П`ятниця, 19.04.2024, 16:44
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ХОБІ,ЗАХОПЛЕННЯ » ІГРИ » Перочинные ножички
Перочинные ножички
GADДата: Неділя, 10.02.2013, 14:36 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Игры мальчишек во все времена связаны с риском, с пробой мужества. Среди таких забав была и игра в ножички. Дорастаешь до определенного возраста и тебе уже ну никак нельзя без перочинного, складного ножа. Перьев такими ножами уж давно никто не чинит, однако, статусносности парню добавляет.



И вот летят ножи в деревянную дверь, в ствол березы. Просто в мать сыру землю. В те времена были очень популярны фильмы об индейцах. Этакие вестерны, которые снимались в ГДР. Индейцы, ковбои, Дикий Запад. Стрелы, ножи уж очень эффектно, с таким музыкальным дребезжанием, вибрацией вонзались они у самых голов наших любимых героев. Мы не метали в своих товарищей кинжалов, но чрезвычайно гордились, когда брошенная дешевая безделушка врезалась во что-нибудь напротив тебя.



Были, по-моему, какие-то игры и с бросанием ножей в расчерченные на земле зоны. Родителям и бабушкам такие забавы конечно же не нравились. Пугали нас выбитыми глазами и милицией. Но разве может пацан стать мужчиной, если у него нет бинокля, нет лука, ножичка?! Когда игрушка надоедала, она могла осесть в хозяйстве, где-нибудь в огороде или ее можно было поменять на что-то еще более интересное.



Теперь в продаже складники «Викторинокс» и другие дорогие брендовые ножи с дюжиной лезвий и приспособлений, но не их дороговизна, а доминирование девайсов, компьютеров, да просто смена предпочтений, нравов отвернула ребят от улицы, от «индейских» забав.



Я и сейчас помню свой первый ножичек. Маленький, с розовой рукояткой в виде головы веселого космонавта. Отправились в поход и, увы, ножик отняли хулиганы. Переживал очень.

Джерело: http://20th.su ( дякую mzpilotrobik )
Прикріплення: 1878720.jpg (81.6 Kb) · 3727508.jpg (272.2 Kb) · 0769711.jpg (93.6 Kb) · 9776998.jpg (94.4 Kb)
 
GADДата: Неділя, 10.02.2013, 14:42 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Справді , якщо не мали , то обов'язково тримали в руках або постійно бачив , саме такі девайси в далекому дитинстві)

Був час, коли ігри з складаним ножиком складним були дуже популярні. Назвати активним відпочинком це розвага навряд чи хто візьметься, але з цим можна посперечатися, адже в наявності є такі важливі параметри як відкритий простір і свіже повітря, потрібна наявність певних навичок спритності рук, влучності і розрахунку, а також елемент удачі, невимовний азарт і прагнення перемогти.

Необхідні умови для гри: наявність одного ножика, бажано складного, а також поверхні для того, щоб цей ножик встромляти. Поверхня може бути різною: пісок, земля, милиця. Головне - щоб пісок був не надто пухкий, земля - не дуже жорстка, а дерево - не дуже тверде. Бажано, щоб ріжуча кромка ножа була не занадто гостро заточена щоб уникнути випадкових порізів. У той же час вимога до гостроти закінчення леза є обов'язковим.

1. «Землі». Культова гра. Грати можуть від двох і більше осіб. Поверхня - тверда, земля. На землі ножиком малюється коло діаметром 1-3 метра, який ділиться на рівні сектору відповідно до кількості учасників. Кожному учаснику присвоюється «свій» виділена ділянка. Встановлюється черговість ходів учасників і гра починається. Перший учасник стає на свою ділянку і виконує спробу метання ножа в землю противника. Супротивником може бути будь-який з учасників. Техніка метання така. Необхідно розташувати ніж вертикально, стиснути лезо на відстані 1-2 см від його закінчення між великим і вказівним пальцями. Метання проводиться рухом кисті та передпліччя вниз з одночасним відпусканням леза пальцями. При метанні силу треба розрахувати так, щоб ніж скоїв 1 - 4 обороту, перш ніж досягне землі. Чим менше оборотів, тим вище ймовірність успішного влучення. Успішним попаданням вважається встромлений стан ножа, причому зазор між краєм рукоятки ножа і землею не повинен перевищувати товщини великого пальця. Якщо ця умова не виконується або ніж взагалі не встромився, то спроба вважається проваленої і метання переходить до наступного учасника.

Мета метання - відібрати у противника землю в свою користь. При успішному попаданні ножа в ділянку противника необхідно відповідно до напрямком площині леза провести пряму лінію до кордону кола (або кордону іншого учасника) і до перетину зі «своєю землею». З розбитого таким чином на дві половини ділянки противник вибирає якусь одну половину. Інша половина належить Вам. Кордон стирається, і ваші володіння збільшуються. Учасник, у якого залишається настільки маленьку ділянку, що він не здатний утриматися на ньому навіть на одній нозі, вибуває з гри, а його земля приєднується до землі переміг.

У грі є кілька нюансів. По-перше, якщо ви відітнули землю, але при проведенні прямої лінії до далекого від вас краю, стоячи на своїй ділянці, не здатні дотягнутися до цього краю, то спроба вважається проваленою. По-друге, якщо учасника «відрізають від землі», тобто отсекающая лінія проходить паралельно дотичній до кола його землі, то «відсічені учасник» повинен буде два рази зробити успішне попадання, щоб «з'єднатися із землею» - і тільки після цього може здійснювати напади на землі інших учасників.
Переможцем вважається останній залишився учасник.

2. «Морський бій». Також поширена гра. Кількість гравців - будь-яке. Є два типи гри: нерухома і динамічна. Суть нерухомої гри - в наборі очок до певного значення, що встановлюється вільно. Гра ведеться складним ножем, зігнутим під кутом 90 - 120 градусів. У такому положенні полусложенном ніж встромляють гострим закінченням у землю (пісок) і заводять вказівний палець під край рукоятки. Цей край повинен бути розташований якомога ближче до землі. Далі поштовхом вгору і вперед викидають ніж, надаючи йому обертання. Значення має те положення, яке займе ніж після падіння. Ніж, що лежить на бічній поверхні ручки, вважається проваленої спробою. Попадання у вигляді ^ (шлюпка) - одне очко, попадання у вигляді ^ з піднятим закінченням рукоятки (кілька шлюпок) - кількість очок дорівнює кількості пальців руки, яке можна помістити між землею і краєм рукоятки, попадання у вигляді __ | (крейсер) - 10 очок, попадання у вигляді _ | лезом в пісок (лінкор) - 20 очок, попадання у вигляді Г закінченням рукоятки в пісок (переможний прапор) - абсолютна перемога, гра припиняється. Грати можна на дерев'яній лавці, однак слід дотримуватися обережності і не сидіти на ній під час метання противника.

Динамічний варіант гри передбачає, що кожен учасник малює собі землю (окружність 0,5 м) на віддалених відстанях один від одного. Далі по черзі учасники здійснюють вищезазначені метання, але не вважають окуляри, а малюють відповідні кораблі умовними позначеннями і від корабля до корабля рухаються з землі противника, знищуючи при цьому зустрічаються кораблі противника влученнями, еквівалентними за сумою очок. Дійшовши до землі супротивника, необхідно потрапити в неї кількістю очок, відповідним, наприклад, віком противника (за домовленістю).

3. «Танчики». Суть гри аналогічна динамічному варіанту «морського бою», різниця тільки в юнiтах. Гра виконується прямим ножем стоячи. Танчик (1 очко) - стандартне метання, як в «землях», «Пантера» (2 очки) - лезо притискається вказівним пальцем і мізинцем до фалангам середнього та безіменного, «Тигр» (3 очки) - лезо стискається в кулаці, «Катюша »(5 очок) - стандартне метання, але лікоть метающего руки відтягується назад іншою рукою, що проходить за спиною, вертоліт (10 очок) - метання здійснюється за лезо вгору з доданням обертання, десант (15 очок) - метання здійснюється за лезо вперед на велику відстань.

Ігри цікаві, захоплюють, проте, пам'ятайте про обережність: ніж, навіть складаний - річ небезпечна, тому дітям до 14, думаю, не варто цим займатися ...

Джерело: http://arhiv-statey.pp.ua
 
Форум » ХОБІ,ЗАХОПЛЕННЯ » ІГРИ » Перочинные ножички
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх