Середа, 24.04.2024, 01:59
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » Лондонська олімпіада 2012
Лондонська олімпіада 2012
GADДата: Четвер, 26.07.2012, 21:35 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Медалі для літньої Олімпіади в Лондоні стали найдорожчими за всю історію ігор

Для виготовлення найдорожчих медалей за всі історію Олімпійських ігор у Великобританію були доставлені вісім тонн золота, срібла і міді з Монголії і американського штату Юта. Медалі вийшли дорогими, тому що з часу проведення Олімпіади в Пекіні у 2008 році ціни на золото і срібло зросли в два рази.



Медалі для літньої Олімпіади в Лондоні стали найдорожчими за всю історію ігор, повідомили в середу місцеві ЗМІ.

Для їх виготовлення до Великобританії були доставлені вісім тонн золота, срібла і міді з Монголії і американського штату Юта.

«Медалі поміщені в лондонський Тауер 2 липня, і ми будемо їх ретельно охороняти», — заявила представник британської організації "Історичні королівські палаци" Трейсі Сендс.

Поруч з прикрасами британської корони будуть зберігатися 4,7 тис. Олімпійських та Паралімпійських медалей.

«У лондонському Тауері століттями зберігаються найважливіші скарби країни, важко знайти більш безпечне місце для медалей Олімпіади 2012», — повідомив мер міста Борис Джонсон.

Медалі для переможців Олімпіади дійсно дуже цінні, незважаючи на те, що вони містять невелику кількість золота. Медалі вийшли дорогими, тому що з часу проведення Олімпіади в Пекіні в 2008 році ціни на золото і срібло зросли в два рази.

Медалі для Олімпійських ігор 2012 року відрізняються і розмірами: 85 мм в діаметрі і 7 мм у товщину.

Це ще й одні з найважчих Олімпійських медалей, які коли-небудь були виготовлені. Золота медаль вагою близько 410 грам містить тільки шість грам золота, решта — домішки срібла і мідь. Для порівняння медалі у Пекіні важили близько 200 г.

Дизайн медалей був розроблений британським художником Девідом Уоткінсом, який вирішив зобразити на них грецьку богиню перемоги Ніку. На зворотному боці — логотип Олімпійських ігор на тлі випромінюючих світло зірок, що відображає дух і традиції цього заходу. На них також зображена річка Темза.

«Якщо буде виявлено хоч найменший недолік, медалі будуть забраковані», — заявив директор Олімпійської програми Королівського монетного двору Фергюс Фіней.

Лукашенка не акредитували на Олімпіаду в Лондоні

Лукашенко відвідував Олімпіаду в Пекіні в 2008 році і в Нагано у 1998. В даний момент білоруському президенту і низці чиновників заборонено в’їзд до країн Європи, тому що Євросоюз оголосив їх нев’їзними у зв’язку з репресіями проти політичних противників і порушенням прав людини. Усього цей чорний список включає 243 людини.



Оргкомітет Олімпійських ігор у Лондоні відмовив президенту Білорусі, президенту Національного олімпійського комітету країни Олександру Лукашенку в акредитації.

Про це у своєму мікроблозі Twitter повідомив глава Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков.

«Президенту НОК Білорусі О.Лукашенку оргкомітет Олімпіади в Лондоні не дав акредитацію. Спорт — поза політикою?», — написав Жуков.

«А як бути з олімпійськими цінностями і традиціями? Кожен школяр знає, що в Греції на час ігор перемир'я», — зазначив він.

У Мінську поки ніяк не коментують дане повідомлення.

Нагадаємо, що Лукашенко є не тільки главою держави, а й президентом Національного олімпійського комітету. Він відвідував Олімпіаду в Пекіні у 2008 році і в Нагано у 1998. В даний момент білоруському президенту і низці чиновників заборонений в'їзд до країн Європи, тому що Євросоюз оголосив їх нев'їзними у зв'язку з репресіями проти політичних противників і порушенням прав людини. Усього цей чорний список включає 249 осіб.

Виступаючи 12 липня на відкритті фестивалю «Слов'янський базар у Вітебську», О.Лукашенко порівняв його з Олімпіадою. «За кількістю учасників і різноманіттю програми «Слов'янський базар» може претендувати на звання річної культурної Олімпіади», — зазначив Лукашенко.

«Олімпіада дуже відстає від нашого „Базару“. Вона політизована, там дуже багато проблем. А «Слов'янський базар» — це острівець вільнодумства, незалежності, і у нашого «Слов'янського базару» багато чому можна повчитися», — заявив білоруський президент.

Нагадаємо, тридцяті за рахунком літні Олімпійські ігри пройдуть в Лондоні з 27 липня по 12 серпня цього року. Україну на Олімпіаді представлять 245 спортсменів.

Джерело: http://news.dt.ua
Прикріплення: 1755794.jpg (9.3 Kb) · 0792882.jpg (3.6 Kb)
 
GADДата: Четвер, 26.07.2012, 21:52 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Сьогодні футбольним матчем жіночих команд розпочнуться змагання Олімпіади в Лондоні

25.07.12

Всього на літніх Олімпійських іграх в Лондоні буде розіграно 302 комплекти нагород. Найбільш медальний вид спорту — легка атлетика: спортсмени поборються за перемогу в 47 видах програми.

Змагання літніх Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні розпочнуться 25 липня футбольним матчем жіночих команд Великої Британії та Нової Зеландії. Матч пройде на стадіоні «Міленіум» у Кардіффі.

26 липня матчем Гондурас — Марокко стартує чоловічий футбольний турнір.

Церемонія відкриття ХХХ Олімпіади відбудеться 27 липня.

Всього на літніх Олімпійських іграх в Лондоні буде розіграно 302 комплекти нагород. Найбільш медальний вид спорту — легка атлетика: спортсмени поборються за перемогу в 47 видах програми. Найбільш завантажений медальний день — субота, 11 серпня, коли визначаться 32 олімпійських чемпіони. Перша золота медаль ХХХ Ігор дістанеться переможниці змагань у стрільбі з пневматичної ґвинтівки з 10 метрів. Останній олімпійський комплект нагород розіграють жінки у сучасному п'ятиборстві.

Україну на Олімпіаді представлять 245 спортсменів. Вчені Рурського університету у німецькому Бохумі за допомогою математичної формули підрахували, скільки медалей і в яких дисциплінах наберуть національні збірні. Згідно з їхніми прогнозами, Україна займе в рейтингу 11 місце з 28 медалями.

У той же час, економісти Goldman Sachs прогнозують, що Україна увійде в десятку лідерів на Олімпіаді в Лондоні з 27 медалями.

Україна витратила 564 млн гривень на підготовку спортсменів до Олімпіади в Лондоні

Підготовка олімпійської збірної України здійснюється на кошти держбюджету, які використовуються на змагання в Україні та за кордоном, а також на навчально-тренувальні збори. Фінансування склало в 2011 році 215, 4 ​​млн гривень і 348,7 ​​млн ​​гривень в 2012 році.

Україна витратила 564 млн гривень на підготовку олімпійської збірної до ХХХ літніх Олімпійських ігор 2012 року, які пройдуть у Лондоні. Про це на брифінгу повідомив перший заступник голови Державної служби молоді та спорту Сергій Глущенко.

«Підготовка до Олімпіади-2012 профінансована у повному обсязі. В цілому фінансування склало у 2011 році 215 411,7 тис. гривень і 348 720,7 тис. гривень у 2012», — сказав він.

Глущенко відзначив, що підготовка олімпійської збірної здійснюється на кошти держбюджету, які використовуються на змагання в Україні та за кордоном, а також на навчально-тренувальні збори.

За даними Держслужби молоді та спорту, в 2011 році для 22 видів спорту було придбано спортивне обладнання та інвентар, необхідний для забезпечення підготовки та участі збірних з олімпійських видів спорту, на 20 млн гривень.

У 2012 році витрати на придбання такого обладнання склали 17 млн гривень.

Також Глущенко повідомив, що державою передбачено премії за завоювання золотої медалі 100 тис. доларів, срібної — 75 тис. доларів, бронзової — 50 тис. доларів.

При цьому видача квартир олімпійцям, за словами Глущенка, є прерогативою обласних державних адміністрацій.

Крім того, Глущенко відзначив, що деяким переможцям Олімпіади-2008 в Пекіні (Китай) квартири були видані тільки в цьому році.

Українські спортсмени готуються до Олімпіади без нормального харчування та питної води

База українських олімпійців під Києвом більше нагадує занедбаний піонерський табір, ніж готель для кращих спортсменів країни. Багаторазові чемпіони світу та Європи, переможці олімпіад користуються туалетами, в яких не завжди працює злив води і постійно смердить цвіллю і сечею.

Українські спортсмени, які виступатимуть на Олімпіаді в Лондоні, готуються до Ігор без нормального харчування та питної води.

Це з'ясувала знімальна група ТСН, яку спеціально до себе на базу під Києвом запросила збірна з легкої атлетики, щоб журналісти змогли особисто побачити все.

«Матраци, хто міг, докупив, бо на цих спини болять дуже», — розповіла володарка кубка Європи з легкої атлетики Ганна Мельниченко.

Сама база, як зазначає ТСН, більше нагадує занедбаний піонерський табір, ніж готель для кращих спортсменів країни. Багаторазові чемпіони світу та Європи, переможці олімпіад користуються туалетами, в яких не завжди працює злив води і постійно смердить цвіллю і сечею.

- Україна витратила 564 млн гривень на підготовку спортсменів до Олімпіади в Лондоні

Прибиральниці скаржаться: миють все ретельно, але обладнання давно застаріло, тому позбутися неприємного запаху не виходить.

Вночі, окрім незручних ліжок і нечистих подушок, спортсменам дошкуляють ще комарі. «Жити в такому бруді не дуже приємно», — зізнається десятиборець Олексій Касьянов.

«Знецінили цю професію. Ну, як пояснювати молодому поколінню: приходьте, займайтеся спортом? Сам розумієш, що це ніким не цінується», — говорить він.

Як зазначає ТСН, в їдальні радянського типу спортсмени стоять у чергах і самі розносять собі суп та салати. Підкріпитися чимось ще вони б і раді, але, на базі продукти швидко псуються, адже кондиціонерів і холодильників немає.

Магазинів поблизу також не спостерігається, а їхати за продуктами до Києва заборонено — порушення режиму.

«Нам дають води півлітра не найкращої. Запитуємо: де вода? Буде-буде... Ми ж не просимо лобстерів. Води!», — обурена легкоатлетка Єлизавета Бризгіна.

Спортсменам розповідали, що держава виділяє по 205 гривень на харчування одного олімпійця щодня.

Куди поділися ці гроші — відповіді не знаходять. Немає її у керівника команди легкоатлетів Руслана Русона. Спортивний функціонер спочатку не хотів, щоб його знімали на камеру, а потім взагалі попросив журналістів залишити олімпійську базу. Мовляв, спортсменам потрібно тренуватися, а не скаржитися.

