П`ятниця, 29.03.2024, 08:44
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ХОБІ,ЗАХОПЛЕННЯ » ІГРИ » «Резинка»
«Резинка»
GADДата: Неділя, 29.04.2012, 12:08 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Жодна гра у дворі не користувалася такою популярністю у дівчат і навіть зрідка у хлопчаків, як резинка. Стрибали день безперервно в будь-якому зручному і не дуже місці - шкільні коридори під час перерв, майданчики у дворі, будь-яка більш-менш рівна ділянка землі, асфальту, квартири.

Для гри потрібно 3-4 учасника і резинка довжиною не менше 4 метрів. Можна грати і вдвох, і навіть одному (в цьому випадку гумка зав’язувалась на дерево або стовп). Можна грати і компанією більше 4 чоловік, але в такому випадку комусь доведеться чекати.

Два гравці стають "в резинку". Один гравець стрибає (виконує ряд вправ) - по черзі на всіх рівнях. Кожну вправу виконують на всіх рівнях по черзі, після чого переходили на наступну вправу і починали стрибати з 1 рівня - так гра була різноманітнішою. Іноді стрибали по-іншому - всі вправи відразу виконувалися спочатку на 1, потім на 2,3 і так далі рівнях. На 5-6-7 рівнях складні вправи скасовувалися.

Якщо гра йде втрьох: як тільки той, що стрибає, помиляється (збивається, чіпляється за гумку, наступає на гумку і т.п.) - він стає "в резинку", і наступний гравець починає стрибати. Продовжують стрибати завжди з того місця, де збилися. Якщо гра йде вчотирьох: коли гравець збився, його може виручити партнер по команді. Коли і він збивається, пари міняються місцями. Продовжують стрибати команди завжди з того місця, де вони в останній раз збилися.

Рівні гри в резинку: перший - коли гумка знаходиться на рівні щиколоток; другий - резинка на рівні колін, третій - резинка на рівні стегон ("під попою"), четвертий - резинка на рівні пояса, п'ятий - резинка на рівні грудей, шостий - резинка на рівні шиї, і навіть сьомий - гумка тримається руками на рівні вух.

Список виконуваних вправ:

Прості: стрибаємо, ноги з двох сторін від однієї резинки, підстрибуємо, ноги з двох сторін від іншої, вистрибуємо з іншого боку резинки.

Бігунці (пішоходи, рейки): підскакуємо, наступаємо одночасно - по одній нозі на одну "резинку", підстрибуємо, міняємо ноги місцями - так 4 рази (можна говорити "пі-шо-хо-ди"), вистрибуємо з іншого боку резинки.

Сходинки: стрибаємо двома ногами (разом) - підстрибуємо, зачіпляємо одну гумку, наступаючи на іншу, потім одним стрибком звільняємося від гумки і вистрибуємо з іншого боку.

Бантик: права нога знизу першої гумки, ліва зверху. Стрибаємо на другу гумку так, щоб вийшов бантик (права зверху, ліва знизу). Одним стрибком звільняємося від гумки і вистрибуємо з іншого боку.

Цукерка (конвертик): стрибаємо двома ногами відразу за другу гумку, зачепивши першу (отримуємо перехрещення, всередині якого стоїмо), підстрибуємо і наступаємо на обидві гумки двома ногами, вистрибуємо з гумки

Кораблик: починаємо як у конвертику - застрибуємо всередину двома ногами, підстрибуємо і приземляємося так, щоб обидві ноги виявилися "зовні" гумки, перехрещуємо в одну і в іншу сторону, вистрибуємо з гумки.

Хусточка: чіпляємо одну гумку однією ногою, переносимо її за другу (виходить конвертик, але однією ногою), підстрибуємо і повертаємося на 180 градусів, не відпускаючи резинку, далі стрибаємо - звільняємося від гумки і приземляємося так, щоб ноги були з двох сторін від першої резинки.
 
NataliДата: Неділя, 29.04.2012, 22:47 | Повідомлення # 2
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 170
Нагороди: 2
Репутація: 0
Статус: Десь пішов
Хорошо, что здесь есть правила!!!!! а то в своем детстве я мало в эту игру играла, в основном мне подсказывали)))) я больше любила лазать по деревьям))) детство мое прошло в деревне у бабушки)))))
 
Форум » ХОБІ,ЗАХОПЛЕННЯ » ІГРИ » «Резинка»
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх