіянці Євгенії Канаєвій, "срібло" - її співвітчизниці Дарині Дмитрієвій, а "бронза" у білоруської гімнастки Любові Чаркашиної.
Ще одна українка Ганна Різатдінова посіла 10-е місце.

Церемонія закриття Олімпіади завершилася грандіозним салютом

Вогонь Ігор XXX Олімпіади в Лондоні згаснув.
Офіційна церемонія закриття Ігор у Лондоні завершилася на Олімпійському стадіоні виступом групи The Who і грандіозним салютом, повідомляє РИА Новости.
Після того, як олімпійський вогонь Лондона погас, почався зворотний відлік до старту наступних літніх Ігор, які пройдуть в 2016 році в Ріо-де-Жанейро.
Всього на Іграх XXX літньої Олімпіади в Лондоні спортсмени 205 делегацій (204 національні і одна, яка виступала під прапором ОІ) розіграли 302 комплекти нагород. Спортсмени змагалися в 39 спортивних дисциплінах.
Збірна України завоювала на турнірі 20 медалей - шість золотих, п'ять срібних і дев'ять бронзових, зайнявши 14-е місце в медальному заліку. Український прапор на церемонії довірили нести важкоатлету Олексію Торохтію.
Перше місце в загальнокомандному заліку посіла збірна США, в активі якої 104 медалі: 46 золотих, 29 срібних і 29 бронзових. Друге місце посіла команда Китаю з 87 нагородами (38, 27, 22). На третьому місці фінішували господарі Ігор британці з 65 медалями (29, 17, 19).

Олімпіада-2012 виявилась "чистою": за допінг дискваліфікували лише 11 учасників

Напередодні Олімпіади-2012 в Лондоні антидопінгові організації пообіцяли відразу дискваліфікувати будь-якого з атлетів, хто прийматиме заборонені препарати. Однак за всі 16 змагальних днів жоден з учасників змагань не потрапив під подібну підозру. Це говорить тільки про одне: Олімпіада-2012 була "кристально чистою" з точки зору допінгу.
На початок останнього змагального дня всього 11 учасників були відсторонені від стартів за позитивні результати допінг-тесту. Результати решти, у тому числі призерів, будуть ще перевірятися і збережуться протягом восьми років - до 2020 року.

Глава Організаційного комітету лондонських Олімпійських та Паралімпійських ігор-2012 Себастьян Кое заявив, що він би давав велику дискваліфікацію за вживання допінгу, ніж два роки. "Якщо ви запитаєте мене, був би я радий тому, якби порушники взагалі не приїхали в Лондон, я б відповів "так", - додав він.
Як заявили представники Міжнародного олімпійського комітету, на Іграх-2012 було взято в цілому 4686 проб. При цьому експерти відзначають: вірогідність того, що порушник не буде спійманий, залишається завжди. Таку заяву було зроблено і напередодні Олімпіади - для того, щоб національні антидопінгові комітети були напоготові перед тим, як відпустити атлетів своїх країн на змагання.
Інші фахівці скептично сприймають заяви про "кришталеву чистоту" лондонських змагань, стверджуючи, що з часом неодмінно буде виявлено чималу кількість порушень антидопінгових правил. За заявами експертів, єдині люди, хто, поклавши руку на серце, може підтвердити свою непричетність до використання заборонених препаратів - це самі атлети.

Лондонська Олімпіада за кількістю медалей стала для України найгіршою з останніх п'яти

Для України, яка в медальному заліку посіла 14-те місце, Олімпіада в Лондоні стала найгіршою з останніх п'яти Олімпіад. Напередодні старту ігор європейські та українські експерти напророкували українцям 27 медалей, з яких 9-10 золотих.
Все виявилося набагато скромніше, наші спортсмени виграли 20 медалей: шість золотих, п'ять срібних і дев'ять бронзових.
Для України це найгірший результат за п'ять Олімпіад, в яких брали участь спортсмени незалежної держави. Особливо на тлі минулої Олімпіади в Пекіні, де українці взяли 27 нагород. Саме Олімпіада 2008 року вважається найбільш щасливою ​​для України. І саме на тлі цієї удачі робилися прогнози щодо успіхів нашої збірної в Лондоні. Але, як видно, щось не склалося.
З інших Олімпіад українці стабільно привозили по 23 медалі.

"Швидше за все, це мій останній бій в аматорському боксі" - Ломаченко

Дворазовий Олімпійський чемпіон українець Василь Ломаченко підбив підсумки Ігор у Лондоні, на яких завоював золото, а також підтвердив, що його кар'єра в аматорському боксі підійшла до кінця
Про це повідомляє офіційний сайт НОК України.
"Кожна перемога на Олімпійських іграх давалася важко. Я не гнався, щоб як в Пекіні фінальний поєдинок закінчився у першому раунді, не форсував події. Як і в кожному бою, мені треба було придивитися до суперника, відчути його можливості, а далі вже реалізовувати свої завдання. Незважаючи на мій досвід, перед кожним боєм відчував хвилювання", - заявив Ломаченко
Боксер також не дуже високо оцінив суддівство на Олімпіаді, на якій в українців двічі відбирали очевидні, на їхню думку, перемоги.
"Дуже складне було суддівство на цих Іграх і не завжди справедливим щодо українських боксерів. Ми повинні були йти на результат, а не демонструвати красу бою. Кожен з нас намагався боксувати так, щоб не пропустити удар суперника", - сказав він.
Ломаченко також підтвердив, що незабаром покине аматорський спорт.
"Швидше за все, це мій останній бій в аматорському боксі, але я ще не знаю думки ні мого батька, ні тренерів - все це ще буде вирішуватися", - підкреслив він.
Нагадаємо, на Іграх в Лондоні Ломаченко став дворазовим олімпійським чемпіоном, завоювавши в "золото" у ваговій категорії до 60 кг.

Камерунські боксери бояться повертатися додому після Олімпіади

П'ятеро боксерів з Камеруну, які взяли участь в Олімпійських іграх у Лондоні, заявили про своє бажання залишитися у Великобританії.
Минулого тижня після свого виступу на змаганнях боксери разом з плавцем і запасним голкіпером жіночої збірної самовільно залишили Олімпійське селище.
Всі п'ятеро боксерів розповіли, що керівництво Олімпійської делегації їхньої країни загрожувало їм закінченням кар'єри в разі незадовільного результату на змаганнях.
За словами одного з боксерів, бажання олімпійців залишитися у Великобританії пов'язане з надією на покращення їх професійних навичок.
Раніше в невідомому напрямку зник 15-річний факелоносець з Ефіопії, який був запрошений до Лондона для участі в естафеті Олімпійського вогню.
Зазначимо, що національний олімпійський комітет Камеруну звернувся до організаційного комітету Ігор у Лондоні з проханням допомогти в затриманні семи камерунських атлетів, які втекли з Олімпійського селища в столиці Англії.

Білоруську спортсменку через допінг позбавили олімпійського золота

Білоруська спортсменка Надія Остапчук, яка виграла змагання в штовханні ядра на Олімпіаді-2012 в Лондоні, дискваліфікована за допінг, повідомляється на офіційному сайті Міжнародного олімпійського комітету (МОК).
В результаті цього рішення російській легкоатлетці Євгенії Колодко дістанеться не бронзова, а срібна медаль Олімпіади-2012, бронзова переходить китаянці Лисяо Гонг, а чемпіонкою Лондона-2012 в штовханні ядра автоматично стає Валері Адамс з Нової Зеландії.
Як наголошується в повідомленні, в допінг-пробі білоруської спортсменки був виявлений заборонений препарат метенолон.
Нагадаємо, Надія Остапчук з Білорусі виграла змагання в штовханні ядра.

Дві українки потрапили в ТОП-10 найкрасивіших спортсменок Олімпіади

$IMAGE3$ $IMAGE4$

Дві українські спортсменки потрапили в рейтинг найбільш привабливих дівчат з країн СНД на Олімпійських іграх в Лондоні-2012, складеного експертами фонду Інтеграція спільно з Моніторинговим агентством NewsEffector за результатами опитування на пострадянському
За результатами опитування українська триатлоністка Юлія Єлістратова опинилася на восьмому місці, а легкоатлетка Вікторія Рибалко замкнула десятку олімпійських красунь.
Трійку лідерів рейтингу склали росіянки. Перше місце зайняла росіянка Кароліна Севастьянова, що завоювала в груповому багатоборстві з художньої гімнастики золото.
На другому місці опинилася російська легкоатлетка Ксенія Вдовіна, що брала участь в естафеті олімпійського вогню Лондон-2012.
Третє місце в рейтингу найкрасивіших спортсменок посіла зірка російського тенісу Марія Шарапова, яка завоювала на цій Олімпіаді срібну медаль.
За крок від лідерів зупинилася Олена Ісінбаєва - знаменита російська стрибунка з жердиною, дворазова олімпійська чемпіонка, яка завоювала бронзу в Лондоні.
На п'ятому місці знаходиться представниця Казахстану - гімнастка Анна Аляб'єва.
На шостому місці - гімнастка з Узбекистану Уляна Трофімова, яка на тренуванні в олімпійському Лондоні зламала ногу.
На сьомому місці в рейтингу знаходиться білоруська плавчиха Олександра Герасименя, яка завоювала для Білорусі два срібла.
Російська гімнастка Алія Мустафіна, яка завоювала на Олімпіаді-2012 золото, срібло і дві бронзи, зайняла дев'яте місце рейтингу.
Опитування проводилося з 27 липня по 12 серпня за участю 17200 чоловік з Росії, України, Білорусі, Казахстану, Молдавії, Вірменії, Азербайджану, Узбекистану і Киргизії.

Чемпіон Олімпіади-2012 раніше продавав наркотики

$IMAGE5$

Британський боксер Ентоні Джошуа (понад 91 кг), який виграв золоту медаль Олімпійських ігор у Лондоні, рік тому притягувався до кримінальної відповідальності за торгівлю наркотиками, пише газета Daily мail.
В останній день Олімпіади, 22-річний Джошуа став володарем золотої медалі. Судді віддали перемогу британцеві в фінальному бою з італійцем Роберто Каммарелле, нарахувавши при цьому однакове число ударів - 18:18 (5:6, 5:7, 8:5).
Як пише Daily мail, 22-річний нащадок вихідців з Нігерії Джошуа в березні минулого року був арештований за незаконне зберігання та продаж гашишу. Молодому спортсмену загрожував тюремний термін, однак суд засудив боксера до року умовного ув'язнення і 100 годин громадських робіт.
"Я був таким же, як і багато молодих хлопці, для мене важливішим за все було одягнутися як слід, а також бійки і дівчата. Я належав до числа не найкращих людей. Проте мій арешт змінив багато чого. Він змусив мене подорослішати і уважніше ставитися до своїх обов'язків", - так розповів журналістам про свій кримінальний період життя сам Джошуа.
Як пише Daily мail, Джошуа раніше займався футболом і легкою атлетикою, а в бокс прийшов досить пізно - в 18 років, після того, як його двоюрідний брат рекомендував обрати саме цей вид спорту. Видання відзначає, що тепер олімпійський чемпіон, якого іноді називають "Крокодил Данді", ймовірно, займеться професійним боксом.

Одеська ОДА дасть Чебану $50 тисяч, а Ломаченку відмовить

Каноїст Юрій Чебан, який завоював 11 серпня золоту медаль на Олімпіаді в Лондоні, крім державної премії, отримає нагороду, еквівалентну $ 50 тис. Про це повідомив голова Одеської ОДА Едуард Матвійчук.
"Я гордий, що представник Одеської області виграв золоту медаль на Олімпійських іграх", - сказав чиновник.
Відзначимо, що не менше пишаються в Одесі і ще одним земляком - уродженцем Білгорода-Дністровського Василем Ломаченко, який вдруге завоював золоту Олімпійську медаль з боксу. Але оскільки він тепер живе в Києві, нагороду в Одеській ОДА вирішили йому не давати.
Нагадаємо, що український уряд перед стартом Олімпіади обіцяв премію за золото в розмірі $ 100 тис., проте пізніше оголосив про збільшення виплат.
Усього Україна завоювала в Лондоні 20 медалей - 6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових.

