П`ятниця, 29.03.2024, 00:35
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » Цікаві факти
Цікаві факти
GADДата: Середа, 13.06.2012, 21:31 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Іван Павло ІІ теж грав у футбол. Неопубліковане ФОТО



"Ми не боїмося. Ми граємо чесно" – так підписано фотографію, на котрій Іван Павло ІІ (мирське ім'я Кароль Юзеф Войтила) грає у футбол. Знімок опублікували у сьогоднішньому виданні польської газети Tygodnik Powszechnу.
Фотографія походить з приватного архіву родини Ветуляніх, друзів Папи. Її надіслали до редакції за день до початку Євро-2012.
Гасло "Ми не боїмося. Ми граємо чесно" агітує до того, щоб під час матчів футболісти поводилися ввічливо.

Заступник головного редактора тижневика Міхал Оконьські (відомий своїм фанатизмом до футболу) написав у своєму блозі: "Якщо ти любиш футбол, але часом тобі набридають агресія, расизм, комерція та корупція, що супроводжують його, то наша наклейка для тебе.
"Спорт полягає не лише у фізичній силі та працездатності м'язів, але і у душі, – стверджував Іван Павло ІІ. – Ми все ще можемо врятувати ці душі."

Джерело : http://www.tvn24.pl
Прикріплення: 4365496.jpg (127.8 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 15.06.2012, 17:22 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Гостинний і патріотичний Донецьк



Особисте спілкування руйнує стереотипи, засновані на апріорних судженнях та домислах

Здається, сильнішого націєтворчого чинника, ніж футбол, у нашій країні нині справді шукати годі. Пару днів тому я вже писав в своєму блозі про шалену підтримку збірної України в донецькій фан-зоні, хоча там була, сказати б, специфічна аудиторія — люди, власне, для того й прийшли, аби палко підтримати Україну. З цієї точки зору випадкова нагода поспілкуватися на тему Євро із пересічними шахтарями (що не тільки не зіпсувала, але й поглибила складене 11 червня враження) красномовно підтвердила, що донецький патріотизм — це таки правило, а не виняток.

На шахту ім. Засядька потрапив із трьома хлопцями (Гулівер, Бен та Сильван) з французького телеканалу «France24», котрі знімають сюжет про Донецьк та перебування у місті французької збірної. Супроводжати їхню знімальну групу мене попрохав Гулівер, із яким я познайомився під час його попереднього візиту до Донецька у травні. Французів цікавила думка пересічних гірників щодо Євро-2012. Цікавило й те (вочевидь, під впливом поширених стереотипів про схід України), за кого вони вболівають — за Україну чи Росію. Правду кажучи, теж не мав гадки, яку ідентичність — українську чи радянську — виявлять гірники. Внутрішнє почуття говорило, що спіткаємо певну суміш, але те, що насправді побачили й почули, перевершило всі сподівання.

Коли ми під’їхали до копальні, зміна уже скінчилася, тому з десяток шахтарів скупчилися біля генделика неподалік. Гулівер вирішив, що це чудова нагода поспілкуватися з ними у позаробочий час. Гірники теж виявили цікавість й охоче погодилися на інтерв’ю.

Перше запитання (для розігріву) було про роботу, але шахтарям явно не терпілось поспілкуватися про чемпіонат. Отже, коли Гулівер запитав у них, за кого вони вболівають — за Україну чи Росію, шахтарі (навіть трохи подивувавшись) одностайно відповіли: «За Украину!», а найбільш говіркий із їхнього гурту додав, аби розвіяти будь-які сумніви: «Когда играет сборная Украины, Россия просто отдыхает!».

Сказати відверто, мені було дуже приємно це чути, але зі справжньою глибиною національного почуття (і свідомості!) гірників нам ще належало познайомитись. Так, на запитання, чи задоволені шахтарі тим, що в Україні відбувається Євро, хлопці відповіли ствердно — й обґрунтували це цілком в національному дусі: «Рады, потому что это возможность для нашей страны, чтобы о ней узнали во всем мире. Многие до сих пор считают, что Украина и Россия — это одно и то же, а теперь смогут увидеть, что мы — отдельное государство».

А по завершенні інтерв’ю вступила до гри відома українська гостинність: знімальну групу запросили зайти до генделика, де вже стояв нашвидкуруч накритий стіл, і не відпустили, допоки гості не випили по дві-три чарчини (за французьких журналістів та українських вугільників). Позаяк шахтарі не розуміли англійської, а французи (за винятком Гулівера) — російської, я отримав можливість попрактикуватись у синхронному перекладі. Втім, найцікавіше таки коїлося в серцях присутніх — запальні українці й темпераментні французи дуже швидко знайшли спільну мову й порозумілися без жодних слів. А тим часом дива національної ідентичності творилися й далі. Раз-по-раз із вуст гірників злітали українські слова й цілі фрази (на кшталт «Шановні, прошу до столу!»), а коли гості виконали «Марсельєзу», шахтарі встали, поклали руки на груди й хором видали на-гора гімн України. І зовсім неважливо, що не всі з них повністю знали текст (тому їхній спів був не таким переконливим, як спів французів), але сердечність і щирість компенсували усі недоліки.
Коли прощалися (телевізійники поспішали, адже мали монтувати сюжет), Сильван зізнався, що ці шахтарі змусили його полюбити українців. Дорогою до готелю вони довго обговорювали цей випадок і стверджували, що саме через таке душевне спілкування люблять свою роботу.
Прикріплення: 8076284.jpg (60.0 Kb)
 
GADДата: Субота, 16.06.2012, 09:15 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Британец объехал на велосипеде земной шар за 91 день

Британец Майк Холл обогнул земной шар на велосипеде за 91 день и 18 часов! Это новый мировой рекорд! Предыдущее достижение он перекрыл на целых пятнадцать суток! Ежедневно рекордсмену приходилось наматывать примерно по триста километров. В конечной точке назначения - лондонском Гринвиче - Майка Холла встречали друзья и близкие с праздничным тортом и шампанским, ведь в день финала велопутешественник отмечал свой тридцать первый день рождения.



Джерело : http://podrobnosti.ua
 
GADДата: П`ятниця, 10.08.2012, 20:43 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У горах Грузії з'явилася вершина імені Степана Бандери

Альпіністи зі Львова назвали одну із безіменних вершин у Грузії іменем Бандери.



На вершині встановили меморіальну дошку.

Львівські альпіністи одну із безіменних кавказьких вершин назвали іменем провідника ОУН Степана Бандери. Про це у коментарі УНІАН розповів керівник експедиції Мар’ян Нищук. За його словами, висота вершини 4 тис. 272 м. Водночас М.Нищук зазначає, що сама експедиція тривала два тижня. «Нам дуже пощастило з погодою, тому і так швидко закінчилось сходження. Сама ідея акції виникла взимку цього року, яку підтримали мої друзі зі Львова, Тернополя та Києва», – додав М.Нищук. За його словами, в експедиції взяло участь п’ятеро осіб: четверо українців (троє львів’ян і один тернополянин – ред.) і один мешканець Грузії, який під час сходження захворів і змушений був залишити групу. На вершині українські альпіністи встановили меморіальну дошку із зображенням провідника ОУН і написом «Степан Бандера – герой України» та червоно-чорний прапор. За словами альпініста, ця вершина знаходиться у районі Казбегі і не є складною, але високою. «Тому на майбутнє ми плануємо проводити масові сходження. Наступного року на цій вершині ми встановимо хрест, де проведемо панахиду за полеглими в боях бійцями ОУН-УПА. Я сподіваюсь, що дана акція стане масовою і нас підтримають ЗМІ», – сказав М.Нищук. Група повернулась з експедиції до Львова 4 серпня. Як повідомляв УНІАН, вже наступного року клуб планує підійматися на киргизькі вершини Тянь-Шаню. Імена, які незабаром можуть з’явитися на світових мапах, уже визначено: це Андрей Шептицький, Йосип Сліпий, Євген Коновалець.

Джерело: http://www.unian.ua
Прикріплення: 3947416.jpg (109.3 Kb)
 
GADДата: Субота, 02.03.2013, 13:45 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Сила духу - Дерек Редмонд



У 1992 році в Барселоні під час забігу на 400 метрів Редмонд був такий близький до здійснення мрії свого життя - золотої олімпійської медалі. Він був майже у фінішної межі, коли раптом відчув різкий біль у правій нозі. Бігун впав на доріжку з розірваним сухожиллям.
Редмонд спробував встати на ноги ще до того, як до нього підбігли лікарі. Незважаючи на те, що всі інші спортсмени давно обігнали його, Дерек почав повільно, підстрибуючи і кульгаючи, зі сльозами болю і розпачу на обличчі, рухатися вперед, твердо намірившись закінчити дистанцію. Батько Дерека, який спостерігав з трибуни за сином прорвався через охорону і вискочив на бігову доріжку. Він підбіг до ньог і обійняв його.



«Тобі зовсім не обов'язково робити це», - сказав Джим Редмонд своєму заплаканому, від сильного болю, синові. «Ні, я повинен», - відповів Дерек. «Добре, тоді ми зробимо це разом», - батько обійняв сина за плечі, і так разом вони дошкутильгали до фінішу.

Глядачі на трибунах спочатку мовчки в подиві спостерігали за цим, потім один за одним почали підніматися зі своїх місць і стоячи аплодували двом Редмондам - батькові та сину.

Зараз Дерек виступає з мотиваційними лекціями в яких він намагається надихнути людей своїм вчинком, а також вчить правильно розставляти пріорітети.





Джерело: http://www.flacho.org.ua
Прикріплення: 9506359.jpg (61.9 Kb) · 2594965.jpg (16.0 Kb) · 4142189.jpg (64.9 Kb)
 
GADДата: Середа, 20.03.2013, 13:43 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Бджоли ледь не зірвали матч у Бразилії. Відео



Рій бджіл, якому мабуть хрестовина одних з воріт видалася схожою на вулик, ледве не зірвали поєдинок бразильської ліги між "Понте Прета" і "Атлетіко" Сорокаба.

Пожежники впоралися з незвичайною проблемою спочатку обробивши рій розлючених бджіл вогнем, потім зібрали залишки в мішок для сміття, дезінфікували газон і стійки воріт, і насамкінець "загасили" все за допомогою вогнегасника. Матч все ж почався, хоча воротарі і пережили не дуже приємні миті, перебуваючи в безпосередній близькості від "гарячої" точки.

Цікаво, чи "зелені" активісти звернули увагу на безжальне знищення бджіл заради багатомільйонного спектаклю.




Джерело: http://ua-gol.com

... було таке й раніше...

Бджоли зупинили матч чемпіонату світу з футболу



Матч відбіркового турніру чемпіонату світу з футболу-2010 року між збірними Мексики і Сальвадора був перерваний через нашестя бджіл. На третій хвилині зустрічі рій бджіл спустився до воріт збірної Сальвадору, і працівникам стадіону знадобилося шість хвилин, щоб розігнати комах. Для розгону носіїв меду були використані вогнегасники. Повідомляється, що ніхто з футболістів не постраждав. Зазначимо, що матч Мексика - Сальвадор відбувся в ніч з 10 на 11 жовтня в Мехіко на стадіоні "Ацтека". Зустріч завершилася перемогою мексиканців з рахунком 4:1, і вони завоювали путівку у фінальну стадію ЧС-2010. Крім Мексики участь в чемпіонаті світу з команд групи КОНКАКАФ (Північна Америка, Центральна Америка і Карибський басейн) забезпечила собі збірна США. За ще одну путівку на ЧС-2010 борються Коста-Ріка (15 очок) і Гондурас (13 очок). В останньому турі костариканців зіграють на виїзді з США, а Гондурас відправиться в гості до Сальвадору. Збірна, яка посяде четверте місце, проведе стикові матчі з командою з Південної Америки.

Джерело: http://prosport.tsn.ua
Прикріплення: 8234216.jpg (15.4 Kb) · 7578527.jpg (7.0 Kb)
 
МакарДата: Субота, 18.05.2013, 09:50 | Повідомлення # 7
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 155
Нагороди: 1
Репутація: 3
Статус: Десь пішов
Фред Ромпельберг достиг абсолютного максимума скорости на велосипеде 268.8км/час, просто изолировав себя от ветра
В октябре 1995 года 50-летний велосипедист Фред Ромпельберг (Fred Rompelberg) установил мировой рекорд скорости, достигнутый человеком на велосипеде. Родом из небольшого голландского городка, Ромпельберг известен как один из старейших действующих профессиональных велогонщиков. Начиная с 1971 года, основным его коньком считались заезды на длинные дистанции. Тем не менее, это не помешало ему установить 10 мировых рекордов скорости езды за крупногабаритным транспортным средством. Так как основным препятствием при попытке разогнаться является сила трения, точнее, сопротивление воздуха, то езда за крупным ТС позволяет держаться в «кармане», в котором это сопротивление почти сводится к нулю. Таким образом, появляется возможность разогнаться до неимоверных скоростей. На Бонневильском аэродроме, штат Юта, Фред Ромпельберг смог развить скорость 268.83 км/час. Этот рекорд остается неизменным вот уже на протяжении 12 лет, он также вошел в Книгу рекордов Гиннеса в категории «самая высокая скорость, развитая человеком на велосипеде». Побить этот рекорд никому не удалось, и пока он считается пределом человеческих возможностей.
Все выше описанные рекорды были установлены либо на суперлегких шоссейниках, либо на конструкциях, которые лишь отдаленно напоминают велосипед. Однако маунтинбайк также не был оставлен в стороне, ведь он предоставляет большие возможности, чтобы человек мог показать максимум, на который он способен
Прикріплення: 9971701.jpg (22.4 Kb)
 
GADДата: Субота, 18.05.2013, 21:43 | Повідомлення # 8
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Мені не віриться що таку швидкість можливо розвинути. Вірніше я не уявляю, як це можна робити...?
 
GADДата: Неділя, 23.11.2014, 15:50 | Повідомлення # 9
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Футболіст отримав червону картку на 17-й секунді після виходу на поле



Півзахисник австралійського клубу "Перт Глорі" Рубен Задкович отримав червону картку через 17 секунд після виходу на поле в матчі проти "Веллінгтон Фенікс" (2:1). Про це повідомляє The Independent.

Футболіст вийшов на заміну на 61-й хвилині зустрічі за рахунку 2:0 на користь своєї команди і відразу ж зробив грубий підкат, прямою ногою потрапивши у гомілкостоп супернику. Суддя матчу пред'явив порушникові червону картку.

За свою кар'єру 28-річний Задковіч встиг пограти за англійські клуби "Куїнз Парк Рейнджерс", "Ноттс Каунті" і "Дербі Каунті", а також за ряд австралійських команд. Крім того, в його активі три матчі за національну збірну Австралії.




Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 4086854.jpg (47.7 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » Цікаві факти
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх