Вівторок, 23.04.2024, 23:23
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 5 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » ЄВРО 2012
ЄВРО 2012
GADДата: Вівторок, 19.06.2012, 23:56 | Повідомлення # 61
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов


Більше сказати нічого ! Нажаль... нажаль... нажаль....
Прикріплення: 3092809.jpg (16.2 Kb)
 
GADДата: Середа, 20.06.2012, 13:05 | Повідомлення # 62
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Підбірка висловлювань фото і відео ....Додавайте своє як є )


ВІКТОР КАШШАІ












"Україно!" - не знаю, як у вас - у мене лунає досі під вікнами. Більш життєствердної поразки бачити не доводилося.





Блаттер: Матч Украина - Англия сделал технологию видеоповторов необходимостью

Президент FIFA Йозеф Блаттер после матча Евро-2012 Англия – Украина (1:0) заявил, что необходимо как можно скорее ввести технологию определения гола.

"После вчерашнего матча технология определения гола больше не является альтернативой, теперь это необходимость", – написал Блаттер в своем Twitter.

Напомним, во вторник, 19 июня, в третьем, заключительном раунде Евро-2012 Украина на Донбасс Арене уступила Англии со счетом 0:1.

При этом бригада арбитров во главе с венгром Виктором Кашшаи в середине второго тайма не засчитала чистый гол форварда Сине-желтых Марко Девича. Защитник англичан Джон Терри вынес мяч после его удара, как показал повтор, после того, как сфера пересекла линию ворот.
Прикріплення: 2931886.jpg (57.2 Kb) · 7803446.jpg (125.2 Kb) · 7611233.jpg (16.2 Kb) · 1857231.jpg (56.3 Kb) · 0351007.jpg (70.3 Kb) · 0994587.jpg (40.7 Kb) · 4195833.jpg (89.6 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 26.06.2012, 07:47 | Повідомлення # 63
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Краматорск после матча Англия - Украина

 
GADДата: Вівторок, 26.06.2012, 19:20 | Повідомлення # 64
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
У Польщі в річці знайшли тіло зниклого фаната



Тіло, яке було знайдене в річці Брда в Бидгощі, належить зниклому у вихідні ірландцю, як свідчить попередня експертиза останків. Разом з тілом знайшли і документи.
Для того, щоб знайти 21-річного Джеймса Нолана, була створена спеціальна пошукова група, котра складалась з поліцейських, пожежників і прикордонників. У вівторок водолази обшукали дно річки Брда. У середу вранці процес повторили, пише tvn24.pl.
Томаш Плачковські з місцевої пожежної служби повідомив, що в річці водолази знайшли тіло молодої людини.

Попередня експертиза повідомляє, що тіло належить зниклому 21-річному ірландцю. Про це свідчить фото, предмети одягу, а також документи, знайдені при ньому. Крім того, попередні результати показують, що його смерть не спричинена діями третіх осіб..
У Бидгощ з Ірландії їде батько 21-річного загиблого.

Родина загиблого ірландського фана: Це мала бути подорож життя



У четвер увечері в Бидгощі сім'я загиблого Джеймса Нолана зустрілася з польськими та ірландськими журналістами.
"Це те, що повинно було стати подорожжю життя для Джеймса. Нас втішає те, що ми можемо забрати його додому. Приємно чути, що загибель не була спричинена діями третіх осіб. Це нас підбадьорило" – заявив дядько Джеймса Нолана, повідомляє polskieradio.pl.
Його брат також зачитав заяву від батьків Джеймса, котрі, як і родичі загиблого, перебували в Бидгощі, в якій вони особливим чином подякували працівникам поліції, пожежникам, послу Ірландії та владі міста Бидгощ.

Сім'я Джеймса сподівається, що у вихідні дні їй вдасться перевезти додому тіло загиблого.
Судмедекспертиза тіла мертвого ірдандського уболівальника 21 червня виявила, що це був нещасний випадок
У середу вже не було ніяких сумнівів, що хлопець, знайдений в річці Брда, - це 21-річний уболівальник Ірландії Джеймс Нолан. До опівночі родичі, які приїхали пізно ввечері в Бидгощі, упізнали тіло.
"Ситуація була складною, тому що насправді ці люди спочатку планували приїхати на допомогу в пошуках", – каже Леон Боярскі, начальник прокуратури Бидгоща.

Капітан збірної Ірландії присвятив свій гол співвітчизнику, який потонув під час Євро-2012



Капітан збірної Ірландії і футболіст LA Galaxy футболіст Роббі Кін присвятив гол, забитий у матчі ліги MLS з Vancouver Whitecaps (3-0), Джеймсу Нолану, ірландському уболівальнику, який потонув у Бидгощі під час Євро-2012.
Після того, як Кін забив гол, він підбіг до лавки запасних і взяв майку Galaxy з написом на спині "Спочивай спокійно, Джеймсе Нолане", пише tvn24.pl.
"Це був 21-річний ірландський уболівальник, який приїхав до Польщі і потонув. Я телефонував сьогодні до батька, щоб висловити свої співчуття і сказати йому, що мої думки з Джеймсом і його сім'єю", - сказав Кін.

Нагадаємо, що ірландець загинув тиждень тому в ніч з суботи на неділю, коли відлучився від групи своїх співвітчизників, з якими він перебував в барі на площі Старого ринку у Бидгощі.
Він не повернулися у готель і не зв'язався з друзями. У неділю вдень його друзі повідомили про його зникнення. Були проведені великомасштабні пошуки. Поліцейські та пожежники шукали в річці Брда. Дно річки обшукали водолази і спеціалізована група.
У середу вранці тіло виловили в Брді в центрі міста. У хлопця знайшли документи, кредитні картки, гроші та мобільний телефон. Розтин показав, що причиною смерті було утоплення, ніяких доказів дій третіх осіб не виявлено.

Джерело : http://gazeta.ua
Прикріплення: 7579091.jpg (82.2 Kb) · 8979572.jpg (58.4 Kb) · 7669451.jpg (31.5 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 29.06.2012, 11:17 | Повідомлення # 65
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Помста Колесникова, жлобство київських депутатів, народна лють, що починає кипіти. Картина дня (27 червня, 2012)



… А поки наша збірна й далі пишається незарахованим голом у ворота Англії (більше-то особливо нічим) в країні, що приймає Євро, відбуваються й інші цікаві події, пов’язані з м’ячем, свистком і взяттям воріт.

4 дні залишилося до фіналу, а дехто вже нетерпляче стукає ніжками, примовляючи: «І помста моя страшна». Мова про віце-прем’єра Бориса Колеснікова. Борис Вікторович заздалегідь пообіцяв, що має намір оспорювати в суді заяви про корупційні діяння влади в ході підготовки Євро-2012. Кувалда незалежного українського правосуддя опуститься на голови наклепників відразу після фінального свистка на «Олімпійському» (так і бути, потерпимо, щоб не псувати свято). Більш того, Колесніков натякнув, що давно готувався до «тріумфу справедливості»: “У нас є всі відеозаписи, всі газетні матеріали, які не підтверджені фактами і не можуть бути підтвердженими”.

Депутати Київради виявилися рідкісними жлобами. Ні, я розумію, що це – взагалі не новина. Але є один нюанс. Кожен з 120 депутатів «київського парламенту» на шару отримав по два квитки на матчі Євро-2012 (один з яких – на фінальний матч). Обійшлося це щастя для «слуг громади», на яких штампу нема де ставити, у півмільйона гривень. Паралельно 200 мілйьонів гривень, які мав отримати «Охматдит», пішли теж на підготовку до Євро.

Так от. Зі 120 депутатів Київради лише 10 вирішили так чи інакше «обміняти» свій нічим і ніяк незаслужений привілей на гроші для «Охматдиту». Четверо продали свої квитки на аукціоні, шестеро перерахували на адресу лікарні номінальну вартість квитків.

В даному випадку цікавим є не тільки те, що лише кожен 12-й депутат Київради виявився схожим на людину. Що ви! Це ще непоганий показник! Питання в іншому: якщо безкоштовні квитки масово роздавали навіть таким нічого не значущим в масштабі країни «шісткам», то скільки відхопили нардепи, які стоять рангом вище? Кабмін? Адміністрація Президента? Але щось не чути ані звуку про їх спроби продати квитки або компенсувати їхню вартість.

«Столична шкуродерня», котра через непорозуміння все ще називається зоопарком, відрапортувала про смерть уссурійського ведмедя. Не подумайте нічого поганого про останній притулок для тварин: ведмідь, судячи з усього, помер від старості. Тому не треба голослівних звинувачень. Від старості, так від старості, тим більше, хворів ведмідь.

Ось тільки в нормальних зоопарках звірі іноді ще й народжуються. А в хороших – отримують нових вихованців за обміном. Але Київський зоопарк ще в 2007-м виключили з Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA). І кому після цього прийде в голову довірити цій сумнівній конторі чиєсь життя?

Тому нема чому дивуватися – перед нами не зоопарк, а будинок для літніх тварин. Що поступово вимирають.

А для того, щоб навести лад із зоопарком, що знаходяться в комунальній власності, в Києві є навіть нібито «мер» Попов – любитель референдумів та іншої херні. Якщо трапиться диво, і в столиці нарешті пройдуть вибори, будь ласка, згадайте про це. Не голосуйте за херню.

Доля народного месника. Віталій Запорожець, який застрелив майора міліції Миколу Симоненко, котрий очолював Калитянський селищний відділок міліції, отримав 14 років позбавлення волі. Такий вердикт викликав обурення серед присутніх у залі. Люди в суді і на вулиці почали скандувати «Ганьба!». Дійшло навіть до бійки з міліцією – односельці намагалися відбити засудженого.

Як відомо, вбивство дільничного викликало величезний резонанс. Люди в селі Семиполки Київської області встали на захист Запорожця, звинувачуючи убитого Симоненко в тому, що той творив там все, що хотів.

«Майор Симоненко кришував підприємців на своїй території, залякував людей, займався вимаганням, – йдеться у зверненні мешканців села. – Він робив тут, що хотів, бив усіх, знущався, залякував».

Так. Це – перший дзвіночок. Чули про «Приморських партизанів»? Адже в Україніу традиції партизанщини дадуть фору кому завгодно …

P.S. Треба б згадати про Медведєва і його візит в Україну. Щось написати про газ, про, нібито, прийдешнє зниження цін … Але, дозвольте, – а хто такий Медведєв? Ніхто. Ось приїде Путін – тоді й напишемо. А поки що – стосовно газу – послухаємо думку людини, поряд з яким Медведєв, навіть будучи президентом РФ, і поруч не валявся. Олексій Міллер, вам слово: «На сьогоднішній день ми не бачимо жодних підстав для перегляду цін. Ціни абсолютно ринкові, можу сказати, що ціна для України значно нижча, ніж для ряду країн Європи, куди “Газпром” постачає газ »

За матеріалом сайту : http://ia-prometei.org.ua
Прикріплення: 9669776.jpg (7.3 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 29.06.2012, 11:22 | Повідомлення # 66
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Півфінал – Вдруге без жодного пострілу Варшаву взяти не вдалося. Італія в фіналі

Німеччина була фаворитом півфінального поєдинку, але Італія зуміла відправити Бундестім в глибокий нок-даун в першому таймі. Скуадра Адзурра як і в чвертьфіналі проти Англії на подив усім вдалася не до тактики катеначчо, а до агресивної та атакувальної. Такий сміливий крок Чезаре Пранделлі знову приніс плоди.

Почався матч з моменту у німців. Після подачі з кутового Хедіра пробив повз Буффона, але смугастого з лінії виніс захисник. Згодом Буффон відбив удари Озіла та Боатенга. Відбивши стартовий спурт команди Льова, адзуррі пішли в атаку. Монтоліво здалеку влучно пробив, але Нойєр врятував. Але вже за 2 хвилини воротар Маншафту був безсилим. Кассано отримав м`яч на фланзі і майстерно переграв Хуммельса та подав у карний майданчик. Про Балотеллі німці забули, а Маріо головою спокійно відправив круглого у ворота Нойєра, який спантеличений чомусь не зробив спроб відбити удар.

Німці побігли вдігруватись, однак їхні нападники Гомес та Подольські виглядали беззубими. А от Озіл та Хедіра класно пробивали, але в обох випадках Джіджі Буффон рятував Італію.

Чергова вилазка італійців до воріт Нойєра завершилась другим голом Балотеллі. Монтоліво віддав шикарну передачу на Маріо, нападник МанСіті уникнув офсайдної пастки, пройшов до лінії карного майданчика, залишивши за спиною Лама, та потужно пробив у дев’ятку воріт Німеччини. Оформивши дубль за 16 хвилин, Балотеллі просто поставив німців на коліна. Щоправда гарячий Маріо відразу впоров дурницю, знявши футболку і заробивши жовту картку. Від шоку німці до кінця першого тайму не відійшли і пішли на перепочинок за переваги Італії 2:0.

На другий тайм Йоахім Льов кинув у бій свіжих нападників Клозе та Ройса. Вони грали гостріше від замінених Гомеса та Подольські, але оборонці Італії не давали їм надто загрожувати Буффону. А коли Ройс таки небезпечно пробив, Буффон кулаками відбив м’яч.

Маріо Балотеллі міг оформити хет-трик. Дебелий нападник обіграв Лама у карному майданчику і пробивав у дальній кут воріт Нойєра, але йому забракло влучності. У відповідь гольовим моментом відповів Марко Ройс. Нападник Боруссії чудовим ударом зі штрафного пробив під поперечину, але Джіджі Буффон знову довів, що він чи не найкращий воротар світу.

Німецька команда далі позиційно тиснула, але не могла проломити італійську оборону, натомість адзуррі створили чергову гольову нагоду. Маркізіо після швидкої комбінації втік на ударну позицію, вистрілив по воротах Нойєра, але м’яч просвістів поруч зі стійкою.

Драматичною вийшла кінцівка матчу. Німецькі футболісти взяли в облогу володіння Буффона. Самі Хедіра мав блискучу нагоду відзначитись. Але удар хавбека Реала з близької відстані парирував Буффон, продемонструвавши вкотре дива реакції.

На останніх хвилинах Німеччина таки дотиснула Італію і забила один гол, але він Маншафт не врятував. За гру рукою Бальцаретті у своєму карному майданчику арбітр вказав на 11-метрову позначку. Вирок чітко виконав Озіл, хоча й Буффон був близький, щоб парирувати удар. Але цього м’яча німецькій збірній не вистачило, щоб врятувати гру, а часу вже було надто мало. Італія перемогла 2:1 і вийшла у фінал Євро-2012, де зіграє проти чинного чемпіона Іспанії.

Німеччина – Італія 1:2

Голи: Озіл, 90 +2 (з пенальті) – Балотеллі, 20, 36

Німеччина: Нойєр, Боатенг (Мюллер, 71), Хуммельс, Бадштубер, Лам, Хедіра, Швайнштайгер, Кроос, Озіл, Подольскі (Ройс, 46), Гомес (Клозе, 46)

Італія: Буффон, Бальцаретті, Барцальї, Бонуччі, К’єлліні, Пірло, Маркізіо, Монтоліво (Тіаго Мотта, 63), Де Россі, Кассано (Дьяманті, 57), Балотеллі (Ді Натале, 70)

Попередження: Хуммельс – Балотеллі, Де Россі, Тіаго Мотта

















За матеріалом сайту : http://ia-prometei.org.ua
Прикріплення: 8056591.jpg (60.1 Kb) · 4154483.jpg (66.5 Kb) · 7220345.jpg (38.8 Kb) · 9787531.jpg (29.9 Kb) · 2329609.jpg (65.5 Kb) · 2969089.jpg (25.0 Kb) · 2122886.jpg (34.9 Kb) · 6611251.jpg (30.0 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 29.06.2012, 11:26 | Повідомлення # 67
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Півфінал – 2008, 2010, 20… Іспанія знову захищатиме титул

Цього півфіналу очікували з нетерпінням як найцікавішого поєдинку Євро-2012. Адже зустрічались дві потужні команди, всіяні зірками, які сповідують красивий, комбінаційний і атакувальний футбол. Крім того це було Іберійське дербі двох сусдів! Тож і глядачі на Донбас-Арені очікували граду голів у матчі. Однак цього не сталося. Іспанія та Португалія з перших хвилин почали розчаровувати публіку, запропонувавши дуже обережний та виважений футбол. Голами навіть не пахло, а гольових моментів з всю гру майже не було.

Зі стартового свистка іспанці налагодили свою “тікі-таку”, граючи у короткий і швидкий пас, однак без значного загрострення біля воріт Португалії. Щоправда один напів-момент у дебюті таки був у “червоної фурії”. У підсумку блискучої багатоходівки у звичному стилі чемпіонів Європи на ударній позиції опинився Арбелоа. Але захисник Реала не той, хто може результативно завершити атаку. Його удар був дещо незграбним і м’яч просвистів над поперечиною.

Натомість Португалія очікувано грала на удару, який прудко розганявся лівим флангом. Однак іспанські оборонці вміло його вкладали на газон, якщо не встигали, і робили це ще далеко до карного майданчика. Проте у середині першого тайму Роналду ледь не обіграв двох іспанців на вході у штрафний. Але Арбелоа вчасно його зупинив, але не за правилами. Штрафний удар був небезпечний, але сам постраждалий вцідив у Хаві, який стояв у стінці.

У середині першого тайму команди обмінялися вельми жвавими атаками. Спочатку Роналду спробував вдарити з розвороту, але м’яч полетів в темне небо над Донецьком. Відповідь іспанців не забарилася – Іньєста націлено пробив, але трохи вище воріт. Зухвалі португальці ще раз “вкусили” чемпіонів. Роналду у боротьбі із захисником пробив з лінії штрафного, але не влучив у ворота. З нулями на табло хлопці Паулу Бенту та Вісенте Дель Боске пішли перепочити.

У другому таймі гра ще більше вщухла. Іспанія і Португалія немов берегли сили на фінал. Але ж туди мав пройти лише один. Про це згадав плеймейкер іспанців. Хаві приклався до м’яча з досить близької відстані, але влучив прямо в руки Патрісіу.

Португалія прокинулася і знову зіграла свїм козирем. Кріштіану Роналду заробив штрафний для себе ж коханого. Довго та показово лідер португальців готувався до удару, але запустив кулю на трибуни Донбас-Арени. Вісенте Дель Боске спробував пожвавити гру своїх підопічних і випустив Фабрегаса, Наваса та Педро, однак особливих дивідендів це не принесло. Півфіналісти Євро так і не змогли забити, а вірніше не ризикнули піти великими силами в атаку, щоб вирвати перемогу в основний час матчу. Відтак гра перейшла у екстра-тайми.

У першому додатковому таймі іспанці притисли португальців до їхнього карного майданчика, але витиснути з цього результат ніяк не могли. Гравці Бенту відповідали іменитішим суперникам жорсткою грою. Моутінью відправив на газон Рамоса, а Пепе – Педро. Обійшлося без травм.

На 104 хвилині матчу виник перший гольовий момент. Андрес Іньєста опинився на забійній позиції, але удар каталонця відбив Руї Патрісіу, врятувавши Португалії. Іньєста не зміг повторити подвиг Мундіалю-2010, де він забив переможний гол у ворота Голландії у фіналі саме у додатковому часі.

Справа дійшла до серії пенальті… Футбольна лотерея віщувала кращі шанси іспанцям. Касільяс – знаний майстер відбивання 11-метрових. І він це довів. Ікер взяв удар Жоау Моутінью, після того як Хаві Алонсо не зміг переграти Патрісіу. Іньєста та Пепе майстерно забили свої 11-метрові. Піке теж був бездоганним. Нані рахунок знову зрівняв.

Після цього Серхіо Рамос забив знущальну паненку. Можливо це вивело португальців з рівноваги. Через мить Бруну Алвеш пробив у поперечину. Вирішальний пенальті забив Сеск Фабрегас – 4:2 і Іспанія виходить у фінал Євро захищати титул.

Португалія – Іспанія 0:0 (2:4 по пенальті)

Португалія: Руї Патрісіу, Жоао Перейра, Пепе, Бруну Алвеш, Фабіо Коентрау, Мігель Велозу (Куштодіу, 106), Рауль Мейрелеш (Варела, 112), Жоао Моутінью, Нані, Роналду, Уго Алмейда (Нельсон Олівейра, 81)

Іспанія: Касільяс, Арбелоа, Серхіо Рамос, Піке, Хорді Альба, Бускетс, Хабі Алонсо, Хаві (Педро, 87), Іньєста, Сільва (Хесус Навас, 61), Негредо (Фабрегас, 54)

Попереджені: Фабіо Коентрау, Пепе, Жоао Перейра – Серхіо Рамос, Бускетс, Арбелоа









За матеріалом сайту : http://ia-prometei.org.ua
Прикріплення: 2388640.jpg (47.5 Kb) · 9500615.jpg (55.8 Kb) · 7164170.jpg (65.7 Kb) · 4000988.jpg (57.9 Kb)
 
feroxДата: П`ятниця, 29.06.2012, 11:26 | Повідомлення # 68
Полковник
Група: Модераторы
Повідомлень: 351
Нагороди: 2
Репутація: 0
Статус: Десь пішов
Сегодня финальный матч ЕВРО-2012 !!!!!!!УРА!!!! Все на футбол!!!! Кто за кого????????Какие Ставки???????? clap yahoo soccer
 
GADДата: Неділя, 01.07.2012, 22:19 | Повідомлення # 69
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Я особисто вболіватиму за ІТАЛІЮ....хоча вона й не фаворит )

Після першого тайму 0 : 2 на користь ІСПАНІЇ ....



Лукашенко все ж таки помічений на VIP ложі )
Прикріплення: 0497005.jpg (46.4 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 03.07.2012, 19:59 | Повідомлення # 70
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Огляд фіналу Євро-2012 – Про більш ефектне здобуття титулу годі й міряти

У Києві відбувся фінальним матч чемпіонату Європи з футболу. У вирішальній грі зустрічалися збірні Іспанії та Італії.

Перші хвилини матчу пройшли з солідною перевагою іспанців, що і вилилося в забитий м’яч. Іньєста видав відмінний пас у штрафну суперника на хід Фабрегасу, той прискорився і, обігравши К’єлліні, навісив м’яч на голову Сільви, який і відкрив рахунок.

Подвоїли рахунок чинні чемпіони Європи в кінці першого тайму в результаті відмінної контратаки. Касільяс вибив м’яч на Алонсо, той віддав на Альбу, який обігрався з Хаві і, вискочивши один на один, впевнено переграв Буффона.

Через кілька хвилин арбітр міг призначити пенальті у ворота італійців, але пошкодував підопічних Пранделлі – після подачі Хаві з правого флангу, Рамос пробив головою, а на шляху м’яча стала рука Бонуччі.

Незабаром італійцям довелося залишитися удесятьох. Монтоліво Мотта в рамках третьої заміни через лічені хвилини після своєї появи отримав пошкодження і був змушений покинути гру. Граючи в меншості і програючи, збірна Італії не змогла нав’язати боротьбу підопічним дель Боске і залишилися хвилини матчу були фактично позбавлені інтриги.

На 84-й хвилині Хаві видав чудовий пас на Торреса, а той реалізував вихід один на один. А потім відзначився Мата. Торрес отримав передачу на межі офсайду і не став скупитися, поділившись м’ячем з Матою. Тому залишалося лише влучити у порожні ворота, що він і зробив.

Таким чином, збірна Іспанії вдруге поспіль стала найсильнішою збірною Європи. Для іспанців цей титул став третім в їхній історії.

Іспанія – Італія 4:0

Голи: Сілва, 14, Альба, 41, Торрес, 84, Мата, 88

Іспанія: Касільяс – Арбелоа, Піке, Рамос, Альба – Бускетс, Хабі Алонсо, Хаві – Сілва (Педро, 59), Фабрегас (Торрес, 75), Іньєста (Мата, 86)

Італія: Буффон – Абате, Барцальї, Бонуччі, К’єлліні (Бальдзаретті, 22) – Пірло, Маркізіо, Де Россі – Монтоліво (Мотта, 57) – Кассано (Ді Натале, 46), Балотеллі

Попередження: Піке – Барцальї





Джерело: http://ia-prometei.org.ua
Прикріплення: 5702178.jpg (50.9 Kb) · 9400965.jpg (45.1 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 03.07.2012, 22:06 | Повідомлення # 71
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Che dolore, che dolore, mamma mia! Євро всьо

Che dolore італійською значить "какая боль". Іспанія-Італія 4:0. Нам то таке, але у нас настав перший день після Євро.

Національна збірна Іспанії виграла чемпіонат Європи з футболу, обігравши 1 липня у фінальному матчі турніру в Києві збірну Італії з рахунком 4:0.

Матч обслуговувала бригада арбітрів на чолі з Педру Проенса (Португалія).

Головний тренер збірної Іспанії Вісенте дель Боске випустив в основі воротаря Ікера Касільяса ("Реал", Мадрид), захисників Хорді Альбу ("Валенсія"), Альваро Арбелоа, Серхіо Рамоса (обидва - "Реал"), Жерара Піке ("Барселона"), півзахисників Хабі Алонсо ("Реал), Серхіо Бускетса, Хаві Ернандеса, Андреса Іньєсту, Сеска Фабрегаса (всі - "Барселона") і Давида Сілву ("Манчестер Сіті", Англія).

Головний тренер збірної Італії Чезаре Пранделлі виставив у стартовому складі воротаря Джанлуїджі Буфона ("Ювентус", Турін), захисників Джорджіо Кьєлліні, Андреа Бардзальї, Леонардо Бонуччі (всі - "Ювентус"), Ігнаціо Абате ("Мілан"), півзахисників Даніелє де Россі ("Рома"), Ріккардо Монтоліво ("Фіорентина", Флоренція), Андреа Пірло, Клаудіо Маркізіо (обидва - "Ювентус"), форвардів Антоніо Кассано ("Мілан") і Маріо Балотеллі ("Манчестер Сіті").

Іспанія почала матч активніше й, незважаючи на непоганий опір італійців, гольові моменти біля воріт Буфона не змусили себе довго чекати.

Вже на 10 хвилині Хаві бив практично з лінії штрафного, але м'яч пройшов вище.

А наступна спроба виявилася успішною: на 14 хвилині Сеск зробив рейд у штрафний італійців і, випередивши Кьєлліні, з лінії воріт навісив на Сілву, а той не схибив - 1:0.

Італія перший раз на чемпіонаті пропустила гол першою. Підопічні Пранделлі не стушувалися, і відразу ж влаштували облогу воріт Касільяса - протягом 5 хвилин вони виконали небезпечний штрафний і подали кілька кутових. Але іспанський захист не здригнувся, і "фурія роха" незабаром відсунула гру від своїх воріт.

На 21 хвилині "скуадра адзурра" понесла перші втрати - травмувався Кьєлліні і його замінив захисник Федеріко Бальцаретті ("Палермо"). У другій половині тайму команди по черзі демонстрували відрізки активної гри.

У цілому м'ячем більше володіла Італія, але їх удари із середньої й дальньої дистанції не доставляли великого клопоту Касільясу, а вдарити по воротам в упор Балотеллі і Кассано не дозволяли захисники іспанців.

Чого не скажеш про італійських захисників: на 41 хвилині вони виявилися не готові до стрімкого ривка Альби лівим флангом зі зсувом у центр. Хаві фірмовою передачею вивів лівого захисника іспанців на побачення з Буфоном, і Альба не залишив шансів воротарю - 2:0.

Після перерви замість не готового грати весь матч Кассано вийшов Антоніо ді Натале ("Удінезе"). Команди почали другий тайм обоюдогострими атаками. В Італії кілька разів міг забити ді Натале, а в Іспанії - Фабрегас.

Але Пранделлі така перестрілка навряд чи влаштовувала, оскільки третій гол для Італії був би подібний смерті, і тренер вирішив зміцнити оборону, випустивши на 57 хвилині опорного півзахисника Тьяго Мотту ("ПСЖ", Париж, Франція) замість націленого на атаку Монтоліво.

Однак уже через 4 хвилини Мотта, роблячи ривок у центрі поля, надірвав стегно, і не зміг продовжити гру, а замін в Італії вже не було. Цей момент остаточно зумовив долю двобою.

Італійський півзахист у меншості не міг зачепитися за м'яч, щоб доставляти його своїм форвардам. Іспанія решту часу впевнено контролювала гру й довела рахунок до розгромного.

Після гола Фернандо Торреса ("Челсі", Лондон, Англія), що вийшов на заміну, на 84 хвилині результат матчу став зрозумілим навіть для найоптимістичніших італійських тіффозі, а на 88 хвилині одноклубник Торреса Хуан Мата, що замінив Іньєсту, зробив рахунок зовсім непристойним - 4:0.

Епоха домінування в Іспанії у світовому футболі продовжилася, але до честі італійців потрібно зазначити, що свої шанси домогтися успіху вони мали, однак неточність форвардів і меншість команди не дали їм змогу боротися до кінця.

Іспанці ж у свою чергу у фінальному матчі продемонстрували свій кращий футбол на чемпіонаті.

Гравець матчу - Хаві Ернандес.

Євро-2012 побило рекорди відвідуваності: +СТАТИСТИКА УЕФА

За підсумками групової стадії та чвертьфіналів, арени турніру відвідали вже близько 1,3 млн (1 274 186) вболівальників.

Це рекордна кількість глядачів згідно з офіційною статистикою УЄФА.

Зокрема, в 1960 році у Франції загалом переглянули турнір на трибунах 78 тис. фанів, у 1964-му в Іспанії – 156 тис., у 1968-му в Італії - 192 тис., у Бельгії (1972 р.) та Югославії (1976 р.) – по 106 тис., в Італії і Франції (1980 та 1984-й) – 350 і 600 тисяч відповідно.

Німеччина (1998-й) зібрала на своїх стадіонах 936 тис., Швеція (1992 р.) – 429 тис.

Вперше аудиторію понад мільйон зібрала Англія у 1996 р. – понад 1 270 тис. вболівальників, Бельгія та Нідерланди (2000 р.) – 1,1 млн, Португалія (2004 р.) – 1,16 млн, а Швейцарія та Австрія (2008) – 1,14 млн фанів.

Водночас середня відвідуваність стадіонів Євро-2012 складає 45 507 вболівальників.

Найвищим цей показник був у Німеччині у 1988 році, але тодішні арени мали менше комфортних зон і були місткішими.

З врахуванням наступних трьох матчів, які пройдуть на найбільших аренах турніру, зокрема, на фінал на НСК «Олімпійський» продано близько 65 тис. квитків, можна прогнозувати, що показник відвідуваності усіх матчів Євро-2012 перевищить 1 млн 400 тисяч вболівальників.

Українські фан-зони також б`ють рекорди. У Києві на матч Україна - Франція територія вболівання зібрала 140 тис. осіб.

У Донецьку зону вболівання протягом двох тижнів відвідало 350 тис. фанів.

У Львові фан-зона зібрала понад 400 тис. вболівальників.

[size=9]Європідсумки для України: що принесло українцям свято футболу[/size]



Ми свято вірили, що континентальне змагання з футболу дозволить нам інтегруватися з Європейським Союзом: якщо не буквально, то, принаймні, фігурально. Європейці — від рядового громадянина до лідерів провідних держав — побачать сучасну спортивну інфраструктуру (якої немає у половини членів Єврозони), якісні дороги, не гірші за німецькі, english speaking українців, нашу гостинність (протилежну скупості британців) - і, нарешті, зрозуміють як їм погано живеться без нас.

Що ми отримали? Ми вирішили підбити підсумки Чемпіонату Європи з футболу для України: наші перемоги та поразки (і не лише футбольні).

1. Україна довела, що вона все-таки не расистська держава.

Напередодні Євро-2012 британський таблоїд The Sun знайшов в українському лісі чотирьох пацанів, одягнених у військову форму, які нібито будували Четвертий Райх, а в перервах “зігували” на честь фюрера. Британці написали: расизм в Україні – "ендемічна соціальна проблема", а наша держава "сумно відома своїми екстремістськими молокососами".

Проте європейці під час футбольних змагань так і не побачили ані загонів штурмовиків, ані лінчованих негрів та концентраційних таборів для унтерменшів. Навпаки, іноземці відзначили достатній рівень толерантності та доброзичливості до представників інших націй. Швидше за все, розвінчування міфів — заслуга простих українців, яким вистачило розуму не закидувати бананами чорношкірих та не встановлювати в інші способи расову справедливість на вулицях міст.

2. Західні медіа, нарешті, звернули увагу на безбожну корумпованість української влади.

Коли українці в останню мить добудували дороги і стадіони, поставили на колії нові потяги, європейці почали рахувати, скільки коштувало “українське диво”.

Спочатку впливова американська агенція з економічних новин Bloomberg порівняла Індекси сприйняття корупції від Transparency International - і витрати України, Польщі, Південно-Африканської республіки (приймала Чемпіонат світу 2010) та Бразилії (проводитиме Мундіаль 2014 року) на побудову/реконструкцію стадіонів. Журналісти виявили, що “чомусь” українські стадіони - значно дорожчі за інші. Висновок видання пролунав, наче вирок: “В уряду немає реальної політичної волі на те, щоб протистояти корупції”.



Щоб остаточно “затаврувати ганьбою” українську владу, до американців долучилися британці. The Guardian відверто здивувалася: як можна було витратити $4 млрд на інфраструктуру до Євро-2012?

Колеги з The Independent напророкували Януковичу чорне майбутнє з жахливим рівнем корупції, гіршим, ніж у низці африканських країн.

Журнал The Economist - джерело інформації для будь-якого поважного інвестора - присвятив українському Євро-2012 декілька матеріалів (зокрема, The best tournament money can buy і Good football does not colour Ukraine pretty) про непомірне розкрадання бюджету на підготовку до чемпіонату - і навіть голи Шевченка не здатні прикрасити цю похмуру картину.

Не останній цвях у труну корупційної України забила Gazeta Wyborcza, яка нагадала українцям про похмілля та головний біль після великого свята — тобто, борги за організацію Чемпіонату Європи з футболу.

3. Український народ виявив неабияку відповідальність у момент, коли влада показала повну нездатність контролювати проведення великого заходу. Яскравим прикладом стала Ініціатива Friendly Ukraine ("Приязна Україна"), яка об'єднала кілька сайтів і пропонувала кімнати, зустрічі в аеропортах і екскурсії для футбольних фанів - безкоштовно. Умови проживання були скромними - зате від чистого серця й на шару. Уявіть собі, як би ми провели Євро-2012, якби поміняли місцями очільників держави та активістів громадських ініціатив?

4. Євро-2012 став серйозним поштовхом до вивчення іноземних мов. Проведення Чемпіонату Європи збагатило словниковий запас багатьох українців. Не один українець пережив відчуття, що знання мов завжди конвертується у гроші.

Наприклад, розповідали історію про те, як двоє наших ментів за 5 євро пояснювали шведам, як дістатися до потрібного їм місця. Приємно було спостерігати, як працівники столичного метрополітену чітко і виразно вказували закордонним туристам правильний напрямок руху. Хочеться вірити, що тепер школи з вивчення англійської мови будуть переповнені новими клієнтами.

5. Україна на деякий час стала туристичним центром континенту.

За три тижні нашу батьківщину відвідало 8,3 млн осіб. І це не сусіди з Москви та Московської області, а представники більш віддалених країн.

Щоправда, Україна може запам'ятатися їм лише за трьома показниками: дешеве пиво, безкоштовний секс та місця, де туалетів немає - і, водночас, туалет усюди.

Українські міста з кращим рівнем місцевого самоврядування змогли отримати більшу користь від чемпіонату. Серед усіх приймаючих міст переможцем став Львів — ще кілька років (по інерції) футбольне змагання приноситиме туристичні дивіденди західній столиці України.

Загалом, після чемпіонату ми отримали перспективу перетворитися на ще один центр сексуального та алкогольного туризму для європейських шукачів пригод.

6. Погана футбольна карма - ознака Донецька.

По-перше, збірна України вперто продовжує програвати офіційні матчі. Причому, результат завжди невтішний — як би не старалась наша команда.

По-друге, донецькі вболівальники зовсім не вміють підтримувати власну команду. Як тільки наші футболісти починають програвати, донецькі фани готові першими вибігти на поле і добити нещасних спортсменів. На відміну від шанувальників футболу з інших українських міст, “жители Донбасса” погано співають гімн і зовсім не знають футбольних пісень. Вся їхня підтримка зводиться до дудок та розтягнутого скандування “У-К-Р-А-Ї-Н-А! У-К-Р-А-Ї-Н-А!”

7. Піднялася хвиля патріотизму.

Чимало людей раділи тому, що вони - українці. Кількість людей, які за три гри збірної України вперше в житті купити український прапор, більша, ніж за всі роки незалежності. Фан-зона і стадіон чудово продемонстрували, що штучні битви за “русяз” та інші квазі-проблеми втрачають привабливість, щойно виникає сильна альтернатива у вигляді об'єднуючої ідеї.



8. На щастя, Чемпіонат Європи не став приводом для тріумфу Януковича і ко. Загалом, наш Гарант явно почував себе дискомфортно у VIP-ложі з Ющенком та Кучмою.

Більшість грандів європейської політики проігнорували Перзидента Уркаїни і не дали останньому попіаритися на їхньому тлі. Три тижні футбольноого свята-індульгенції закінчилися, після періоду відпусток почнуться похмурі і сірі будні. Українці ще сто разів проклянуть реконструйований “Олімпійський”, “Хюндаї”, розламані дороги за чотири мільярди витрачених доларів - та дірку у кишені, як результат політики хабарів та відкатів “регіоналів”.

За матеріалами сайту : http://infocorn.org.ua
Прикріплення: 4575646.jpg (52.4 Kb)
 
GADДата: Четвер, 26.07.2012, 21:05 | Повідомлення # 72
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Влада знищила спортивні об'єкти заради пивних яток на Євро - Томенко



Під час будівництва НСК "Олімпійський" було незаконно зруйновано багато спортивних об'єктів. А натомість розміщено тимчасові палатки для харчування.
Про це під час прес-конференції сказав віце-спікер українського парламенту Микола Томенко.

"Євро-2012 - найбільший корупційний скандал за останні 20 років. До мене звернулася група спортсменів. Обійдіть територію "Олімпійського" та подивіться - ми сфотографували все. Там були знищені тенісні корти, льодова спортивна ковзанка "Крижинка", навчально-спортивна база "Атлет", та інші спортивні об'єкти. Зараз там все забетоновано", - наголосив політик.
Томенко зазначив, що на території цих знищених спортивних об'єктів під час чемпіонату розміщували тимчасові палатки для розливу алкогольних напоїв та харчування віп-гостей.

"Ми будемо вимагати створення слідчої комісії та просити уряд проаналізувати свою діяльність, бо йде повне приховування цифр, щодо підготовки до Євро-2012", - додав він.
У відкритому листі Януковичу одне із запитань звучить так: "Коли уряд відповідно своїх обіцянок та вимог законодавства профінансує відновлення спортивних об'єктів, знищених під час реконструкції НСК "Олімпійський"?".

Марина ФРОЛОВА

Томенко навіть з ліхтарем не знайшов жодного туриста на летовищі Януковича у Каневі

148 мільйонів гривень було виділено з бюджету на будівництво вертодрому у Каневі, до якого ніхто крім Януковича не прилітав.
Про це під час прес-конференції сказав віце-спікер Верховної ради Микола Томенко.

"Ми хотіли апелювати до президента в частині того, що робити українському народу із цими досягненнями після ЄВРО. Головна ідея наших запитань в тому, що ми тільки цифрові речі наводимо. Я би про свою батьківщину хотів би сказати. Ми з Остапом Семераком активно відслідковували історію із вертодромом у Каневі. Ми знайшли документ, що виявляється на цей вертодром виділялось 148 мільйонів гривень. Шукали ми, рилися, вночі засади робили, щоб побачити туристів, які приїхали і гроші там залишали. Не зустріли ми жодну живу людину. Лише зустріли одного місцевого жителя. Він сказав, що був тут лише один вболівальник- Янукович, і той приїздив перед ЄВРО. 148 млн зарили, щоб Янукович прилетів! Вони кажуть, так нема корупції, що тут опозиція нас звинувачує", - сказав віце-спікер.

За його словами, цей об'єкт, розрахований на 10 гвинтокрилів, будувався під ЄВРО і мав приймати іноземних туристів. Гроші на його будівництво були виділені із державного бюджету України за програмою підготовки до ЄВРО-2012.
Одне із 13 запитань, що викладені опозицією у відкритому листі до президента України Віктора Януковича звучить так: "Скільки туристів та футбольних команд під час ЄВРО скористалися вертодромом, збудованим в рамках підготовки до чемпіонату біля Тарасової гори, що у місті Каневі? Скільки коштів від нього отримав державний бюджет України і хто надалі утримуватиме цей об'єкт?"

Марина ФРОЛОВА
Прикріплення: 7345139.jpg (44.9 Kb)
 
GADДата: Четвер, 26.07.2012, 21:11 | Повідомлення # 73
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Влада сприяла виведенню в офшори 54 мільярдів доларів -"бютівець"



Під час реконструкції НСК "Олімпійський" компанія "Київенерго", що належить Рінату Ахметову, отримала із бюджету 40 мільйонів доларів.
Про це під час презентації відкритого листа до Президента України із 13 запитаннями щодо наслідків Євро-2012 сказав народний депутат-"бютівець" Остап Семерак.

"Євро-2012 — це найбільший корупційний злочин за останні 20 років незалежності. Кожен з нас може відкрити та подивитися, скільки коштів було профінансовано на Євро-2012 - це 80 мільярдів гривень. Ця корупційна схема була створена урядом України. Саме уряд України на чолі із Азаровим і, напевно, під прикриттям президента Януковича, вніс до Верховної Ради проекти законів, постанов, які змінили законодавство України і створили корупційну схему. Були усунуті всі компанії, які по тендерних процедурах були залучені до робіт по програмі Євро-2012 . Наступним кроком було накачування цієї програми протягом двох років. 29 разів приймалися зміни та доповнення до програми. Як ви розумієте, це було збільшення фінансування і видатків. Саме тому з'явилися такі вертолітні майданчики, як у Каневі, - сказав нардеп.
Він зауважив, що програма уряду щодо підготовки до Євро-2012 виконала функцію збагачення компаній, які близькі до уряду.
"Наприклад на реконструкцію "Олімпійського" приватна компанія "Київенерго", яка належить народному депутату Рінату Ахметову, якого, до речі, не дуже видно в парламенті, за державні кошти закачала туди близько сорока мільйонів доларів", - наголосив політик.

Семерак зауважив також, що кожен громадянин України із своєї кишені на підготовку до ЄВРО-2012 заплатив по 2 тисячі гривень.
"За останні два роки із рахунків приватних українських компаній в офшорні компанії пішли мільярди доларів. Наприклад, тальки на Кіпр пішло 54 мільярди доларів, що складає півтора бюджети України", - додав він.
Також "бютівець" зауважив, що під час реконструкції стадіонів до Євро-2012 загинули близько 50 людей.

Марина ФРОЛОВА

Влада закупила карети "швидкої", а тепер продає їх через приватні салони - Гримчак



Під час Євро було закуплено 100 французьких автомобілів швидкої допомоги, які сьогодні виставлені на продаж у приватному автосалоні.
Про це під час презентації відкритого листа із 13 питаннями до президента України Віктора Януковича сказав нардеп-"нунсівець" Юрій Гримчак.

"Інформація з'явилася вже після того, як ми підписали цього листа із питаннями до президента. За час Євро було вилучено 148 мільйонів гривень на закупку французьких машин швидкої допомоги. На днях журналісти виявили, що сто цих машин, новеньких, блискучих, закуплених за державні кошти, стоять в приватному секторі, на приватному автосалоні. Вони вже виставлені на продаж. Питання, чому ці машини сьогодні не обслуговують не тільки вболівальників, бо зрозуміло, що вболівальників вони не обслуговували але й українців теж", - сказав Гримчак.
За його словами, 68 цих нових французьких машин швидкої допомоги мали обслуговувати киян.

"Таких фактів кожного дня стає все більше. Якщо вже грабуємо бюджет, то грабуємо по всіх напрямках. Не має реакції на ці факти не тільки правоохоронних органів, ми розуміємо, що їх у нас немає. Але навіть немає, якщо чесно, реакції суспільства. Нікого це не цікавить. Досі ми не отримали жодного пояснення, яким чином "досягнення" будуть використовуватись, які плани на майбутнє", - зазначив нардеп.

Марина ФРОЛОВА

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 1352025.jpg (45.2 Kb) · 9739904.jpg (48.8 Kb)
 
GADДата: Четвер, 26.07.2012, 21:19 | Повідомлення # 74
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Колесніков упевнений, що об'єкти Євро в Україні не будуть простоювати

Віце-прем'єр-міністр інфраструктури Борис Колесніков упевнений, що побудовані до Євро-2012 інфраструктурні та спортивні об'єкти простоювати не будуть.

"В Україні просто нема чому простоювати." Борисполю ", наприклад, потрібен був новий термінал? Потрібен. У Харкові, зазначу, термінал приватний, а приватні власники завжди спритніші, ніж держава, так що і він буде затребуваний", - сказав Колесніков.
"Аеропорт у Львові теж потрібен. - Додав міністр. - Який же він порожній, якщо в порівнянні з минулим роком число пасажирів виросло рівно в два рази? Так що говорити, що він пустує, некоректно. Крім того, там тепер з'являються нові маршрути, наприклад, зараз відкривається маршрут Львів-Лондон, здійснюються польоти до Німеччини ".
Говорячи ж про стадіони, міністр зазначив, що лише два об'єкти побудувала держава, - стадіон "Олімпійський" і стадіон у Львові.

"Тепер все буде залежати від тієї компанії, яка ці об'єкти експлуатує. Ще, звичайно ж, багато що буде залежати від успіху львівських клубів. Тобто треба розробити хорошу маркетингову програму, зайнятися, наприклад, організацією там масових заходів, концертів", - вважає він .
Коленіков також вважає хорошими шанси на проведення в Україні зимової Олімпіади 2022 року.
"Вся спортивна громадськість, спортивні функціонери відзначили високий рівень організації та проведення фінальної частини чемпіонату Європи. Отриманий досвід у чомусь полегшить нам можливе проведення Олімпіади, але в чомусь і ускладнить. - Сказав міністр. - Все-таки Олімпіада - це багато видів спорту, багато споруд, і в цьому полягає складність. З іншого боку, завдання спрощується тим, що всі змагання проводяться в одному регіоні, а не в чотирьох. Заявку ми плануємо подати в 2014 році. Думаю, з огляду на отриманий результат - хороший єврочемпіонат і те, що наша країна жодного разу не проводила зимову Олімпіаду, - у нас є дуже хороші шанси на 2022 ".

Єдиною недоробкою при підготовці до Євро-2012 Колесніков назвав те, що програма будівництва нових доріг не була реалізована в повному обсязі.
"Найголовніше - це, звичайно ж, дороги. З ними ми до кінця не встигли. Не так швидко будували, як хотілося б ... Якби було більше часу, можна було б набагато більше зробити", - сказав він.

У Донецьку на підготовці до Євро-2012 із 9,5 млрд вкрали цілих 5 мільйонів гривень

Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу виділено на Донецьку область коштів державного та місцевого бюджетів у 2008-2012 роках 9,5 млрд. грн
Про це "Донецк.Комментарии" повідомили у прес-службі Держфінінспекції в Донецькій області.
Проведеними в 2009-2011 роках контрольними заходами по 24-м підконтрольним об'єктам, включеним в програму підготовки до Євро-2012, встановлено порушень на загальну суму 7,5 млн.грн., з них незаконні та нецільові видатки проведені на суму 5,3 млн. грн. Відшкодовано порушень на загальну суму 5,4 млн.грн.
39 посадових осіб об'єктів контролю притягнуто до адміністративної відповідальності.
У першому півріччі 2012 року ревізії на об'єктах, які отримували бюджетні кошти за програмою підготовки до Євро-2012, до плану не включалися, оскільки існував мораторій на проведення таких ревізій.
У другому півріччі поточного року у плановому порядку буде проведена ревізія Служби автомобільних доріг у Донецькій області, Великоанадольського лісового коледжу. Передбачається також до кінця року охопити інші об'єкти, включені в програму підготовки до Євро-2012.


"Євро-2012 - це найбільша корупційна оборудка" - Андрій Пишний




Заступник керівника Центрального виборчого штабу Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Андрій Пишний розкритикував дії уряду в проведенні чемпіонату Європи з футболу.
"Вся країна витратила на Євро-2012 80 млрд гривень, отже, кожен українець витратив 2000 гривень. Чи відчули приміром черкащани покращення інфраструктури? Чи можливо збудовано нові дороги? Нічого немає. Я подивився економічні показники по Черкаській області, будівельна галузь продемонструвала спад за червень на 24%, - заявив Пишний під час прес-конференції у Черкасах. - Чи "Євро" створило робочі місця? Євро-2012 - це найбільша корупційна оборудка за весь період незалежної України".

За словами опозиціонера, Об'єднана опозиція створить слідчу комісію з питань розслідування фактів розкрадання бюджетних коштів, освоєних під час Євро-2012.
"Нам би було цікаво почути від Януковича: скільки пасажирів у межах "Євро" було прийнято в м. Каневі? Навіщо було збудовано 18 баз для прийому спортивних команд, якщо в Україні перебувало всього лише 10 збірних? Навіщо будували міжнародні термінали в Донецьку, Харкові, Львові? На один термінал у Донецьку використали понад 5,5 млрд гривень. Рівно стільки складають прямі витрати на фінансування усієї медицини 46-мільйонної країни. Підряди на будівництво отримали зрозумілі компанії, ті ж, що й реконструювали НСК "Олімпійський". До речі, ті ж самі компанії ремонтують і українські дороги. Українські дороги коштують втричі дорожче, ніж американські: за 1 км сплачуємо 35-45 млн грн".

Азаров виділив ще 100 мільйонів на зігране Євро-2012

Кабмін черговий раз збільшив вартість робіт із будівництва та обладнання функціональних зон прилеглих до НСК "Олімпійський".
100 мільйонів гривень було додатково виділено на будівництво та облаштування схем планування пішохідно-транспортних шляхів з розміщенням автостоянок та об'єктів обслуговування на територіях, в рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу, повідомляє ТСН.
У цілому, на ці потреби вже пішло майже півмільярда гривень.

Як відомо, 11 серпня 2011 року Кабмін збільшив вартість будівництва функціональних зон біля НСК "Олімпійський" на 40,22 мільйони гривень до 362,22 мільйонів гривень.

Джерело: http://gazeta.ua
Прикріплення: 3619312.jpg (51.2 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Спортивне » ЄВРО 2012
  • Сторінка 5 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Пошук:

Вверх