З тренуваннями, точніше їхнім матеріальним забезпеченням, на базі так само погано, як і з усім іншим. Спортсменів жахає тренажерна зала з брудним і рваним килимом, відсутністю матів і напіваварійними тренажерами. Не вистачає навіть елементарного — бар'єрів. Для повноцінного тренування їх потрібно 10 штук. На олімпійський базі їх всього лише п'ять.

За золоті медалі українські олімпійці отримають по $100 тисяч

Розмір преміальних на Олімпіаді-2012 для українських спортсменів не змінився з 2004 року: «золото» - $100 тис., «срібло» - $75 тис., «бронза» - $50 тис. Окрім грошових винагород переможцям Кабмін пообіцяв надати квартири. Тренери призерів отримають 50% від суми призових спортсмена.

Розмір преміальної виплати на Олімпійських іграх-2012 для українських спортсменів не змінився з 2004 року і становить: «золото» - $100 тис., «срібло» - $75 тис, «бронза» - $50 тис, повідомив на брифінгу у Кабінеті міністрів України перший заступник голови Держслужби молоді та спорту України Сергій Глущенко.

За словами Глущенка, підготовка до Олімпіади — 2012 профінансована в повному обсязі. Фінансування підготовки олімпійської збірної здійснювалося за кошти державного бюджету України. Воно становило у 2011 році близько 215 млн грн і більше 348 млн грн — у 2012 році.

Окрім того, було затверджено перелік спеціальної змагальної форми вартістю 1,5 млн грн і перелік спеціального спортивного устаткування орієнтовною вартістю 530,6 тис грн для забезпечення участі національної збірної команди України в Літніх Олімпійських іграх. В українських спортсменів на іграх три види форми: парадна (для відкриття і закриття), повсякденна (для перебування в Олімпійському селі) і спортивна (для змагань). Форма виконана в традиційних національних синьо-жовтих кольорах.

За даними ЗМІ, передбачається також, що тренери призерів лондонської Олімпіади, отримають 50% від суми призових спортсмена. Традиційно крім грошових винагород переможцям Олімпійських ігор 2012 року Кабінет міністрів України пообіцяв надати квартири.

Церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор у Лондоні розпочнеться 27 липня о 20:00 за місцевим часом. На Олімпіаду від України вирушають 245 українських спортсменів.

Як повідомлялося, на Олімпійських іграх в Пекіні в 2008 році українська збірна завоювала 27 нагород: 7 золотих, 5 срібних і 15 бронзових, і посіла в неофіційному командному заліку 11-те місце. Золотий призер олімпіади від України отримав 700 тис грн, срібний — 500 тис грн, бронзовий — 350 тис грн. Винагорода тренерам становить 50% від суми призових спортсмена.

Джерело: http://news.dt.ua
 
GADДата: П`ятниця, 27.07.2012, 23:19 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Скандал на Олімпіаді: південноосетинських спортсменів записали уродженцями Росії

Грузія висловила протест організаторам Олімпійських ігор, оскільки на сайті Олімпіади в анкетних даних спортсменів Південна Осетія була вказана як територія Росії.

НОК Грузії висловив протест організаторам Олімпіади в Лондоні у зв'язку з тим, що у двох спортсменів російської збірної в їхніх даних на сайті Олімпійських ігор невизнана республіка Південна Осетія вказана як територія Росії.

«На офіційному сайті Лондонських Олімпійських ігор, де розміщені дані всіх спортсменів — учасників Олімпіади, в даних двох учасників російської збірної Абхазія і Південна Осетія зазначені як територія Росії», — зазначено в аяві Національного Олімпійського комітету Грузії.

Там же опубліковані фотографії спортсменів і посилання на сайт Лондонських Олімпійських ігор. «Зокрема, мова йде про борців вільним стилем Бесіка Кудухова і Дениса Царгуша. У біографії першого місце народження вказано як „Південна Осетія, Росія“, а в біографії другого - „Гудаута (місто в Абхазії), Росія“, — зазначено у заяві.

«НОК Грузії у зв'язку з цим фактом висловлює рішучий протест, і вже направив в Організаційний комітету «Лондон-2012» заяву з вимогою виправити вказану помилку і вказати в біографіях двох спортсменів місцем народження Грузію», — сказано у заяві



Грецьку легкоатлетку виключили з олімпійської збірної за расизм в Twitter

На своїй сторінці в Twitter Папахрісту допустила некоректні висловлювання на адресу африканців, яких, на її думку, стало багато в Греції. Пізніше легкоатлетка вибачилася за «невдалий і без смаку жарт».

Легкоатлетку Параскеві Папахрісту виключено з команди Греції на Олімпіаді в Лондоні за расистські висловлювання на Twitter, повідомив Національний олімпійський комітет (НОК) Греції.

«За рішенням керівництва грецької команди на Олімпійських іграх у Лондоні легкоатлетка (потрійний стрибок) Параскеві Папахрісту виключається з олімпійської команди за заяви, які суперечать олімпійським цінностям та ідеалам», — йдеться в прес-релізі.

Папахрісту поки не прибула до Лондона, уточнює НОК.

На своїй сторінці в Twitter 23 липня Параскеві (Вула) Папахрісту допустила некоректні висловлювання на адресу африканців, яких, на її думку, стало багато в Греції.

За оцінкою влади, в Греції з населенням в 11 мільйонів людей проживають до 1,5 мільйона мігрантів, зокрема нелегальних, переважно з Албанії, а також країн Азії та Близького Сходу.

Пізніше Папахрісту вибачилася за свої висловлювання, назвавши їх «невдалим і позбавленим смаку жартом».

«Я жалкую і соромлюся негативної реакції, яку я викликала, оскільки ні в якому разі не збиралася нікого зачепити або образити права людини», — написала спортсменка.

Чиновники пояснили, як олімпійці виявилися на «жебрацькій» базі

У Держмолодьспорті констатують, що з 70 баз, які мають статус олімпійських, тільки одна частково відповідає світовим стандартам. Більшість об’єктів були побудовані ще в 70-і роки минулого століття, значна частина спортивних об’єктів була перепрофільована. Ще ряд існує тільки на папері.

Державна служба молоді та спорту України визнає кричуще відставання вітчизняної спортивної інфраструктури від європейського і світового рівнів.

Про це йдеться в коментарі прес-служби Держмолодьспорту, зробленому в зв’язку із сюжетом на одному з центральних телеканалів 24 липня, в якому було показано перебування збірної з легкої атлетики на Навчально-спортивній базі олімпійської підготовки «Святошин» і зроблено акценти на складних побутових умовах, у яких проживають члени збірної.

У відомстві інформують, що 25 липня керівники Держмолодьспорту виїхали на Навчально-спортивну базу «Святошин», щоб на місці з'ясувати ситуацію з харчуванням спортсменів та умовами проживання. У повідомленні зазначається, що база не перебуває у державній власності і побудована в радянські часи.

Як повідомили в Держмолодьспорту, насправді легкоатлетична збірна не тренується на базі, а частина спортсменів прибула сюди 21 липня з Харкова (де проходив заключний етап підготовки до Олімпіади — Командний чемпіонат України) з метою екіпірування команди для виїзду в Лондон. На стадіоні бази тренувань не проводять, він служить для розминки, а далі спортсмени їдуть на тренування в Ірпінь.

Разом з тим, бігових перешкод представники Держмолодьспорту нарахували на стадіоні 17, а не п'ять, як було заявлено в сюжеті. Держмолодьспорт звертає увагу, що розроблено нові нормативи харчування замість існуючих старих, які невдовзі будуть затверджені. Водночас проводиться перевірка з приводу заявленої спортсменами інформації щодо харчування.

«Разом з тим, керівництво Держмолодьспорту неодноразово заявляло про кричущу відсталість рівня вітчизняної спортивної інфраструктури від європейського та світового. За два минулих десятиліття, крім кількох футбольних стадіонів, в Україні практично не збудовано жодного великого спортивного об’єкта. З-понад 70 баз, які мають статус олімпійської, тільки база в Конча-Заспі частково відповідає світовим стандартам, загалом більшість об’єктів було збудовано ще в 70-ті роки минулого століття, значна частина спортивних об’єктів була перепрофільована. Ще низка їх, на жаль, існує тільки на папері», — інформує Держмолодьспорту.

Відзначимо, що, за офіційними даними, Україна витратила на підготовку збірної до Олімпіади в Лондоні понад півмільярда гривень.

Олімпійські плавці в Лондоні зіткнуться з качками в очеретах

Плавці на відкритій воді вважають очерет і качок незначними перешкодами. В Австралії вони вже бачили гігантських медуз, а в Гонконзі — акул.

Плавці на відкритій воді вважають очерет і качок незначними перешкодами. В Австралії вони вже бачили гігантських медуз, а в Гонконзі — акул.

Олімпійським плавцям на відкритій воді, можливо, доведеться зіткнутися з качками і продиратися крізь зарості очерету, оскільки дистанція пролягає через озеро Серпентайн, розташоване в межах Гайд-парку.

Тим не менш, такі незручності можна вважати незначними в порівнянні з тими сюрпризами дикої природи, які переслідували атлетів на інших стартах. Наприклад, в Австралії плавцям зустрічалися на шляху медузи, розміром з тарілку, а на змаганнях в Гонконзі спортсмени раз у раз залишали позаду себе сітки для акул.

Британка Кері-Анн Пейн, одна з перших «випробувачів» олімпійської дистанції, заявила, що сповнена ентузіазму, незважаючи на перспективу боротися з качками: «Можу запевнити, що як плавцю на відкритій воді мені доводилося виступати в набагато гірших умовах. Впевнена, що на дистанції мені вдасться триматися в середині групи плавців».

На Олімпіаді в Лондоні плавці на відкритій воді змагатимуться на дистанції 10 км.

Організатори Олімпіади-2012 назвали Україну регіоном Росії

У біографічних даних деяких російських спортсменів на сайті Олімпіади-2012, які народилися на території України, поряд з назвою міста або регіону народження вказано, що вони знаходяться в Росії.

Штаб олімпійської делегації України направив офіційне звернення в Організаційний комітет ігор ХХХ Літньої Олімпіади з проханням терміново внести поправки у помилкові біографічні дані, опубліковані на офіційному інтернет-сайті Олімпійських ігор.

«Зокрема, мова йде про інформацію щодо спортсменів російської команди, де допущені суттєві помилки, пов'язані з місцем їхнього народження в Україні», — йдеться в повідомленні прес-служби НОК України в середу.

Штаб олімпійської делегації України буде відслідковувати розвиток подій з даного питання і приймати відповідні заходи щодо внесення необхідних правок.

У середу у ЗМІ з'явилася інформація про те, що в біографічних даних деяких російських спортсменів на сайті Олімпіади-2012, які народилися на території України, поряд з назвою міста або регіону народження вказано, що вони знаходяться у Росії.

Джерело: http://news.dt.ua
Прикріплення: 2134943.jpg (33.9 Kb)
 
GADДата: Субота, 28.07.2012, 18:47 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
МОК продовжує дивувати банальною неписьменністю, спровокувавши перший серйозний скандал на Олімпіаді

Організатори Олімпіади в Лондоні принесли вибачення північнокорейській жіночій футбольній команді за те, що при її виході на поле на змаганнях з колумбійками був показаний південнокорейський прапор.

Олімпійська жіноча збірна Північної Кореї з футболу 25 липня залишила стадіон у Глазго через те, що перед початком відбіркового матчу зображення спортсменок показали на великому екрані на тлі прапора Південної Кореї.

Матч повинен був початися о 19:45 за місцевим часом, але був відкладений на годину, після чого все-таки відбувся.

Жіноча збірна КНДР грала з Колумбією в рамках групового турніру Олімпіади-2012. Північнокорейські футболістки перемогли з рахунком 2:0.

Організатори Олімпіади принесли вибачення керівництву делегації КНДР за цю помилку.

У заяві організаційного комітету Лондонської Олімпіади 2012 року говориться: «Сьогодні перед початком матчу з жіночого футболу на стадіоні Хемпден-Парк у Глазго на великому екрані було показано прапор Південної Кореї замість прапора Північної Кореї. Це явна помилка, за яку ми приносимо вибачення делегації і Національному олімпійському комітету; буде вжито заходів, щоб подібне не повторилося».

Українці на Олімпіаді-2012 здобудуть сім золотих медалей, — букмекери

На думку букмекерів, Україна претендує на золоті нагороди в чоловічому боксі, а також легкій атлетиці, кульовій стрільбі, веслуванні і важкій атлетиці.

Збірна України виграє сім золотих медалей на Олімпіаді-2012 в Лондоні. Такий прогноз роблять експерти відомої британської букмекерської контори William Hill.

На три медалі, на думку букмекерів, Україна претендує в чоловічому боксі, а також по одній у легкій атлетиці, кульовій стрільбі, веслуванні та важкій атлетиці. Зазначимо, що сім золотих медалей Україна виграла на Олімпіаді-2008 у Пекіні, пише Ліга.net.

Список претендентів на «золото» Олімпіади-2012 за версією WilliamHill:

Ольга Саладуха — потрійний стрибок;

Олександр Усик — бокс, категорія 91 кг;

Василь Ломаченко — бокс, категорія 60 кг;

Тарас Шелестюк — бокс, категорія 69 кг;

Олена Костевич — кульова стрільба;

Артем Іванов — важка атлетика, категорія 94 кг;

Яна Дементьєва, Наталя Довгодько, Анастасія Коженкова, Катерина Тарасенко — академічне веслування, парна четвірка.

Зазначимо, що розмір преміальних виплат на Олімпійських іграх-2012 для українських спортсменів складе: «золото» - $100 тис., «срібло» - $75 тис, «бронза» - $50 тис.

Раніше вчені Рурського університету в німецькому Бохумі за допомогою математичної формули підрахували, скільки медалей і в яких дисциплінах наберуть фаворити Олімпійських ігор.

Перше місце зі 102 медалями вони віддали Китаю, який посів перше загальнокомандне місце і потіснив американців на домашніх іграх в 2008 році. На другому місці йдуть тріумфатори Атланти-1996 і Афін-2004 США, які завоюють, за прогнозами, 100 нагород. Трійку замикає Росія, якій дослідники віддають 71 медаль.

Україна, на думку вчених, розділить з Бразилією 10-11 місця з 28 медалями.

Українські боксери перед Олімпіадою-2012 вистригли собі козацькі чуби

Українські спортсмени сподіваються, що традиційна козацька зачіска допоможе їм у боротьбі за нагороди.



Українські боксери по-козацьки підготувалися до лондонських Олімпійських ігор, офіційне відкриття яких відбудеться 27 липня. Мова йде не тільки про фізичну форму, але й про вигляд — деякі з них постригли по-козацьки свої голови.

Перед вильотом до Лондона боксери вирішили підкреслити імідж представників сильного народу. На урочистих проводах олімпійської збірної спортсмени були в козачих шапках. У половини з них з-під шапок стирчали чуби.

За словами срібного призера чемпіонату світу з боксу в категорії до 69 кг Дениса Берінчика, ідея традиційної козацької зачіски виникла ще в минулому році. Сам Денис вже боксував з оселедцем. Згодом домовився з друзями зі збірної, що якщо будуть олімпійські ліцензії — будуть у Лондоні і українські чуби.

Атлети вважають, що така зачіска додає їм грізного вигляду і популяризує козачу історію.

У розміщеному на офіційному інтернет-сайті Федерації боксу України інтерв'ю кримчанин Олександр Усик сказав, що козацтвом захоплюється з дитинства.

«Дуже сильні дядьки були, рубали голови ворогам направо і наліво. Справжні воїни, справжні чоловіки. Захищали державу, дбали про своїх сім'ї, про народ. Вороги боялися козаків, тому що ті давали таку відсіч — мало не здасться. Вміли жити, любити, веселитися», — нагадав він.

На Олімпіаді в Лондоні піднято український прапор

Підняття прапора в Олімпійському селищі символізує, що держава готова до Олімпійських ігор. Напередодні старту Ігор XXX Олімпіади таку готовність висловила і Україна.

Україна висловила готовність до Олімпійських ігор у Лондоні, піднявши державний прапор напередодні старту ігор.

Як повідомляє прес-служба Національного олімпійського комітету України, разом з прапором України були підняті і прапори Аргентини, Гонконгу, Туреччини. Сама церемонія, яка тривала не більше 30 хвилин, почалася театралізовано-акробатичним дійством. Після офіційних промов і безпосередньої процедури підняття прапора мер Олімпійського селища вручив президенту Національного олімпійського комітету Сергію Бубці та шефу місії НОК на Іграх XXX Олімпіади Ніні Уманець символічний подарунок, а вони в свою чергу — українські сувеніри.

«Українські олімпійці готові у чесній та безкомпромісній боротьбі змагатися на Олімпійських іграх», — підкреслив Бубка.

У піднятті державного прапора також взяли участь голова Державної служби молоді та спору Равіль Сафіуллін, посол України у Великобританії Володимир Хандогій, а також тренери, спортсмени, які в даний час вже прибули в Олімпійське селище.

У п'ятницю, 27 липня, в Лондоні пройде урочиста Церемонія відкриття Ігор XXX Олімпіади. Прапор України на церемонії відкриття понесе дворазовий олімпійський призер, дзюдоїст Роман Гонтюк.

В Лондоні стартують ХХХ літні Олімпійські ігри

В Олімпіаді-2012 візьмуть участь більше 10 500 спортсменів з 205 країн світу, які розіграють 302 комплекти медалей в 37 видах спорту. На суботу заплановано 12 фіналів в семи видах спорту: велоспорт, дзюдо, плавання, стрільба, стрільба з лука, важка атлетика, фехтування.

У Лондоні у п'ятницю, 27 липня, відбудеться урочиста церемонія відкриття ХХХ літніх Олімпійських ігор.

У них візьмуть участь більше 10 500 спортсменів із 205 країн світу, які розіграють 302 комплекти медалей у 37 видах спорту.

Перші комплекти нагород ігор будуть розіграні наступного дня: на суботу заплановано 12 фіналів в семи видах спорту: велоспорт, дзюдо, плавання, стрільба, стрільба з лука, важка атлетика, фехтування.

Між тим, перші кваліфікаційні змагання в рамках ігор пройшли вже в середу, коли стартував олімпійський футбольний турнір серед жінок. Наступного дня відбулися перші матчі в змаганні серед чоловіків, а також попередні змагання зі стрільби з лука.

Літня Олімпіада-2012 пройде в Лондоні з 27 липня по 12 серпня.

Джерело: http://news.dt.ua
Прикріплення: 1813656.jpg (126.8 Kb)
 
GADДата: Субота, 28.07.2012, 18:57 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Збірна Іспанії з футболу програла Японії на Олімпіаді — 0:1

Зустріч групи D на стадіоні «Хемпден Парк» у Глазго закінчилася з рахунком 1:0 на користь японців, у складі яких на 34-й хвилині відзначився Юкі Оцу. Більше тайму іспанцям довелося грати в меншості через вилучення.

26 липня на Олімпіаді в Лондоні відбулися матчі першого туру чоловічого футбольного турніру. Збірна Іспанії зазнала поразки від команди Японії: зустріч групи D на стадіоні «Хемпден Парк» у Глазго закінчилася з рахунком 1:0 на користь японців, у складі яких на 34-й хвилині відзначився Юкі Оцу.

Іспанцям довелося грати в меншості через вилучення півзахисника Іньіго Мартінеса на 41-й хвилині.

Як відомо, іспанська олімпійська збірна посилена гравцями національної команди — Хуаном Матой і Хорді Альбою.

У другому турі групового раунду 29 липня відбудуться матчі Японія — Марокко та Іспанія — Гондурас.

Нагадаємо, що національна збірна Іспанії на даний момент є рекордсменом, перемігши на двох європейських і одному світовому чемпіонаті поспіль. Іспанці виграли Євро-2012 в Україні.

В інших матчах дня були такі результати:

Мексика — Південна Корея 0:0

ОАЕ — Уругвай 1:2

Габон — Швейцарія 1:1

Білорусь — Нова Зеландія 1:0.

Черговий конфуз на Олімпіаді: заради Китаю зняли прапор Тайваню

Щоб не розгнівати Китай, в Лондоні ухвалили рішення зняти національний прапор Тайваню, який провисів на одній з центральних вулиць британської столиці кілька тижнів, і замінити його на прапор місцевого олімпійського комітету.

Оформителі центральної лондонської вулиці Ріджент-стріт напередодні відкриття Олімпіади-2012 вирішили зняти національний прапор Тайваню з експозиції і замінити його на прапор місцевого олімпійського комітету, щоб не викликати невдоволення Китаю.

Червоно-синій прапор Тайваню провисів на Ріджент-стріт кілька тижнів серед 206 прапорів інших олімпійських націй. 25 липня місцева бізнес-асоціація Regent Street Association несподівано вирішила замінити прапор Тайваню на прапор олімпійської збірної китайського Тайбея, під яким тайванські спортсмени виступають за домовленістю з Міжнародним олімпійським комітетом.

Глава асоціації Енні Уолкер повідомила, що «порадили» зняти прапор в британському МЗС, щоб уникнути «політичного забарвлення» експозиції.

«Ми всі розуміємо, що таке наша політика, очевидно, Китай не був задоволений. Форін-офіс після консультацій з оргкомітетом лондонської Олімпіади Locog запитав, чи можна прапор замінити», — пояснила вона.

Тайванські спортсмени виступають під прапором місцевої Олімпійської асоціації з графічно стилізованими квіткою і Олімпійськими кільцями з початку 1980-х років, відтоді, як МОК заборонив їм змагатися під прапором Китайської Республіки — Тайвань також відомий під цим ім'ям.

Представник Тайваню у Великобританії Шень Люйшунь звинуватив британську сторону в цензурі, заявивши, що в такій демократичній країні свобода вираження не повинна контролюватися «втручанням третьої сторони». Він сподівається, що національний прапор Тайваню повернуть назад.

Асоціація Ріджент-стріт вважає, що вона «виправила помилку», повісивши інший прапор. Locog визнав, що розмова між ними, місцевим бізнесом і Форін-офісом, мала місце, проте в оргкомітеті Олімпіади відмовилися взяти на себе відповідальність за рішення поміняти прапори.

Британський МЗС, який і отримав скаргу тайванської сторони, між тим теж не став однозначно визнавати свою роль в скандалі. Офіційний представник Форін-офісу заявив, що Асоціації Ріджент-стріт було рекомендовано не знімати прапор, а обговорити таку можливість з організаторами Ігор.

Ситуація з Тайванем — вже другий за добу казус з прапорами перед лондонською Олімпіадою. Напередодні перед початком матчу групового етапу футбольного турніру за участю збірних Північної Кореї і Колумбії зображення азіатських спортсменок показали на великому екрані на тлі прапора Південної Кореї. В результаті обурені представниці КНДР покинули поле, організаторам насилу вдалося умовити футболісток повернутися.

Прем'єр-міністру Великобританії Девіду Камерону довелося публічно вибачатися за інцидент.

Варто зазначити, що казуси з національними прапорами — не єдине, чим відзначилися організатори Ігор. На сайті Олімпіади в інформації про спортсменів російської команди місце їхнього народження позначено як “Ukraine Region”. Український штаб олімпійської делегації офіційно звернулася в оргкомітет Ігор в Лондоні з проханням виправити помилкові дані.

Олімпіаду в Лондоні відкриють Аліса з Країни чудес, королева Єлизавета II і удари тисячі дзвонів

Початок Олімпіади в Лондоні ознаменують удари Біг-Бена і тисяч інших дзвонів по всій Великобританії. Шоу почнеться з пробудження в центрі олімпійського стадіону 12-метрового злого чаклуна Волдеморта, героя книг про Гаррі Поттера. Право оголосити Ігри відкритими буде надано Її величності Королеві Великобританії Єлизаветі ІІ.

Церемонія відкриття ХХХ Олімпійських ігор у Лондоні пройде на Олімпійському стадіоні, а початок змагань ознаменують удари Біг-Бена і тисяч інших дзвонів по всій Великобританії протягом трьох хвилин, повідомляє Перший Національний.

Невід'ємною частиною святкування початку Олімпійських ігор стане парад країн-учасниць. Першою, за традицією, на олімпійський стадіон вийде команда Греції, як країни, яка подарувала Олімпійські ігри, а буде замикати колону збірна Великобританії.

Право оголосити Ігри ХХХ Олімпіади відкритими буде надано Її величності королеві Великобританії Єлизаветі ІІ.

Британські ЗМІ повідомляють, що головними героями церемонії відкриття Олімпійських ігор стануть літературні персонажі. За задумом організаторів, шоу розпочнеться з пробудження в центрі олімпійського стадіону 12-метрового злого чаклуна Волдеморта, героя книг про Гаррі Поттера.

Також на спортивній арені глядачі зустрінуться з Алісою з «Країни чудес», капітаном Крюком з «Пітера Пена» і Круеллою де Вілль з історії "101 далматинець".

Олімпійський прапор на флагштоці головної арени Ігор ХХХ Олімпіади буде піднято під звуки офіційного гімну — пісні “Survival” у виконанні компанії “Muse”.

Кульмінацією церемонії відкриття буде запалюванням Олімпійського вогню, який буде палати над стадіоном впродовж усього періоду проведення змагань.

Режисером шоу є Денні Бойл. Незважаючи на надзвичайні заходи щодо збереження в таємниці сценарію яскравого спектаклю, місцевій пресі стало відомо, що «оскароносний» британський кінорежисер Денні Бойл вирішив поєднати ідилічні сценки з життя аграрної Британії з екскурсом в непросту історію Сполученого Королівства.

Під час "історичного параду" на стадіоні будуть продемонстровані епізоди, присвячені першій великій хвилі імміграції з Карибського басейну в 1948, боротьбі британських жінок за права, протестам трудящих королівства в 1936 році проти злиднів і безробіття. Ці історичні замальовки, що перегукуються з нинішньою ситуацією у сфері імміграції та економіки, будуть продемонстровані в центрі головної арени на тлі бляклого промислового ландшафту, який прийде на зміну сільській ідилії.

Крім акторів, у шоу будуть задіяні кози, корови, вівці, кури, гуси, коні, собаки.

Дійство вартістю більше 42 млн доларів буде супроводжуватися штучним дощем (якщо не буде справжнього) на знамениті яскраво-зелені британські галявини, грою в крикет і дзвоном найбільшого у світі «музично налаштованого» 23-тонного дзвона.

У церемонії відкриття Олімпійських ігор буде брати участь в цілому 15 000 осіб, серед яких будуть імениті гості. Фінальним акордом буде виступ сера Пола Маккартні.

За твердженням організаторів, нинішні Ігри можуть затьмарити попередні пекінські, які були визнані абсолютно найкращими у сучасному олімпійському русі.

В Олімпіаді візьмуть участь 10500 атлетів, що представляють 205 країн, які будуть вести боротьбу за 302 комплекти медалей.

Офіційну делегацію від України на церемонії відкриття Олімпійських ігор в Лондоні очолить Прем'єр-міністр Микола Азаров. Також до складу делегації увійдуть міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник і голова Державної служби молоді та спорту України Равіль Саффіулін.
 
GADДата: Неділя, 29.07.2012, 10:41 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Черговий «дефект» на Олімпіаді-2012: Лондон прикрасили прапором Казахстану з діркою замість сонця

У центрі Лондона прямо перед відкриттям літньої Олімпіади з’явилася незвичайна композиція. На Парламентській площі поставили прапор Казахстану з діркою замість сонця. Взагалі прапор цієї країни є блакитним прямокутним полотнищем з променистим сонцем у центрі, під яким летить орел.



В центрі Лондона на Парламентській площі (Parliament Square) в рамках літньої Олімпіади-2012 встановлена композиція, на якій в центрі казахстанського прапора замість сонця знаходиться дірка.

«Я вчора цю композицію сфотографував на Parliament Square, на Вестмінстері. Тільки вчора побачив, і стоїть, мабуть, нещодавно. Припускаю, що буде стояти це всі дні Олімпіади», — повідомив казахстанський студент у Великобританії Азамат Каптагаєв, фото якого розійшлося в інтернеті.

Між тим він зазначив, що з таким «дефектом» не тільки прапор Казахстану, але низка інших — на деяких замість зірок і смуг також дірки.

«Взагалі, я не думав, що картинка викличе таку реакцію. А на дірку я звернув увагу. Буде нерозумно звучати, але заспокоївся, тому що там ще прапори з дірками були (замість зірок, смужок й іншого). Художній задум може бути таким?!» — запитує студент.

Прапор Казахстану є блакитним прямокутним полотнищем блакитного кольору із зображенням у його центрі сонця з 32 променями, під яким зображений орел. Збоку — вертикальна смуга з національним орнаментом.

Олімпійські ігри в Лондоні ще не встигли розпочатися, а вже викликали чимало шуму. Наприклад, під час гри футбольного матчу між Північною Кореєю та Колумбією, замість прапора КНДР був показаний прапор Південної Кореї. Футболісти демонстративно пішли з поля. Проте організатори пізніше вибачилися за свою помилку.

Крім того, оформлювачі центральної лондонської вулиці Ріджент-стріт напередодні відкриття Олімпіади-2012 вирішили зняти національний прапор Тайваню з експозиції і замінити його на прапор місцевого олімпійського комітету, щоб не викликати невдоволення Китаю.

Казуси з національними прапорами — не єдине, чим відзначилися організатори Ігор. На сайті Олімпіади в інформації про спортсменів російської команди місце їхнього народження позначено як “Ukraine Region”. Український штаб олімпійської делегації офіційно звернувся в оргкомітет Ігор в Лондоні з проханням виправити помилкові дані.

В Астані пояснили, що дірка в казахстанському прапорі в центрі Лондона — авторська задумка

Казахський прапор був видозмінений за задумом дизайнерів. Причому, авторська задумка торкнулася не тільки його: на прапорах Куби та Хорватії пустують білі смуги, на японському прапорі — червоне коло.

Встановлена в Лондоні композиція, на якій в центрі казахстанського прапора замість сонця знаходиться дірка, є дизайнерським задумом.

Як повідомив прес-секретар МЗС Казахстану Ільяс Омаров, «в центрі Лондона організована виставка, де представлені державні прапори країн-учасниць XXX літніх Олімпійських ігор, візерунки на левовій частці яких за задумом дизайнерів дещо видозмінені».

«За інформацією, яку ми отримали, це дизайнерський задум. Наприклад, на прапорах Куби та Хорватії пустують білі смуги, на японському прапорі — червоне коло. Наскільки нам відомо, ніхто з держав, чиї прапори були видозмінені, не звертався зі скаргами до організаторів Ігор», — зазначив він.

Як повідомив раніше казахстанський студент у Великобританії Азамат Каптагаєв, в центрі Лондона на Парламентській площі в рамках літньої Олімпіади встановлена композиція, на якій в центрі казахстанського прапора замість сонця знаходиться дірка.

Олімпійські ігри в Лондоні ще не встигли розпочатися, а вже викликали чимало шуму. Наприклад, під час гри футбольного матчу між Північною Кореєю та Колумбією, замість прапора КНДР був показаний прапор Південної Кореї. Футболісти демонстративно пішли з поля. Проте організатори пізніше вибачилися за свою помилку.

Крім того, оформлювачі центральної лондонської вулиці Ріджент-стріт напередодні відкриття Олімпіади-2012 вирішили зняти національний прапор Тайваню з експозиції і замінити його на прапор місцевого олімпійського комітету, щоб не викликати невдоволення Китаю.

Казуси з національними прапорами — не єдине, чим відзначилися організатори Ігор. На сайті Олімпіади в інформації про спортсменів російської команди місце їхнього народження позначено як “Ukraine Region”. Український штаб олімпійської делегації офіційно звернувся в оргкомітет Ігор в Лондоні з проханням виправити помилкові дані.

Перед Олімпіадою у Лондоні 70 спортсменів упіймали на допінгу

У МОК вважають, що боротьба з допінгом йде у правильному напрямку і досить успішна — тільки за останні два місяці були виявлені 70 позитивних проб на допінг.

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Жак Рогге заявив, що за останні два місяці перед лондонськими іграми були виявлені 70 позитивних допінг-проб.

«Ці цифри говорять про те, що боротьба з допінгом йде в правильному напрямку і досить успішна», — зазначив Рогге на прес-конференції в п'ятницю в Лондоні.

Крім того, Рогге заявив, що поки не знає, хто буде запалювати вогонь Ігор під час урочистої церемонії відкриття. «Навіть найпотужніша британська преса не змогла дізнатися цього», — жартує Рогге.

Рогге також прокоментував рішення британської влади не пускати президента Білорусі Олександра Лукашенка на Олімпійські ігри. «Ми поважаємо це рішення», — сказав президент МОК.

Джерело: http://news.dt.ua
Прикріплення: 6482318.jpg (45.1 Kb)
 
GADДата: Неділя, 29.07.2012, 12:10 | Повідомлення # 7
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Названа самая красивая спортсменка Олимпиады-2012



Американский портал Bleacherreport.com составил рейтинг самых красивых участниц грядущей Олимпиады.

Этой части удостоилась баскетболистка сборной Хорватии Антония Мисура.

24-летняя блондинка выступает на позиции форварда в клубе Шибеник с 2007 года. Рост красавицы - 178 сантиметров.

Спортивные успехи девушки могут не впечатлять, но ее внешность вполне может создать трансферную шумиху после Олимпиады.

Отметим, что конкуренцию хорватской баскетболистке вполне могла составить россиянка Дарья Клишина, однако сексапильная прыгунья в длину не смогла процти квалификацию.

Джерело: http://korrespondent.net


Додам від себе :


Прикріплення: 8902369.jpg (14.3 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 30.07.2012, 22:38 | Повідомлення # 8
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Олена Костевич принесла збірній України першу медаль на Олімпіаді

Українка Олена Костевич завоювала першу медаль збірної на лондонській Олімпіаді. У фіналі змагань зі стрільби з пневматичного пістолета з 10-ти метрів вона стала третьою.



Українка Олена Костевич завоювала бронзову медаль у змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета з 10-ти метрів у другий день Олімпійських ігор у Лондоні.

Перемогла китаянка Го Веньцзюнь, другою стала француженка Селін Гобервіль.

Для визначення срібної медалістки знадобилася перестрілка, в якій українка поступилася француженці.

Костевич - чемпіонка Олімпійських ігор 2004 року.

Збірна Іспанії з футболу вибула з групового етапу Олімпіади-2012

Іспанці програли команді Гондурасу з рахунком 0:1. У першому матчі у групі D Іспанія програла з аналогічним результатом Японії.

Олімпійська збірна Іспанії з футболу вилетіла з турніру вже на стадії групового етапу, програвши два перші матчі.

29 липня іспанці програли команді Гондурасу з рахунком 0:1. У першому матчі в групі D Іспанія програла з аналогічним результатом Японії.

Японці в свою чергу обіграли в неділю Марокко з тим же рахунком 1:0.

Таким чином, Японія з 6 очками йде на першому місці в цій групі, Гондурас набрав 4 очки, у Марокко 1 очко і у Іспанії — 0.

Молодим іспанцям не вдалося продовжити низку перемог своїх старших товаришів, які не так давно тріумфували на чемпіонаті Європи 2012 року в Україні та Польщі, і є чинними чемпіонами світу.

Віп-ложі на Олімпіаді-2012 заповнили солдатами

Найгірше віп-місця, виділені для організаторів, спонсорів та їхніх сімей, займають на змаганнях з гімнастики, плавання, тенісу, волейболу та виїздки — на таких заходах залишається багато десятків вільних крісел.

Для заповнення порожніх трибун на Олімпійських іграх в Лондоні організаторам довелося запросити солдатів. Зокрема, на змаганнях з гімнастики 29 липня на стадіоні O2 на віп-місцях сиділи не менше 50 військовослужбовців.

На місця, які були виділені з акредитації почесним гостям, але залишилися порожніми, запрошують солдатів, що знялися з чергування з охорони безпеки на стадіонах. При цьому, багатьом військовослужбовцям наказують заповнювати вільні трибуни замість чергування.

Наявність незайнятих трибун спровокувала невдоволення вболівальників: багато людей не змогли потрапити на цікаві для них змагання через дефіцит квитків у продажу. Повідомляється, що найгірше віп-місця, виділені для організаторів, спонсорів та їхніх сімей, займають на змаганнях з гімнастики, плавання, тенісу, волейболу — на таких заходах залишається по багато десятків вільних крісел. При цьому офіційно в касах повідомляється, що всі квитки на ці змагання продані.

29 липня, організатори пообіцяли якомога скоріше вирішити проблему з порожніми трибунами. Для цього вже придумано кілька схем. Так, на вільні місця планується запрошувати лондонських студентів; відвідувачі, які купили квитки у звичайні сектори, зможуть пересісти на віп-трибуни за додаткову плату. По можливості, квитки на решту незайнятих віп-місць будуть надходити і у вільний продаж.

Лондонські поліцейські загубили ключі від стадіону Вемблі

Зникли ключі від внутрішніх приміщень стадіону, а не від входу до нього, так що безпека гравців та глядачів не постраждала.

Британські поліцейські загубили ключі від лондонського стадіону Вемблі, де проходять матчі футбольного турніру літньої Олімпіади.

За запевненням оргкомітету Олімпіади, зникли ключі від внутрішніх приміщень стадіону, а не від входу до нього, так що безпека гравців та глядачів не постраждала.

Однак мова йде не про звичайні металеві ключі, а про лазерний пристрій, що керує складною технологічною системою, яка замикає двері на стадіоні. Вимушене переналаштування цієї системи, необхідне для заміни ключів, обійдеться у 40 000 фунтів.

Ключі були загублені минулого вівторка, за кілька днів до початку Олімпіади. Подія стала причиною внутрішнього розгляду між лондонською поліцією, оргкомітетом Олімпіади та компанією G4S, яка надає організаторам Олімпіади послуги приватної охорони.

В кінцевому рахунку Скотленд-Ярд визнав, що ключі загубив один зі співробітників поліції, який залишив їх у недозволеному місці і забув, де саме вони лежать. Майже тиждень поліцейські ретельно прочісують приміщення стадіону, намагаючись щохвилини відновити події того дня, проте виявити ключі так і не вдалося.

Безпеку під час олімпійських ігор в Лондоні забезпечують близько 13 тисяч поліцейських і близько 18 тисяч військовослужбовців, а також співробітники приватної охоронної компанії G4S.

Це вже не перший серйозний ляп, допущений службою безпеки Олімпіади-2012. Раніше у вагоні потягу було загублено секретне досьє, що містить деталі планів забезпечення поліцією порядку в період Ігор і тренувань перед ними. Пасажир, що виявив папку, передав її ЗМІ.

Штангіста з Донецька завоювала другу олімпійську бронзу для України

Другу бронзову медаль до скарбнички збірної принесла в понеділок 23-річна штангістка з Донецька Юлія Калина у ваговій категорії до 58 кг.



Ще одну бронзову медаль завоювали українські спортсмени на Олімпіаді в Лондоні.

Другу медаль в скарбничку збірної принесла в понеділок 23-річна штангістка з Донецька Юлія Калина у ваговій категорії до 58 кг.

Чемпіонкою стала китаянка Лі Сюеінь, встановивши олімпійські рекорди в сумі двоєборства (246 кг) і ривку (108 кг).

Срібло виграла Прімсірі Сірікаев з Таїланду (236 кг).

Калина підняла в сумі 235 кг (106 +129).

Першу медаль збірної на Літніх олімпійських іграх 2012 року в Лондоні завоювала в неділю Олена Костевич — бронзу в стрільбі з пневматичного пістолета на відстані 10 м.

Джерело: http://news.dt.ua
Прикріплення: 6683326.jpg (5.1 Kb) · 5771053.jpg (6.5 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 30.07.2012, 23:24 | Повідомлення # 9
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Україну позбавили медалі в гімнастиці через протест Японії

Судді переглянули результати командних змагань зі спортивної гімнастики на Олімпійських іграх і позбавили українську чоловічу команду бронзових нагород.

Після протесту команди Японії, судді переглянули результати командних змагань зі спортивної гімнастики на Олімпійських іграх в Лондоні і позбавили українську чоловічу команду бронзових нагород.

Золото виграло тріо китайських гімнастів, на другому місці — виявилися японці, пересунувши англійців на третю позицію. Україну — на четверту.

В України поки дві бронзові медалі, завойовані олімпійцями в Лондоні.

Першу медаль збірної на Літніх олімпійських іграх 2012 року в Лондоні завоювала в неділю Олена Костевич — бронзу в стрільбі з пневматичного пістолета на відстані 10 м

Другу медаль у скарбничку збірної принесла в понеділок 23-річна штангістка з Донецька Юлія Калина у ваговій категорії до 58 кг.

Джерело: http://news.dt.ua
 
GADДата: Вівторок, 31.07.2012, 00:11 | Повідомлення # 10
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Олимпиада 2012: есть первое золото Украины!



Победу принесла шпажистка Яна Шемякина

Первая сессия финального поединка с Бриттой Хайдеманн завершилась вничью 0:0. Во второй трехминутке сильнее была украинка - 3:2. В третьем отрезке наша спортсменка повела со счетом 5:2, но потом счет по уколам вновь стал равный - 6:6, 7:7, 8:8.

Спортсменкам пришлось проводить дополнительную схватку, решающий удар в которой нанесла наша Яна - 9:8!

Есть первое золото Украины!

Напомним, украинка забронировала место в решающем поединке в женской шпаге. Яна Шемякина должна была в 21:40 по Киеву встретится в финале с Бриттой Хайдеманн из Германии. Однако бой задержали из-за протеста со стороны Южной Кореи. Дело в том, что именно представительница этой страны проиграла в полуфинале немке. Тренер корейской команды пытался доказать судьям, что решающий укол Хайдеманн сделала после окончания времени. Несмотря на то, что протест был отклонен, корейская представительница отказывалась покидать дорожку, препятствуя дальнейшему проведению соревнований.

Полуфинал:

Юйе Сунь (Китай) - Яна Шемякина (Украина) - 13:14





ДОСЬЕ

Яна Шемякина родилась 5 января 1986 года во Львове. Рост – 175 см, вес – 58 кг. Вид оружия – шпага. Заслуженный мастер спорта. Образование высшее, окончила Львовский государственный университет физической культуры. Личный тренер – Андрей Орликовский. Не замужем. Хобби – музыка, литература.

Достижения: ЧМ-2003 – 2-е место в личном первенстве, ЧЕ-2005 – 3-е место в личном первенстве. Чемпионат Украины-2011 – 2-е место в личном первенстве.

Джерело: http://kp.ua
Прикріплення: 4925855.png (31.6 Kb) · 5410640.jpg (31.1 Kb) · 0814346.jpg (16.8 Kb)
 
GADДата: Середа, 01.08.2012, 22:47 | Повідомлення # 11
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Віп-ложі на Олімпіаді-2012 заповнили солдатами

Найгірше віп-місця, виділені для організаторів, спонсорів та їхніх сімей, займають на змаганнях з гімнастики, плавання, тенісу, волейболу та виїздки — на таких заходах залишається багато десятків вільних крісел.

Для заповнення порожніх трибун на Олімпійських іграх в Лондоні організаторам довелося запросити солдатів. Зокрема, на змаганнях з гімнастики 29 липня на стадіоні O2 на віп-місцях сиділи не менше 50 військовослужбовців.

На місця, які були виділені з акредитації почесним гостям, але залишилися порожніми, запрошують солдатів, що знялися з чергування з охорони безпеки на стадіонах. При цьому, багатьом військовослужбовцям наказують заповнювати вільні трибуни замість чергування.

Наявність незайнятих трибун спровокувала невдоволення вболівальників: багато людей не змогли потрапити на цікаві для них змагання через дефіцит квитків у продажу. Повідомляється, що найгірше віп-місця, виділені для організаторів, спонсорів та їхніх сімей, займають на змаганнях з гімнастики, плавання, тенісу, волейболу — на таких заходах залишається по багато десятків вільних крісел. При цьому офіційно в касах повідомляється, що всі квитки на ці змагання продані.

29 липня, організатори пообіцяли якомога скоріше вирішити проблему з порожніми трибунами. Для цього вже придумано кілька схем. Так, на вільні місця планується запрошувати лондонських студентів; відвідувачі, які купили квитки у звичайні сектори, зможуть пересісти на віп-трибуни за додаткову плату. По можливості, квитки на решту незайнятих віп-місць будуть надходити і у вільний продаж.

Лондонські поліцейські загубили ключі від стадіону Вемблі

Зникли ключі від внутрішніх приміщень стадіону, а не від входу до нього, так що безпека гравців та глядачів не постраждала.

Британські поліцейські загубили ключі від лондонського стадіону Вемблі, де проходять матчі футбольного турніру літньої Олімпіади.

За запевненням оргкомітету Олімпіади, зникли ключі від внутрішніх приміщень стадіону, а не від входу до нього, так що безпека гравців та глядачів не постраждала.

Однак мова йде не про звичайні металеві ключі, а про лазерний пристрій, що керує складною технологічною системою, яка замикає двері на стадіоні. Вимушене переналаштування цієї системи, необхідне для заміни ключів, обійдеться у 40 000 фунтів.

Ключі були загублені минулого вівторка, за кілька днів до початку Олімпіади. Подія стала причиною внутрішнього розгляду між лондонською поліцією, оргкомітетом Олімпіади та компанією G4S, яка надає організаторам Олімпіади послуги приватної охорони.

В кінцевому рахунку Скотленд-Ярд визнав, що ключі загубив один зі співробітників поліції, який залишив їх у недозволеному місці і забув, де саме вони лежать. Майже тиждень поліцейські ретельно прочісують приміщення стадіону, намагаючись щохвилини відновити події того дня, проте виявити ключі так і не вдалося.

Безпеку під час олімпійських ігор в Лондоні забезпечують близько 13 тисяч поліцейських і близько 18 тисяч військовослужбовців, а також співробітники приватної охоронної компанії G4S.

Це вже не перший серйозний ляп, допущений службою безпеки Олімпіади-2012. Раніше у вагоні потягу було загублено секретне досьє, що містить деталі планів забезпечення поліцією порядку в період Ігор і тренувань перед ними. Пасажир, що виявив папку, передав її ЗМІ.

Україну позбавили медалі в гімнастиці через протест Японії

Судді переглянули результати командних змагань зі спортивної гімнастики на Олімпійських іграх і позбавили українську чоловічу команду бронзових нагород.

Після протесту команди Японії, судді переглянули результати командних змагань зі спортивної гімнастики на Олімпійських іграх в Лондоні і позбавили українську чоловічу команду бронзових нагород.

Золото виграло тріо китайських гімнастів, на другому місці — виявилися японці, пересунувши англійців на третю позицію. Україну — на четверту.

В України поки дві бронзові медалі, завойовані олімпійцями в Лондоні.

Першу медаль збірної на Літніх олімпійських іграх 2012 року в Лондоні завоювала в неділю Олена Костевич — бронзу в стрільбі з пневматичного пістолета на відстані 10 м

Другу медаль у скарбничку збірної принесла в понеділок 23-річна штангістка з Донецька Юлія Калина у ваговій категорії до 58 кг.

Швейцарського футболіста вигнали з Олімпіади за расизм

23-річний захисник «Новари» і збірної Швейцарії Мішель Морганелла був виключений з числа учасників Олімпійських ігор в Лондоні. Імпульсивний футболіст дозволив собі расистські висловлювання на адресу футболістів збірної Південної Кореї.

Захисник збірної Швейцарії з футболу на Олімпійських іграх в Лондоні Мішель Морганелла був виключений з команди після того, як розмістив расистські висловлювання на адресу Південної Кореї у своєму мікроблозі на Twitter.

Образливе повідомлення було розміщено у соцмережі після поразки його команди у матчі з Кореєю — гра пройшла 29 липня і завершилася з рахунком 1:2.

Глава швейцарської делегації Жан Жійі спробував виправдати футболіста, заявивши, що твіт був спровокований читачами мікроблога, але при цьому погодився з тим, що Морганелла повинен покинути Ігри, оскільки його дії порушують закон Олімпіади, відповідно до якого спортсмени повинні поважати один одного.

1 серпня швейцарська команда зіграє зі збірною Мексики.

Джерело: http://news.dt.ua
 
GADДата: Середа, 01.08.2012, 23:03 | Повідомлення # 12
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Бразильський дзюдоїст зламав в душі свою олімпійську медаль і просить нову

Коли дзюдоїст пішов з нагородою в душ, він взяв її в зуби, аби не намочити її, але не втримав і впустив. Нагорода пом’ялася, а її верхня частина, через яку протягується стрічка, — зламалася, і тепер олімпієць не може носити медаль на шиї. Перед цим дзюдоїст вирішив не розставатися з завойованою ним медаллю і скрізь носив її з собою.



Бразильський дзюдоїст, який в суботу виграв бронзу у ваговій категорії до 60 кілограмів на Олімпіаді в Лондоні, пошкодив свою олімпійську медаль за дивних обставин. Про це повідомляє GloboEsporte.com.

Сам Феліпе Кітадаі розповів журналістам, що інцидент з медаллю стався вранці у неділю, 29 липня, коли він вирушив зі своєю нагородою в душ. За словами Кітадаі, він вирішив не розставатися з завойованою ним медаллю і скрізь носив її з собою. Коли дзюдоїст пішов з нагородою в душ, він взяв її в зуби, аби не намочити її, але не втримав і впустив.

Нагорода пом'ялася, а її верхня частина, через яку протягується стрічка, — зламалася, і тепер олімпієць не може носити медаль на шиї. Кітадаі звернувся в Олімпійський комітет Бразилії і попросив повідомити про те, що трапилося, у Міжнародний олімпійський комітет (МОК). Спортсмен висловив надію, що йому замінять пошкоджену медаль, хоча МОК і не зобов'язаний займатися вирішенням подібних ситуацій.

Тренер збірної заявив, що судді «вкрали» бронзові медалі в українських гімнастів

Японський гімнаст завалив зіскок, тому ставити йому високу оцінку, яка дозволила посунути українських спортсменів з третього місця, було несправедливістю, вважає віце-президент федерації гімнастики. Зате наша команда, на його думку, була єдиною, яка відпрацювала без грубих помилок.

Перший віце-президент Української федерації гімнастики Ігор Коробчинський прокоментував ситуацію, коли чоловіча збірна зі спортивної гімнастики опинилася на четвертому місці на Олімпіаді в Лондоні після апеляції команди Японії.

«Для всіх нас це шок. Я побував на багатьох Олімпіадах, але такого ще не бачив. Японський гімнаст завалив зіскок, тому ставити йому таку високу оцінку було несправедливістю. Зате наша команда була єдиною, яка відпрацювала без грубих помилок. Але справжні чоловіки не плачуть, вони ображаються. Думаю, перед особистими фіналами хлопці візьмуть себе в руки», — сказав він прес-службі Національного олімпійського комітету.

Згідно з регламентом подавати апеляцію на оцінку японської збірної українська делегація не могла. Оскаржити можна тільки суму балів своєї команди.

Головний тренер чоловічої збірної України з гімнастики Юлій Куксенков також вважає, що судді «вкрали» в українських спортивних гімнастів бронзову медаль.

Як повідомлялося, після протесту команди Японії судді переглянули результати командних змагань зі спортивної гімнастики на Олімпійських іграх в Лондоні і позбавили українську чоловічу команду (Микола Куксенков, Віталій Наконечний, Ігор Радивилов, Олег Cтепко, Олег Верняєв) бронзових нагород. Золото виграло тріо китайських гімнастів, на другому місці — виявилися японці, пересунувши англійців на третю позицію. Україна — четверта.

У Європарламенті вважають, що Україна організувала Євро-2012 краще, ніж Великобританія Олімпіаду

Україна прекрасно організувала Євро-2012, і якщо порівнювати з Олімпійськими іграми, які зараз проходять у Лондоні, видно, що українці організували чемпіонат набагато краще, вважає віце-президент Групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів Європарламенту Лібор Роучек.

Україна провела чемпіонат Європи з футболу на більш високому рівні, ніж Великобританія ХХХ Олімпійські ігри, заявив віце-президент Групи прогресивного альянсу соціалістів і демократів Європарламенту Лібор Роучек під час зустрічі з прем'єр-міністром України Миколою Азаровим.

«Я хотів би подякувати вам, як голові українського уряду і подякувати всьому українському народу за те, що вам вдалося на гідному рівні провести Євро-2012. У німецькій та англійській пресі було багато скептицизму щодо здатності України організувати такий захід. Але Україна прекрасно організувала цей турнір, і якщо порівнювати з Олімпійськими іграми, які зараз проходять у Лондоні, видно, що українці організували чемпіонат набагато краще», — сказав Роучек в Києві у вівторок.

Як повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів України, Азаров у свою чергу подякував європарламентаріям за високу оцінку зусиль України щодо організації Євро-2012.


Американець Майкл Фелпс встановив світовий рекорд по числу олімпійських медалей


19 медалей в американського спортсмена проти 18 у Латиніної. Цей показник є рекордним серед всіх спортсменів, що коли-небудь брали участь в Олімпійських іграх

Золота медаль в естафеті 4х200 м вільним стилем на Олімпіаді-2012 дозволила американському плавцеві Майклу Фелпсу обійти радянську гімнастку Ларису Латиніну за кількістю завойованих медалей на олімпійських іграх — 19 проти 18.

Цей показник є рекордним серед всіх спортсменів, що коли-небудь брали участь в Олімпійських іграх

Латиніна — дев'ятикратна олімпійська чемпіонка, в активі якої також має 5 срібних і чотири бронзові медалі. Вона брала участь у трьох Олімпійських іграх — 1956, 1960 і 1964 рр..

Фелпс — 15-разовий олімпійський чемпіон. У його активі також є по дві срібні та бронзові медалі. Олімпійські ігри в Лондоні стали для 27-річного плавця третіми в кар'єрі. Він брав участь в Іграх 2004 і 2008 років.

Український уряд підвищив олімпійцям премії за медалі

Українським олімпійцям дали додатковий стимул, підвищивши преміальні за медалі. Окрім грошових винагород переможцям Кабмін обіцяє надати їм квартири.

Кабінет міністрів України підвищив розмір премій українським спортсменам за завоювання олімпійських медалей, повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко.

«Сьогодні було ухвалено рішення про збільшення розміру премією. За золоту медаль підняли з 100 тис. доларів до 125 тис. доларів, за срібло — з 75 тис. до 80 тис.», — сказав він журналістам в середу, 1 серпня, в Києві, не уточнивши при цьому, наскільки збільшили грошову винагороду за бронзову медаль.

Як відомо, розмір преміальних на Олімпіаді-2012 для українських спортсменів не змінювався з 2004 року: «золото» 100 тис. доларів, «срібло» — 75 тис. доларів, «бронза» — 50 тис. доларів. Крім грошових винагород переможцям Кабмін пообіцяв надати квартири. Тренери призерів отримають 50% від суми призових спортсмена.

Після чотирьох днів Олімпіади Україна у загальному рейтингу команд з 3 нагородами (одне золото, дві бронзи) займає 17 місце. Лідирують як і раніше Китай, США і Франція.

Україна здобула друге золото на лондонській Олімпіаді

Україна взяла золото в академічному веслуванні — командному виді змагань. Олімпійськими чемпіонками стали Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова, Наталя Довгодько та Катерина Тарасенко.



Українська жіноча парна четвірка — Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова, Наталя Довгодько, Катерина Тарасенко — стала чемпіоном Олімпійських ігор в Лондоні у дисципліні академічне веслування.

З великою перевагою наші дівчата перемогли у фіналі своїх головних суперниць з Німеччини, випередивши німкень більше, ніж на дві секунди. Третьою стала команда США.

Українки захопили лідерство з перших метрів і утримували його протягом всієї дистанції в 2000 метрів.

Наша команда принесла Україні перше в історії золото в академічному веслуванні.

В української збірної, таким чином, стало дві золоті нагороди Олімпіади. Також в активі українців дві бронзи.

На Олімпіаді дискваліфікували вісім бадмінтоністок за гру у піддавки

Дві пари з Південної Кореї, а також пари з Китаю та Індонезії навмисно програли останні матчі групового олімпійського турніру, щоб вийти на більш слабких суперниць, за що й були дискваліфіковані. Спортсменки раз за разом відправляли волан то в сітку, то в аут.

Міжнародна федерація бадмінтону оголосила про рішення дискваліфікувати вісім учасниць парного турніру на Олімпіаді в Лондоні, повідомляє Reuters.

Дві пари з Південної Кореї, а також пари з Китаю та Індонезії покарані за «відсутність спортивного духу і волі до перемоги».

Всі вони навмисно програли останні матчі групового олімпійського турніру, щоб вийти на більш слабких суперниць.

Китаянки Ван Сяолі і Ю Ян, посіяні під першим номером, явно грали на поразку в матчі проти кореянок Чун Кюн Ин і Кім Ха На. Обидві пари заздалегідь кваліфікувалися в 1/8 фіналу. Проте раніше друга пара турніру, китаянки Тянь Цин і Чжао Юньлей, поступилася данському дуету у складі Камілли Ріттер Юль і Крістінни Педерсен — і вирушили в ту частину сітки, в якій в разі перемоги над кореянками повинні були опинитися Ван і Ю.

Ван Сяолі і Ю Ян раз за разом відправляли волан то в сітку, то в аут. Суддя матчу Торстен Берг в якийсь момент навіть вийшов на майданчик, щоб винести гравцям попередження. Чун Кюн Ин і Кім Ха На в підсумку перемогли з рахунком 21:14, 21:11, після чого покинули корт, не сказавши репортерам ані слова.

В іншій зустрічі — кореянок Ха Чун Ин і Кім Мінь Чун з індонезійки Меіліаною Джаузарі і Грейс Полі — спостерігалася схожа картина. Обидва дуети також заздалегідь забезпечили собі вихід в наступну стадію. Але в результаті китайських хитрощів переможець цього матчу потрапляв у першому раунді на перший дует турніру. Суддя в цій грі і зовсім дискваліфікував учасниць за фарс, але після протесту індонезійок вирішив все ж продовжити гру. Перемогу в підсумку святкували кореянки.

Українка Олена Костевич завоювала другу бронзову медаль на Олімпіаді

Українка стала третьою у стрільбі з малокаліберного пістолета на 25 метрів. Раніше вона досягла такого ж результату в стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів.

Українка Олена Костевич завоювала на Олімпіаді в Лондоні свою другу бронзову медаль у стрільбі з малокаліберного пістолета на 25м.

Олімпійською чемпіонкою стала представниця Південної Кореї Кім Янмі, срібло пішло в скарбничку збірної Китаю — його принесла спортсменка Йінь Чен.

Кореянка в кваліфікації встановила новий олімпійський рекорд.

В даний час українська збірна має 2 золотих і 4 бронзових медалей.

Як відомо, Костевич у другий день Олімпійських ігор завоювала свою першу бронзову медаль у змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета з 10-ти метрів.

Костевич — чемпіонка Олімпійських ігор 2004 року.

Нагадаємо, 1 серпня Українська жіноча парна четвірка — Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова, Наталя Довгодько, Катерина Тарасенко — стала чемпіоном Олімпійських ігор в Лондоні в дисципліні академічне веслування. Це друга золота медаль для України.

Найвищий хмарочос Нью-Йорка сьогодні «освітять» кольорами державного прапора України

Подібне дійство буде проходити протягом всіх 17 днів Олімпійських ігор-2012. Хмарочос Empire State Building буде по черзі освітлюватися квітами державних прапорів тих країн, представники яких беруть участь у цих спортивних змаганнях.

Найвищий хмарочос Нью-Йорка Empire State Building в середу буде освітлено кольорами українського державного прапора на честь українських олімпійців, повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

«Увечері 1 серпня жителі та гості Нью-Йорка зможуть побачити, як південна частина Empire State Building буде горіти жовто-синіми кольорами державного прапора України на честь українських олімпійців», — сказав він на брифінгу в Києві в середу, 1 серпня.

Подібне дійство буде проходити протягом всіх 17 днів Олімпійських ігор-2012. Хмарочос Empire State Building буде по черзі світитися квітами державних прапором тих країн, представники яких беруть участь у цих спортивних змаганнях.

Нагадаємо, що хмарочос Empire State Building разом зі шпилем має висоту 443 м, ця будівля в 102 поверхи, побудована в 1931-1932 роках.

В даний час в активі олімпійської збірної України дві золотих і чотири бронзових медалі.

Шаблістка Ольга Харлан принесла Україні четверту бронзову медаль на Олімпіаді

За третє місце українка змагалася з американкою та першим номером рейтингу цього року Маріел Загуніс. Наразі українська збірна має 2 золотих і 4 бронзових медалі.



Українська шаблістка Ольга Харлан завоювала бронзову олімпійську медаль на Олімпійських іграх у Лондоні.

За третє місце українка змагалася з американкою та першим номером рейтингу цього року Маріел Загуніс.

У півфіналі Харлан програла Софії Великої (Росія).

В даний час українська збірна має 2 золотих і 4 бронзових медалі.

Нагадаємо, сьогодні, 1 серпня, українська жіноча парна четвірка — Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова, Наталя Довгодько, Катерина Тарасенко — стала чемпіоном Олімпійських ігор у Лондоні в дисципліні академічне веслування. Це друга золота медаль для України.

Крім того, Олена Костевич сьогодні завоювала на Олімпіаді в Лондоні свою другу бронзову медаль у стрільбі з малокаліберного пістолета на 25м

Джерело: http://news.dt.ua
Прикріплення: 4072999.jpg (5.9 Kb) · 1021526.jpg (9.5 Kb) · 6796642.jpg (4.8 Kb)
 
GADДата: Четвер, 02.08.2012, 23:33 | Повідомлення # 13
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Українського чемпіона світу з боксу Хитрова засудили на Олімпіаді в бою з британцем

Український боксер двічі відправив суперника в нокдаун, але судді при рівному рахунку віддали перемогу британцеві.



Український боксер, чемпіон світу, Євген Хитров, який виступає в категорії до 75 кг, програв у першому бою на Олімпійських іграх-2012 у Лондоні.

Хитров почав турнір відразу з 1/8 фіналу, де йому протистояв боксер з Великобританії Ентоні Огого. Українець перший раунд програв з рахунком 3:5, хоч багато хто відзначає, що він був сильнішим і на початку бою. У другому раунді Хитров перехопив ініціативу, двічі відправив британця в нокдаун, але арбітри всього на очко скоротили його відставання — 10:11.

У третьому раунді повна перевага також була на боці Хитрова, а на останніх секундах він ледве не відправив британця в нокаут, якого врятували лише канати. Арбітри довго підраховували бали після завершення бою, але в підсумку за рівного рахунку — 18:18 перемогу віддали британцеві.

Нагадаємо, сьогодні Василь Ломаченко в категорії до 60 кг легко розгромив першого суперника з рахунком 15:3 і вийшов у чвертьфінал Олімпіади-2012. Ломаченко, як чемпіон світу, почав турнір відразу з 1/8 фіналу, де йому протистояв боксер з Домініканської Республіки Веллінгтон Ромеро Аріас. Українец розгромив свого суперника з рахунком 15:3.

НОК опротестував поразку українського чемпіона з боксу на Олімпіаді

Українська сторона на чолі з президентом НОК Сергієм Бубкою подала протест на результат боксерського поєдинку, в якому українцеві присудили поразку після того, як він двічі відправив суперника в нокдаун. Попередні результати протесту будуть через півгодини.

Українська сторона подала протест на результат боксерського поєдинку Олімпійського турніру між чемпіоном світу, українцем Євгеном Хитровим і британцем Ентоні Огого у ваговій категорії до 78 кг.

почему-то присудили победу представителю хозяйки Олимпиады", — говорится в сообщении пресс">«У бою з Ентоні Огого українцеві Євгену Хитрову було оголошено поразку. За результатами поєдинку обидва боксери отримали по 18 очок, а українець навіть відправив свого суперника двічі в нокдаун, проте арбітри чомусь присудили перемогу представнику господині Олімпіади», — йдеться в повідомленні прес -служби Державної служби молоді та спорту.

Заступник шефа місії в Лондоні, директор департаменту спорту вищих досягнень Держслужби Олександр Артем'єв сказав, що українська сторона на чолі з президентом НОК Сергієм Бубкою та представниками команди боксерів вже подали протест. Какие-то результаты ожидаем не раньше, чем за полчаса", — сказал он.">«Ми подали протест вчасно, вже заплатили внесок. Наразі чекаємо, що його розглянуть і приймуть рішення. Якісь результати очікуємо не раніше, ніж за півгодини», — сказав він.

Судді не повернули перемогу над британцем українському боксеру — апеляцію відхилено

Асоціація аматорського боксу вирішила, що в українців немає формальних підстав для невдоволення після того, як судді віддали перемогу британцеві, який двічі побував у нокдауні, і протест було відхилено.

Журі Міжнародної асоціації любительського боксу відхилило апеляцію з приводу поразки чемпіона світу Євгена Хитрова в другому колі турніру з боксу на Олімпіаді в Лондоні.

Судді присудили британцеві Ентоні Огого перемогу над українцем, незважаючи на те, що британець двічі був у нокдауні.

Після бою українці подали протест і заплатили відповідний платіж, однак АІБА вирішила, що у них немає формальних підстав для невдоволення, і протест було відхилено.

Джерело: http://news.dt.ua
Прикріплення: 6310127.jpg (6.0 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 03.08.2012, 21:30 | Повідомлення # 14
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Україна відстоюватиме боксера Хитрова у спортивному арбітражному суді

Національний олімпійський комітет оскаржить в спортивному арбітражі програш українського боксера Хитрова британцеві Огого через суперечне рішення суддів.


Національний олімпійський комітет України має намір звернутися у Лозаннський спортивний арбітражний суд з приводу результату двобою українського боксера Євгена Хитрова в 1/8 фіналу Олімпійського турніру у ваговій категорії до 75 кг проти британця Ентоні Огого.

За словами глави НОК Сергія Бубки, документи має бути підготовлено 3 серпня і подано в спортивний арбітражний суд, представництво якого під час Олімпійських ігор знаходиться у столиці Великобританії. Таке рішення було прийнято після того, як Міжнародна асоціація аматорського боксу відмовилася приймати апеляцію української сторони.

Також 3 серпня у Лондон має намір прибути президент Федерації боксу України для участі в даному процесі.

Як повідомлялося, український боксер Хитров програв в 1/8 фіналу Олімпійського турніру у ваговій категорії до 75 кг британцеві Огого через суперечне рішення суддів.

У першому раунді судді віддали перевагу господареві змагань з рахунком 5:3, незважаючи на рівну боротьбу. В кінці другої трихвилинки Хитров двічі відправляв суперника в стоячий нокдаун, але рахунок був лише 7:6 на користь українця. У третьому раунді спортсмен з України також домінував, але отримав лише один бал переваги — 8:7.

У результаті, загальний рахунок виявився 18:18. Після довгого перерахунку точних ударів судді вирішили віддати перемогу Огого

Збірна США з баскетболу обіграла Нігерію з перевагою в 83 очки

Американці, основні претенденти на золоті медалі, йдуть на турнірі без поразок: 29 липня вони обіграли Францію з рахунком 98:71, а 31 липня — Туніс з рахунком 110:63. Таким чином, США забезпечили собі вихід в плей-офф.

Баскетбольна збірна США у груповому етапі олімпійського турніру обіграла команду Нігерії з рахунком 156:73. Кращим бомбардиром у складі американців став Кармело Ентоні, що набрав 37 очок. Рассел Вестбрук набрав в цьому матчі 21 очко, а Кобе Брайант — 16.

Американці, основні претенденти на золоті медалі, йдуть на турнірі без поразок: 29 липня вони обіграли Францію з рахунком 98:71, а 31 липня — Туніс з рахунком 110:63. Таким чином, США забезпечили собі вихід у плей-офф.

У відбірковому раунді американцям належить зіграти 4 серпня з Литвою і 6 серпня — з Аргентиною.

Серед інших баскетбольних матчів, що відбулися на Олімпіаді-2012 2 серпня, варто відзначити перемогу збірної Росії над Бразилією з перевагою в одне очко (75:74). Вирішальний триочковий на останніх секундах матчу закинув Віталій Фрідзон.

Збірна Іспанії, інший претендент на медалі Олімпіади-2012, обіграла 2 серпня Великобританію також з перевагою в одне очко (79:78). Іспанці впевнено лідирували весь матч, але у четвертій чверті програли британцям 19:30.

Німецька спортсменка залишила Олімпіаду через зв’язки з неонацистами

Член олімпійської збірної Німеччини заявила про своє рішення покинути Лондон після того, розкрилися подробиці «приватного життя спортсменки». ЗМІ викрили її у зв’язках з членом Націонал-демократичної партії Німеччини.



Член олімпійської збірної Німеччини з веслування Надя Дригалла залишає розташування своєї команди в Лондоні. Про це без вказівки точних причин йдеться в поширеному повідомленні Олімпійського спортивного союзу (ОСС) ФРН.

За даними ЗМІ спортсменка змушена виїхати зі змагань через зв'язки з членом Націонал-демократичної партії Німеччини.

Керівник німецької делегації на Олімпійських іграх Міхаель Веспер зазначив, що розкрилися подробиці «приватного життя спортсменки». Після цього Дригалла заявила про своє рішення покинути Лондон, щоб «виключити проблеми для олімпійської збірної ФРН», говориться в повідомленні ОСС. Іншої офіційної інформації з цього приводу немає.

Джерело: http://news.dt.ua
Прикріплення: 2785125.jpg (5.5 Kb)
 
GADДата: Субота, 04.08.2012, 21:55 | Повідомлення # 15
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Французькі активістки "Femen" інсценізували пробіг мусульманських спортсменок у Лондоні



П'ятьох француженок - активісток українського руху "Femen" затримала поліція Лондона за організацію акції протесту проти ісламізму.
Як повідомили в "Femen", біля Тауерського мосту дівчата інсценували пробіг трьох мусульманських спортсменок, яких підганяли бедуїнськими батогами. Лондонські поліцейські зупинили цей топлес-протест.
"Femen" вимагає від Міжнародного олімпійського комітету засудити насильство по відношенню до жінок з боку ісламістських держав. Жіночий рух "Femen" вимагає не допускати держави, які практикують закони шаріату, до участі в Олімпійських іграх, оскільки нелюдяність шаріатських законів знаходяться в протиріччях жорстких з олімпійськими принципами миру і людинолюбства", - пояснили в жіночій організації цілі протесту.
"Femen" звинувачує ісламський режим в симуляції демократичних змін становище жінки.
"Відправляючи на Олімпіаду окремих жінок-спортсменок, уряди мусульманських країн маскують масові утиски і криваві страти своїх співгромадянок. Приймаючи ісламістські країни у велику демократичну олімпійську сім'ю, МОК сприяє легітимізації і експансії диких ідей шаріату по всьому світу. Продовжуючи загравати з радикальним ісламом і його примхами, МОКу незабаром доведеться вводити нові олімпійські дисципліни, такі як швидкісне забивання жінок камінням або художнє згвалтування, а також футбол відрубаною жіночою головою", - заявили в прес-службі руху.

За медаль Хитрова боротимуться в арбітражному суді

Україна оскаржуватиме результат бою Хитров - Огого у Лозаннському Спортивному арбітражному суді, який під час Олімпіади проводить виїзні засідання у Лондоні.
Про це повідомила дворазова чемпіонка світу з боксу Аліна Шатернікова під час телемосту Лондон - Київ у ефірі програми "Олімпійські пристрасті".
У п'ятницю президент НОК України Сергій Бубка та президент федерації боксу України готують відповідні документи і добиватимуться правди в САС.
Нагадаємо, що Євген Хитров переконливо виглядав у бою з британським боксером Ентоні Огого, двічі відправивши того у нокдаун і впевнено вигравши другий та третій раунди. Однак судді були іншої думки. Офіційно бій закінчився з рахунком 18:18, а за додатковими підрахунками ударів судді віддали перевагу господарю Олімпіади.
Після бою Україна подала два протести, але Міжнародна федерація боксу їх не прийняла.

Російський журналіст побив вагітну жінку на Олімпіаді

Головного редактора російського агентства "Весь спорт" Андрія Мітькова позбавили олімпійської акредитації за удар ліктем вагітної жінки-стюарда. Як повідомляє The Daily Telegraph, інцидент стався на змаганнях з важкої атлетики.
За даними видання, журналіст намагався пройти в ту зону, яку журналістам відвідувати заборонено. Коли стюард намагалася не пустити Мітькова, журналіст відштовхнув її. Тоді жінка покликала двох поліцейських, які заарештували росіянина. Після цього Мітьков провів ніч за гратами.
2 серпня Мітьков був відпущений. Його не стали штрафувати, однак відібрали акредитацію. Оскільки ця акредитація була підставою для видачі візи, то Мітьков тепер повинен негайно покинути Великобританію. За даними The Daily Telegraph, з цим погодилися в Олімпійському комітеті Росії.
Інформацію британської преси підтвердило агентство "Р-Спорт". Воно посилається на прес-аташе олімпійської команди Росії Марію Кисельову. За інформацією російського агентства, Мітьков вже покинув Лондон.
Сам Мітьков інформацію британської газети поки не прокоментував.

Бокс. Ломаченко переміг домініканця і пробився у чвертьфінал



На Олімпіаді в Лондоні пройшли змагання з боксу серед чоловіків у ваговій категорії до 60 кг.
Олімпійський чемпіон, чемпіон світу та Європи українець Василь Ломаченко почав виступ на Олімпіаді з впевненої перемоги над Веллінгтоном Аріасом Ромеро з Домініканської республіки, повідомляє сайт Національного олімпійського комітету України.
З самого початку зустрічі українцю вдалося впевнено захопити ініціативу та з кожним подальшим раундом примножувати свою перевагу над опонентом.
Два нокдауни для домініканця та беззаперечна перемога з рахунком 15:3 і Василь Ломаченко впевнено крокує далі. У наступному раунді олімпійського боксерського турніру, за вихід до півфіналу змагань, українець зустрінеться з Феліксом Вердехо Санчезом з Пуерто-Ріко.

Бокс. Чоловіки. До 60 кг
1/8 фіналу


Василь Ломаченко (Україна) - Веллінгтон Аріас Ромеро (Домініканська республіка) - 15:3 (5:1, 4:0, 6:2)
Фелікс Вердехо Санчес (Пуерто-Ріко) - Ахмед Мейрі (Туніс) - 16:7 (4:2, 7:3, 5:2)
Гані Жайлауов (Казахстан) - Бхагван Джай (Індія) - 16:8 (2:3, 10:3, 4:2)
Ясньєр Толедо Лопес (Куба) - Цян Лю (Китай) - 14:10 (3:2, 4:3, 7:5)
Доменіко Валентіно (Італія) - Джош Тейлор (Великобританія) - 15:10
Евалдас Петраускас (Литва) - Фатіх Келес (Туреччина) - 16:12
Фазліддін Гаібназаров (Узбекистан) - Джоус Рамірес (США) - 15:11
Сунчхуль Хан (Південна Корея) - Вазген Сафарянц (Білорусія) - 13 (+): 13 (6:4, 3:5, 4:4; перемога Хана за спільним рішенням суддів)

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 4344835.jpg (161.9 Kb) · 1867521.jpg (54.5 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » Лондонська олімпіада 2012
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Вверх