П`ятниця, 29.03.2024, 12:02
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » ЄВРО 2012
ЄВРО 2012
GADДата: Четвер, 07.06.2012, 19:57 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Найбільшу фан-зону Євро-2012 відкрили у Варшаві

У Варшаві відкрилася найбільша офіційна фан-зона чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Офіційна фан-зона у Варшаві має площу 120 тис. квадратних метрів і здатна вмістити 100 тис. чоловік. Вона розташована на найбільшій площі польської столиці і одній з найширших в Європі - Площі Парадів (Дефілад), над якою височить монументальний Палац культури і науки - найвищий будинок міста. Недалеко знаходиться Центральний залізничний вокзал.



На території фан-зони встановлені 7 телевізійних екранів. Головний із них має площу 148 кв. м., ще один екран розміром 100 кв. м. і 5 екранів на 60 кв. м.
У фан-зоні продається продукція спонсорів Євро-2012.
Відкриття фан-зони супроводжується урочистим концертом, який триватиме до 01.00 за місцевим часом.
В ігрові дні фан-зона буде працювати з 12.00 до 01.00, в нематчеві - з 12.00 до 23.00.

Джерело:http://gazeta.ua
Прикріплення: 7402150.jpg (64.5 Kb)
 
GADДата: Четвер, 07.06.2012, 20:01 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Колесніков назвав київську фан-зону Євро-2012 найгіршою в Україні

Віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури України Борис Колесніков розкритикував фан-зону Євро-2012 на Хрещатику.
Про це повідомляє "5 канал".
За словами міністра інфраструктури, майданчик у Києві є гіршим, ніж фан-сектори у Харкові, Львові та Донецьку, оскільки не враховує інтереси простих містян.



Провину за незручності Колесніков покладає на столичну владу.
Нагадаємо, у травні 2012 року секретар Ради безпеки і оборони (РНБО) України Андрій Клюєв заявляв, що існує ряд недоліків в організації
забезпечення безпеки у фан-зонах Євро-2012.

Джерело:http://gazeta.ua
Прикріплення: 9467164.jpg (56.3 Kb)
 
GADДата: Четвер, 07.06.2012, 20:08 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Шведські фанати відмовляються їхати у київський "кемпінг"

Попри заяви столичної влади і прем'єра Азарова, Київ виявився не готовим до Євро-2012. За два дні Труханів острів має приймати шведських фанів. Однак, те, що побачать туристи не лише здивує їх, а й запам'ятається на все життя. Про це пише Українська правда.



Брудний пляж, перекопана зона кемпінга, неохайно збиті з тирсоплити літні душові, відсутність медчастини як такої, купи сміття – ось що можна побачити у єврокемпінгу за 2 дні до заїду перших уболівальників.



"Першим готовим об'єктом повинен бути медичний пункт. Від нього можна побачити лише дерев'яний каркас і купи будівельного сміття навколо. Саме отут уже з 8 червня будуть приймати вболівальників", - розповідає депутат партії "Удар" Олексій Давиденко, який приїхав на острів з інспекцією.



Грубо збиті душові і як-небудь поспіхом зроблені туалети вразять навіть людину, яка бачила все в цьому житті.
"Інженерна думка й сучасні технології у душових вражають уяву, - намагається жартувати депутат. - За містком збитим з необтесаних дощок – клозети. Впевнений, що дірки в підлозі для жінок і оновлені пісуари для чоловіків залишать незабутнє враження в серцях Вікінгів".



На всій території кемпінгу дотепер відсутнє електрика у зв'язку з тим, що нову, спеціально куплену із приводу Євро-2012 підстанцію забули встановити й підключити.
"Шведи єдині, хто наважився розмістити своїх футбольних фанів "дикуном", і боюся, вони дуже про це пошкодують. Азаров на засіданні Кабміну 6 червня заявив, що Україна на 100% готова до Євро. У якому місці Україна готова??", - обурився Давиденко.



Що виглядає найбільш цинічно, так це реклама на сайтах бронювання житла на Євро 2012.
"Автостоянка, бар, ресепшн працюють цілодобово, сад, приватна пляжна зона, ресторан ("шведський стіл"), снек-бар, тераса для засмаги, сауна, фітнес-центр, масаж, караоке, барбекю, бізнес-центр, інтернет, продаж сувенірів і подарунків, нічний клуб, зручності для заняття водними видами спорту, фітнес-центр, великі екрани для перегляду футболу", - так рекламують єврокемпінг на Трухановому.
Хто і як буде виправдовуватися перед єврофанами невідомо. Втім наразі невідомо, чи взагалі приїдуть ці фани. Оскільки, за даними Української правди, 6 червня на Труханів приїжджали шведські журналісти, і їм українська гостинність не сподобалася.
"Кажуть, приїжджала група журналістів зі шведського радіо. Подивилися і розвернулися. Кажуть, столичній владі надали зауваження у 12 пунктах. Мовляв, якщо всього цього за два дні не виправлять, шведи в Київ не поїдуть", - розповів співрозмовник.
Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 2167362.jpg (95.5 Kb) · 3182674.jpg (132.9 Kb) · 6249400.jpg (116.8 Kb) · 3992724.jpg (108.9 Kb) · 4993275.jpg (82.8 Kb)
 
GADДата: Четвер, 07.06.2012, 20:13 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Донецьк у дні Євро-2012 готовий прийняти 200 тис. іноземців



Донецьк презентував себе як приймаюче місто Євро-2012.
Заодно міський голова Олександр Лук'янченко разом із ветераном "Шахтаря" Віктором Грачовим презентував гостям і городянам Кубок Анрі Делоне, яким нагородять чемпіона Європи.
"Я сподіваюся, у дні матчів наш стадіон буде на 100% заповнений. Це 51,5 тисяча чоловік на кожному матчі. Плюс гості. Ми сподіваємося, близько 200 тисяч гостей буде в нашому місті", - сказав Олександр Лук'янченко.
За останні два роки в рамках підготовки міста до чемпіонату Європи з футболу були побудовані і відреставровані стадіон, вокзал, аеропорт і 16 готелів.
"Ми пролобіювали перед державою, щоб готелі звільнити від податків на 10 років і цим багато хто скористався", - сказав Лук'янченко, підкресливши, що з бюджету на будівництво готелів не було витрачено жодної копійки.
Ціни в донецьких готелях на період Євро-2012 складуть від 13 до 5 тисяч євро (із додатковим сервісним пакетом, куди входять квитки на матч, послуги зони гостинності та ресторани). А без пакета нічліг у 4-5 зіркових готелях міста обійдеться в 210 - 380 євро.

1 червня у Донецьку відкрився кемпінг-парк для вболівальників чемпіонату на 2,9 тис. місць. Ще 11 тисяч уболівальників міська влада пропонує розмістити на базах відпочинку та в гуртожитках.
Фан-зона у дні чемпіонату зможе вмістити 50 тисяч осіб, від стадіону до неї курсуватимуть постійні автобусні рейси. За подіями на стадіоні відвідувачі фан-зони зможуть спостерігати із трьох екранів, один із яких - площею 120 кв. метрів.
Перевезенням гостей буде займатися акредитована служба таксі з новими автомобілями "Хюндай".
"Ми взяли 350 млн. гривень у кредит і побудували 50 км. доріг, купили 100 нових тролейбусів і 56 автобусів", - похвалився донецький мер.
30 інформаційних пунктів із волонтерами, які вільно володіють англійською, будуть працювати в різних точках міста.
На вокзалі та в аеропорту іноземним гостям будуть безкоштовно роздавати карти та путівники.
Донецьк витратив 30 млн. гривень на закупівлю нового медичного обладнання, яке дозволить забезпечити якісне медобслуговування.
Безпеку в дні чемпіонату в Донецьку забезпечуватимуть 56 тисяч співробітників МВС - у тому числі відряджені з міст Донецької області та сусідніх регіонів.

За словами донецького мера, стадіон "Донбас Арена" вже є найбільш відвідуваним спортивним об'єктом в Україні, відреставрований парк імені Щербакова - одим із кращих парків СНД, донецькі театри (оперний і драматичний) - найпопулярніші, а повністю реконструйовані донецькі залізничний і аеровокзал - найсучасніші на сході України.
Гості презентації - мери українських міст, представники дипломатичних місій, зарубіжні журналісти схвально оцінили рівень підготовки Донецька до чемпіонату: називали Донецьк перлиною України й "статусним містом".
"Місто не просто готове, а зробило ривок у своєму розвитку, я захоплений", - заявив мер Запоріжжя Олександр Сін.
Так само сьогодні в Донецьку міністр МВС відкрив центр оперативного реагування "Цунамі". Передбачається, що в місцях найбільшого скупчення уболівальників у дні чемпіонату буде встановлено в загальній складності 400 точок відеоконтролю.
У міліції сподіваються, що це дозволить скоротити час прибуття наряду на місце події аж у 20 разів - із 40 до 2-х хвилин. Стверджують, що в процесі впровадження центру були використані новітні технології Європи.
Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 4522996.jpg (160.7 Kb)
 
GADДата: Четвер, 07.06.2012, 20:15 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Євро-2012: розклад матчів

Одразу по завершенні жеребкування в Києві був затверджений розклад матчів фінального турніру ЄВРО-2012, що відбудеться в Польщі та Україні.

У п'ятницю, 8 червня, о 18.00 за CET збірна Польщі у Варшаві дасть старт турніру поєдинком проти Греції. Одразу після цього о 20.45 відбудеться інший матч групи А між росіянами та чехами. Наступного дня в рамках групи В Нідерланди зустрінуться з данцями в Харкові, а у Львові Німеччина поміряється силами з Португалією. У неділю розпочнуть турнірну боротьбу учасники групи С. Чинний чемпіон Європи Іспанія з'ясовуватиме стосунки з Італією, а ірландці - з Хорватією, повідомляє uefa.com.

Національна команда України вступить у бій із четвертого ігрового дня, коли в Києві зустрінеться зі Швецією. Трохи раніше в Донецьку відбудеться інша дуель групи D, в якій зійдуться французи та англійці. Груповий етап триватиме до 19 червня, а після перерви в один день протягом чотирьох поспіль вечорів уболівальники спостерігатимуть за чвертьфінальними баталіями. Матчі 1/2 фіналу відбудуться 29 та 30 червня в Донецьку та Варшаві відповідно. Фінал турніру 1 липня прийматиме Київ.



Розклад матчів

П'ятниця, 8 червня 2012 року
#1: Польща - Греція, 18.00, Варшава
#2: Росія - Чехія, 20.45, Вроцлав

Субота, 9 червня 2012 року
#3: Нідерланди - Данія, 18.00, Харків
#4: Німеччина - Португалія, 20.45, Львів

Неділя, 10 червня 2012 року
#5: Іспанія - Італія, 18.00, Гданськ
#6: Ірландія - Хорватія, 20.45, Познань

Понеділок, 11 червня 2012 року
#7: Франція - Англія, 18.00, Донецьк
#8: Україна - Швеція, 20.45, Київ

Вівторок, 12 червня 2012 року
#9: Греція - Чехія, 18.00, Вроцлав
#10: Польща - Росія, 20.45, Варшава

Середа, 13 червня 2012 року
#11: Данія - Португалія, 18.00, Львів
#12: Нідерланди - Німеччина, 20.45, Харків

Четвер, 14 червня 2012 року
#13: Італія - Хорватія, 18.00, Познань
#14: Іспанія - Ірландія, 20.45, Гданськ

П'ятниця, 15 червня 2012 року
#15: Швеція - Англія, 18.00, Київ
#16: Україна - Франція, 20.45, Донецьк

Субота, 16 червня 2012 року
#17: Чехія - Польща, 20.45, Вроцлав
#18: Греція - Росія, 20.45, Варшава

Неділя, 17 червня 2012 року
#19: Португалія - Нідерланди, 20.45, Харків
#20: Данія - Німеччина, 20.45, Львів

Понеділок, 18 червня 2012 року
#21: Хорватія - Іспанія, 20.45, Гданськ
#22: Італія - Ірландія, 20.45, Познань

Вівторок, 19 червня 2012 року
#23: Англія - Україна, 20.45, Донецьк
#24: Швеція - Франція, 20.45, Київ

Середа, 20 червня 2012 року
вільний день

Четвер, 21 червня 2012 року
#25: 1A - 2B, 20.45, Варшава

П'ятниця, 22 червня 2012 року
#26: 1B - 2A, 20.45, Гданськ

Субота, 23 червня 2012 року
#27: 1C - 2D, 20.45, Донецьк

Неділя, 24 червня 2012 року
#28: 1D - 2C, 20.45, Київ

Понеділок, 25 червня 2012 року
вільний день

Вівторок, 26 червня 2012 року
вільний день

Середа, 27 червня 2012 року
#29: П#25 - П#27, 20.45, Донецьк

Четвер, 28 червня 2012 року
#30: П#26 - П#28, 20.45, Варшава

П'ятниця, 29 червня 2012 року
вільний день

Субота, 30 червня 2012 року
вільний день

Неділя, 1 липня 2012 року
#31: П#29 - П#30, 20.45, Київ
Прикріплення: 1976059.jpg (37.4 Kb)
 
GADДата: Четвер, 07.06.2012, 20:19 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Ось інтерактивні таблиці до фінальної частини чемпіонату , якщо хто цікавиться )

http://ua.uefa.com/uefaeuro/season=2012/matches/index.html

http://ua.uefa.com/uefaeuro/season=2012/standings/index.html
 
GADДата: П`ятниця, 08.06.2012, 19:18 | Повідомлення # 7
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Fuck Euro" - дівчата з FEMEN лякали фанів у Польщі



Рух українських феміністок FEMEN провів чергову акцію протесту, приурочену до Євро.
Як повідомляє "СЕ", за кілька годин до початку першого матчу турніру Польща - Греція група роздягнених дівчат з'явилася перед одним з проходів на територію стадіону з плакатами, що ображають чемпіонат Європи, який стартує сьогодні. Також вони вигукували слоган: "Fuck Euro". Акція вийшла недовгою, через лічені хвилини поліція затримала всіх порушниць громадського порядку.
Нагадаємо, угрупування FEMEN не вперше протестує проти Євро-2012 Таким чином дівчата демонструють "справжні мотиви" УЄФА щодо проведення футбольного чемпіонату на території України та Польщі, як сказано у їхньому блозі. Під час минулої акції дівчата вирішили зобразити чоловічі статеві органи Славека і Славка, поруч із зображенням талісманів написали також актуальне гасло "Fuck Euro".
Сьогодні, 8 червня, стартує чемпіонат Європи з футболу 2012 року.
Офіційне відкриття пройде у Варшаві перед матчем збірних Польщі й Греції, який почнеться о 18:00 за місцевим часом (19:00 за Києвом).

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/euro-photo/439947/9">Gazeta.ua</a>
Прикріплення: 0516261.jpg (180.7 Kb) · 2151596.jpg (148.8 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 08.06.2012, 19:21 | Повідомлення # 8
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Кріштіану Роналду сподобався львівський коровай



8 червня до Львова прибули футбольні збірні Німеччини та Португалії. Міські та обласні чиновники зустрічали обидві збірні у старому аеропорту міста.
Спеціально для цієї події було спечено два короваї вагою в 2,5 кілограми. Дарували їх три дівчини у національних галицьких одностроях.
Першою прилетіла збірна Німеччини. Наставник футболістів Йоахім Льов перший ступив на українську землю. Дівчата подарували йому коровай, який він забрав із собою.
Після цього футболісти зразу посідали у спеціальний автобус марки "Хюндай" і надписом англійськими літерами "Німечинна".
Через півгодини в аеропорту приземлився літак збірної Португалії. Цього разу коровай вручали футбольній зірці Кріштіану Роналду. Він одразу відломив шматок і з'їв.
Так само зробило ще кілька футболістів. По дорозі до автобуса, перемовляючись, вони піднімали великий палець вгору. Так вони демонстрували те, що коровай їм сподобався.
Біля аеропорту жодних фанів не було. Тож футболісти швидко поїхали у готель. Вони поселилися в львівських готелях "Дністер" та "Нобіліс". Сьогодні у них відбудеться тренування у Львові. А завтра ці збірні зіграють матч на стадіоні "Арена Львів".

Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/euro-photo/439931/8">Gazeta.ua</a>
Прикріплення: 3831161.jpg (124.6 Kb) · 7967168.jpg (123.0 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 08.06.2012, 19:55 | Повідомлення # 9
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Гімн ЄВРО-2012 від молоді Донбасу

Дванадцятий, чудовий рік, вже третього тисячоліття.

До України на поріг йде прапорове розмаїття.

Як гарно, що єднає спорт весь Схід, об’єднану Європу,

А вболівальники — народ єдиної країни — спорту!

Ми привітаємо усіх: гостей, спортсменів і туристів.

Лунатимуть пісні і сміх, кружлятимуть танки барвисті.

Та свято головне — футбол, в Донецьку, Харкові, у Львові,

І кращий подарунок — гол, фінал і Київ — без умови!

Хоч ми фанати «Шахтаря», але і в інших є фанати:

«Динамо» має клуб, «Зоря», «Дніпро», і «Ворскла», і «Карпати».

Є клуб фанатів «Арсенал», є в «Оболоні», в «Металіста» —

І це далеко не фінал, бо клуби має кожне місто!

Свою майстерність довели усі суперники­команди,

І стадіони всі гули за Францію, за Нідерланди.

Та вболіваймо за своїх — за збірну нашої країни!

Потрібна нам одна на всіх, це — перемога України!

Автори тексту — молоді поети літоб’єднання «Сучасник» при Дружківській центральній дитячій бібліотеці ім. Купріна, під керівництвом Надії Бочарової­Романенко. Автори музики — учні Дружківської школи мистецтв.

Ось що вони думають про свій «Гімн»

«Чимало людей у нашій країні невдоволені проведенням Євро-2012, тому що витрачається багато державних коштів на будівництво спортивних споруд, готелів, кафе та інше, тоді, коли пересічні українці страждають від безробіття, не мають можливості лікуватись і нормально годувати своїх дітей, вже не говорячи про відпочинок.

Та, незважаючи на всі негаразди, хотілося б, щоб у світі про нас дізналися більше, ніж як скубляться наші політики. Ми радо зустрінемо вболівальників з інших країн, бо і самі завзяті вболівальники, а тож запрошуємо усіх підтримати нашу команду! Побажаємо перемоги нашим футболістам, бо це престиж нашої країни!»

За матеріалами сайту: http://nasha-druzhkovka.ru
 
GADДата: Субота, 09.06.2012, 10:05 | Повідомлення # 10
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Шведські фани на Трухановому сидять у багнюці, без світла й води

Сьогодні в наметове містечко на столичному Трухановому острові впродовж дня приїжджали перші шведські вболівальники. Це близько 400 людей.Для них на території мали побудувати кепмінг, наметове містечко, сцену з великим плазмовим телевізором, підвести електрику та встановити душові кабіни й туалети.
На пляжі вздовж берега постійно ходять міліціонери. Там встановили будку з охороною. Фанів привозять на таксі, потім вони з рюкзаками та подушками реєструються біля намету організаторів. Він знаходиться неподалік Пішохідного мосту на Трухановому.
"Є місця для чотирьох-п'яти тисяч, - виходить із мікроавтобусу Інго Сьоделонд зі шведського міста Гетеборг. Він із фірми, яка займалась організацією поїздок до України на чемпіонат Європи. - Ніхто з тих, що приїхав сюди, територію не покидав. Так, поки немає світла та води. Зранку о 10-ій з'явився "вай-фай", о четвертій обіцяли дати воду, після 9-ої вечора - світло. Але ми часто їздили на чемпіонати до Німеччини та Австрії, були готові до того, що можуть бути недоліки. Головні умови - це душові та туалети".



Інго - на вигляд має років 50, говорить англійською. Вік називати відмовляється. Він із сивою бородою та в жовто-блакитному шарфику.
"В інших країнах ми легко вирішували всі проблеми, пов'язані з приїздом вболівальників та їх облаштуванням. У вас потрібно про кожну частину роботи домовлятись із різними організаціями. Влада дуже бюрократична, - скаржиться. - Українці гарні люди, але у вас усе дуже дорого. Ніч у готелі коштує 500 євро. Якби не такі ціни, то щасливими була б приїхати більшість шведів. Знаю, що наші вже купались у Дніпрі, це непогано, головне, щоб звідти не пили воду. Спробував ваш борщ та "лашлики", чи шашлики. Дуже сподобалось".
Біля мосту стоїть "швидка, лікарі поруч сидять навпочіпки. За ними - намет з рятувальниками. Всередині нього вісім кушеток, посередині стіл.



"Поки ніхто не втопився, не рятували, - посміхаються чоловіки. Вони з рятувальної служби КМДА. - Чергувати будемо добу, потім інші. Ще з нами тут будуть лікарі з медицини катастроф".
Вузькими пішохідними вуличками Труханового їздять трактори, маленькі вантажівки та екскаватори. На клумбах жінки саджають квіти, чоловіки з лопатами риють ями.



У кемпінгу для автомобілів стоїть одна машина. Навколо - жодної людини. Територія після дощів брудна, всюди глина перемішана з бур'янами.
Подалі на стоянці для трейлерів - два будиночки-автомобілі. На розкладеному шезлонгу засмагає чоловік. Поруч вішалка для речей та до стовпів прикручений шведський прапор.
55-річний Ганс Торнквіст встає з шезлонгу та одягає майку.
"Із друзями приїхав сьогодні о 4-ій ранку. До України дісталися за 2 доби, - посміхається. - Проїхали 2000 кілометрів. Трейлер обладнаний душовою, є туалет, плита для приготування їжі. Пиво, воду, сосиски привезли з собою. Готуємо "хот-доги". Поки не пробували вашої їжі. Лише заїжджали в "МакДональдс". Він такий самий, як і в нас. А де знайти "Будда-бар"? Хочемо туди піти. Ще спробувати українського пива".
Розказує про умови в таборі.
"Вони не прекрасні, але нормальні. Ми задоволені. Не маємо електрики, мабуть, слід почекати один чи два дні, коли нам її підведуть. У цілому мені сподобалося, що Україна, як і Швеція, має дуже великі простори. І тут багато полів, лугів. Немає великої кількості будівель навколо. Інші країни дуже щільно забудовані. Приємно здивувало те, що ми за 20 хвилин перетнули кордон між Польщею та Україною. Всі попереджали, що на митниці доведеться стояти понад 4 години".



Зауважує, що не сподобалися дороги у містах.
"Вони дійсно погані. Крім того, ми не розуміємо ваші знаки, а англійською мовою їх майже немає. Небагато знав про Україну раніше. Чув... як її ім'я? Вона зараз у в'язниці. Відома жінка-політик. Ми чули про неї багато разів. Ще перед чемпіонатом тут убили 50 тисяч собак із вулиці. Раніше вони тут бігали, а їх убили. Це нас вразило. Не знаю, наскільки це правда. Але так, принаймні, передавали по шведському телебаченню".
Власник бензоколонки Ян Берквіст, 50 років, сидить неподалік за розкладним столом, курить кубинські сигари, п'є пиво "Карлсберг" із металевих пляшок. Підлога устелена пластиковим покриттям. Над головою натягнутий тент.



"Я знав, як буде по-українськи "чірз", але забув. А, точно, "будьмо!". Також знаю "да". Це, здається, російська мова, - втручається в розмову. - Ми пробудемо тут сім днів. Заплатили за місце у кемпінгу близько 6000 гривень на тиждень за чотирьох. Я був на чемпіонаті Європи в Німеччині. Це нормальна ціна. Але умови там були набагато кращі. Це ж насправді не кемпінг. Чи ви знаєте, що таке кемпінг? Поїдьте у Швецію. Там ми маємо басейни, спортивні майданчики, все вкрито зеленою травичкою. А тут грязюка".

"Ви бачили тут електрику? Ходімо, я покажу, - додає Торнквіст. Веде до трансформатора, який знаходиться в 10 метрах. Бере в руки купу дротів. - Вони всі відрізані".



Шведи, молоді хлопці років по 25-30, вештаються островом. Посміхаються перехожим, фотографують Дніпро. Видно, що нудьгують. Сьогодні на Трухановому поставили намет із українськими сувенірами.



"Поки ніхто нічого не купував. Але цікавились. Найбільше вишиванками та цими поясами, - продавець 18-річна Анастасія Бреннер показує шкіряний пояс із хутром. - Це з собаки, дуже добре гріє. Коштує 300 грн. Ще м'яч усіх зацікавив. Він зверху дерев'яний, розміром із справжній. А всередині металева фляга. Можна щось наливати".
Заходимо в стаціонарний туалет. Всередині чистенько. Є умивальник. Але немає води та туалетного паперу. В унітазах нагиджено, змити нічим.

"Я був на "Євро" в Австрії, і там постійно був дощ. Тому тут мені подобається більше, - каже 19-річний Ола Рапейс. Разом із трьома друзями-однолітками він лежить у розкладному шезлонгу на пляжі. Засмагає. Щойно викупався у Дніпрі. Неподалік розкладений намет із швецьким прапором. Стоять рюкзаки та взуття. До України хлопці дісталися автомобілем. - Машину залишили на парковці. Вона єдина на цій парковці. Коли були у Сарнах в Рівненській області, їли суп і пили Львівське пиво. У вас дуже низькі ціни. У нас півлітри пива коштує на ваші гроші 50 гривень, тут можна купити за 5-10 гривень".
Каже, що планують бути в Києві два тижні. І жити на Трухановому острові. За стоянку заплатили 2500 гривень. Так само коштували білети на всі три матчі зі Швецією.

Про Україну чули небагато. Знаємо Андрія Шевченка, дуже сильний футболіст. Ще "Шахтар", "Динамо" (Київ). І у вас є Тимошенко. Але ми не хочемо говорити про політику".
В івент-зоні, де має бути великий плазмовий екран, гримить будівельна техніка. Сцену монтують. Тут теж стоїть трейлер.

Біля нього чотири чоловіки та дівчина - 22-річна Ізабел Єйчхолм.
"Я не очікувала, що все буде таке необладнане. Я розумію, що табір ще обладнають. Але ж це буде пізніше. Це найбільша проблема поки що", - каже, вона - з групи підтримки, яка буде супроводжувати фанатів до стадіону і назад у кемпінги.
Поруч із ними у величезному шатрі будівельники кладуть дерев'яну підлогу. Пройти неможливо, всюди розкидані дроти та дошки.

"Осторожно, девушка, не убейтесь, - підтримує за руку Євген Олександров, представник кейтерінгової компанії "Фуд-фекторі". - Готове тут усе відсотків на 15. Насправді почали ми тільки сьогодні зранку, хоча дуже довго готувалися. Нам не дали електрики, а без неї нічого не встигнемо. По хорошому тут потрібно ще тиждень працювати, аби все зробити. А нам за ніч треба встигнути. Думаю, що шведи дуже розчаровані".



За матеріалами сайту: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 8882463.jpg (222.3 Kb) · 5137062.jpg (219.8 Kb) · 3114461.jpg (288.3 Kb) · 4285225.jpg (219.5 Kb) · 3350498.jpg (235.8 Kb) · 8005267.jpg (246.9 Kb) · 6165165.jpg (282.2 Kb) · 7497127.jpg (276.2 Kb)
 
GADДата: Субота, 09.06.2012, 10:07 | Повідомлення # 11
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Перед входом на "Олімпійський" досі кладуть бруківку



На столичному стадіоні "Євро-2012" перший футбольний матч відбудеться вже в понеділок. Зіграють команда України та команда Швеції. Але сьогодні, в п'ятницю, 8 червня, за три дні до матчу перед "Олімпійським" ще тривають роботи.
"Та от доробляємо фасад. До понеділка закінчимо, не переживайте. Ми тут у три зміни працюємо. Докладаємо плитку і будемо переробляти трохи бруківку. Щоб, знаєте, не стидно було перед Європою, як кажуть", - розповідають робочі.
Справа від стадіону в бежевий колір дофарбовують Планетарій.
"Та що тут роботи лишилось? До понеділка, як новеньке буде", - стверджує чоловік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робочих, які будували об'єкти до Євро-2012, обдурили і не дали грошей
Питаю чи не смердітиме фарба вболівальникам.
"Що? А ви прийдіть сюди і подивіться, які вони сюди прийдуть", - відповідає чоловік, натякаючи на те, що фани будуть п'яні.
Цікавлюся, чому не зробили цього раніше.
"А вказівки не було. Знаєте як у нас - усе в останній момент. Добре, що в понеділок не приказали красить", - каже чоловік.
Біля стадіону чергують п'ятеро волонтерів. По двоє на виходах у метро. Кажуть, що сьогодні іноземців видно не було.
"Поки що ніхто не кричав "хелп" і ніхто не запитував як пройти. Деякі приходять і просто дивляться або фоткають", - зауважують волонтери.
За п'ять хвилин із метро виходить британець Роджер. На спині величезний рюкзак. Запитую в нього, чи подобається йому як Україна підготувалася до "Євро".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля "Олімпійського" прорвало трубу з окропом
"Побачимо це у понеділок, а ще краще 18 червня. Коли буде грати збірна Англії. А решту... Я от сьогодні гуляв центром Києва і у вас стільки поліції. У вас що загроза теракту? А ці грати у фан-зоні... Якось не привітливо", - каже чоловік.
Пояснюю Роджеру, що так міліція хоче зробити безпечним місто для іноземців.
"Та ви що? Тоді мушу вибачитися. Бо подумав, що в Києві не футбол, а його зірвати хочуть. Добре, що зупинки в метро на англійській оголошують. Навіть не по всій Європі таке є. І надписи англомовні. Поки що мені все подобається. У перервах між футболом їздитиму вашою країною. Кажуть, у вас тут дівчата гарні і смачно готують", - посміхається англієць.
Запитує, куди краще поїхати. Раджу йому відвідати Крим, Львів, Харків та Одесу.
"А мені грошей вистачить? Кажуть, у вас тут дорожче ніж у Європі", - відказує чоловік.

Джерело:

http://gazeta.ua
Прикріплення: 6197893.jpg (199.0 Kb)
 
GADДата: Субота, 09.06.2012, 10:10 | Повідомлення # 12
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Власники кемпінг-парку в Донецьку знизили ціну втричі, поки туристів не густо



Сьогодні, 8 червня, в Донецьку відкрили фан-зону і кемпінг-парк.
Фан-зона розкинулася з південного боку стадіону "Шахтар" в районі парку ім. Щербакова і займає площу близько 10 га. Розраховують, що вона прийме близько 50 000 уболівальників, які зможуть побачити не тільки матчі на екрані площею 120 кв. метрів, а й різноманітні вистави та концерти, стануть учасниками конкурсів.
Поки ж на території фан-зони кореспонденту Gazeta.ua пощастило зустріти лише п'ятьох іноземних уболівальників.

У дні матчів (перший відбудеться в понеділок, 11 червня) між фан-зоною і стадіоном будуть курсувати автобуси. До Євро-2012 Донецьк закупив нові автобуси на суму 360 млн грн., З їх допомогою збираються перевозити 15-20 тисяч фанів, в обох напрямках. Можна дістатися і пішки, кажуть донецькі чиновники, для чого розроблено спеціальний маршрут. Щоб потрапити на стадіон найкоротшим шляхом через парк Щербакова, далі через бульвар Пушкіна і пр. Миру вболівальникам знадобиться близько години, так як фан-зона розташована за 4,5 км. від стадіону "Донбас Арена".
Територія фан-зони має численні торгові намети з продуктами та напоями. Ціна пива "Карлсберг" на цій території - 19 гривень (0,5 л.), півлітра сидру продають за 17 гривень, львівське пиво "1715" коштує 15 гривень. У фан-зоні встановлені 10 вагончиків біотуалетів, які місто закупило за рекордною ціною 400 000 гривень штука. Користування туалетами безкоштовне.
Вхід в фан-зону вільний. Але всіх гостей, місцевих і іноземних, при вході обшукують. На територію фан-зони не дозволяють проносити фотоапарати.

Сьогодні прийняв перших гостей також кемпінг-парк, повідомили кореспонденту Gazeta.ua в адміністрації кемпінг-парку.
"Зараз в кемпінгу оселилися близько 60 осіб", - говорить менеджер проекту Геннадій Хвалюн.
Донецький кемпінг-парк розрахований на 3000 чоловік. Він розташований за 12 км. від "Донбас Арени", розкинувся на восьми гектарах на кордоні Запорізької траси і Ленінського проспекту, що переходить у Маріупольське шосе. Тут встановлені водонепроникні намети, кожен намет - шість на шість метрів, розділений на чотири кімнати. У кожній кімнаті стоїть по три ліжка.
Такі койко-місця в кемпінг-парку розраховували продавати за 25 - 30 євро (ліжко). Але сьогоднішня ціна, за словами Геннадія Хвалюна - всього 8-14 євро з 1 людини добу. У разі розміщення автобудиночка необхідно сплатити господарям кемпінг-парку 140 грн. за добу. Передбачено ділянку для розміщення власних наметів. Якщо гість приїде зі своїм наметом, йому це обійдеться в 50 гривень добу.

Окремо на території є спортмайданчики, встановлені 70 загальних туалетів та 70 душових. Передбачена робота пунктів обміну валют, поповнення рахунку і продаж мобільних телефонних номерів.Організатори впевнені, що кемпінг-парк стане великим розважальним центром, де цілодобово проходитимуть аматорські спортивні змагання та дискотеки. У кемпінг-парку є басейн, бари, палатка з покерними столами. Територія оснащена вай-фай інтернетом.
Приватний інвестор вклав у цей проект близько 20 мільйонів гривень.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 8335527.jpg (152.6 Kb)
 
GADДата: Субота, 09.06.2012, 10:15 | Повідомлення # 13
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Дешеве пиво і багато красивих дівчат": у Києві відкрили фан-зону Євро-2012



8 червня на майдані Незалежності офіційно запрацювала фан зона Євро-2012 У Києві. Для фанів виступали барабанщики "Тайко Драммерс" та Президентський оркестр. Відкрив фан-зону перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.
На відкритті Хрещатиком провезли неофіційний символ Євро-2012 Зозулицю. Вона має діаметр 3 метри та вагу 200 кілограм. Її супроводжували дівчата в національних костюмах з прапорами країн учасниць турніру та футболісти команди "Зозу" середньої школи №1 з села Петропавлівська Борщагівка. Діти є чемпіонами Київської області з футболу. Оркестр відіграв гімн України. Фан-зону відкрив Олександр Мазурчак символічним ударом по м'ячу. Одразу над сценою запалав феєрверк, посипалось конфеті та різнокольорові стрічки.
Відкриття подивитись прийшли близько двох тисяч людей. Переважно кияни та гості міста, іноземців небагато. Найбільше було росіян та шведів. Вони розмахували шарфами та національними прапорами, позували перед камерами та співали народних пісень.
Найбільшу увагу привернули до себе група фанатів з Нідерландів. Голландці принесли зі собою мяч та посеред Хрещатику зіграли міні-матч з школярами, які супроводжували Зозулицю. Матч закінчився перемогою дітей з рахунком 10-7.

"Нам тут дуже подобається. Фан-зона класна. Тут дешеве пиво і багато розваг. В Україні дуже багато красивих дівчат", — розповів голандець Донован з Роттердаму.
На території фан-зони встановлено чотири великих екрани, на яких будуть транслювати всі матчі чемпіонату. Повздовж Хрещатику встановили півсотні яток та магазинів спонсорів УЄФА, де продають різну сувенірну продукцію, їжу, воду й пиво. Працюватимуть 150 волонтерів. Їх можна впізнати по яскравій салатовій формі.

Фан-зона працюватиме щоденно з 12:00 до 01:00 до 2 липня. Вхід безкоштовний у дні проведення матчів. У нематчеві дні, коли будуть проводити концерти українських та іноземних зірок, вхід вартуватиме 150 гривень. Ціна квитка у ВІП-зону від 600-800 грн до 1500 грн на фінальний матч.
За прогнозами організаторів, на матчі Польща- Греція та Росія-Чехія прийдуть близько 20 тисяч вболівальників. Усього фан-зона вміщає 70 тисяч вболівальників.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 2630502.jpg (186.8 Kb)
 
GADДата: Субота, 09.06.2012, 10:18 | Повідомлення # 14
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
До Євро-2012 із Хрещатика вигнали жебраків



У четвер близько 9.00 центр Києва безлюдний. Іде дощ. Хрещатик, що весь буде фан-зоною для футбольних уболівальників, чисто виметений. Уздовж вулиці можна помітити хіба кілька недокурків, біля дерева стоїть порожня пляшка з-під пива. На майдані Незалежності прибиральниця змітає сміття. Те, що не вдається зібрати на совок, скидає у каналізацію.
— У вас гарно, особливо центр міста, — каже англійською у середу по обіді американець Ніко Вандервей із Флориди. Несе на плечах 7-річного сина. Приїхав на запрошення ділових партнерів. Вони обіцяють зводити на футбол. — Київ чимось схожий на Париж чи Берлін. Багато старих будинків. Ми зупинилися в готелі з видом на Дніпро. Дуже красиво, але все псує недобудова поряд. І надто мало людей знають англійську. Зайшов у магазин купити води. Довго пояснював, що мені треба.
За два дні до початку чемпіонату на майдані встановили велику сцену та екран. Закінчують накривати білий купол над віп-місцями. Будівельники монтують торгові ятки на Хрещатику. На вулиці лежать дерев'яні піддони, кабелі та запаковані столи. Їздять навантажувачі. Біля столичної міськдержадміністрації — два ряди великих прозорих контейнерів для сміття. Їх розставлять по периметру фан-зони.
У деяких ятках торгують. За півлітра пива "Карлсберґ" просять 20 грн, "Львівське" — по 14. Булочку з маком продають за 5 грн, чипси — за 7 грн. Цінники написані українською та англійською.
— Чтоб сюда попасть, нужно было пройти собеседование. Знания иностранных языков обязательно. Платить обещают хорошо, — бармен Наталія наливає пиво за шинквасом.
На входах до фан-зони встановили відеокамери. Біля Головпоштамту по тротуару проклали червоні комунікаційні труби.
— Шо, воно дасть прибуток? Для людей, які тут живуть, якісь пропуска повидумували, станції метро закриті будуть. Щоб попасти додому, чортзна-куди треба обходити. А потом іще місяць це все прибиратимуть, — Віталій Григорович, 69 років, лузає насіння біля знака "нульовий кілометр". Лушпайки кидає у паперовий пакет із "МакДональдза". — Тут олігархи відмивають гроші. Більше половини розікрали. Стадіон київський обійшовся в два рази дорожче, ніж у Польщі. Це Євро нам, як собаці п'ята нога.
На східцях навпроти Головпоштамту троє хлопців із Рівного у червоно-чорних вишиванках грають на бандурах. Навчаються у столичному музучилищі. На літо їх виселили з гуртожитку, мусили винайняти квартиру.
— Слухають нас переважно українці. Але найбільшу суму отримали від іноземця. Чоловік кинув був 500 євро, — всміхається 16-річний Руслан. Починають співати "Ніч яка місячна". Перехожа кидає у футляр 2 грн.
Поряд зі станцією Хрещатик п'ятеро будівельників закінчують монтувати фан-куточок для шведських уболівальників. Поставили 30 дерев'яних столів та лав. Їх розглядає 70-річна жінка із полотняною торбою. Називається Тамарою із села Пухівка на Київщині.
— Хароші столи, у селі пригодилися б. Я недавно їздила в Польщу, то там скромнєє.
Навпроти входу до підземки 22-річний Віктор у темних окулярах їсть хот-дог і запиває пивом. Приїхав із Донеччини, продає квитки на футбол. За один на матч Україна — Швеція просить 70 євро.
За 2,5 год. у центрі не видно жодного безхатька. 45-річний Павло із замотаною ногою стоїть у підземному переході на майдані Незалежності.
— Три дня тому міліціонер Коля сказав: забирайся з Хрещатика, щоб люди не бачили. Я взяв милиці й пошкандибав сюди. Стою тут або на вулиці Некрасовській. Кидають мало. Буває, в день не зароблю даже на пачку сигарет.
Павло жебракує п'ять років. Доки сестра не продала їхній будинок, жив у Херсоні.
— На Хрещатику за день мав 50 гривень. Хватало і на їду, і на кусок мила. Зараз усе позагороджували. Залишили на місці тільки одну безруку. Її ніколи міліція не чіпає.
Близько 18.30 починається гроза, злива. Люди тікають у підземні переходи, ховаються у магазинчиках фан-зони. Потік із вул. Городецького затоплює пивні ятки. У наметах працівники стоять по кісточки у воді.
— Часть палаток поставили на ливнёвки и вода не успевает уходить. Мы не ожидали такого дождя, — чоловік років 30 у салатовій накидці з написом "Охорона" ховається у недобудованій крамничці.
Двоє французів голосно перемовляються. Англійську розуміють дуже погано. На всі запитання всміхаються і вигукують англійською: "Франція — переможець!". З піднятими руками, стиснутими в кулак, ідуть у метро.
У торговому центрі "Глобус" фарбована білявка у білих штанях тримає за руку чоловіка в жовтогарячій футболці і джинсах.
— Київ приємно здивував. Усміхнені люди, на вулиці порядок. Усюди карти, у метро станції оголошують, — говорить американка 37-річна Елізабет.
Її чоловік Джонатан, 39 років, додає з акцентом:
— Все очень красиво, — російську він учить самостійно.
Витягують із пакета дві куплені синьо-жовті футболки з написами "Україна". До Києва подружжя приїхало тиждень тому. Збираються на футбол, потім провідають знайомих у Житомирі. Винаймають квартиру в центрі столиці. Її оренду оплатили друзі.
— Підозрюємо, що помешкання дуже дороге, — говорить Елізабет.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 2091125.jpg (171.9 Kb)
 
GADДата: Субота, 09.06.2012, 10:19 | Повідомлення # 15
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Ціни поставили захмарні" - у Львові відкрили офіційну фан-зону Євро-2012



7 червня у Львові відкрили офіційну фан-зону. Вона розташувалася у центральній частині міста. З усіх боків фан-зона обгороджена двометровим парканом. Основна сцена розташована навпроти Оперного театру. Її висота 16 метрів, ширина — 29 метрів. На ній поставили великий екран для перегляду матчів. Він має площу 79 кв. м. До початку футбольних двобоїв тут виступатимуть відомі українські гурти — "Мандри", "Тартак", "Скрябін", "Mad Heads XL".
На території фан-зони знаходиться ще один екран менших розмірів за основний. Також для фанів облаштували ігрові майданчики, офіційний магазин із символікою чемпіонату, закусочні.
Перед відкриттям влада міста обіцяла, що ціни у фан зоні будуть помірні, такі самі як і поза нею. Проте продавці виставили ціни на 50-100% вищі від звичайних.
Перед відкриттям на сцену вийшли діти із прапорами країн учасниць Євро. Оркестром було виконано гімни України, Польщі та Євросоюзу. Після цього представник УЕФА та директор департаменту "Євро-2012" Львівської міськради Олег Засадний перерізали червону стрічку.
"Ми встигли все зробити, - сказав він. - Як кажуть наші гості, фан-зона їм подобається. Вона затишна, комфортна. Хоч й невелика, але кожен тут почуватиметься комфортно. Вона є більше промоційним заходом від міста, ніж комерційним.
На час відкриття на території було близько тисячі людей. Переважно всі львів'яни. Іноземних фанів - небагато. Найбільше було португальців. Також були німецькі, австрійські, голландські, італійські та російські фани. Вони розмахували шарфами та національними прапорами, фотографувалися із людьми.
"Ніби непогано зробили тут, але все одно якось не так, - розповів львів'янин Андріан Стець. - Ціни поставили захмарні. Для приїжджих фанатів може вони й нормальні. Але для українців то задорого. Все тут обгороджено. Як у гетто якомусь чуєшся. Та вже і відкриття, а вони ще щось доробляють тут. Чисто по-українськи".
Фан-зона зможе вмістити 27 тисяч фанів. Вартість цього проекту 1,5 мільйони євро. Вхід на територію буде безкоштовним. Платними будуть лише два безматчеві дні — 29 і 30 червня.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 2783724.jpg (147.5 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » ЄВРО 2012
  • Сторінка 1 з 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук:

Вверх