Субота, 20.04.2024, 07:47
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » Про спорт і не тільки.
Про спорт і не тільки.
GADДата: Неділя, 13.10.2013, 13:16 | Повідомлення # 61
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Зевіна завоювала два золота на етапі Кубку світу у Москві



Дарина Зевіна завоювала дві золотих медалі у перший день етапу Кубку світу FINA з плавання на короткій воді, повідомляє Федерація плавання України.
Українська спортсменка фінішувала першою у фіналі 50 м на спині. Її результат – 27.12.

Другою припливла триразова чемпіонка світу Катінка Хоссу (27.46). Третьою фінішувала бронзова призерка юнацьких Олімпійських ігор росіянка Олександра Папуша (27.63).
Друге золото Зевіна виборола на дистанції 200 м на спині. Вона фінішувала за 2:02.95. Срібло завоювала японська спортсменка Саяке Акасе (2:05.69), бронзу - угорка Катінка Хоссу (2:07.21).

Третій етап Кубку світу FINA з плавання на короткій воді проходить 12-13 жовтня у Москві.
Україну на цих змаганнях представляють Дарина Зевіна, Ганна Дзеркаль, Андрій Хлопцов, Надія Коба, Віталій Алпатов, Андрій Яськів, Ганна Стеценко, Андрій Птіцин та Владислав Ведерніков.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 8063958.jpg (44.9 Kb)
 
GADДата: Неділя, 13.10.2013, 16:26 | Повідомлення # 62
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Ломаченко - майбутній чемпіон всіх поясів" - Усик



Відомий український боксер, чемпіон Європи, світу та Олімпійських Ігор Олександр Усик відзначив річницю весілля підписанням контракту з компанією братів Кличків. У середу, 25 вересня, "козак" офіційно перейшов у професіонали.

"Сьогодні у мене ще одна грандіозна подія у житті, - каже Усик після підписання контракту. - Чотири роки тому я одружився. Дружина чекає на мене, пише повідомлення, щоб я швидше приїхав. Хочу їй подякувати за те, що вона мене терпить, чекає і дарує мені найдорожчі подарунки — дітей (пара виховує двох діток).

12 жовтня Василь Ломаченко дебютує на профірингу. Поїдете на його бій?

"Думаю, що так. Я подав документи на візу. Сподіваюсь, мені її відкриють. Я дуже хочу поїхати і підтримати свого друга."

Василь битиметься 10 раундів. А яка буде формула вашого стартового поєдинку?

"6 раундів. Для мене така формула оптимальна. Не хочу розпочинати з 10-ти раундів. Я вже говорив, Василь - це Василь. Він — майбутній чемпіон всіх поясів."

В Україні існує проблема спаринг-партнерів для важковаговиків. Як ви будете її вирішувати?

"Думаю, проблем зі спаринг-партнерами не буде. Є суперважка вагова категорія, 91 кг і 81 кг. Серед 81-кілограмових є хлопці, які можуть дати фору іншим. Все буде добре".

Ви будете продовжувати співпрацю з національною збірною України?

"Сьогодні я вже був у Конча-Заспі — відвідував хлопців. Вони якраз готуються до чемпіонату світу. Після підписання контракту хочу ще раз до них заїхати."

Ваша участь в Олімпіаді-2016 у Ріо-де-Жанейро можлива?

"Це виключено. Я вже підписав контракт з професіоналами і повертатися у любительський бокс не можу. Поїздка у Ріо-де-Жанейро можлива в якості глядача. Буду підтримувати своїх друзів і свою країну".

Кому залишаєте звання капітана збірної України?

"Своєму другу і супернику. Це Денис Пояцика. Тепер він перший номер збірної — чемпіон України, призер чемпіонату Європи. Зараз він на зборі. Я точно не знаю, чи буде він представляти Україну на чемпіонаті світу. Занадто щільний графік."

Ви були у таборі Володимира Кличка. Можете порівняти із підготовкою любителів.

"Різниця є. Насамперед, вона полягає у кількості раундів. Підготовка йде без поспіху. Було дуже цікаво спостерігати за всіма процесами, особливо спарингами. Поки я там перебував, то також тренувався. Більшості хлопців, які займаються любительським боксом, хочуть спробувати себе на професійному ринзі. Не у всіх це виходить. У мене було таке бажання і нарешті воно здійснилося."

Чи відоме ім'я вашого першого суперника?

"Це питання не до мене. Звертайтесь до менеджерів."

З ким би ви хотіли зустрітися найбільше?

"З Мохаммедом Алі. Якщо говорити про сучасників, то я хочу боксувати зі всіма сильними боксерами".

Ви вже визначилися з тренером?

"Я спілкувався з американськими тренерами, коли був у таборі Володимира Кличка. Можливо це буде хтось з американців. Українець також не виключається. Це питання ще розглядається".

Можлива співпраця з Анатолієм Ломаченком?

"Думаю, що так. Ми спілкуємося з Анатолієм Миколайовичем і він мені завжди допомагає. Величезна йому подяка за це. Він привів мене до олімпійського "золота".

На що здатні "Українські отамани" без Усика і Ломаченка?

"У команді багато сильних хлопців — Саша Гвоздик, Денис Беринчик, Діма Митрофанов. Є багато молодих боксерів. Згадайте 2004-й рік, коли у нас не було жодної Олімпійської медалі з боксу. Потрібно трішки підрости."

Ваша лівостороння стійка дає вам перевагу у професійному боксі чи ви будете перелаштовуватись?

"Ви якою рукою пишете? Правою? Пишіть лівою. Звісно, це моя рідна стійка. З самого дитинства я їм лівою. З часом я навчився писати і все робити правою, але я буду розвивати себе у своїй стійці".

Ми вже звикли бачити вас у рекламі. Після вашого переходу у професіонали нових пропозицій не надходило? (питання прозвучало українською).

"На даний момент немає, - відповідає Усик українською. - Ніхто не набирав, але я впевнений, що щось буде".

Далекоглядне питання. Не плануєте після спортивної кар'єри піти у політику?

"Ні, зараз я про таке не думаю. Я хочу займатися тим, що я люблю — боксом або висловлюючись нашим сленгом, тим від чого мене пре."

Нагадаємо, контракт Усика з "K2 Promotions" підписано на 5 років. Дебют Олександра на профірингу пройде 9 листопада цього року у Києві.


Ломаченко відправив у нокаут іменитого суперника



Українець Василь Ломаченко, який є дворазовим олімпійським чемпіоном з боксу, у своєму першому бою на професійному рингу здобув впевнену перемогу над мексиканцем Хосе Раміресом. Противник українця займає сьому сходинку в рейтингу WBO.

Спочатку суперником Ломаченка мав стати пуерторіканець Джонатан Окендо, який відмовився від бою, посилаючись на те, що відновлюється після травми лівої руки.
Рамірес же українського проспекту не побоявся, але й перемогти не зміг.

Українець вже у першому раунді послав суперника в нокдаун і в цілому вів поєдинок до четвертого раунду, в якому Раміреса просто-таки "скосили" удари по корпусу. Перша перемога і перший нокаут для Ломаченко.

Бій Ломаченко - Рамірес пройшов в андеркарті бою за звання чемпіона світу між мексиканцем Хуаном Мануелем Маркесом і американцем Тімоті Бредлі.
Нагадаємо, відома американська промоутерська компанія Top Rank в разі перемоги Василя над Раміресом зобов'язалася організувати йому відразу ж бій за чемпіонський титул.




Джерело:http://gazeta.ua
Прикріплення: 2755599.jpg (57.4 Kb) · 3480563.jpg (39.0 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 15.10.2013, 18:07 | Повідомлення # 63
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Розенбаум розставив крапки над І що до бою Кличко-Повєткін



Народний артист Росії Олександр Розенбаум заявив, що його вразила поведінка публіки, що освистала Володимира Кличка після бою з Олександром Повєткіним, повідомляє Корреспондент.

"Це те, що вразило мене в матчі найбільше. Нічого мене більше так не вразило, як це. Це жлобство. Це маловихована публіка. Нічого більше. Ніякого відношення до вболівальників ця публіка не має.

Що у футболі, що в хокеї, що в боксі завжди є переможець, якого люди вітають, бо він переможець, тим більше очевидний. Якщо люди не вміють це робити, їх треба навчити. Якщо не можете навчити - визнайте свою слабкість.


Що б зробив пристойний керівник держави на наступний день після цього? Пристойний керівник або хто-небудь з керівництва пристойної країни? Він би сказав: "Шановні шанувальники спорту, боксу, шановні телеглядачі. Вибачте, будь ласка, що певна кількість маловихованих людей свистіла". І все б припинилося!

Але не хочуть і не вміють, тому що слабкі. Сильні так поводитися ніколи не будуть"
, - сказав Розенбаум в ефірі програми Великий бокс на телеканалі Інтер.

Нагадаємо, що Володимир Кличко в 12- раундовому поєдинку одноголосним рішенням суддів переміг Олександра Повєткіна за очками і відстояв титули чемпіона світу за версіями WBA, WBO, IBF і IBO. Поєдинок проходив у Москві.

Зазначимо, що після бою публіка освистала Володимира Кличка під час його промови-подяки.




Джерело: http://intv.ua

Прикріплення: 3474620.jpg (14.5 Kb)
 
GADДата: Субота, 19.10.2013, 20:35 | Повідомлення # 64
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Олімпіада у Сочі. Робочий зашив собі рот, протестуючи проти невиплати зарплати



Один з робітників на будівництві олімпійських об'єктів у Сочі Роман Кузнєцов зашив рот і оголосив голодування в якості протесту. Причиною став той факт, що працівникам давно не видають зарплату.

На відео, розміщеному в YouTube, робочий демонструє плакати з написами "Крилак" віддай зарплату", "Мені треба годувати дітей", "Губернатор допоможи, нас десятки", "Допоможіть викликати репортерів, я не місцевий".

"Зараз всі шви вже зняли. Мені просто вже нічого не залишалося робити. Напередодні ми дізналися, що керівництво компанії, яка найняла нас, збирається виїхати з міста. Я хотів, щоб дирекція фірми звернула на нас увагу і не ставилася до людей, як до рабів", - наводить слова Кузнєцова "Комсомольська правда".
Компанія "Крилак Спецбуд" - будівельна організація, основний офіс якої розташований у Долгопрудному.




Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 2543790.jpg (58.8 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 28.10.2013, 22:18 | Повідомлення # 65
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У Росії визначилися з часом відкриття Олімпіади-2014



Церемонія відкриття Олімпійських зимових ігор у Сочі стартує в 20.14 за московським часом (19:14 за Києвом) 7 лютого. Час початку символізуватиме рік проведення перших в історії Росії зимових Ігор.

Церемонія відкриття пройде на Олімпійському стадіоні "Фішт" і триватиме близько трьох годин.

Всього в масових постановочних сценах церемоній відкриття і закриття Ігор-2014, включаючи танцювальні та акробатичні номери , візьмуть участь 3 тисячі молодих талантів з числа учнів вищих і середніх навчальних закладів, а також творчих колективів.

Допомагати в організації церемоній на майданчиках, за кулісами і на території Олімпійського парку будуть 2 тисячі волонтерів "Сочі 2014".
Олімпіада в Сочі триватиме до 23 лютого.


Гравець в крикет помер після влучання м'яча в голову



Південноафриканський гравець в крикет Деррін Рендолл помер після того, як м'яч влучив йому в голову під час матчу в ПАР.
Нещасний випадок стався 27 жовтня о невеликому містечку Еліс в рамках матчу південноафриканської прем'єр-ліги.

М'яч потрапив 32-річному гравцеві в скроню, він знепритомнів, після чого був доставлений в лікарню, де лікарі не змогли врятувати його.

"Я хочу висловити співчуття не тільки родині та друзям покійного, а й усім, хто був присутній на тій грі", - заявив виконавчий директор федерації крикету ПАР Харун Лоргат.


В Англії суддя вилучив з поля талісман




У матчі англійського Чемпіоншипа між "Бернлі" і "Куїнз Парк Рейнджерс" зі стадіону був вилучений талісман господарів Бджола Берті, повідомляє Footballtop з посиланням на Daily Mail.
Під час матчу Берті показав жестом, що арбітру потрібні окуляри. За це талісман і був покараний. Пізніше в "Твіттері" з'явилося фото, де Берті відбуває своє покарання в клітці.




Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 8181362.jpg (65.4 Kb) · 9826942.jpg (81.6 Kb) · 6522366.jpg (235.7 Kb)
 
GADДата: Неділя, 03.11.2013, 19:07 | Повідомлення # 66
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
В Росії на стадіонах нацистська символіка, УЄФА не реагує.



У рапорті делегата матчу 1/16 фіналу Кубку Росії "Шинник" - "Спартак" (0:1) не відображений факт проносу на стадіон нацистського прапора.

Проте на сьогоднішньому екстреному засіданні були представлені фотоматеріали - цього вистачає для розгляду інциденту на КДК, пише sport-express.ru.

Нагадаємо, що стадіон у Львові був дискваліфікований на 5 років за начебто використання нацистської символіки на матчі відбору до ЧС-2014 Україна - Сан-Марино.


Джерело: http://www.champion.com.ua/

"Спартак" покарали двома матчами без глядачів за свастику і погроми вболівальників

Московський "Спартак" два найближчі домашні матчі - проти "Локомотива" 3 листопада і "Зеніта" 10 листопада - проведе за порожніх трибун.
Таке рішення прийняв КДК РФС. Крім того, червоно-білі оштрафовані на 600 тисяч рублів, повідомив директор фан-клубу москвичів Олег Семенов.

Нагадаємо, в середу в Ярославлі, під час матчу 1/16 фіналу Кубка Росії з "Шинником" (1:0) вболівальники "Спартака" влаштували на стадіоні погроми, бійку з ОМОНом. Крім того, вони вивісили на трибуні прапор зі свастикою.

Нагадаємо, що минулого року з фан-сектору "Зеніта" було кинуто петарду в голкіпера "Динамо" Антона Шуніна. В результаті інциденту пітерський клуб був також покараний проведенням двох матчів без глядачів. При цьому підопічним Лучано Спаллетті було зараховано поразку (0:3).


Команда Повєткіна подала протест на суддівство в бою з Кличком


Команда Олександра Повєткіна таки подала протест на роботу рефері Луїса Пабона в поєдинку з українцем Володимиром Кличком.
Про це повідомив менеджер російського суперважкоатлета Дмитро Іванов.

Правда, варто відзначити, що зробили такий крок німці. Команда Повєткіна працює з промоутерською компанією Sauerland Event. З нею контракт у російського боксера закінчується в грудні.

Російський уболівальник помер після бою Кличко - Повєткін
Дмитро Іванов також сказав, що команда Повєткіна розраховує провести ще один поєдинок з Володимиром Кличком. У зв'язку з цим в наступних поєдинках має намір підібрати опонентів, які за своїми даними максимально наближаються до Кличка.


У Росії Володимира Кличка назвали найнуднішим боксером у світі



Російський боксер-важковаговик Магомед Абдусаламов назвав українського чемпіона світу Володимира Кличка найнуднішим боксером у світі. За словами росіянина, бій Кличка з Олександром Повєткіним 5 жовтня був поганий настільки, наскільки це можливо.

Абдусаламов назвав братів Кличків хорошими боксерами. Проте, за його словами вони "не б'ються".
Абдусаламов підкреслив, що він розраховує провести ще два або три бої. Після чого хоче отримати право на поєдинок за титул чемпіона світу. Росіянин планує стати обов'язковим
претендентом на титул WBC (Всесвітня боксерська рада), яким зараз володіє Віталій Кличко.

Свій наступний поєдинок Абдусаламов проведе 2 листопада з кубинцем Майком Пересом. Останній виграв всі 19 боїв у професійній кар'єрі.
Абдусаламов провів на професійному рингу 18 поєдинків. У всіх він переміг, причому нокаутом. Сам боксер зазначив, що вважає свій потужний удар "божим даром".


Повєткін хоче матч-реванш з Кличком вже в наступному році



Російський суперважкоатлет Олександр Повєткін в ефірі програми "Територія боксу" заявив, що розраховує провести матч-реванш з українцем Володимиром Кличком вже в наступному році.

Нагадаємо, "Витязь" програв українському чемпіону одноголосним рішенням суддів 5 жовтня в Москві.

"Думаю, бою за два-три я дійду до статусу офіційного претендента, і бій з Кличком обов'язково відбудеться, я думаю, в наступному році", - сказав Повєткін.

"Динамо" перенесе пам'ятник Лобановському з території стадіону



Футбольний клуб "Динамо" (Київ) і столична влада домовилися про перенесення пам'ятника Валерію Лобановському на одну з центральних магістралей Києва - вулицю Михайла Грушевського.

Пам'ятник видатному футбольному тренеру, який спершу встановили на території стадіону "Динамо", буде незабаром знаходитися перед колонадою стадіону. На тому місці зараз знаходиться клубний магазин.

Після цього фігура Валерія Лобановського стане більш помітною і доступною для тисяч киян і гостей столиці.

Члени сім'ї Валерія Лобановського з вдячністю сприйняли рішення про перенесення пам'ятника на місце, гідне цієї великої людини.

Реконструкція території біля стадіону, демонтаж магазину, який буде перенесено на нове місце, і встановлення пам'ятника почнуться в найближчі дні. У зв'язку з цим футбольний клуб "Динамо" (Київ) приносить свої вибачення киянам та гостям міста за тимчасові незручності.


Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 2425464.jpg (29.7 Kb) · 6774971.jpg (60.7 Kb) · 9964422.jpg (17.7 Kb) · 9867918.jpg (80.4 Kb)
 
GADДата: Неділя, 10.11.2013, 12:14 | Повідомлення # 67
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Олександр Усик нокаутував у дебютному бою мексиканця Ромеро.

Український олімпійський чемпіон Олександр Усик переміг мексиканця Феліпе Ромеро в Києві нокаутом в п'ятому раунді.

Усик активно почав поєдинок, ганяючи суперника по рингу. Дістав пару разів Феліпе, проте в кінці першого раунду мексиканець різко відповів в голову. Правда не сильно, Усик навіть дозволив собі поправити "оселедець".

Другий раунд також залишився за нашим боксером. Пройшли джеби в голову Ромеро, пройшла "двійка", а спроби контратаки з боку мексиканця не були впевненими.

У третьому раунді Феліпе все частіше став пропускати удари і за 16 секунд до гонгу опинився у нокдауні після удару по корпусу, а потім в голову.

У четвертому раунді Усик продовжував домінувати. Але не намагався достроково закінчити бій. Контролював ситуацію на рингу, монотонно б'ючи суперника.

П'ятий раунд Феліпе почав активно, змусивши навіть захищатися Усика. Однак коли Усик пішов в атаку - Ромеро опинився на підлозі. Феліпе пропустив потужний удар лівою в голову і його команда, не чекаючи рішення рефері, викинула білий рушник.

Після завершення поєдинку Усик сказав, що любить своїх дітей: дочку Єлизавету і сина Кирила. А після оголошення його перемоги вимовив: Слава Україні!

У залі Усика підтримували його кум боксер Василь Ломаченко, та чемпіон з боксу Віталій Кличко.




Джерело: http://www.champion.com.ua/

 
GADДата: Неділя, 10.11.2013, 16:51 | Повідомлення # 68
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Узелков переміг американця у шостому раунді та здобув титул чемпіона за версією IBO



У суботу, 9 листопада, український боксер В'ячеслав Узєлков провів бій проти американця Джейдона Кодрингтона за вакантний титул Інтернаціонального чемпіона за версією IBO у напівважкій вазі.

До цього бою на рахунку американця 21 перемога була в 24 боях (з них 17 - нокаутом). В'ячеслав Узєлков здобув 29 перемог у 32 боях (18 - достроково)

Перші два раунди пройшли в абсолютно рівній боротьбі. Американець закривався і намагався пробити захист Узєлкова. Слава пару раз потрапляв, але недостатньо сильно.

У кінці третього раунду Узэлков серією добре влучив у голову Кодрингтона, потім по корпусу - відмінно. У четвертому раунді Узєлков знову здорово серією ловить американця, намагається його добити, але суперник встояв. А потім і сам пішов в атаку, постійно пробиваючи по корпусу Узєлкова.

Вирішальним став шостий раунд. У ньому В'ячеслав Узєлков знову пробив американцеві, а коли той зробив кілька кроків до канатів, Узєлков зміг добити суперника.

Нагадаємо, що в іншому поєдинку цього вечора Олександр Усик нокаутував Феліпе Ромеро у 5-му раунді свого першого бою на професійному рингу.


Джерело: http://gazeta.ua

Прикріплення: 9535038.jpg (62.0 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 15.11.2013, 18:01 | Повідомлення # 69
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Платіні сказав Путіну, що "чемпіонат СНД" не потрібен



Чемпіонатам Росії та України не потрібно зливатися в один турнір, адже обидві країни є великими і багатими державами, заявив президент Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Мішель Платіні.

З ідеєю створення регулярного чемпіонату за участю російських та українських команд (Об'єднаного чемпіонату) виступили голова "Газпрому" Олексій Міллер, президенти столичного ПФК ЦСКА Євген Гінер, петербурзького "Зеніту" Олександр Дюков, Російської футбольної прем'єр-ліги Сергій Прядкін і голова ради директорів махачкалинського "Анжі" Костянтин Ремчуков.

"Ми думали про допомогу лігам, національним асоціаціям, які через фінансові проблеми не можуть вижити. У Голландії та Бельгії був тест з об'єднаного чемпіонату у жіночому футболі.
Потім виникла ідея об'єднаного чемпіонату Росії та України, який абсолютно не відповідає тому, що ми думали. Хотів би привітати РФС і ФФУ, які сказали: "Ні, нам не потрібно зливатися, ми самостійні". Я зустрічався з Володимиром Путіним у Сочі і сказав: "Вам не потрібно о'бєднуватися, мова йде про країни, в яких є фінансові проблеми. Але це ж не Україна і не Росія. Ви автономні, готові захистити свій футбол".

І зараз немає ніякого рішення про Голландії та Бельгії. Англію і Францію, наприклад, не змусиш провести єдиний чемпіонат. Чого ж разом грати Росії та Україні?" - сказав Платіні.


Фанати пройдуть маршем на захист червоно-чорного прапора



Близько півтисячі футбольних вболівальників зібралися біля пам'ятника Тарасу Шевченка на марш проти заборони червоно-чорного прапора на стадіонах. Вони мають намір пройти до Будівлі Федерації футболу України та передати петицію з вимогою припинити переслідувати фанів, які приходять на футбольні матчі з червоно-чорними стягами. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

В Україні за останні місяці зареєстрували п'ять випадків, коли міліція та стюарди забирали прапори. Про це кажуть організатори маршу.
"По суті, ФІФА та УЄФА ніколи не забороняли червоно-чорні прапори на стадіонах України. Це все ініціатива ФФУ. Європейські чиновники навіть лист відкритий опублікували, де вказали, що це ніякий не фашистський знак.

Просто влада вирішила через ФФУ витіснити все українське з України. Сьогодні фанати — одні з найактивніших в українському суспільстві. Такими примітивними заборонами пробують приборкати їх," - каже Євген Карась, один із організаторів акції.
О 16:30 колона захисників бандерівського стягу вирушить до Будинку футболу.

Нагадаємо, сьогодні у Києві пройде матч Україна — Франція. Поєдинок плей-офф чемпіонату світу розпочнеться на "Олімпійському" о 21.45 за київським часом. Пряма телетрансляція на "Інтері"


Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 2462421.jpg (62.2 Kb) · 7312491.jpg (359.9 Kb)
 
GADДата: Субота, 16.11.2013, 16:21 | Повідомлення # 70
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
ЗБІРНА УКРАЇНИ ВПЕРШЕ В ІСТОРІЇ ОБІГРАЛА ФРАНЦІЮ – 2:0 (ФОТО, ВІДЕО)

Голи забили Зозуля і Ярмоленко



Збірна України з футболу здобула перемогу над збірною Франції у матчі плей-оф відбірного циклу Чемпіонату світу 2014 року.

Гра закінчилася з рахунком 2:0 на користь українців. Матч відбувся на НСК "Олімпійський" у Києві.

До цього збірна України сім разів зустрічалася з командою Франції і жодного разу не перемагала – чотири поразки і три нічиї.

Склад збірної України: Андрій П’ятов, Артем Федецький, Євген Хачеріді, Олександр Кучер, В’ячеслав Шевчук, Тарас Степаненко, Руслан Ротань, Едмар, Андрій Ярмоленко, Євген Коноплянка, Роман Зозуля.

Збірна Франції: Уго Льоріс, Матьє Дебюші, Патріс Евра, Франк Рібері, Лоран Косельні, Олів’є Жиру, Самір Насрі, Поль Погба, Аділь Ремі, Блез Матюїді, Ерік Абідаль.

Стиковий поєдинок відповіді Франція – Україна пройде на арені "Стад де Франс" у Парижі у вівторок, 19 листопада. Переможець пари поїде до Бразилії на Чемпіонат світу – 2014.

На відміну від українців, які лише раз грали у фінальному турнірі Чемпіонату світу, французи взяли участь у 13 чемпіонатах світу.






Джерело: http://tvi.ua/
Прикріплення: 9279569.jpg (188.3 Kb) · 5196358.jpg (227.8 Kb)
 
GADДата: Субота, 16.11.2013, 17:44 | Повідомлення # 71
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Янукович потиснув руки напівголим футболістам збірної



Президент України Віктор Янукович після переможного матчу проти французів, який відбувся вчора, 15 листопада, привітав гравців української збірної.

Глава держави зайшов у роздягальню команди на НСК "Олімпійський" після завершення переможного матчу плей-офф відбору до чемпіонату світу.

"У напруженій боротьбі ви продемонстрували високий професіоналізм, довели свою майстерність і виправдали надії мільйонів уболівальників", - сказав Янукович.

Глава країни разом з президентом ФФУ Анатолієм Коньковим особисто привітали з успіхом кожного члена збірної і побажав успіху в поєдинку у відповідь. Янукович особливо тепло привітав помічника головного тренера Олександра Заварова, з яким він обнявся.




Стюардам дали вказівку забирати у фанатів червоно-чорні прапори перед матчем Україна - Франція

Стюардам дали інструкції забирати червоно-чорні стяги на матчі між збірними України та Франції, який відбудеться сьогодні увечері. Про це розповів Артем Худолєєв, один з організаторів сьогоднішнього маршу.

За його словами, з Федерації футболу України стюардам дали вказівку забирати червоно-чорні прапори.
"ФФУ посилається на УЄФА та ФІФА, - каже Худолєєв. - Вони посилаються на організацію FARE, яка бореться з расизмом та нацизмом. Але ж у FARE написали відкритого листа, де чітко дали зрозуміти , що ні прапори, ні портрети Шухевича та Бендери не є фашистськими. Отже, це тиск федерації на вболівальників".

На марш прийшли депутати з ВО "Свобода" Ігор Мірошниченко та Андрій Іллєнко. Вони пообіцяли допомогти фанам, якщо у них забиратимуть стяги.
"Якщо такі факти сьогодні будуть, то ми обов'язково будемо втручатись. Забирати будь-які речі, які не є забороненими — це пряме порушення Конституції", - каже Мірошниченко.


"Не потрібно впадати в ейфорію, у Парижі буде важче" - гравці збірної України про матч з Францією



Гравці збірної України прокоментували перемогу над Францією в першому матчі плей-оф раунду ЧС-2014.

Анатолій Тимощук , півзахисник: Наша команда здатна перемагати за рахунок бійцівських якостей і самовіддачі , що сьогодні ми і довели . Але ця перемога не буде нічого означати , якщо у Франції ми не продемонструємо того ж. Матч буде непростим і важко говорити , забігаючи вперед , адже команда залишилася без двох основних захисників , які пропускають наступну гру. Тому я більш ніж упевнений , що грати буде важко , тим більше на чужому полі з армією французьких вболівальників . Але часто трапляється , що дисципліна б'є клас . Сьогодні цей постулат спрацював. Сподіваюся , що у вівторок наш успіх повториться.

Євген Хачеріді , захисник: Поки все йде за планом. Часу, щоб відновитися до зустрічі у відповідь, достатньо. Всі наші хлопці грають через два дні на третій - в чемпіонаті , єврокубках , тому з цим не виникне проблем. Все нормально , в Парижі будемо в повній бойовій готовності.

Руслан Ротань , півзахисник: Дуже важкий матч був , як і припускали , адже Франція - це топ-збірна. Правильно побудували гру , багато довелося працювати , віддаватися . Необхідно було багато сил , щоб стримати Рібері , що нам і вдалося. Головне - перемогли! Спасибі уболівальникам за підтримку , але ми зробили тільки половину справи , і попереду нова гра. Вона буде в два рази важче.

Андрій Ярмоленко , півзахисник: Коли Зозуля заробив пенальті , я був упевнений , що заб'ю його . Коли пробив , побачив , що воротар відбив м'яч у поперечину. Але найголовніше , що він в сітці. Не потрібно впадати ейфорію. Треба подивитися гру , зробити її розбір і підготуватися до наступної. На виїзді дуже важливо буде грамотно відіграти в обороні і на контратаках , вибігати , щоб забити ще хоча б м'яч.

Тарас Степаненко , півзахисник: Перед цим матчем особисто я хвилювався навіть менше , ніж перед Англією. Ми були впевнені в своїх силах , один одного підтримували і знали , що потрібно робити. Це вилилося в результат. Ми не робили гучних заяв , як французи , але були готові виграти сьогодні. Думаю , тренери підведуть нас до гри-відповіді. Всі хлопці беруть участь в єврокубках , грають через три дні на четвертий . Будемо в повній бойовій готовності перед Парижем.

Артем Федецький , захисник: Сьогодні герої - вся команда. Правильно хлопці казали , що у Франції команда зірок , а у нас сама команда як зірка . Команда однодумців , у якої є певна мета . Шанси були 50 на 50 , такими і залишаються . Те , що ми не пропустили і забили два , ще ні про що не говорить. Не потрібно закидати компліментами. Так , зіграли добре , але не потрібно впадати в ейфорію - є ще другий матч.


П'ятов побив рекорд Шовковського: українці не пропускали голів 730 хвилин



Андрій П'ятов - голкіпер "Шахтаря" і національної команди України - побив рекорд Олександра Шовковського. Він став новим рекордсменом за тривалістю сухої серії в збірній України за підсумками першої зустрічі з суперниками із Франції в рамках відбіркового циклу чемпіонату світу - 2014.

Тепер серія українців без пропущених голів складає 730 хвилин. Попередній рекорд налічував 728 хвилин без пропущених голів і був встановлений в 2005 році.
Востаннє гол у ворота команди України був забитий суперниками з Молдови 26 березня поточного року на груповій стадії кваліфікації. З тих пір українці провели вісім матчів, в яких не пропустили жодного гола.
Зазначимо, збірна України не програла жодної зустрічі з приходом до тренерського штабу Михайла Фоменка.


"В Україні збірна Франції пережила пекло!" -французька преса про матч на "Олімпійському"



Після матчу Україна - Франція газети у Франції рознесли в пух і прах команду Дідьє Дешама. Заголовки були один болючиший за інший.

"Кошмар в Києві. Бразилія віддаляється від "Синіх", - такий заголовок вийшов у статті про матч на Олімпійському видання France Football.

"Збірна Франції провела в Києві матч, який жодного разу не здавалася здатною виграти. Закінчилося все поразкою з різницею в два м'ячі. Оскільки попереду матч-відповідь, надія ще залишається. Однак гра, продемонстрована "синіми" у п'ятницю ввечері, перетворює прохід на ЧС в майже диво.

У підігрітій обстановці (добре б вболівальники збірної Франції влаштували щось подібне через чотири дні!) французи жодного разу не змогли наблизитися до успішного результату. Тільки спроба Насрі на 65-й хвилині могла завершитися успіхом, але півзахисник Манчестер Сіті вдарив у П'ятова. Франція до того часу вже програвала 0:1.

Найгірше у всій цій історії? До того, як Зозуля відкрив рахунок ( 61-ша хвилина), збірна України виглядала не набагато кращою за команду Дідьє Дешама. В обороні господарі покладалися на колективні дії і холоднокровність - якості, які, наприклад, двічі допомогли українцям стримати Англію в групових матчах. Атакам України допомагали гарячкові дії захисту гостей. Зозуля пробив Льоріса, завершивши комбінацію, розпочату Степаненком і продовжену Едмаром", - зазначає видання.

"На краю безодні. Абсолютний кошмар у Києві" - назва матеріалу про поєдинок Україна - Франція у газеті L'Equipe.
Гравцем матчу журналісти L'Equipe визнали Зозулю (8/10), який "вийшов з невідомості":"Хоча він не так вже часто торкався м'яча, в решту часу цей невтомний нападник продовжував терзати французьку захист, заважаючи нанести контрудар. Але перш за все, саме Зозуля відкрив рахунок... Марно намагаючись випросити пенальті на 75-й хвилині, він досяг свого через сім хвилин. Цілеспрямоване чудовисько. Україна отримала нового героя".

"Знадобиться подвиг, щоб пробитися до Бразилії", - так вважає Людовик Петроньяні з Maxifoot. "Після перемог над Білоруссю, Австралією та Фінляндією "синім" не вдалося виграти вчетверте поспіль. Ця невдача не закриває французам дорогу на мундіаль, але для потрапляння до Бразилії підопічним Дешама буде потрібно постати перед своїми уболівальниками в зовсім іншому обличчі, ніж було в п'ятницю. Матч розпочався в хорошому темпі, заданому французами. Гості не забарилися створити небезпечний момент зусиллями Жиру(6-а хвилина).

Українцям відразу ж вдалася гідна відповідь, але Ярмоленко не застав зненацька Льоріса (...) Добре стартувавши, команда Дешама згодом зменшила оберти і більше не проводила спонтанних атак. Українці, підтримувані рідною публікою, скористалися цим і знову наблизилися до штрафного гостей - але голова Едмара промахнулася, а удар Коноплянки прийняв на себе Дебюші. Українці чинили неабиякий тиск і показали, що вміють комбінувати в атаці, а французькі захисники не завжди встигали латати проломи в обороні".
Петроньяні оцінив сам матч в 5,5 балів з 10, а героєм зустрічі визнав Зозулю з 6,5: "Це не найталановитіший гравець в українській атаці, але в кінцевому рахунку саме Зозуля забив перший м'яч і заробив пенальті, який призвів до 2:0. Постійно представляв загрозу для суперника".

У паралельному матеріалі налаштований песимістично Ромен Ріго робить висновок: "Про Бразилії можна забути ... Відсутність "синіх" на майбутньому чемпіонаті світу виглядає майже виправданим після такої гри. Дідьє Дешаму не вдалося знайти відповідних людей і зробити відповідний вибір".
"В Україні збірна Франції пережила пекло!", - повідомляє читачам Le Parisien. - "Найгірший сценарій став реальністю: французи програли всуху. Привид Болгарії, що позбавила "синіх" путівки на мундіаль 1994 року, маячить на поверхні (...) Після гри Дідьє Дешам виглядав дуже засмученим.

Тренер відмінно розумів, що по шансах на прохід завдано сильного удару, і тому обмежився коротким аналізом: "Ми не зуміли забити, українці набули впевненість..."Що стосується Рібері та компанії - вони поверталися в роздягальню з опущеними головами, напевно в люті через те, що дозволили себе переграти. Незважаючи ні на що, надія все-таки залишається. Але для підсумкової перемоги "Синім" знадобиться зробити справжнє диво. Іншого вибору немає".

Le Figaro аналізує результат збірної Франції в матеріалі "Уроки поразки" . На думку Аддуша, в команді зараз немає справжніх лідерів: "Найгірше , що деякі гравці навіть зараз, після поразки, не розуміють , як таке могло статися. Наприклад, висловлювання Бензема цілком укладалися в стару добру французьку традицію - заперечення реальності(...) Все та ж помилкова ідея переваги. Французькі гравці заразилися їй від інших націй, от тільки ті вигравали чемпіонат світу, а ми ні. Я нагадаю, що Платіні завершив кар'єру в 1987-му, а Зідан - у 2006 -му. А нинішні лідери збірної Франції, і в першу чергу Рібері, Абідаль і Евра, поки що тільки зазнають невдач з національною командою".
Є й інша причина : "Невдачі французів у всіх лініях підкреслили тактичну перемогу Фоменка. Цей спадкоємець Лобановського, неговіркий перед журналістами, добре знає традиції радянської школи і вміє заплутувати сліди, щоб у потрібний момент досягти колективної переваги, майже механічної. Наставник українців зізнався, що перед грою переглянув десяток матчів "синіх", щоб дізнатися їх слабкості. І план Фоменка на гру спрацював чудово".


Джерело: http://gazeta.ua

БРАВО ! Євген Хачеріді.
Прикріплення: 8861161.jpg (49.7 Kb) · 4624885.jpg (60.0 Kb) · 7867371.jpg (37.8 Kb) · 3298281.jpg (59.1 Kb)
 
GADДата: Субота, 07.12.2013, 16:40 | Повідомлення # 72
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Офіційний м'яч ЧС-2014 назвали неформальним ім'ям



У Бразилії відбулася презентація офіційного м'яча чемпіонату світу 2014 року. Нагадаємо, турнір пройде в цій країні найближчим літом.

Крім оригінального дизайну, м'яч за традицією чергового "мундіалю" отримав і своє ім'я, на цей раз - Brazuca.

Ім'я було вибрано за підсумками результатами опитування, проведеного серед уболівальників і набрало 75 % голосів.

Додамо, що слово brazuca є неформальною назвою бразильців. Його жителі використовують всередині країни.

Відзначимо, що учасниками презентації стали такі легенди футболу, як дворазовий чемпіон світу бразилець Кафу і голландський футболіст Кларенс Зеєдорф.


Австралійський Тайсон: Володимиру Кличку знайшли нового суперника



Всесвітня боксерська організація (WBO) призначила бій українського боксера-важковаговика Володимира Кличка з австралійцем Алексом Леапаї, якому надано статус обов'язкового претендента на титул чемпіона світу, що належить українцеві. Про це повідомляє офіційний сайт WBO.

На переговори про організацію поєдинку сторонам дали 30 днів. Якщо Леапаї і Кличко не домовляться, право проведення бою буде виставлено на торги. Раніше повідомлялося, що Леапаї хотів би, щоб його поєдинок з українцем пройшов в Азії - наприклад, в Китаї, де австралієць вже двічі проводив бої і здобув популярність (там Леапаї називають "австралійським Майком Тайсоном").

34-річний Леапаї 23 листопада переміг росіянина Дениса Бойцова, який займав перше місце в рейтингу WBO у важкій ваговій категорії. У цьому поєдинку Леапаї здобув перемогу за очками одноголосним рішенням суддів.

Всього австралієць провів на професійному рингу 37 поєдинків. У них він здобув 30 перемог (24-нокаутом), чотири рази програв, а ще три бої звів внічию.
37-річний Кличко, який окрім титулу WBO володіє званнями чемпіона світу за версіями WBA (Всесвітня боксерська асоціація) і IBF (Міжнародна федерація боксу), у своєму останньому бою у жовтні 2013 переміг росіянина Олександра Повєткіна. Всього в 64 поєдинках він здобув 61 перемогу (51 - нокаутом) і три рази програв.


"Карпати" приєдналися до Євромайдану



Мітингувальники у Києві отримали підтримку від львівського клубу "Карпати". Для початку клуб заявив, що готовий виділити для всіх працівників команди і вболівальників автобуси, за допомогою яких можна буде дістатися до столиці України. А пізніше організував біло-зелену автоколону і відправився зі Львова на Київ.

"Якихось проявів агресії з нашого боку однозначно не буде. Ми їдемо мирно підтримати Евромайдан. Наша мета - це мирним шляхом відстояти право народу на свободу слова, хороше майбутнє для наших дітей.

І в цей непростий період нашим обов'язком є приїхати сюди і підтримати мітингувальників," - заявив керівник профспілки працівників ФК "Карпати" Богдан Малькут.

А от скільки часу планують там пробути представники львівського клубу на офіційному сайті команди не повідомляється.


На ЧС-2014 будуть робити "водні" перерви



Виконком ФІФА прийняв рішення, що дозволяє суддям під час матчів ЧС-2014 робити паузи в грі, якщо температура повітря перевищить 32 градуси.
Арбітр має право оголосити паузу в матчі після 30 зіграних хвилин у кожному з таймів.

Таким чином для гравців створюються умови для перепочинку і вгамування спраги.

Відзначається, що з цією пропозицією виступив головний тренер збірної Італії Чезаре Пранделлі.

Нагадаємо, що всі матчі чемпіонату світу 2014 року, а також присвячені турніру тематичні програми покажуть телеканали "Футбол 1" і "Футбол 2".


Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 6483886.jpg (25.8 Kb) · 1615070.jpg (47.5 Kb) · 2747919.jpg (144.9 Kb) · 4478566.jpg (56.1 Kb)
 
GADДата: Неділя, 08.12.2013, 13:38 | Повідомлення # 73
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Наші біатлоністки виграли естафету у Хохфільцені



Збірна України стала переможницею естафетної гонки на другому етапі Кубка світу з біатлону в австрійському Хохфільцені. З перших метрів дистанції наші співвітчизниці були в числі лідерів.

Ключовим став третій етап, на дистанції якого Валя Семеренко легко відірвалася від суперниць, передавши естафетну паличку з перевагою в 19 секунд.

На заключному етапі відмінну швидкість і влучність стрільби продемонструвала Олена Підгрушна. Про інтригу можна було говорити лише до останнього вогневого рубежу.

Але Підгрушна виконала стрільбу ідеально, а її переслідувачка-росіянка допустила кілька промахів і пішла на штрафне коло. У підсумку, Підгрушна випередила найближчу суперницю майже на хвилину.

Біатлон. Кубок світу, другий етап

Жінки. естафета

1. Україна - 1:13:09.2

2. Німеччина +56.3

3. Франція +1:00.8

4. Росія +1:09.2

5. Норвегія +1:49.7

6. Словаччина +1:52.3

7. Білорусь +1:56.8

8. США +2:44.8

9. Італія +2:56.6

10. Польща +3:00.3




"За Майдан" - біатлоністки підтримали українців на врученні золотих медалей

Перемога української команди стала сюрпризом для кого завгодно, тільки не для самих українок. Юлія Джима і сестри Семеренко привезли Олені Підгрушній невелику перевагу, а потім вже капітан збірної зняла всі питання щодо переможця і ефектно фінішувала з прапором.

"Це легендарний прапор, який проїхав через всю Україну, тому його обписали зверху до низу і справа наліво, - каже Підгрушна. - У кожному місті збиралися вболівальники, писали нам побажання і розписувалися. Я навіть не знаю, яка там кількість автографів. Їх так багато, що нереально перерахувати. Коли ми відзначали 50-річчя Федерації біатлону України, вболівальники подарували нам цей прапор, і зараз він весь час з нами. Я була в захваті, коли у мене з'явився шанс поїхати з прапором на фініш. Збулася моя мрія фінішувати саме з цим прапором. Це символ того, що нас підтримує вся Україна, особливо в ці нелегкі дні. У нас на вулицях Києва йдуть бої, затіваються революції, тому нехай ця перемога послужить об'єднанню нашого народу.

Оскільки мій чоловік - політик (один з лідерів партії "Свобода", Олексій Кайда), я про все дізнаюся з перших вуст, але ми, спортсмени, залишаємося осторонь від політики. Нещодавно він постраждав на вулиці і довго приховував це від мене. Я про це дізналася тільки сьогодні. Нас всі намагаються оберігати від політики, а ми зайвий раз не читаємо новин, і наші близькі нічого не розповідають нам, даючи можливість працювати і робити те, що ми і повинні - показувати результат.

Чоловік став жертвою провокаторів. Є багато людей, які влаштовують ці сутички. Він переживає за долю країни, підтримує людей, а тому не буде відсиджуватися в кабінеті. В один прекрасний момент він опинився в невдалому місці і потрапив під цеглину."

Додамо, що під час нагородження наші біатлоністки вигукували "За Майдан". Вболівальники відповіли спортсменкам "Молодці!". Жіноча збірна України здобула "золото" на етапі кубка світу у Хохфільцені (Австрія).




Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 3017394.jpg (35.8 Kb)
 
GADДата: Неділя, 08.12.2013, 20:11 | Повідомлення # 74
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Юлія Джима стала другою у гонці переслідування



Українська біатлоністка Юлія Джима фінішувала на другому місці у переслідуванні на етапі Кубка світу в Хохфільцені. Наша спортсменка, стартувавши п'ятою, не допустила жодного промаху на стрільбі, йшла у своєму темпі і в підсумку обійшла тих, хто був вищий у спринті.

Але обійти норвежку Сіонів Солемдал, яка була набагато швидшою за швидкістю, не вдалося. Третьою стала Христина Палка з Польщі.

Відмінно виступили Віта і Валя Семеренки, які з третього десятка пробилися у перший. Олена Підгрушна йшла до останнього рубежу дуже добре, але в останній стійці допустила три промахи і опустилася на 21-е місце.

1. (6) Сіонів Солемдал (Норвегія) - (1) 30:16.2

2. (5) Юлія Джима (Україна) - (0) +11.5

3. (11) Христина Палка (Польща) - (0) +19.5

...
7. (22) Валя Семеренко (Україна) - (2) +1:06.7

8. (24) Віта Семеренко (Україна) - (1) +1:12.1

21. (10) Олена Підгрушна (Україна) - (4) +1:55.3

41. (44) Наталія Бурдига (Україна) - (4) +3:26.9

47. (57) Марія Панфілова (Україна) - (3) +3:48.3



Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 5943232.jpg (33.1 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 10.12.2013, 00:01 | Повідомлення # 75
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Бринзак: Біатлон в Україні отримує від держави "максимальний мінімум" грошей

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак розповів, що фінансування українського біатлону у десять разів поступається російському

Підбити проміжні підсумки сезону з проекцією на олімпійську підготовку Еспресо.TV попросило президента Федерації біатлону України Володимира Бринзака.

- На даний момент ми можемо похвалитися трьома медалями етапів Кубка світу. Яка з них вас потішила особливо, а яка була несподіваною?

- Я радий кожній з них. Усі три мені дуже подобаються. А несподіваною стала перша - “бронза” в змішаній естафеті. Хлопці добре відпрацювали і витягнули команду на третє місце. Що стосується “срібла” Юлії Джими у гонці переслідування, то вона мене не здивувала, адже знаю її можливості. У гонках, де стрільба дуже важлива, Юля може боротися за медалі.

- Підготовка до головного старту сезону — Олімпіади — йде за планом і на пік форми спортсмени вийдуть вчасно?

- Так, все відбувається згідно з розрахунками. Проте намагатимемося зберегти потенціал спортсменів, щоб не виснажити їх великою кількістю стартів. Молодих біатлоністів, особливо Джиму, які весь сезон в такому ритмі на високому міжнародному рівні ще не проходили, тренери побережуть. Якусь гонку вони пропустять. Уся команда пропустить шостий етап Кубка світу в італійському Антхольці. Замість нього чоловіки поїдуть тренуватися в Естонію, а жінки — в Чехію.

- Свою перемогу в естафеті дівчата присвятили Євромайдану. Ви не проти, що вони в такий спосіб висловили свою позицію чи все ж таки вважаєте, що спорт не варто пов'язувати з політикою?

- Вболівальники викрикували “Слава Україні!” й “За майдан!”. Та від дівчат таких лозунгів я не чув. Спілкувався з ними, вони теж запевнили, що зараз для них головне — підготовка до Ігор. А взагалі цю перемогу біатлоністки присвятили 50-річчю президента Національного олімпійського комітету Сергію Бубці. Наша команда — поза політикою. І ми не будемо втручатися в політичні процеси. Ми хочемо, щоб наші перемоги об'єднали всю Україну.

- Останніми роками наші біатлоністи радують своїми медалями і на етапах Кубка світу, і на чемпіонатах світу. Чи позначається це фінансуванні?

- Від держави ми отримуємо максимальний мінімум, який покриває участь у зборах та змаганнях. Проте успіхи принесли нам можливість залучення позабюджетних коштів — спонсори активніше співпрацюють з нами. Допомагає й олімпійський комітет. Проте й досі фінансування українського біатлону разів у десять поступається російському. Воно також менше за капіталовкладення у Білорусі. Однозначно, медальні здобутки українського біатлону набагато випереджає його фінансування.


Джерело: http://espreso.tv/
 
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » Про спорт і не тільки.
Пошук:

Вверх