Субота, 20.04.2024, 06:58
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ЖИТТЯ » Політичне » ВЕРХОВНА РАДА
ВЕРХОВНА РАДА
GADДата: Четвер, 06.12.2012, 20:37 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Тут буде йтися про верховну раду ))) Маю слабеньку надію що її робота поліпшиться ...ну буде іншою це точно !! biggrin

А почнемо ми із фіналу шостого скликання)



Верховна Рада 6-го скликання провела останнє сесійне засідання. В останні години каденції встигли і бюджет підтримати, і зобов'язати персонально голосувати. Враження від сесії від самих народних обранців збирала кореспондент 5-го Оля Сніцарчук.
 
GADДата: П`ятниця, 07.12.2012, 22:59 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Партія регіонів готує "зачистку" опозиції

Партія регіонів ділить владний пиріг у новому парламенті згідно з власним уявленням про справедливість. В розпорядження "Української правди" опинився перелік комітетів, які Банкова готова віддати "Батьківщині", УДАРу та "Свободі".

Це кардинально відрізняється від того пакету посад, які 2007 року отримали регіонали як представники опозиції - з рук "помаранчевих попередників".
Отже, посаду спікера без будь-яких вагань Партія регіонів забирає собі. В числі претендентів – чинний спікер Володимир Литвин, голова фракції регіонів Олександр Єфремов і міністр юстиції Олександр Лавринович.

У разі, якщо Лавринович не очолить парламент, в переліку можливого місця його працевлаштування називають посаду голови Центральної виборчої комісії.

При розподілі посад в 2007 році опозиція отримала портфель першого заступника голови Верховної Ради. Ним став той же Лавринович. Але зараз регіонали не націлені давати цю посаду опозиції. Адже перший заступник веде сесію замість спікера, який регулярно відсутній на засіданнях через відрядження або участь у протокольних заходах.

За інформацією джерел, першим заступником голови може стати екс-керівник митниці Ігор Калетник за квотою комуністів. Влада готова віддати опозиції лише посаду звичайного заступника, яка є значно менш впливовою.

Претендентами на віце-спікера називають Олександра Турчинова та Віталія Ковальчука з фракції Кличка. Водночас в УДАРі вагаються, чи варто їм брати цю посаду, адже вона в закритих торгах дорівнює двом посадам керівників комітетів. Тоді як вся квота УДАРу – це лише три комітети.

Пакет посад, які регіонали готові віддати опозиції

Загалом очікується, що в новому парламенті працюватиме 28 комітетів. Це на два більше, ніж у Верховній Раді, що завершила своє існування.

По-перше, комітетом повинна стати комісія з питань приватизації. По-друге, ще один комітет має з’явитися внаслідок розподілу Комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики на два: а) Комітету з питань податкової та митної політики та б) Комітету з питань фінансів та банківської діяльності.
Це вже само по собі абсурд, адже два роки тому цей великий комітет був утворений якраз внаслідок об’єднання двох дрібніших. Але політичний момент диктує свою логіку. Тоді комітети об’єднували, щоб прибрати Сергія Терьохіна з керівництва. Зараз їх розподіляють, щоб задовольнити апетити впливових регіоналів.
Кожен з них прагне обзавестися статусом. За версією одних джерел "Української правди", на чолі Комітету з питань питань фінансів та банківської діяльності буде працевлаштований син прем’єр-міністра Олексій Азаров, а другий комітет, що опікуватиметься податками і митницею, очолить нинішній керівник об’єднаного комітету Віталій Хомутиннік.
За іншою версією, ділити посади в розчленованому комітеті з Хомутинніком буде Сергій Тігіпко, який спочатку заявив про амбіції бути спікером всього парламенту, але зараз, схоже, зрозумів неадекватність своїх претензій.

КОМІТЕТИ, ЩО МАЮТЬ ВІДІЙТИ ВЛАДІ

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин

Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

Комітет з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики
Комітет з питань бюджету

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування

Комітет у закордонних справах

Комітет з питань національної безпеки і оборони

Комітет з питань охорони здоров'я

Комітет з питань правової політики

Комітет з питань правосуддя

Комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва/або Комітет з питань економічної політики

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР

Комітет з питань соціальної політики та праці

Комітет з питань податкової та митної політики

Комітет з питань фінансів та банківської діяльності

Дивним в цьому розподілі є те, що "регіонали" не хочуть віддавати комітети, які традиційно відходили опозиції та виконували контрольні функції. Зокрема, бюджетний, регламентний, з питань національної безпеки і оборони, з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією тощо.
Якщо згадати 2007 рік, прем’єр Тимошенко передала бюджетний комітет фракції Литвина, щоб він не дістався регіоналам. Зараз соратники Януковича взагалі не заморочуються – і залишили бюджетний собі без пояснень.

Натомість у опозиції в 2012 році можуть опинитися два комітети, якими зазвичай керують провладні фракції – Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу та Комітет з питань транспорту і зв'язку. Це можна вважати своєрідним "хабарем" впливовим опозиціонерам, аби ця половина зали не ремствувала через вилучення з їх квоти бюджетного комітету або регламентного.

Так, Комітет з ПЕК нібито має відійти Миколі Мартиненку, який, порушуючи регламент, очолював його в Раді шостого скликання. Деякі джерела кажуть, що на посаду керівника транспортного комітету претендують Дмитро Андрієвський з "Батьківщини" та УДАРівець Віталій Ковальчук.

КОМІТЕТИ, ЩО МАЮТЬ ВІДІЙТИ ОПОЗИЦІЇ

Комітет з питань екологічної політики та природокористування

Комітет з питань економічної політики/або Комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва

Комітет з питань європейської інтеграції

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності

Комітет з питань культури і духовності

Комітет з питань науки і освіти

Комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та безпеки

Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнац. відносин

Комітет з питань приватизації

Комітет з питань свободи слова та інформації

Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму

Комітет з питань транспорту і зв'язку

Найбільша боротьба, за словами "регіоналів", зараз точиться навколо бюджетного комітету.
Називають прізвища Миколи Азарова (якщо він не переобереться прем’єр-міністром), Володимира Макеєнка (який працював у бюджетному комітеті в попередньому скликанні), Владислава Лук’янова (який сьогодні є "смотрящим" від донецьких у статусі першого заступника голови комітету).
На бюджетний претендуватиме і Сергій Тігіпко – в разі переходу на роботу до парламенту.

