Середа, 24.04.2024, 17:41
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 3 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » ЄВРО 2012
ЄВРО 2012
GADДата: Вівторок, 12.06.2012, 19:31 | Повідомлення # 31
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Партія регіонів обіцяє надавати по руках уболівальникам від опозиції

Партія регіонів заявляє рішучий протест "проти використання спорту в брудних політичних іграх".
Зокрема, як повідомила прес-служба ПР, представники цієї політсили нагадали, що в Україну прийшло довгоочікуване свято футболу.
"Всупереч похмурим прогнозам доморощених "борців з режимом" в нашу країну приїхали десятки тисяч іноземних вболівальників та просто гостей. Українці всіх зустрічають з традиційною гостинністю. Але, мабуть, це не влаштовує тих, хто керується принципом "чим гірше, тим краще", - зазначили "регіонали".
За їхніми словами, опозиціонери відмовляються прийти на стадіони, щоб разом із співвітчизниками підтримати національну збірну України.
"Але при цьому влаштовують провокації в підворіттях і шоу з роздачею футболок з гаслами, набридлими навіть їхнім власним виборцям", - підкреслили в ПР.

"Набивши руку на "страшилках" про "неготовність України до Євро-2012", тепер політичні підбурювачі переключилися на поширення через соціальні мережі та Інтернет-сайти повідомлень про нібито підготовлювані побиття іноземних уболівальників. Заздалегідь покладаючи вину за це на своїх політичних опонентів", - додали "регіонали".
"Всі, хто грає з вогнем, і їхні посібники отримають по руках. Упевнені, що справжні любителі футболу дадуть справедливу оцінку діям провокаторів від опозиції", - підсумували в Партії регіонів.

Джерело: http://gazeta.ua
 
GADДата: Вівторок, 12.06.2012, 19:38 | Повідомлення # 32
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Біля "Олімпійського" "беркутівці" оточили прихильників Тимошенко



Неподалік НСК "Олімпійського" 40 "беркутівців" оточили 16 прихильників опозиції, які принесли банери, зміст яких був направлений проти Євро-2012 та влади. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.
Колона прихильників опозиції, які несли прапори "Батьківщини", йшла у напрямку до "Олімпійського". Біля Центральної Синагоги їх зустріла група з 40 "беркутівцями" та оточила в кільце. Після цього активісти намагалися розвернути два банери. Але один невідомий пробрався через оточення до активістів та почав видирати транспарант. Через це виникла сутичка. На землі опинилися двоє людей, один з яких - "беркутівець".
В результаті заворушення невідомому вдалося захопити банер та втекти у невідомому напрямку. Після цього 16 активістів залишилися у кільці. Їх й досі не випускають. Вони скандують "Банду — геть" і демонтрують листівки з фотографією Юлії Тимошенко та написом "Невинна".
Через 10 хв після інциденту до місця підігнали автозак. Навколо кільця зібралося чимало людей, серед яких іноземні фанати. Деякі навіть пропонують активістам воду. Серед оточених також опинився журналіст.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 0694282.jpg (77.9 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 12.06.2012, 19:40 | Повідомлення # 33
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Янукович на "Олімпійському" стрибав, наче дитина, коли Шевченко забив у ворота шведів

Президент Віктор Янукович емоційно відреагував на забитий форвардом збірної України Андрієм Шевченком гол в ворота команди Швеції.
Поряд на трибуні з українським президентом раділи забитому голу голова ФФУ Григорій Суркіс та прем'єр Микола Азаров.
Нагадаємо, раніше Янукович привітав збірну України з футболу і всіх її вболівальників з яскравою перемогою.
11 червня в матчі фінальної частини Євро-2012 збірна України перемогла команду Швеції з рахунком 2:1 і очолила групу D за результатами першого туру.

 
GADДата: Вівторок, 12.06.2012, 21:27 | Повідомлення # 34
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Золотими квітками Євро-2012 нагородила УЄФА Суркіса і Колесникова

Золотими квітками Євро-2012 нагородила УЄФА Бориса Колесникова та Григорія Суркіса.
Профільного віце-прем`єра та голову вітчизняої футбольної асоціації відзначили за, як було сказано, "титанічну працю і внесок у організацію чемпіонату". Квітки українським посадовцям вручив керівник місцевого оргкомітету Євро-2012 Маркіян Лубківський.

biggrin
 
GADДата: Вівторок, 12.06.2012, 21:29 | Повідомлення # 35
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Шевченко потрапив у ДТП

В аварію потрапив Андрій Шевченко. У "Порше" капітана української збірної врізався китайський позашляховик. Сталося це вночі, коли футболіст повертався із переможного поєдинку із Швецією.
В авто Шевченка також перебувала його дружина - Крістен Пазік, вагітна третьою дитиною. Ніхто в ДТП не постраждав. Коли Шевченко вийшов із машини, то змушений був роздавати автографи, бо довкола місця аварії почали збиратися вболівальники. Нагадаємо, учора завдяки двом голам, які забив головою Шевченко у ворота суперників, збірна України перемогла Швецію із результатом 2-1.

За матеріалами сайту : http://5.ua
 
GADДата: Вівторок, 12.06.2012, 23:28 | Повідомлення # 36
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
«Не надо думать, что у себя дома мы столько пьем»

Шведские фаны рассказали «Обкому», что они думают об украинском пиве, дорогах и гостеприимстве. А также объяснили, почему до Киева добрались не все…

Как отыскать шведских болельщиков в центре Киева? Да никак, они сами вас «найдут»: разной степени трезвости, но одинаково добродушные «Тре крунур» «водят козу» по всем питейным заведениям, которые попадаются им на пути. Желто-синие футболки, викинговы рога и фирменные косички можно повстречать повсюду, но чаще всего – в радиусе 2-3 миль от Крещатика, где располагается фан-зона и уже приобретший статус легенды «Шведский уголок».
Впрочем, сотрудников киевской инфраструктуры в веселых шведах интересуют больше всего их кроны, точнее, гривни, на которые эти кроны можно поменять. Надо же им на что-то пить и закусывать?
- Шведы? Нет, ничего не меняют, – жалуется веснушчатая барышня в пункте обмена валют рядом с «Олимпийским».
- Что, совсем ничего?
- Да сама удивляюсь. А руководство мое так на них рассчитывало… Но они здесь везде пиво пьют, а ко мне не заходят…
Небольшую группу шведов корреспондент «Обкома» находит на летней веранде одного из кафе рядом со стадионом, на котором несколько часов спустя Андрей Шевченко сделает несчастной всю Швецию. Но сейчас об этом никто еще не знает, и стартовой темой нашего разговора становится фраза опорного полузащитника «Тре крунур» Понтуса Вернблума: тот в интервью российскому «Спорт-экспрессу» сказал, что в России, где он играет в составе «ЦСКА», ему нравится больше, чем в Киеве. Хотя против здешней гостиницы ничего против не имеет. «Да и вообще тут неплохо, хотя чувствуется что-то такое, что до сих пор объединяет все страны бывшего СССР. В Москве этого чуть-чуть меньше», – резюмирует Вернблум.
Понятно, что шведский полузащитник имеет в виду отчетливый привкус совка, с которым сталкивается любой иностранец, посетивший Киев, Москву или Минск. А что думают по этому поводу нынешние гости?
Как выясняется, ничего особенного. К четвертому дню своего пребывания в Киеве шведы насмотрелись много всего – и хорошего, и не очень. Напитки в Украине, говорят они, вполне хорошего качества и притом очень дешевые, в Швеции такое же пиво обойдется в 5 раз дороже. А вот транспортное обеспечение подкачало, в каком-нибудь Юргордене, где полгорода ездит на велосипедах, все продумано до мелочей.
– Инфрастуктура другая, – говорит 39-летний Йонас Бэкстрём, самый старший из всей компании – мы ездим медленнее, и на дорогах в целом безопаснее. Здесь же ездят очень быстро, и когда пересекаешь дорогу, надо внимательно смотреть по сторонам. Не так давно я был в Тиране, вот у нее с Киевом много общего.
О Польше, где проводится вторая часть Евро, шведы знают гораздо больше, чем об Украине. Узнав о том, что играть приходится в Киеве, а не, скажем, во Вроцлаве, ехать за своей сборной отказались тысячи шведов. Во-первых, дороговато: из Стокгольма до Гданьска можно было бы добраться привычным маршрутом по воде, что значительно облегчило бы бюджет поездки. Во-вторых, уровень жизни в Польше все-таки повыше. И, в-третьих, дороговизна киевского съемного жилья. Многие фаны «Тре крунур» считают неразумным платить такие деньги.
– Когда шведы стали пытаться забронировать места в украинских отелях, выяснилось, что цены очень высоки. Видимо, здесь некоторые люди посчитали, что смогут сделать на этом неплохие деньги, – говорит 27-летний Виктор Гланс. Остальные согласно кивают.
С нерадивыми бизнесменами вроде разобрались, а как быть с рядовыми украинцами? Те же самые футбольные легионеры и о русских, и об украинцах отзываются примерно одинаково: гостеприимные, душевные люди – вот только улыбаются мало.
– Видно, что украинцы не так много соприкасались с людьми из Западной Европы, – говорит Йонас Бэкстрём, – поэтому им любопытно, они подходят и стараются с нами заговорить. Не у всех хороший английский, но они стараются! И все же какое-то напряжение, своего рода дистанция ощущаются. Хотя мне кажется, что через две недели все будет по-другому. И это здорово, потому что, хотя мы и приехали сюда в первую очередь из-за футбола, мы считаем себя представителями Швеции и хотим объяснить украинцам, как прекрасна наша страна.
В этот момент проходящая мимо летней веранды бабка, бросив взгляд на облаченного в рога викинга дородного шведа за соседним столиком, негодующее восклицает:
– Вот придурки, разоделись, как клоуны, и в таком виде по улице ходють!
Тактично решив не переводить шведским гостям столицы эту реплику, корреспондент «Обкома» интересуется, каково шведам жить во многострадальном лагере на Трухановом острове. Йона по-философски пожимает плечами:
– Одни говорят: все просто здорово. Да, простовато, но у нас есть все необходимое. Другие же ноют, что душ не такой, туалеты не такие. В общем, все зависит от конкретного человека. Наша жизнь в лагере – это ведь не отпуск, как некоторые думают, а нечто похожее на фестиваль.
Фестиваль, разумеется, спортивный, хотя и с ощутимым алкогольным уклоном. «Не надо думать, что у себя дома мы столько пьем, – смеются шведы. – Но это выезд сборной, новая страна, возможность развеяться…»
– Хорошо вы развеиваетесь! В воскресенье, когда играли Испания с Италией, очень немногие шведские фаны подошли к экранам фан-зоны, по которым показывали футбол. Основная масса продолжила сосать пивко в «Шведском Уголке»…
– Понимаешь, – вступает в разговор брат Йонаса, 27-летний Ларс Бэкстрём, – многие из нас с удовольствием смотрят все футбольные матчи, которые попадаются под руку. Но здесь проявилось какое-то чувство эйфории: несколько тысяч шведов собрались вместе, ощущают друг друга братьями и немножко сходят с ума. И потом, игр так много, все равно все не увидишь – в особенности если пьешь много пива.
– Но сегодня особенный день, – объясняет Йонас. – Швеция играет с Украиной, и вот после этой игры люди, возможно, смогут внутренне расслабиться и начать наслаждаться Киевом. А сейчас все слишком сфокусированы на предстоящей игре.
- Ну, хорошо, а когда «расфокусируетесь», куда-нибудь сходите? Культурную программу для себя вы уже определили?
– Собираемся посмотреть несколько церквей, – отвечает Йонас, – посетить пару музеев. И, возможно, Чернобыль. Туда, кстати, возят экскурсии?
– А я хочу побывать в Музее второй мировой, – добавляет Виктор Гланс. – Мне это интересно.
Интересно-то интересно, но не боятся ли шведы гулять по незнакомой стране, в которой уровень преступности будет поболе, чем в Мальме или Гетеборге? Тут и своих-то не шибко жалуют (у репортера СТБ Оли Черваковой, как известно, сумочку украли непосредственно в фан-зоне); что уж говорить о наивных, в контексте нашей реальности, шведах?
Выясняется, что какие-то правила безопасного пребывания на украинской земле у шведов существуют. Излагать их берется Йонас Бекстрём.
– Я много говорил с моим другом Андерсом, который здесь живет три года и знает почти все, – говорит он. – И то, что он мне сказал, это, вообще-то, простейшие правила: не напивайся до смерти, не веди себя вызывающе, не начинай драки; если начнешь – поколотят и, чего доброго, все закончится в какой-нибудь реке. Но ведь ровно так же мы стараемся вести себя и дома!
– Мы, – поясняет Ларс Бэкстрем, – придерживаемся простого правила: не ходить поодиночке и не оставлять друг друга. Ходим как минимум парами, потому что никогда не знаешь, на кого можно наткнуться. Причем, это совсем не обязательно могут быть украинцы, столкнуться можно и с русскими, с англичанами… Если встретиться с неправильными людьми в неправильном месте, можно попасть в беду.
Очевидно, по схожей причине шведы отказываются селиться на время Евро к украинцам – хотя многие из наших, узнав о проблемах с лагерем на Трухановом острове, великодушно решили взять к себе на дом одного-двух фанов «Тре крунур». Но шведы дружно отвечают отказом.
– Да, многие шведы не согласятся на это из осторожности, – отвечает, чуть помолчав, Йонас Бэкстрем. – Мы бы и в Швеции так не поступили, не говоря уж о зарубежных поездках.
– Вообще-то, – говорит Виктор Гланс, – один парень предложил нам вчера пожить в его квартире, и я, откровенно говоря, удивился…
Допив свое пиво, шведы начинают неспешный путь от стадиона «Олимпийский» к станции метро им. Льва Толстого. За компанию с ними на Крещатик движется и корреспондент «Обкома». По пути потомки викингов задают массу вопросов. Ларса Бэкстрема интересует, как в Украине обстоят дела с хоккеем на льду. Виктора Гланса – много ли травм у Андрея Шевченко и насколько свободны украинские медиа. Политолога Хенрика Эдгрена – как обстоят дела у Юлии Тимошенко. Йонас Бэкстрем спрашивает, полностью ли реконструировали «Олимпийский» и насколько Россия использует «газовую тему» в отношениях с Украиной. Наконец, 31-летний спортивный корреспондент «Даларнас Тиднигнар» Андерс Стаффас спрашивает, знаем ли мы о шведских футбольных успехах Вячеслава Евтушенко (сына знаменитого Вадима), а также сколько времени отнимает путь до других украинских городов, принимающих «Евро».
Доброжелательное любопытство этих людей не может не вызывать симпатию. На прощание у корреспондента «Обкома» заготовлен вполне мужской вопрос.
– Ребята, а какой процент в вашей многотысячной армии занимают женщины? Понятно ведь, что ехать в совсем незнакомую страну, да еще спать в каком-то спартанском лагере, отваживаются преимущественно мужчины…
Шведы с улыбкой переглядываются, наконец, один из них с мудрым видом говорит:
– Да, девушек здесь немного, и они в целом относятся к трем категориям. Первые просто любят выпить в разных странах мира. Другие фанатично относятся к футболу и национальной сборной. А третьи (их больше всего) – приехали потому, что побоялись отпустить своих бойфрендов в чужую страну одних…
…Уже на Крещатике возле фан-зоны корреспондент «Обкома» знакомится с двумя друзьями из Гетеборга – Арашем Мажеди и Жоэлем Фредхолмом. Араш весело подтрунивает над теми шведами, которые засели под пекущим солнцем в баре «Шведского уголка» и набираются пивом, нисколько не желая исследовать страну, в которую их занес большой футбол. А Жоэль рассказывает, что они с другом живут вовсе не в лагере на Трухановом острове.
– Мы сняли квартиру рядом со станцией метро Доро… Дуру…
– Дорогожичи?
– Точно! Квартира приличная, правда добираться до нее темно, приходится пускать в ход вот это.
Араш Мажеди показывает портативный фонарик.
…Поздно ночью, когда в матче Украина-Швеция раздался финальный свисток и счастливый Андрей Шевченко бросился обнимать Олега Блохина, камера выхватила лица в доску разочарованных шведов. И на сердце стало как-то грустновато. «Дорогие Араш и Жоэль, – подумалось невольно, – доберитесь, ради Бога, до своей квартиры на Дорогожичах без приключений… И удачи вашей сборной в оставшихся двух матчах!». Тем более, что это и нашей команде на руку…

Джерело : http://obkom.net.ua
 
GADДата: Середа, 13.06.2012, 21:18 | Повідомлення # 37
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Польські хулігани відірвалися на російських: поліція затримала 184 вболівальника



184 поляків та росіян було затримано до і після футбольного матчу у Польщі.
Про це на телеканалі TVN24 заявив речник поліції Варшави Мачєй Карчиньські.
Ще до першої години ночі тривали сутички з поліцією. Правоохоронці запевняють, що зараз у Варшаві вже тихо.
"Певні особи, котрим спорт не до душі, вчора досягли своєї мети. Головними для них виявились бійки", - зазначив Карчиньські.
Серед затриманих понад 150 поляків та понад 20 росіян. Поліція припускає, що це ще не всі. Сьогодні проводитиметься аналіз відео спостереження.
За попередньою інформацією, кільканадцять осіб, у тому числі один працівник поліції, були поранені в сутичках, які розпочались вчора пополудні у Варшаві.
"Хуліганські групи активізувалися вже під час урочистої ходи від Національного музею до Національного стадіону. Група, чисельністю близько 100 псевдо уболівальників, спробували створити заворушення. Проте поліція пильнувала за цим і до певної групи осіб вжила відповідних попереджувальних заходів", – розповів Карчиньські.

Все закінчилось бійками, жбурлянням каміння, пляшок, підпалами фаєрів.
"Ми застосовували воду, гладкоствольну зброю та газ. Я особисто перебував там під час цього всього. Дурниці одним словом", - обурився Карчинські.
За порядком слідкувало понад 6000 поліціянтів. Після сутичок з псевдо фанатами 10 поліціянтів отримали поранення.
Сутички відбулись і на Національному стадіоні. Під час матчу група хуліганів потрапила до фан-зони. Після матчу вони перемістились на околиці Старого Міста і площі Рондо де Голя. Сутички тривали до 1 години ночі.
Після матчу на стадіоні вболівальників Росії попросили залишитись, а впершу чергу випустили фанатів Польщі. Більшість уболівальників спокійно розходились, проте частина викрикувала образливі речі та підпалювала петарди.
Нагадаємо, поєдинок Польща-Росія завершився з рахунком 1:1.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 3041739.jpg (221.0 Kb) · 4204175.jpg (182.0 Kb)
 
GADДата: Середа, 13.06.2012, 21:24 | Повідомлення # 38
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Хлопчик-вболівальник Тимур виявився сином нардепа



Хлопчик Тимур, який став справжньою зіркою після матчу Україна – Швеція, виявився сином народного депутата Валерія Шаманова.
Про це в ефірі програми "Сніданок з 1+1" розповіла мама хлопчика Анжела, повідомляє ТСН.
Тимур зізнається, що вже трохи втомився від своєї популярності.
"Я дуже втомився. Ми вчора приїхали в 12 ночі", - побідкався хлопчик.
Проте, за словами Тимура, йому приємна його популярність, зокрема, хлопчику сподобалось, коли його знайома дівчинка Ніколь при зустрічі сказала, що бачила його по телевізору
Сьогодні Тимур відвідає тренування української збірної з футболу. Він зізнається, що найбільше хоче познайомитись з Андрієм Шевченком і хотів би йому побажати, щоб той постійно перемагав.
За словами мами хлопчика, вони поки не вирішили, чи поїдуть вболівати за збірну під час матчу у Донецьку на матч проти збірної Франції.

"Потрібно віддати належне оператору, який у потрібний момент навів камеру на Тимура. А взагалі моменти слави приходять і йдуть геть, це хвилини. Головне, щоб такі моменти дали щось позитивне нашій країні, для підняття духу патріотизму", - сказала Анжела.
Валерій Шаманов був обраний до Ради за списком "Блоку Юлії Тимошенко". Проте ще наприкінці 2010 року був виключений зі складу фракції через те, що він проголосував за запропонований урядом проект держбюджету на 2011 рік.
Наразі Шаманов є позафракційним депутатом. До речі, під час нещодавнього скандального голосування за "мовний" законопроект Шаманов віддав свій голос "за".



Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 5635037.jpg (68.3 Kb)
 
GADДата: Середа, 13.06.2012, 21:26 | Повідомлення # 39
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Наші провели одну з найкращих ігор за 20 років

Збірна України у стартовому поєдинку Євро-2012 перемогла в Києві Швецію — 2:1. Рахунок відкрив капітан гостей Златан Ібрагімович. Потім двічі відзначився капітан господарів Андрій Шевченко.
Наставник українців Олег Блохін у стартовому складі поставив на досвідчених Тимощука, Назаренка, Вороніна й Шевченка. Проблемним видавався центр оборони, і тренер не ризикнув випустити гравців з різних клубів — Ракицького та Хачеріді. На поле вийшла пара динамівських центральних захисників: Хачеріді — Михалик.
— Шведи не дуже швидка команда, тому ставку Блохіна на ветеранів можна зрозуміти, — каже "ГПУ" колишній тренер сімферопольської "Таврії" 52-річний Олег Федорчук. — Шевченку й Вороніну бракує різкості, але обидва були надзвичайно заряджені на боротьбу і постійно опинялися у найгарячіших ігрових зонах. Якщо Шева став головним виконавцем поєдинку, то Воронін — його двигуном.
Експерт відзначає слабкі місця збірної Швеції.
— Передусім ми не поступилися шведам фізично. Україна була настільки добре готова, що Блохін провів пізні заміни. Це логічно: з-поміж наших ніхто не випадав з гри. Так, було кілька неточних передач у Назаренка, не вистачало оборонних навичок Гусєву. Проте й у суперника провисав правий фланг, захисник Лустіґ не справлявся. Шведам бракувало гравців високого рівня. Створені моменти біля воріт України стали наслідком надзвичайної майстерності Ібрагімовича. Вважаю, сьогодні цей гравець коштує не менше 80 мільйонів євро. Але підтримати капітана могли одиниці — Розенберґ, непогано на заміну вийшли Елмандер і Вільгельмссон. Натомість слабко відіграв Тойвонен, загубився на полі.
Розбираємо пропущений нашими м'яч.
— Під час атаки суперника Селін потребував медичної допомоги, однак шведи не повинні були вибивати м'яч за межі поля. Думаю, вони й не помітили, що наш лівий захисник вибув з гри. Проблема в тому, що Ярмоленко не зробив зайвий крок і не вибив м'яча як слід. У Михалика шансів не було — в таких епізодах, після прострілу, нападаючий має перевагу над захисником.
Щохвилини збірна України додавала в грі.
— Так, на старті активнішими були шведи, — зауважує Олег Вікторович. — Проте наші поступово відвоювали у них м'яч і територію. Багато моментів не виникало, але це закономірно, адже кожен м'яч доводилося "вигризати". Той же Коноплянка приніс себе в жертву командним діям. Узагалі, вважаю, продемонстрована українцями гра — одна з найкращих за весь час існування команди. Хіба що виграш у Стамбулі в Туреччині 2004 року (3:0, два голи Шевченка. — "ГПУ") можна поставити з нею в один ряд.
Наступним суперником наших буде збірна Франції — у п'ятницю в Донецьку.
— Думаю, Блохін внесе корективи. Не виключена заміна Назаренка на чистого опорника — нас улаштовуватиме нічия. Можливо, з перших хвилин замість Шевченка вийде Девич: капітану, як і всій команді, буде важко відновитися фізично та психологічно за три дні.

Джерело: http://gazeta.ua
 
GADДата: Середа, 13.06.2012, 21:49 | Повідомлення # 40
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Азаров пив пиво зі шведським уболівальником



Шведські вболівальники дотримали слова та пригостили Прем'єр-міністра України Миколу Азарова пивом, на яке вони побилися об заклад напередодні матчу між національними збірними.
Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.
Президент шведського табору вболівальників Ола Сйостед передав прем'єр-міністру вигране пиво та подарував уболівальницький шарф. У свою чергу Азаров пригостив шведського фана українським пивом, подарував вишиванку та сувенір із зображенням Андріївської церкви.
За символічним келихом пива прем'єр і вболівальник обговорили футбольні перипетії та перспективи збірних обох країн на чемпіонаті.

"Дякую, я візьму це пиво, я його чесно заробив. Бажаю вашій збірній перемог", - сказав Азаров.
"Я у п'ятницю сто відсотків уболіватиму за збірну Швеції, тому що надзвичайно хочу, щоб ви перемогли збірну Англії. Повірте, весь стадіон уболіватиме за вас", - зазначив прем'єр-міністр.
У свою чергу Сйостед висловив сподівання, що два наступні матчі його збірна виграє.
Глава Уряду також поцікавився враженнями шведських фанів від перебування в Україні, на що отримав відповідь, що їм надзвичайно подобається Київ, а українці - дуже привітні та гостинні люди. Вони запевнили, що ще не раз приїдуть до нашої країни.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 1995767.jpg (171.0 Kb)
 
GADДата: Четвер, 14.06.2012, 17:46 | Повідомлення # 41
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Ряд вопросов про футбол



Речь, понятно, не о спорте как таковом, а о специфически российской, особо отвратной разновидности кремлевской политики – футбольном патриотизме, этом сгустке азиатских комплексов и пьяной узколобой агрессии.

Итак.

Кем надо быть, чтобы, приехав в бывшую колонию Российской империи и Советского Союза, помнящую ТРИ потопленных в крови восстания, орду Тухачевского и Катынь, устроить там нечто вроде шествия завоевателей, бросая ОТКРОВЕННЫЙ вызов хозяевам, явно желая унизить их?

Кем надо быть, чтобы в чужой стране, где советскую символику на дух не переносят, размахивать красными тряпками, демонстрировать пятиконечные звезды, щеголять в буденовках – т.е. идти на ОСОЗНАННУЮ провокацию?



Наконец, кем надо быть, чтобы, приехав В ПОЛЬШУ, готовить баннер (я слышал и про футболки) с надписью «Смоленск» и намереваться запустить на его фоне тучу бумажных самолетиков?

Я отвечу. Советским хамьем, которое знает, что у них за спиной – Путин, такой же хам. «Россия вперде» - это такая же гнусная эманация Путина, как и российские танки, нацеленные на Тбилиси, или пресловутые защитники «Бронзового солдата», громившие Таллинн в 2007-м. Российские фанаты в буденовках – прямое продолжение личности Путина, такое же, как экспорт в Европу газа и коррупции. И естественно Путин вступился за своих пивных клонов, потребовав от Туска приструнить поляков, оскорбленных глумлением над Польшей.

Фюрер российских фанов Шпрыгин поспешил заявил, что слухи о самолетиках - это, дескать, плод больного воображения. А вот мне так не кажется: очень многие в Сети одобряют такой способ «троллить польских курв», что весьма показательно (тут стоит вспомнить и о злорадной реакции множества россиян на гибель Леха Качиньского). Баннер «Смоленск» отнюдь не плод фантазий, однако его все же не развернули, но зато явили миру другой шедевр «русского духа»: гигантское изображение разъяренного орка, вооруженного мечом, и с надписью «Это Россия».



Что ж, образ имперской «рашки» и без того уже давно всем известен, особенно полякам, когда-то заслонившим Европу от красного потопа. Путинские болелы лишний раз со всей дури подтвердили этот образ.

Джерело : http://shiropaev.livejournal.com
Прикріплення: 4363361.jpg (23.0 Kb) · 8451477.jpeg (21.8 Kb) · 6479185.jpg (134.4 Kb) · 2238254.jpg (15.5 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 15.06.2012, 17:10 | Повідомлення # 42
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Я никогда не буду болеть за сборную России

Роман Шрайк

Прочитал блог моего френда по Фейсбуку Павла Шеремета Украинцам про футбол.

Просто пожал бы плечами и забыл, если бы не несколько таких вот пассажей:

1) "Расстраивает только неожиданно выросшее количество болельщиков сборной Польши среди украинцев. "Болеем за Польшу!" – этот призыв накануне матча в Варшаве почти приравняли к лозунгу "Защитим Украину!"
Меня не обижает это странное проявление внутренних национальных комплексов."

2) "Особенно меня расстроило, что в толпе новых антироссийских болельщиков на Украине оказалось много друзей. Видимо, я оказался плохим другом и товарищем, если они готовы были болеть хоть за черта, лишь бы не за сборную России. Меня обижает их немотивированная злость против российских футболистов и российского футбола."

3) "И не надо путать футбол с политикой, государство с народом, глупых чиновников с вашими друзьями. Очнитесь, опомнитесь, у вас в стране несколько миллионов русских, хотя бы их не оскорбляйте назло какому-то недальновидному политику."

***

Знаменитая фраза "российский либерал заканчивается там, где начинается украинский вопрос" похоже актуальной будет всегда.

Я не буду подробно отвечать на каждый из выделенных мною фрагментов. Их, мягко говоря, странность на мой взгляд очевидна. Отвечу только на один – про этнических русских, которые, судя по написанному, должны нанюхаться духа предков и, обмотавшись триколором, болеть за "историческую родину".

***

Польша – родина моего деда, там он прожил всю жизнь, там же родился и провел большую часть своего детства мой отец. Но я болел в том матче за Польшу не поэтому.

Второй мой дед и бабушки – русские, в России живут мои двоюродные братья и сестры. Но я никогда не болею за Россию.

Россиянам давно пора понять, что "русский" или "русскоязычный" никак не тождественно "патриот России".

Я – русскоязычный патриот Украины и тут нет никакого противоречия. Это абсолютно нормально. Я абсолютно спокойно смотрю фильмы и читаю статьи на украинском, меня вообще никак не ущемляет единственный государственный язык – украинский.

Я – гражданин Украины и мне этого вполне достаточно для самоидентификации. И тут нет никакого клинического отклонения. Это вполне обычная ситуация. В которую за 20 лет так и не смогли врубиться россияне.

У россиян все просто: не упал на колени перед "всем русским" – значит русофоб!

***

А теперь ближе к футболу.

В последнем чемпионате СССР в 1991 году в высшей лиге играло 6 украинских команд. И 6 российских. Достижения украинских команд в еврокубках в 70-80х годах ну никак не меньше, чем у российских.

Но что случилось после распада Союза? Все советские коэффициенты перешли России. Украина получила в еврокубках минимальное представительство и начала карабкаться по рейтинговой таблице с нуля.

Украина получила независимость в 1991 году. Но первый турнир, в отборочных матчах к которому она смогла играть, был Евро-1996. В советской сборной было гораздо больше россиян, чем украинцев? Вряд ли.

А помните таких игроков как Никифоров, Цимбаларь, Онопко, Юран, Канчельскис? Это украинцы, которые должны были стать основой сборной Украины, но стали основой сборной России. Первые футбольные "тушки". Потом были еще. И еще.

Уже слышу аргумент: "А мы-то че? Это к ФИФА и УЕФА вопрос!" А кто был вице-президентом ФИФА? Уж не глава ли Российского футбольного союза Вячеслав Колосков? Это такое "братское" отношение с его стороны было – забрать все?

А сказал ли кто-то из "братьев"-россиян: "Ребята, как-то нехорошо мы с украинцами поступили?" Сомневаюсь.

Все это, конечно, дела минувших дней. Но основа футбольной неприязни к России была заложена еще тогда.

***

Описанная выше футбольная евроизоляция нанесла сильный удар по нашему чемпионату и по нашей сборной. Мы были отброшены на годы назад. Мы пробивались вверх с самых низов. И пробились.

В 2007 году Украина получила право на проведение Евро-2012. Украинцы ликовали. А россияне?

Я зашел на один из ведущих российских спортивных сайтов почитать комментарии. Такого потока грязи я не читал никогда. Даже в политических инет-разборках. Украину и украинцев оскорбили всеми возможными способами.

Вы все еще настаиваете, чтобы украинцы (=граждане Украины) болели за Россию по причине мифической "братскости"? Ну-ну.

***

Я болею за российских декабристов-2011. Я желаю победы белоленточникам. Хоть они, как и века назад, страшно далеки от народа.

Но за сборную России я смогу болеть только тогда, когда прекратится поток хамства в адрес Украины и украинцев. И со стороны российских госчиновников и со стороны обычных граждан.

Я смогу болеть за сборную России, когда российским фанам и в голову не придет мысль поглумиться над погибшими под Смоленском поляками.

Я смогу болеть за сборную России, когда российские фаны перестанут избивать стюардов, а российские чиновники не будут в ответ на претензии говорить: "А че ваще?"

Я смогу болеть за сборную России, когда в турагентствах перестанут быть популярными отели "чтобы не было русских".

Я смогу болеть за сборную России, когда соседство с этой страной будет способствовать развитию, а не деградации Украины.

То есть – никогда.

Джерело : http://blogs.pravda.com.ua
 
GADДата: П`ятниця, 15.06.2012, 19:29 | Повідомлення # 43
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
На пісню Козловського створили мультик "Євро-2012"



На спортивну пісню Віталія Козловського "WE ARE THE PLAYERS" створили анімаційний ролик EURO 2012.
Російський мультиплікатор Анастасія Гусева зробила пластиліновий мультфільм за нереально короткий термін - 2,5 тижні. Пластилінова мультиплікація - це дуже трудомісткий процес: спочатку потрібно створити пластилінові фігурки, декорації для зйомки, покадрово сфотографувати кожен рух, а після змонтувати відео і накласти музику. Автор зазначає, що це дуже складна і кропітка праця - зазвичай над створенням пластилінової анімації трудяться кілька людей півтора місяці, щоб зробити двохвилинне відео.

"Мені дуже хотілося створити мультиплікацію, пов'язану з Чемпіонатом Європи з футболу, і я шукала музику-пісню, під яку я можу створити анімацію. Мені дуже сподобалася спортивна пісня Віталія Козловського "WE ARE THE PLAYERS", вона об'єднує вболівальників різних країн і гравців, в ній є ідея і спортивний драйв! Чемпіонат звичайно забійний йде, ще полоскоче нерви! Я хотіла встигнути закінчити ролик до матчу Україна-Франція. Будемо дивитися в Росії, адже минулий матч Україна-Швеція був суперемоційним, російський коментатор вболівав і хвилювався навіть більше, ніж коли свої голи забивали! Це мене ще більше надихнуло. Зробивши відео, я відправила анімаційний ролик Віталію і рада, що він сподобався"- розповіла Анастасія Гусєва.



Козловський зазначив, що і відео, і сама ідея йому припали до душі.
"Я був приємно здивований, коли побачив цей ролик, оскільки розумію на скільки це складна робота. Відразу зв'язався з Анастасією по скайпу і подякував їй. Приємно, що для відео Анастасія продумала всі деталі і показала реальні події - стадіон, уболівальники і гравців EURO 2012, які їдуть в Україну та Польщу. Команди автор показала по 4-м групах, і що тільки 2 команди дійдуть до фіналу, але при цьому ми всі єдині на трибунах, стадіонах і у фан-зонах, адже цей місяць ми проводимо під девізом "Футбол" ! Я вважаю, що цей ролик на 100% передає сенс моєї пісні. Приємно, що люди надихаються яскравим футболом, що вони створюють свої відео під мою спортивну пісню "WE ARE THE PLAYERS" - поділився співак.

За матеріалами сайту : http://gazeta.ua
Прикріплення: 6014968.jpg (43.6 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 15.06.2012, 19:33 | Повідомлення # 44
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Гроза перервала матч Україна - Франція: гра відновиться о восьмій годині

Добрий вечір, шановні любителі футболу! Ну ось, дочекалися. Кілька хвилин - і збірна Україна знову в бою. На це раз - з грізними "галльськими півнями" - так називають збірну Франції, з якою всього через кілька хвилин належить схрестити зброю нашим хлопцям. І заодно переписати історію взаємин з цим дуже вже непростим суперником. Яку поки ніяк не назвеш приємною - жодного разу збірної України ще не вдавалося обіграти французів. Але коли ще ламати традиції, як не на домашньому Євро і не на одному з кращих стадіонів Європи - "Донбас Арені"?
Дика спека охопила Донецьк в останні дні. Але якось язик не повертається сказати, що небесна канцелярія зглянулася над футболістами і глядачами.
Цілий день небо натякало на дощ. А в даний момент небо так затягнуло, що того гляди - поллє як з відра. Втім, загроза небесної канцелярії стає реальною - небо затягнуло по повній.
Склади команд:

Україна: Пятов, Селін, Хачеріді, Михалик, Тимощук, Ярмоленко, Коноплянка, Гусєв, Назаренко, Воронін, Шевченко

Франція: Льоріс, Рамі, Кліши, Дебюші, Мексес, Менез, Насрі, Кабайе, Рібері, Діарра, Бензема
Команди ось ось вийдуть на поле
Збірна Україна виходить з підтрибунних приміщень. Весь стадіон стоячи вітає її.
Лунає гімн Франції. Фонограму гімну перервав раптовий грім. Да, погода сьогодні не жартує
Матч тривав буквально 2 хвилини. Після чого арбітр зупинив гру й вивів гравців із поля в підтрибунне приміщення. Причиною цього стала величезна гроза й злива.
Нині дощ триває, на полі вже утворилися калюжі води. На небі грім і блискавка, вода намочила технічні прилади й апаратуру.



Матч другого туру груповго етапу Євро-2012 Україна - Франція був перерваний через грозу та блискавки. Арбітр повів команди в роздягальню. Поєдинок проходить у Донецьку. Більшість глядачів залишили стадіон. Поле "Донбас Арени" перетворилося на величезну калюжу. У журналістів пропав мобільний зв'язок та інтернет. Гроза триває.
Додамо, що матч не зібрав повних трибун. На секторах виднілися залисини. Стадіон був заповнений на 95 %.
Матч відновиться через півгодини. Команди знову вийдуть на поле о 20:00.
Прикріплення: 8529497.jpg (31.5 Kb)
 
GADДата: Субота, 16.06.2012, 09:30 | Повідомлення # 45
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов






Тепер все просто - Виграти у Англії ! biggrin



"Донецьк - вічна печаль українського футболу. Уявіть, скільки цієї ночі там буде випито, скільки морд розбито і скільки нових життів, зачатих по п"яні, з"явиться через 9 місяців."





Прикріплення: 6276307.jpg (49.0 Kb) · 7931476.jpg (35.5 Kb) · 6652094.jpg (84.1 Kb) · 0032067.jpg (48.0 Kb) · 8262353.jpg (35.9 Kb) · 0189889.jpg (144.7 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » ЄВРО 2012
  • Сторінка 3 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

Вверх