Ще четверо африканських спортсменів-олімпійців "зникли" в Лондоні

Чотири африканських спортсмена пропали в Лондоні відразу після церемонії закриття Олімпійських ігор, повідомляють ЗМІ.
Всі вони - з Демократичної Республіки Конго, в тому числі дзюдоїст Седрік Мандембо.
Також зникли тренер дзюдоїстів, тренер з боксу і технічний директор легкоатлетичної команди. Знайти їх до сих пір не вдалося.
Тижнем раніше в Лондоні точно так же загубилися сліди сімох спортсменів з Камеруну: серед них п'ять боксерів, плавець та футболістка

Герої Олімпіади повернулися в Україну: їх зустріли короваєм та гопаком

$IMAGE6$

У вівторок, 14 серпня, в аеропорту Бориспіль відбулася урочиста зустріч українських олімпійців - героїв Лондона.
Сьогодні в Борисполі з невеликим запізненням о 14.20 приземлився головний десант збірної, серед якого виділялися представники збірної з боксу - тріумфатори Лондона-2012.
Команду разом з дівчатами в національних костюмах і короваєм чекали в перших рядах Дмитро Табачник, Сергій Тігіпко та Равіль Сафіуллін.
Також привітати команду в аеропорту прибули Анатолій Брезвін, Ельбрус Тедеєв, Валерій Борзов, Сергій Бубка, керівники спортивних федерацій України.
Незважаючи на погану погоду, олімпійців також зустрічали численні вболівальники, чиновники та представники ЗМІ.
Представники збірної з боксу першими зійшли з трапу літака і отримали поздоровлень більше інших.
Відзначимо, що багато спортсменів, у тому числі медалісти, прилітали додому раніше окремими групами, відразу після завершення боротьби у своїх дисциплінах.
Нагадаємо, Україна в Лондоні завоювала 20 медалей, що дозволило їй зайняти 14-е місце. В активі українських спортсменів 6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових нагород.

Джерело: http://gazeta.ua
 
GADДата: Вівторок, 14.08.2012, 21:57 | Повідомлення # 24
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Попрошу дружину зробити супчик і буду сьорбати, щоб розтягувати кайф" - Усік


Боксер української збірної Олександр Усік, який на турнірі з боксу на Олімпіаді в Лондоні завоював золоту медаль у ваговій категорії до 91 кг, здолавши у фінальному поєдинку італійця Клементе Руссо, пояснив свою манеру святкування перемоги.

- У Баку після переможного чемпіонату світу танцювали також самозабутньо?

- Там я видав якусь імпровізацію з голови. А тут цілеспрямовано виконував національний українець танець - гопак з невеликими експромтами на тему. Ви знаєте, давно помітив, що можу легко імпровізувати в танцях. Напевно, позначилося те, що в дитинстві я займався народними танцями, а зараз додав до цієї бази володіння якихось рухів з сучасних танців, брейка... Музика іноді робить з моїм тілом такі речі, що якщо б я міг бачити це з боку, то випав би в повний осад. Ритм включається в моїй голові, і думаю: "Боже, звідки це все?" (Сміється).

- Іноземні журналісти все питають: що символізують ваші з Денисом Берінчиком зачіски?

- Поясніть їм, що це данина козацькому духу, силі, сміливості і витривалості. Козакам чуби були потрібні і для того, щоб в бою відрізняти свого бійця від чужої бусурманської голови яку вони збивали геть козацькою шашкою.

- Чи можна сказати, що у фіналі ви виконали установку тренера?

- Перед боєм розминаючий мене Анатолій Миколайович Ломаченко сказав: "Не женися за цією медаллю, покажи гарний бокс. Бийся так, щоб людям сподобалося. І якщо ти це зробиш, судді все оцінять, і нагорода сама опиниться у тебе на шиї". Як з'ясувалося пізніше, ці слова виявилися золотими.

- А результат першого раунду вас не збентежив?

- Піднатужив злегка, якщо чесно. Я адже "горів" - 1:3, але час показав, що за останні чотири роки я виріс, а італієць, який вибив мене з олімпійського турніру в Пекіні з рахунком 7:4, можливо, залишився на місці.

- Після церемонії нагородження ви, не перестаючи, кусали свою медаль. Не боялися поламати зуби?

- Слухайте, я виконав таку кількість роботи заради її завоювання, що зараз можу легко її з'їсти. Але не зроблю цього, тому що моя донечка Лізонька, з якою я спілкувався, по скайпу, попросила ще після чвертьфіналу: "Тату, привези мені, будь ласка, золото". І я виконав її установку.

- Ви чули, що кричали вам з трибун партнери по команді?

- Пацанів я відчуваю, а чую під час бою тільки тренерів. Що кричали вони? "Три! Саня, три!. Повтор ... Розтягни!". Просили проводити "трієчку", виманювати Руссо на себе, а потім знову робити те ж саме.

- Який із суперників на шляху до фіналу був небезпечніше інших?

- У нашому виді спорту не небезпечних суперників не буває. Вийти на бій, сказавши собі, що цей хлопець слабкий, означає поставити під сумнів перемогу. Якщо будеш когось недооцінювати, вийдеш і вигребешь по самі нікуди.

- Що ви, як капітан команди, зробили для того, щоб підтримати в останній день Олімпіади Василя Ломаченко?

- Молився. Просив Бога дати моєму куму силушки і здоров'я. Тому що я з цією людиною пройшов вогонь і воду. Я завжди за ним тягнувся. Він біг, а я - за ним. Він плив, а я - за ним. Він озирався, я кричав - тут, я тут! Я готовий віддати йому все. Якби це було можна, просто відстебнув б свої руки і подарував йому.

- В аматорському боксі ви досягли того, чого хотіли?

- Так, уже чемпіон всього на світі.

- А що буде через чотири роки?

- Буде серпень 2016-го (посміхається). У мене дочка піде в школу, і я 1-го вересня буду дивитися на неї - з бантиком і дзвіночком. Я розумію, що ви хилите до мого переходу в професійний бокс, але поки що я хочу тільки одного - відпочити. Я з 24 липня жодного разу не їв перше. Блін, мені так набридла ця британська їжа, я так хочу приїхати додому і попросив дружину зробити овочевий супчик. А потім їсти його повільно, з величезним задоволенням. Сьорбати! Їй не подобається, коли я сьорбаю, але я буду це робити, щоб розтягувати свій кайф!
 
GADДата: Середа, 15.08.2012, 16:50 | Повідомлення # 25
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Азаров пообіцяв нагородити жертв несправедливого суддівства на Олімпіаді

Кабінет міністрів України нагородить усіх українських призерів Олімпійських ігор і тих спортсменів, які через несправедливого суддівства позбулися медалей, заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Ми пишаємося нашими олімпійськими чемпіонами. Всіх медалістів, тих, хто зайняв почесні 4-6-ті місця, тих, кого несправедливе суддівство позбавило нагород, уряд всіх відзначить. Це моя позиція, я на цьому наполягаю", - сказав прем'єр, відкриваючи засідання уряду в середу.
Азаров задоволений результатами української збірної на Літніх Олімпійських іграх в Лондоні.
У той же час він вважає, що Україна може досягти кращих результатів, і для цього в країні починається реалізація 4-річної програми з підготовки Олімпійської збірної на літню Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро.
Нагадаємо, Олімпійська збірна Україна посіла 14-те місце в загальнокомандному заліку на Літніх Іграх 2012 року в Лондоні. В активі українських спортсменів 6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових медалей (всього 20 нагород). Також багато спортсменів були близькі до медалей, але зайняли 4-6-ті місця.

Джерело: http://gazeta.ua/
 
GADДата: П`ятниця, 17.08.2012, 22:26 | Повідомлення # 26
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Янукович вручив олімпійцям ордена, а Бубка - президенту факел із Лондона



Президент України Віктор Янукович привітав переможців та призерів ХХХ літніх Олімпійських ігор, їх тренерів та всю українську збірну з успішним виступом на Олімпіаді в Лондоні. Про це повідомляє прес-служба глави держави.
Під час зустрічі з українськими олімпійцями, яка відбулася сьогодні в Лівадійському палаці в Ялті, Янукович висловив їм слова вдячності.
"За вашу мужність, за вашу відданість спорту і Вітчизні велика вам подяка і низький вам уклін", - сказав він.
Президент високо оцінив рівень майстерності, продемонстрований українськими спортсменами – чемпіонами світу, боксерами Василем Ломаченком та Олександром Усиком, фехтувальницею Яною Шемякіною, важкоатлетом Олексієм Торохтієм, а також жіночою четвіркою з академічного веслування, веслувальником на каное Юрієм Чебаном. Ці спортсмени, наголосив Янукович, вписали "золотими літерами свої імена в історію світового та вітчизняного спорту".
Глава держави також подякував за виступ іншим українським спортсменам, які отримали високі результати, але не здобули нагород. Він висловив переконання, що ці спортсмени - майбутнє українського спорту і їх перемоги ще попереду.
Президент вручив державні нагороди 24 олімпійським переможцям і призерам Олімпійських ігор, які здобули медалі у 20 видах змагань.
Згідно з указом, дворазовий олімпійський чемпіон з боксу Василь Ломаченко нагороджений орденом "За заслуги" I ступеня. Орденом "За заслуги" II ступеня нагороджено срібний призер Олімпіади з веслування на байдарках і каное Інна Осипенко-Радомська, олімпійський чемпіон з боксу Олександр Усик, бронзовий призер Олімпіади з фехтування Ольга Харлан, бронзовий призер Олімпіади з боксу Тарас Шелестюк. Орденом "За заслуги" III ступеня, орденом княгині Ольги II ступеня та орденом княгині Ольги III ступеня нагороджені інші призери Олімпіади.
Також за значний особистий внесок у розвиток олімпійського руху, підготовку спортсменів міжнародного класу, забезпечення високих спортивних результатів національної збірної команди України на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні орденом "За заслуги" I ступеня нагороджені: Гутцайт Вадим, головний тренер штатної збірної команди України з фехтування, Михайлов Євгеній, голова відділення Національного олімпійського комітету України в Автономній Республіці Крим, віце-президент Федерації важкої атлетики України, Сосновський Дмитро, державний тренер штатної збірної команди України з боксу, особистий тренер олімпійського чемпіона з боксу Олександра Усика.
Голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка від імені олімпійської збірної України подякував Януковичу за підтримку та подарував йому символ Олімпійських ігор – факел, привезений із Лондона.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 4516177.jpg (157.7 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 28.08.2012, 23:24 | Повідомлення # 27
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Олімпійці поскаржилися, що до них ставляться як до засобу здобуття медалей

Спортсмени Олімпійської збірної України з легкої атлетики просять голову Держслужби молоді та спорту Равіля Сафіулліна розібратися з ситуацією навколо підготовки до Олімпіади.
За джерелами "Української правди", олімпійці звернулися до Сафіулліна з листом, в якому просять допомогти їм "розібратися" з їхнім "легкоатлетичним господарством".
"Ми, спортсмени, абсолютно не бачимо взаєморозуміння, взаємоповаги та підтримки з боку керівництва", - пишуть спортсмени.
"Ми не хочемо, щоб до нас ставилися як до засобу здобуття медалей. Ми хочемо, щоб до нас ставилися як до професіоналів. Ми не машини! Ми хочемо, щоб поважали наших тренерів. Їх залишилося не так вже багато", - зазначили вони.
Олімпійці додали, що просять "нормального, сучасного, прийнятого у всьому світі рівня забезпечення підготовки збірної".
"Нам не достатньо гречаної каші і салатика для повноцінного харчування. Ми знаємо, що в цьому році уряд виділив на підготовку олімпійців удвічі більше грошей, ніж зазвичай. Але, повірте, ми цього не відчули! У команді практикується принцип керівництва, спрямований на приниження особистості. Практикуються залякування і дискредитація тренерів і спортсменів", - заявили вони.
Спортсмени зауважують, що у такій обстановці дуже важко тренуватися і показувати високі результати.
Як відомо, перед Олімпіадою спалахнув скандал навколо підготовки легкоатлетичної збірної України. Журналісти дізналися, що спортсменів не забезпечують нормальним харчуванням, тренажерами і навіть якісною питною водою.

Джерело: http://gazeta.ua
 
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » Лондонська олімпіада 2012
  • Сторінка 2 з 2
  • «
  • 1
  • 2
Пошук:

Вверх