Користуючись інформацією джерел, Українська правда визначила претендентів на керівництво в низці комітетів з владної квоти:
Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин
Григорій Калетник
Комітет з питань бюджету
Микола Азаров/Володимир Макеєнко
Комітет з питань ЖКГ та регіональної політики
Володимир Рибак
Комітет у закордонних справах
Леонід Кожара
Комітет з питань охорони здоров'я
Тетяна Бахтєєва
Комітет з питань правосуддя
Сергій Ківалов
Комітет з питань Регламенту
Володимир Макеєнко/Володимир Олійник
Комітет з питань податкової та митної політики
Віталій Хомутиннік/Сергій Тігіпко
Комітет з питань фінансів та банківської діяльності
Олексій Азаров/Віталій Хомутиннік
Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування
Давід Жванія
Комітет з питань економічної політики
Юрій Воропаєв
Найбільш ймовірним претендентом на голову Комітету з правової політики називають депутата з "групи Андрія Портнова" Володимира Пилипенка, а кандидатами на керівника Комітету з питань національної безпеки і оборони - Олександра Кузьмука та Юрія Самойленка.
Боротьба почалась і за посаду голови Комітету з питань європейської інтеграції. Ще у понеділок цей комітет мав відійти "регіоналам" - на це місце претендували Юлія Льовочкіна та Ірина Бережна. Зараз комітет віддали опозиції - тепер претендентами на його керівника називають Ірину Геращенко та Бориса Тарасюка.
Неабияка боротьба може розгорнутися навколо Комітету з питань свободи слова та інформації. На це крісло претендують його колишній керівник – топ-менеджер 5 каналу Юрій Стець та колишній шеф ТВі Микола Княжицький.
Не до кінця зрозуміло, за якою квотою – влади чи опозиції – братимуть участь в розподілі комітетів комуністи, і чи братимуть взагалі. Адже чинний регламент Верховної Ради можна трактувати і таким чином, що Компартія не підпадає під кваліфікаційні вимоги для створення фракції.
Окрім розподілу комітетів у власних інтересах, Партія регіонів підготувала ще один сценарій послаблення "Батьківщини", УДАРу та "Свободи". Влада збирається перерозподілити сфери відання комітетів, вивівши з-під опозиції важливі функції. Українська правда вже бачила проект постанови, підготовлений Партією регіонів.
Так, Комітет з питань правосуддя (претендент – Сергій Ківалов) планують нагородити функціями "парламентського контролю за виконанням рішень Європейського суду з прав людини".
Тоді як ця сфера мала би належати до відання комітету з питань прав людини, який тепер відійде опозиції. Враховуючи, що саме Євросуд готується винести остаточні рішення щодо Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, Партія регіонів вже зараз готує собі оборонний плацдарм.
До сфери компетенції Комітету з питань правової політики (претендент – Володимир Пилипенко з "групи Портнова") збираються віднести кримінально-процесуальне законодавство, яке раніше було під комітетом з питань правового забезпечення правоохоронної діяльності (претендент – Валерій Карпунцов з УДАРу).
Ну і найбільш цікаве – до сфери відання Комітету з питань правової політики хочуть додати конституційне право, яке раніше було в комітеті з питань державного будівництва (претендент – Давид Жванія). Таким чином, Банкова через Портнова намагатиметься контролювати сценарій внесення змін до Конституції. З наближенням 2015 року ця тема ставатиме дедалі актуальнішою для чинного президента.
Очевидно, соратник опозиціонера Миколи Мартиненка - не надто надійний зберігач ключів від майбутнього Віктора Януковича.

Джерело: http://www.pravda.com.ua
 
GADДата: Середа, 12.12.2012, 18:19 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
З Ради виштовхали "тушок" і "скрутили" Femen

Представники фракції "Батьківщина" виштовхали з зали засідання депутатів Табалових, які не написали заяви на вступ до фракції.
Про це повідомляє кореспондент "Української правди".
У певний момент, коли ці два депутати заходили до сесійної зали, представники опозиції з криками "Тушок геть!" кинулися до дверей і виштовхали їх з приміщення.
Табалових так і не пропустили до сесійної зали. Опозиціонери блокували усі двері, в які вони намагалися зайти.
За дверима журналісти наперебій ставлять запитання Табаловим. Однак ні батько, ні син, схоже, не мають наміру відповідати.
Зокрема, на запитання журналістів, чому вони не написали заяви на вступ до фракції, Табалов-батько завив, що коментарі будуть пізніше. А на запитання УП, чи брав старший Табалов участь у фінансуванні кампанії опозиції, він відповів: "Так, брав", і додав, що коментарі будуть пізніше.
Як пише у Facebook "свободівець" Олександр Аронець, депутати також порвали аркуші з текстом присяги Табалових.



Крім того, перед відкриттям парламенту представниці Femen намагалися прорватися до Верховної Ради.
Декількох оголених дівчат скрутили прямо біля центрального входу до Верховної Ради
Інших затримала міліція та відтягнула від входу.





Після цього охорона парламенту закрила усі входи до парламенту. Внаслідок цього 10 хвилин депутати не могли зайти до парламенту.
Зокрема, не могли потрапити Сергій Ківалов, Василь Петьовка, Павло Балога, тощо
Також не змогли зайти посол Росії Зурабов.
"Вони бояться, що ми роздягнемось більше, ніж потрібно", - пожартував Зурабов.



Джерело: http://www.pravda.com.ua

Что объединяет Александра Табалова с Партией регионов - СМИ

Третий по размеру хлебный холдинг Украины лежит в основе объединения одного из спонсоров оппозиции Александра Табалова с депутатом-регионалом Виталием Хомутынником.

Об этом издание Forbes написало еще 4 октября.

Тогда в публикации «Политика совместному бизнесу не помеха» Алексей Грибановский написал, что произошли изменения св структуре собственников Кировоградской хлебной группы «Формула вкуса», выпекающей 6% украинского хлеба. Партнером ее основателя, кировоградского бизнесмена Александра Табалова, станет инвестиционный фонд нардепа-регионала Виталия Хомутынника.

Начиная с прошлого года, Табалов и Хомутынник параллельно скупали акции «Николаевхлеба» (около 70% рынка Николаева). Завершив скупку, бизнесмены реорганизовали компанию в ООО, поделив доли 50 на 50. В конце 2011 года в Киеве была зарегистрирована компания «Полтава-Хлеб» с уставным фондом в 10 000 грн. Одна часть досталось фирме «Доминион-Кировоград», принадлежащей Андрею Табалову — сыну Александра Табалова. Другая — фонду «Каскад-инвест», около 100% акций которого принадлежат семье Виталия Хомутынника. Этот фонд управляет активами 36-летнего политика практически с того момента, как тот попал в Верховную Раду. Хомутынник в прошлом году указал в декларации 130 млн грн. на своих банковских счетах.

Табалов и Хомутынник сотрудничество не афишировали. Ведь Табалов — один из спонсоров объединенной оппозиции, а его сын Андрей возглавляет кировоградский штаб «Фронта змін» и баллотировался в парламент по мажоритарке.

Только спустя год, к осени 2012 года, капитал «Полтава-Хлеб» увеличился в сто раз, его начали наполнять первыми активами. 13 сентября Антимонопольный комитет разрешил компании получить контроль над ПАО «Кременчугский хлебокомбинат», ПАО «Комсомольский хлебозавод» (оба — Полтавская область) и ООО «Формула ТТГ». Первые два выпекают хлеб, который продают ООО «Комсомольскхлеб» и ООО «Кременчугхлеб», а «Формула ТТГ» владеет мелькомбинатом в городе Бобринец Кировоградской области. «Аналогичные процессы идут и по другим предприятиям, входящим в группу «Формула вкуса», — пояснил Forbes.ua управляющий фонда «Каскад-инвест» Анатолий Шахновский.
«Формула» владеет восемью хлебозаводами в Центральной Украине. На сайте компании сказано, что ежегодно ее предприятия выпускают свыше 100 000 т хлебобулочных изделий, а выручка достигает 1 млрд грн. Это — больше 6% рынка.

Группа продолжает расширяться. С лета 2012 года она стала совладельцем 50% хлебокомбината в Желтых водах, Криворожского хлебокомбината № 1 и «Криворожхлеба» (все — Днепропетровская область) совокупной мощностью 36 000 т в год. Их покупка прошла в партнерстве с бывшим губернатором Днепропетровской области Сергеем Касьяновым, основателем агрохолдинга KSG Agro.

Но и так уже очевидно, что за короткий промежуток времени на рынке родилось третье по величине хлебное объединение в партнерстве Александра Табалова, Виталия Хомутынника и Сергея Касьянова, претендующее на 10% рынка. Больше только у «Киевхлеба» (14%) и холдинга «Золотой урожай» (около 25%).

Уже тогда Табаловы не нашли времени, чтобы ответить на вопросы о сотрудничестве с Хомутынником.

Джерело: http://argumentua.com

И.о. министра обматерил в Раде работника охраны

Чиновник решил, что правила разработаны не для него



И.о. министра обороны Дмитрий Саламатин обматерил работника службы охраны Верховной Рады.

Об этом сообщает собственный корреспондент LB.ua.

Инцидент случился сразу же после торжественного открытия сессии, когда гости выходили из ложи правительства. Этот участок отделяет охрана, которой необходимо предъявлять документы.

Однако на просьбу работника службы охраны предъявить удостоверение депутата или другой документ, Саламатин разразился нецензурной бранью: "Е.....ся! Какие на ...й документы". И глядя прямо перед собой, прошел мимо.

Джерело: http://lb.ua
Прикріплення: 9701324.jpg (61.0 Kb) · 6251778.jpg (46.4 Kb) · 9809856.jpg (90.7 Kb) · 9846221.jpeg (9.1 Kb)
 
GADДата: Середа, 12.12.2012, 20:04 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Голі FEMEN штурмували ВР. 12.12.2012

 
GADДата: Середа, 12.12.2012, 20:12 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Бог из машины

Виталий Портников

Янукович своим присутствием на экране напоминает депутатам, где она на самом деле – настоящая власть.

Большая часть глав государств присутствует на открытии первых сессий новоизбранных парламентов своих стран – это и политика, и этика, и уважение к избирателям. Бывают ситуации, когда президенты (именно президенты, конституционные монархи просто не могут себе этого позволить) сознательно игнорируют открытие парламентской сессии, чтобы продемонстрировать отсутствие компромисса с большинством законодателей – так недавно поступила литовский президент Даля Грибаускайте, возмущенная тем, что в правящее большинство решили включить партию, лидеров которой подозревают в мошенничестве и участии в фальсификации выборов. Послание президента к парламентариям зачитала старейший депутат сейма – впрочем, сама Грибаускайте появилась в парламенте уже на следующий день.

Но когда график президента формируется таким образом, чтобы в день открытия первой сессии парламента глава государства оказывается в зарубежной поездке, передает свои пожелания депутатам с помощью интервью и рассчитывает появиться перед парламентариями в телевизионном, так сказать, исполнении – это о многом говорит. Не о политике – ее просто больше нет. Не об этике – о ее существовании во власти просто не подозревают. Не об уважении к избирателям – имели они этих избирателей. А о том, что удалось за эти два с лишним года сделать с законодательной властью – да и не только законодательной.

Президенту совершенно незачем появляться перед депутатами самолично, потому что он воспринимает их не как политических игроков, а как функции. Понятно, что в первые дни парламентской работы оппозиционеры покричат, стараясь доказать свою значимость, а потом, когда власть предъявит большей части депутатов – пусть даже не от оппозиции – несокрушимые доказательства контроля над их бизнесом – можно будет возвращаться к "вменяемости". Так зачем же тогда туда ходить?

Янукович появился перед парламентариями по телевизору потому, что он – не президент. И потому, что он – не конституционный монарх. Он – неконституционный монарх. Бог из машины, который своим присутствием на экране напоминает депутатам, где она на самом деле – настоящая власть.

Джерело: http://rus.newsru.ua
 
GADДата: Середа, 12.12.2012, 21:38 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Свободівці" зрізали паркан біля Ради



ЧЕСНО виявило перших кнопкодавів!

Кореспонденти руху ЧЕСНО зафіксували 2 факти неперсонального голосування у новому парламенті.
Першими кнопкодавами стали представники Партії регіонів Юрій Воропаєв, який проголосував замість Віталія Калюжного, та Володимир Малишев, який проголосував за Євгенія Гєллєра.

Порушення відбулося під час голосування за проект Постанови про Лічильну комісію Верховної Ради України сьомого скликання.

Таким чином, представники Партії регіонів порушили принцип особистого голосування, що закріплений Конституцією та затверджений нещодавнім законом про зміни до Регламенту роботи Верховної Ради, проект якого був внесений самими регіоналами.

Також, згідно з повідомленням ЗМІ, інші народні депутати також займаються кнопкодавством, тиснучи кнопки за відсутніх у залі "потенційних тушок" батька й сина Табалових.

Нагадаємо, 21 вересня голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що про намір вирішити проблему особистого голосування депутата у Верховній Раді: «Коли ми вибирали кандидатів у народні депутати від ПР, проводилися співбесіди. І кожному з кандидатів був заданий одне і теж питання: чи буде він у постійному режимі працювати в парламенті? Всі відповіли ствердно. І якщо спиратися на це, то в наступному скликанні Верховної Ради ми зможемо скоригувати дану проблему».

Сьогоднішнє голосування підтвердило, що наразі для Партії Регіонів проблема персонального голосування залишається актуальною.

Додатково:

Сьогодні рух ЧЕСНО розпочав моніторинг перших 3 днів роботи нового парламенту. Аналітики руху дослідять хто з народних обранців буде голосувати неособисто та прогулюватиме пленарні засідання та роботу комітетів, а також чи з’являться у парламенті нові «тушки».

Детальну методологію дослідження парламенту 7 скликання буде оприлюднено на початку 2013 року. Результати дослідження новообраних народних депутатів на відповідність усім 6 критеріям доброчесності будуть згодом представлені на офіційному сайті Руху.

Джерело: http://www.chesno.org

Депутатам-«зрадникам» пустили кров



Київ – Зі зради, сутичок та крові почала свою роботу Верховна Рада 7-го скликання. Депутати, які вперше потрапили до Верховної Ради Олександр та Андрій Табалови відмовилися входити у фракцію «Батьківщина», хоч і обиралися як представники саме цієї політичної сили. Це і стало причиною конфлікту. Відповідальність за зрадників на себе взяв Арсеній Яценюк. Утім, у ЦВК кажуть, що «Батьківщина» не має юридичної можливості позбавити Табалових депутатських мандатів.

Опозиціонери не пустили до зали сесійних засідань Олександра та Андрія Табалових. Сутичка яка виникла біля дверей зали супроводжувалася вигуками на різні голоси.

«В морду його! Можеш їхати додому! Іди до виборців! Кожного дня так буде! Здавай мандат! Кожного дня так буде!» – кричали депутати Табаловим і відштовхували їх від входу до зали.

Після того, як батько й син Табалови не змогли пройти до зали через одні двері, вони прямували до інших. Але і там зайти до зали їм не дали. Розгублені депутати-новобранці не змогли дати журналістам змістовних коментарів.

Табалови не «тушки», а винен Яценюк?

«А я виконаю свої обіцянки, виконаю!» – переконував Андрій Табалов.

А Олекснадр Табалов на всі запитання відповідав: «Ми не «тушки». Те, що ми не увійшли до фракції не означає нічого абсолютно», – повторював старший Табалов.

Об’єднана опозиція оприлюднила вимогу до Табалових скласти їхні депутатські мандати через те, що ці два депутати не увійшли до складу фракції «Батьківщина» і порушили тим самим присягу кандидата у народні депутати, підписану ними 5 серпня цього року. Олександр Табалов пройшов до Верховної Ради за списком Об’єднаної опозиції «Батьківщина» (№ 49), а Андрій Табалов балотувався від «Батьківщини» в мажоритарному окрузі № 99 у Кіровограді. Обидві кандидатури були креатурами Арсенія Яценюка. Відтак, голова фракції «Батьківщина» взяв відповідальність на себе.

«Двоє людей, які підписали присягу на Біблії перед народом України і перед Богом про те, що вони увійдуть до фракції і про те, що вони будуть виконувати фракційні рішення, до сьогоднішнього дня не написали заяви про вступ у фракцію. Це особисто і персонально моя вина. Я повірив людям, які клялися, що не зрадять», – наголосив Яценюк.

Утім, за словами Арсенія Яценюка для того, щоб можна було впливати на депутатів, які змінюють свої політичні орієнтири, та зраджують виборців, слід ухвалити закон про відкликання депутатів Верховної Ради.

Це не демократія, це більшовизм – Герман

У Партії регіонів критично поставилися до дій опозиції. Депутат від цієї політичної сили Ганна Герман назвала їх недемократичними.

«Коли я сьогодні бачила, як депутати не пускають своїх колег у зал, бо їм не подобається, що той депутат прийняв те чи інше рішення – це не демократія, це більшовизм.. Демократія починається з права вибору. Лише народ може сказати депутату, що він може робити, чого не може, а його колеги повинні шанувати його депутатське право і його мандат, який йому дали виборці», – сказала Герман.

Під час сутички біля дверей сесійної зали Андрія Табалова травмували – над лівим вухом в нього з’явилася кров. Депутатові довелося звертатися за медичною допомогою.

Якщо би Табалов прийшов до виборців то був би вже у реанімації – Ілієнко

Тим часом в опозиції не вважають, що повелися з колегам жорстоко. Виборці з депутатом-зрадником вчинили би гірше, відзначив у коментарі для Радіо Свобода депутат від «Свободи» Андрій Ілієнко.

«Абсолютно мене не хвилює куди він звертався. Гадаю, якщо би він прийшов до виборців, які його обрали, думаючи, що він опозиціонер, і розповів би їм, що він стане «тушкою», то він був би вже у реанімації. Це ще дуже м’яко з ним повелися», – заявив Ілієнко.

Утім, «Батьківщина» не має юридичних підстав, щоб позбавити Олександра та Андрія Табалових депутатських мандатів. Про це сказав Радіо Свобода заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

«Вона, за Конституцією, не має повноважень приймати подібне рішення. Їх можуть виключити із числа членів партії, але припинити повноваження народного депутата України – ні. Парламентар лише сам може відмовитися складати присягу і відтак не набуде повноважень народного депутата України, але це має бути рішення самого депутата», – наголосив Магера.

Заступник голови ЦВК додав, що Табалови можуть понести відповідальність лише в тому разі, якщо вони є членами партії і лише дисциплінарну.

Джерело: http://www.radiosvoboda.org
Прикріплення: 9359442.jpg (35.6 Kb)
 
GADДата: Середа, 12.12.2012, 21:55 | Повідомлення # 7
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Александра Кужель

Вчера стало известно, что два депутата, прошедшие от Объединенной оппозиции в парламент, отказались вступить во фракцию «Батькивщина».

Предательство. Снова.

И, на мой взгляд, теперь уже абсолютно все равно, кто и кого вписал в список, кто подписывал клятвы и вслух произносил фразы о преданности. Важно то, что количество доверия в мире - величина постоянная, и каждое новое предательство объем доверия уменьшает навсегда. Опасность ситуации в том, что в данном случае преданы не только партии и их лидеры – к этому в нашем политикуме, где предательство является синонимом лояльности, все давно привыкли и называют это «искусством политического компромисса».

Преданы избиратели - люди , доверившие свои надежды на изменения в жизни, делегировавшие свои убеждения конкретным двум людям, использовавшим оппозиционные лозунги.

Повторяю, в данной ситуации нет внешней точки отсчета - есть вечная вероятность предательства. И никакие клятвы и обещания в стране, где политики живут по принципу «Я подлец, но после визита к психотерапевту мне это нравится" , ничего не изменят. Потому что этим психотерапевтом, успокаивающим самую черную совесть, является большинство социума, которое, кажется, радо обманываться, забывать и снова быть обманутым.

Что противопоставить предательству? В обычной жизни ответить однозначно на этот вопрос очень сложно. Предательство тем и опасно, что порождает систему, в которой человек вырастает в убеждении, что белое - это черное.

А в политике есть механизм, исключающий предательство, и он был предложен гражданским обществом.

Еще в январе этого года наше «Гражданское сопротивление» обнародовало на своем сайте закон об отзыве народного депутата, он был поддержан Объединенной оппозицией и сегодня включен в пакет первоочередных законопроектов, которые будут внесены в Верховную Раду.

В этом законе – единственно возможный механизм, исключающий предательство народными избранниками своих избирателей. И голосование за этот закон в сессионном зале должно стать первым экзаменом для каждого депутата на готовность служить народу Украины. Тогда все встанет на свои места – и люди увидят, кто есть кто.

Кто-то скажет, что, быть может, закон содержит не вполне демократические нормы. Но ведь и страна у нас, согласитесь, не вполне демократическая.

Дивлюся засідання ВР...
Як гарно обмовився член тимчасової президії ВР від "Свободи":
- ...в роботі лічильної комісії приймають участь лише озвучені деПутани... =))





Батька та сина Табалових виштовхують з сесійної зали парламенту. Вони стали першими "тушками" новообраної Верховної Ради Фото: Українська Правда


Фракція "Свободи" обіцяла напередодні прийти в однаковому одязі. Вирішили обмежитися вишиванками під піджаки – зрозуміло, лише для чоловіків


Фракція "Батьківщини" нагадує про свого ув’язненого лідера


Сумна і невесела сиділа Таїсія Повалій (ПР) на першому засіданні парламенту


Фракція УДАРу, Віталій Кличко обрав собі місце коло проходу


У перший день нової Ради депутати вирішили працювати до тих пір, поки не розглянуть всі питання, внесені до порядку денного


Обранці працюють вповні: "свободівці" намагаються заблокувати трибуну парламенту, а "регіонали" – їм завадити

Повалий не знает государственного устройства Украины



На вопрос, каким является государственное устройство Украины, Повалий отметила: "Государственное устройство? Это экзамен? Давайте я подготовлюсь, у меня дома есть учебник, я еще не успела".

Джерело: www.facebook.com
Прикріплення: 0968644.jpg (91.7 Kb) · 2178056.jpg (25.0 Kb) · 9929174.jpg (32.8 Kb) · 8196648.jpg (26.8 Kb) · 3974444.jpg (21.0 Kb) · 2807622.jpg (31.5 Kb) · 8476336.jpg (44.8 Kb) · 0343342.jpg (33.6 Kb)
 
GADДата: Середа, 12.12.2012, 22:04 | Повідомлення # 8
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Кличко переконав Єфрємова оголосити перерву у Верховній Раді: все таки важкувато дивитися в ці очі, стільки чемпіонів світу також дивилися в них, а потім валялися на рингу :)





Кличко покищо просто спостерігає за Тедеєвим


"Свобода" розпиляла паркан навколо Верховної Ради

Представники партії Свобода болгаркою розпилили паркан, який огороджує Верховну Раду.

Розрізав паркан брат голови "Свободи" Олега Тягнибока - Андрій, обраний на окрузі № 125.

"Свободівці стверджують: Верховна Рада є найвищим представницьким органом українського народу, відтак народ має право доступу до нього", - сказано в повідмленні прес-служби партії.

Після того як частина паркана була зламана до подвір'я забігла близько сотні прихильників ВО "Свобода".

Водночас сходи до самої будівлі парламенту відразу перекрили правоохоронці.




началось! кого-то даже били ногами smile
***
12.12.2012 17:07 _ Тетяна Ніколаєнко:

Верховна Рада освячена першими бійками. Всі депутати під президією. Першим на президію скочив Сергій Пашинський. Хтось з депутатів ледь не втратив штани. Народ знімає краватки. Кличко поки стоїть в стороні. По губам читається "А що я"


принято решение продолжать заседание рады до избрания руководства.
за - 228 голосов. впритык.
в том числе проголосовали карточки азарова, литвина, табаловых и многих других, кого не было в зале.
***
мораль - главная задача оппозиции ввести голосование с помощью сенсорной кнопки. она там стоит уже несколько лет, нужно простое процедурное решение.
и даже зацепка есть - недавние изменения в регламент.
так что блокировать трибуну и требовать привести систему рада в соответствие регламенту)


Засідання у В.Р.завершене.Опозиція не дала сьогодні обрати ні спікера ,ні прем'єра.Для першого дня-добре !
Прикріплення: 5853931.jpg (48.1 Kb) · 1945906.jpg (54.4 Kb)
 
GADДата: Середа, 12.12.2012, 22:12 | Повідомлення # 9
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Депутати від ВО "Свобода" сформували першу націоналістичну фракцію у Верховній Раді України

2 грудня 2012 року депутати-свободівці сформували у Верховній Раді України першу націоналістичну фракцію. Її керівником обрано Олега Тягнибока.



На урочистому засіданні Верховної Ради України VII скликання депутати-представники Всеукраїнського об‘єднання "Свобода" разом з іншими народними обранцями склали присягу на вірність Україні. Після відкриття першого пленарного засідання першої сесії новообраної Верховної Ради було сформовано фракцію ВО "Свобода" у складі 37 депутатів.

До фракції націоналістів входять: Олег Тягнибок, Богдан Бенюк, Андрій Мохник, Ігор Мірошниченко, Олександр Шевченко, Анатолій Вітів, Олег Панькевич, Ігор Швайка, Павло Кириленко, Ігор Янків, Леонтій Мартинюк, Руслан Кошулинський, Ігор Кривецький, Юрій Сиротюк, Олег Гелевей, Олег Сиротюк, Михайло Блавацький, Олександр Мирний, Андрій Міщенко, Руслан Марцінків, Олег Махніцький, Валерій Черняков, Едуард Леонов, Святослав Ханенко, Руслан Зелик, Євген Мельник, Олександр Сич, Ірина Фаріон, Юрій Михальчишин, Ірина Сех, Андрій Тягнибок, Юрій Бублик, Олег Осуховський, Олексій Кайда, Михайло Головко, Ігор Сабій, Андрій Іллєнко.

Уперше у Верховній Раді України постала націоналістична фракція.

Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода"

Джерело: http://cenzoriv.net

сегодня оппозиция победила. власть в нокдауне.
но всего полгода назад бывали ситуации, когда казалось бы наступил перелом, но потом оппозиция жидко сливалась.
***
власть не изменилась. изменилась ли оппозиция - узнаем завтра.


Балога, Рудьковський і кучмин завгосп здалися "Регіонам"

Фракція Партії регіонів становить 210 осіб. Таким чином партії влади вдалося переманити на свій бік 25 осіб.
Це видно з результатів голосування, оприлюднених на сайті Верховної Ради.
Зокрема, регіоналом став брат Віктора Балоги Павло. Сам Віктор Балога, як відомо, заявив, що визначиться з фракцією через 3 місяці.
До фракції Партії регіонів з самовисуванців приєднались Давид Жванія, Микола Рудьковський, завгосп парламенту епохи Кучми Олександр Волков, чоловік секретаря Київради Галини Гереги Олександр.
Увійшов до фракції регіоналів людина Пінчука Яків Безбах, якому звільнили округ опозиціонери. Також приєдналися до фракції Партії регіонів екс-бютівці Іван Куровський та Сергій Буряк.
Ціною приєднання останнього могла бути обіцянка очолити бюджетний комітет.
Людина Порошенка Владислав Атрошенко також вступив до фракції влади.
Крім того, регіоналами стали наступні само висуванці: Віктор Бондар, Сергій Гриневецький, Антон Кіссе, Олександр Пономарьов, Володимир Развадовський, Володимир Струк, Ігор Марков, Юрій Шаповалов, Олег Кулініч, людина Портнова Володимир Пилипенко, Ігор Молоток, Володимир Мельниченко, Віктор Зубик, Валентин Нечипоренко

Джерело: http://www.pravda.com.ua

вопрос тем, кому не понравилось то, что оппозиция сломала схему власти. встречаю такие каменты: "работать надо, а не блокировать!"
***
а как вы себе представляете работу депутатов в стране, переживающей внутреннюю оккупацию?)
одни должны пилить миллиарды и продолжать уничтожать гражданские свободы, а вторые плакать в кулуарах?)
 
GADДата: Середа, 12.12.2012, 22:19 | Повідомлення # 10
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Ми - хлопці з Бандерштадту

 
GADДата: Четвер, 13.12.2012, 18:42 | Повідомлення # 11
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Депутаты украинской Рады выбрали спикера и "нового старого" премьера, предварительно избив друг друга ногами

Депутаты украинского парламента в четверг поддержали давнюю традицию Верховной Рады решать спорные вопросы мордобоем и устроили очередную потасовку на пленарном заседании. Драка вспыхнула после того, как представители оппозиционных партий "Батькивщина" и "Свобода" обвинили коллег из Партии регионов в том, что они голосуют за отсутствующих членов фракции.

Несмотря на накал страстей и условия, приближенные к боевым, о своих обязанностях депутаты не забыли и на заседании в четверг все-таки умудрились, как и было запланировано, избрать спикера парламента. Председателем Рады стал представитель Партии регионов Владимир Рыбак. За его назначение проголосовали 250 человек, сообщает "Интерфакс". Назначен и премьер - им вновь стал Николай Азаров.

В начале заседания события в Раде развивались стремительно. Когда было объявлено, что за переход к обсуждению кандидатур на должность спикера высказались 242 человека, оппозиционеры уличили некоторых депутатов от провластного большинства в голосовании за товарищей по фракции, сообщает NEWSru.ua. После недолгих препирательств члены "Батькивщины" и "Свободы" бросились на штурм трибуны, но встретили дружный отпор "регионалов". Завязалась жестокая драка.

По данным украинских СМИ, разгневанные противники без стеснения пинали друг друга и использовали запрещенные приемы удушения. В противостоянии участвовали в том числе главы фракций - Олег Тягнибок ("Свобода") и один из лидеров объединенной оппозиции Арсений Яценюк.



"Ужас, ужас, я переживаю"

Когда депутат от "Батькивщины" Олег Медуница упал возле трибуны, "регионалы" били его ногами и не давали встать, сообщает "Украинская правда". Некоторые депутаты, по словам корреспондента издания, так увлеклись, хватая за шею оппонентов и перекрывая им доступ воздуха, что лица их жертв становились багровыми.

Когда схватка затихла, журналисты поинтересовались у участника драки Вадима Колесниченко из "Партии регионов", зачем он бил человека ногами. Тот в ответ с преувеличенной театральностью воскликнул: "Ужас, ужас, я переживаю", и выбежал из зала.

К счастью для участников побоища, по крайней мере в него не вступил известный боксер, лидер партии УДАР Виталий Кличко, иначе без серьезных травм, возможно, не обошлось бы. После потасовки в кулуарах Рады он заверил журналистов, что драться не будет, хотя его партия поддерживает блокирование трибуны, поскольку провластные депутаты не соблюдают регламент и нарушают договоренности.

"В Соединенных Штатах кулаки боксеров приравниваются к оружию. А кулаки чемпиона мира можно назвать ядерным оружием. Думаю, что это оружие мы пока не будем применять", - цитирует слова Кличко пресс-служба УДАРА. Боксер призвал не мириться с тем, что некоторые депутаты, "воровато оглядываясь", жмут на кнопки за отсутствующих сподвижников.

Напомним, что четверг, 13 декабря, - второй день работы Рады седьмого созыва, но и первое заседание накануне также началось с нескольких потасовок и перепалок между оппозиционерами и "регионалами". Впрочем, украинские депутаты регулярно переходят в рукопашную - как при решении острых вопросов, так и по незначительным поводам. Особенно ожесточенными бои в парламенте были при обсуждении летом закона о статусе русского языка - тогда во время потасовки депутату оппозиционной фракции НУ-НС Андрею Парубию сломали ребра. О пострадавших в новых схватках пока не сообщается.

Азарова оставили премьером Украины

Позже в четверг Верховная Рада Украины 7-го созыва дала согласие на назначение премьер-министром Николая Азарова, чью кандидатуру предложил глава государства Виктор Янукович.

За такое решение проголосовали 252 народных депутата. Выступая в ходе дебатов, лидер фракции "Батькивщина" Арсений Яценюк заявил, что фракция не будет поддерживать кандидатуру Азарова.

"Из уважения к нашей стране и к народу Украины оппозиция никогда не поддержит правительство Партии регионов, которое номинировано президентом Партии регионов. Мы не будем голосовать за это правительство", - отметил Яценюк.

"Мы вообще не понимаем, а зачем Янукович подписал указ о том, чтобы вас сначала отправить в отставку, а потом вас назначить? Мы считаем, что за все персональную ответственность несет Янукович. Он несет ответственность за каждое действие, которое происходит в стране, и кто будет премьером - мало кого интересует", - добавил оппозиционер, обращаясь к Азарову.

В свою очередь, лидер фракции "УДАР" Виталий Кличко заявил, что его партия не позволит изменить европейский вектор развития Украины, поэтому не поддержит кандидатуру Николая Азарова на пост премьер-министра.

"Мы не дадим изменить европейский вектор развития Украины : За прошлые годы Кабмин показал, что он является не правительством страны, а правительством кланов. Это для них пишется бюджет, проводятся тендеры, в то время как во всем мире финансовый кризис и жизнь становится намного хуже. А в Украине вдвое больше стало миллиардеров. За это мы можем также поблагодарить это правительство, поэтому за кандидатуру господина Азарова наша фракция сегодня голосовать не будет", - сказал Кличко.

Сам Азаров, выступая перед коллегами, назвал одними из приоритетов работы нового правительства расширение экономических свобод и усиление энергонезависимости страны. По его словам, новый Кабмин намерен и дальше продолжать выполнять программу экономических реформ, провозглашенную президентом Украины Виктором Януковичем.

Джерело: http://www.newsru.com

Азаров снова стал премьер-министром



Верховная Рада дала согласие на назначение Николая Азарова премьер-министром Украины.

За такое решение проголосовали 252 народных депутата, против - 129, не голосовали - 20.

Голосование по фракциям: Партия регионов - 208, Компартия - 32, внефракционные - 12: Игорь Еремеев, Степан Ивахив, Сергей Лабазюк, Анжелика Лабунская, Владимир Литвин, Сергей Мартыняк, Лев Миримский, Валерий Мошенский, Игорь Палица, Игорь Рыбаков, Виктор Тимoшенко и Виталий Чудновский.

Батьківщина, УДАР и Свобода не дали ни одного голоса.

Азаров родился 17 декабря 1947 года Калуге (Россия), гражданин Украины. В 1971 году закончил Московский государственный университет имени Ломоносова, по специальности - геолог-геофизик. Доктор геолого-минералогических наук (1986 г.), профессор (1991 г.), член-корреспондент Национальной Академии наук Украины (1997 г.). Народный депутат Верховной Рады II, V, VI, VII созывов.

Возглавлял Государственную налоговую администрацию Украины в 1996-2002 гг.

С ноября 2002 года по февраль 2005 года - первый вице-премьер Украины, министр финансов, и.о. премьер-министра Украины.

С 19 апреля 2003 года возглавляет политсовет Партии регионов.

2006-2007 гг. - первый вице-премьер Украины, министр финансов Украины.

2010-2012 гг. - премьер-министр Украины.

Джерело: http://korrespondent.net
Прикріплення: 9040309.jpg (18.6 Kb)
 
GADДата: Неділя, 16.12.2012, 19:18 | Повідомлення # 12
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Шляхом комунізму: від червоних прапорів – до червоних ліхтарів

Андрій Пишний
Народний депутат України, член фракції "Батьківщина"


У мене немає жодного сумніву, як Володимир Ульянов-Лєнін назвав би те, що відбулося у Верховній Раді, я навіть чую це картавлення: "палітіческая пгггастітуція".

Проте, в момент, коли журналісти рахують депутатів, які всупереч Конституції і законові, голосують "за того парня", не зайвим буде звернути увагу, що порушення закону почалося ще раніше, одразу з початку роботи Верховної Ради.

Як відомо, закон дозволяє формувати фракції лише тим партіям, які провели до Верховної Ради крім списку, ще й кандидатів-мажоритарників.

Проте, аби заручитися підтримкою КПУ, "регіонали" пішли своїм звичним шляхом – "по-безпредєлу" і всупереч чинному законові, оголосили створення фракції КПУ.

Таким чином, коли у минулій ВР сама коаліція сформувалася всупереч закону, "тушками", у нинішній ВР розклад дійшов вже до самих фракцій. А по суті, у Верховній Раді вчинено злочин – узурповано право, яке за результатами виборів КПУ не належить.

У відповідь на милість, КПУ очікувано "лизнула руку" і одностайно проголосувала за уряд олігархів, який Петро Симоненко щиро і по-комуністичному гнівно, перед цим затаврував як "олігархічний".

А ще раніше лідер КПУ Петро Симоненко заявив, що його партія – єдина опозиційна сила до олігархічного режиму (при тому, що комуністам належала ціла низка посад в режимі, включно з Держмитслужбою та обома органами, що займалися приватизацією).

Тепер КПУ не відволікатиметься від хазяйського чобота і знову "повертатиме країну" народові, на підхваті у ПР.

У всього цього цинізму є вичерпне пояснення – безмежне, вроджене фарисейство КПУ. Приватна власність, "експлуатація людиною людини" – все це очільники комуністів дуже добре засвоїли. Як колись дотепно сказав один нинішній в.о. віце-прем'єра: "Я не розумію, який саме із заповітів Маркса-Енгельса-Леніна допоможе втілити очолення комуністами "Укрспирту"?

Ще вчора комуністи були войовничими безбожниками, що підтримували знищення храмів та страти священиків, а сьогодні, не моргнувши оком, перекинулися в прихильники "канонічного православ'я".

Ще вчора приватна власність була для них втіленням соціального зла і смертельним гріхом, а сьогодні вони самі з жадібністю хапають все, що погано лежить. Між тим, в Україні нинішні чільні комуністи їдять так, як в СРСР не їли навіть генсеки.

Залишається одне питання. Якщо меншині комуністів, всупереч законодавству, можна мати свою фракцію, то чому б не дати її створити й Радикальній партії, недодушеного комуністом Мартинюком, Ляшка? З "чеснот" останньої, окрім звичайно персони самого радикального радикала, на відміну від КПУ, хоча б є один обраний по мажоритарці член парламенту...

Джерело: http://blogs.pravda.com.ua
 
GADДата: Вівторок, 19.02.2013, 12:55 | Повідомлення # 13
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Верховна Рада на межі розпуску



Сьогодні в Києві може бути прийнято політичне рішення щодо майбутнього Верховної Ради, пише журналіст Независимой газеты Тетяна Івженко.

Якщо влада і опозиція не домовляться про розблокування роботи парламенту, то не відкидається, що в березні президент підпише указ про дострокові вибори. Їхнє проведення можливе влітку. А результати будуть залежати від того, як буде організоване голосування: партія влади вже анонсувала повернення до давно забутої мажоритарної системи.

Опозиція задумалася про переобрання заодно і президента. Тим більше, що у противників Януковича найближчим часом може з'явитися єдиний кандидат: соратника Юлії Тимошенко, екс-главу МВС Юрія Луценка можуть випустити з в'язниці. Вчора суд почав розглядати клопотання, в якому можливою причиною звільнення називалося здоров'я. Луценко дійсно важко хворий - про це було відомо ще рік тому. А звинувачення, за якими його було засуджено, викликають загальне обурення пересічних українців: екс-міністр допоміг своєму водієві отримати службове житло, а також витрачав бюджетні гроші на святкування Дня міліції. Дізнавшись про претензії до Луценка, ветерани МВС організували збір грошей, щоб повністю покрити витрати. Вони заявили, що такі ж свята проводяться щороку.

Але Луценка засудили на чотири роки в'язниці за перевищення службових повноважень. У серпні Європейський суд з прав людини виніс вердикт на користь екс-міністра, визнавши його арешт незаконним. Але до того часу набув чинності вирок другого суду проти Луценка - за організацію незаконного стеження при розслідуванні справи про отруєння Віктора Ющенка. Тому екс-главі МВС України за рішенням Європейського суду виплатили 15 тис. євро компенсації морального збитку за перший арешт. Але він залишився за ґратами за другим вердиктом українського суду, що викликало обурення і в Європі, і серед українських громадян.

Останнім часом здоров'я Луценка значно погіршилося, в січні йому зробили операцію. Але, не давши провести в лікарні реабілітаційний період, знову відправили в колонію. Там його провідали представники Євросоюзу, які поклали на українську владу відповідальність за життя Луценка. Джерело "НГ", близьке до влади, сказало, що представники Брюсселя неофіційно зажадали від Януковича звільнити екс-міністра до саміту Україна-ЄС. Якщо він вийде на волю, то стане безальтернативним кандидатом від опозиції на майбутніх президентських виборах, зазначали вчора експерти в Києві.

На цьому тлі зовсім інакше стали виглядати події в українському парламенті. Як відомо, українська опозиція з 5 лютого заблокувала роботу Верховної Ради, не дозволивши відкрити другу сесію парламенту, обраного у жовтні. Ключовою вимогою опозиційних фракцій є обов'язкове особисте голосування всіх депутатів. Адже в останні роки багато депутатів, отримавши недоторканність, не вважали за потрібне брати участь у законодавчій роботі. Кнопки за них натискали колеги, діями яких керували спеціально призначені "зв'язкові" між Верховною Радою і виконавчою владою. Опозиція обурилася тим, що парламент перетворився на машину для бездумного затвердження будь-яких рішень, спущених з адміністрації президента або уряду. І спробувала змінити ситуацію.

Сенс блокування роботи полягає в тому, щоб змусити опонентів піти на поступки під загрозою розпуску парламенту. Українська Конституція передбачає, що у президента з'явиться право призначити дострокові вибори у разі, якщо чинний парламент не зможе відкрити сесію протягом 30 днів. Кілька років тому Конституційний суд уточнив, що йдеться про календарні дні.

Сьогодні пройшла рівно половина відведеного терміну. Минулого тижня голова Верховної Ради Володимир Рибак говорив журналістам, що роботу вдасться розблокувати якраз 19 лютого. Але консультації та наради з представниками пропрезидентських і опозиційних сил у парламенті не дали результату.

Найяскравіші опозиційні лідери Арсеній Яценюк і Віталій Кличко заявили, що їхні партії не бояться йти на дострокові вибори. "Ми переможемо. Але політична криза закінчиться як перевиборами парламенту, так і президента", - сказав Яценюк. Партія регіонів до останнього часу скептично ставилася до цієї ідеї. Керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов назвав маячнею ідею про перевибори парламенту, але зазначив: "Але якщо ситуація буде тупиковою, то, ймовірно, доведеться міняти систему голосування і йти на ці вибори". Представники партії влади уточнили, що доб'ються, щоб кампанія проводилася за новим законом, який передбачає відмову від партійних списків і чисто мажоритарну систему виборів.

У 2006 і 2007 роках парламентські вибори в Україні проводилися за пропорційною системою, в минулому році в закон були внесені зміни: половину депутатів обирали за партійними списками, іншу - в мажоритарних округах. Саме там розгорілися гучні скандали, пов'язані із застосуванням адмінресурсу і фальсифікаціями. Українські експерти вважають, що на цей фактор робить розрахунок партія влади, коли говорить про дострокові вибори за мажоритарною системою. Один з лідерів Партії регіонів Михайло Чечетов впевнено заявив: "Ми отримаємо не 208 мандатів (як зараз. - "НГ"), не 226 (проста більшість у Верховній Раді. - "НГ"), але і всі 300 (конституційна більшість. - "НГ")".

Керівник Інституту української політики Костянтин Бондаренко сказав, що всім українським політичним силам - і владі, і опозиції - невигідні нові вибори, що вимагають матеріальних витрат і організаційних зусиль. Але однаково незручна ситуація, що склалася в чинному парламенті, де табори влади і опозиції приблизно однакові, а тому сторони вимагають один від одного поступок, не маючи можливості нормально працювати. Щоб вийти з цієї ситуації, партія влади дійсно може погодитися на дострокові вибори за мажоритарною системою, вважає експерт. "Відповідний законопроект було розроблено декілька років тому, до нього в будь-який момент можуть повернутися. Теоретично ситуація може розвиватися так: парламент не відкриє сесію протягом 30 днів, президент підпише указ про розпуск і дострокові вибори, після чого представники пропрезидентської більшості зберуться - хай не в будівлі Верховної Ради - і проголосують за новий закон про вибори", - спрогнозував Бондаренко.

Якщо партія влади сподівається таким чином посилити свої позиції в новій Верховній Раді, то може прорахуватися, сказав "НГ" керівник Міжнародного інституту демократій Сергій Таран. Він зазначив, що менш ніж за півроку, що минули з часу останніх виборів, рейтинг партії влади, як і рейтинг партії Юлії Тимошенко, знизився. Наростили підтримку опозиційні партії, що сприймаються пересічними громадянами як найбільш безкомпромісні і войовничо налаштовані, - УДАР Віталія Кличка та "Свобода" Олега Тягнибока. "У таких умовах Партія регіонів може отримати в парламенті менше місць, ніж зараз", - зазначив експерт, сказавши, що пропрезидентським силам краще шукати компроміс з опозицією.

Директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко припускає, що влада запропонує якийсь законопроект, не голосувати за який опозиція не зможе. І таким чином 30-денний термін до розпуску Верховної Ради буде перервано. Якщо ж сторони не домовляться, Україну може очікувати масштабна суспільно-політична криза.

***

У рубриці Огляд преси статті із закордонних ЗМІ про Україну публікуються без купюр і змін. Редакція не несе відповідальності за зміст цих матеріалів

Джерело: http://ua.korrespondent.net
Прикріплення: 2553744.jpg (60.6 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 19.03.2013, 21:10 | Повідомлення # 14
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
"Свободівці" та "регіонали" побилися в Раді (відео)

Після конфлікту довкола полум'яної промови Тягнибока та репліки Єфремова про "неонацистів" у роботі ВР довелося оголосити перерву



У Верховній Раді спалахнула сутичка. Причною конфлікту стало мовне питання.

Керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов закінчив нині свій виступ із трибуни парламенту словами "Дякую за увагу, а неонацистам – за супровід".

Це стало реакцією на вимогу депутатів від "Свободи" виступати у Верховній Раді українською.




Після виступу Єфремова з трибуни Ради слово отримав лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок. Він назвав останні слова голови фракції Партії регіонів "провокацією".

"Бачите, що витворяють ті негідники з Партії регіонів і комуністи. Саме вони свідомо демонструють, що не хочуть, аби український парламент працював", – сказав Тягнибок.




Поступово депутати від "Свободи" почали блокування трибуни. Після цього між депутатами від фракції ВО "Свобода" і Партії регіонів виникла невелика сутичка в парламенті.

Джерело: http://tvi.ua
Прикріплення: 0017084.jpg (16.9 Kb)
 
Форум » ЖИТТЯ » Політичне » ВЕРХОВНА РАДА
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх