Субота, 20.04.2024, 00:49
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Форум » ХОБІ,ЗАХОПЛЕННЯ » Нумізматика » Українська монета.
Українська монета.
GADДата: П`ятниця, 26.10.2012, 15:11 | Повідомлення # 61
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Українська лірична пісня

Дата введення в обіг: 29 жовтня 2012

Серія: Інші монети

Присвячена скарбниці та душі народу - українській ліричній пісні, мелодійній, хвилюючій і зворушливій, збагаченій яскравими епітетами, яка поєднує радість із тихим смутком, оспівує кохання і людські взаємини, надихає своєю красою та силою.

Срібна монета :

Номіна- 10 гр.

Метал - срібло

Маса - 31.1 г.

Діаметр, 31.1мм

Якість карбування - спеціальний анциркулейтед

Гурт - гладкий із заглибленим написом

Тираж- 5000 штук



На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, зображено вінок з кольорового (на монеті зі срібла) барвінку зі стрічками, у центрі якого номінал: 10/ГРИВЕНЬ та рік карбування монети 2012.



На реверсі монети в стилізованому колі з хаток, тинів та квіток на дзеркальному тлі зображено дівчину з коромислом та хлопця, по колу монети на матовому тлі - стилізовані квітки барвінку, унизу розміщено напис УКРАЇНСЬКА/ЛІРИЧНА ПІСНЯ.

Монета з нейзильберу:

Номінал -5

матеріал - нейзильбер

вага- 16.54

Диаметр - 35

якість карбування - спеціальний анциркулейтед

Гурт - рифлений

тираж -30000



На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, зображено вінок з барвінку зі стрічками, у центрі якого номінал: 5/ГРИВЕНЬ та рік карбування монети 2012, над вінком ліворуч розміщено логотип Монетного двору Національного банку України.



На реверсі монети в стилізованому колі з хаток, тинів та квіток на дзеркальному тлі зображено дівчину з коромислом та хлопця, по колу монети на матовому тлі - стилізовані квітки барвінку, унизу розміщено напис УКРАЇНСЬКА/ЛІРИЧНА ПІСНЯ.

Художник: Таран Володимир, Харук Олександр, Харук Сергій
Скульптор: Дем`яненко Володимир, Іваненко Святослав

Кому цікаво, перегляньте коротеньку презентацію: http://www.bank.gov.ua/control....d=55838

Джерело: http://www.bank.gov.ua
Прикріплення: 5510996.jpg (18.0 Kb) · 3134152.jpg (17.1 Kb) · 0361847.jpg (17.0 Kb) · 3800479.jpg (16.6 Kb)
 
GADДата: Субота, 27.10.2012, 13:37 | Повідомлення # 62
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
НБУ розгляне питання введення в обіг 2-гривневої монети

РБК-Украина, 26.10.2012

Національний банк України розгляне питання введення в обіг 2-гривневої монети. Про це повідомила заступник голови Національного банку України (НБУ) Віра Ричаківська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз затвердили програму стратегічного розвитку готівкового обігу на 2013-2018 рр. Одним з питань там є оптимізація готівкого обігу. Звичайно, ми повинні вивчити світовий досвід - що робиться в цьому контексті. Одна гривня у нас є в обігу, є пропозиція до сплати ввести і двох гривневу. На ці всі питання треба робити обрахування , наскільки воно буде доцільним", - заявила Ричаківська.

Рішення щодо вилучення з обігу 1-2-копійчаних монет ще не прийняте

Рішення щодо вилучення з обігу 1-2-копійчаних монет ще не прийняте. Про це повідомила заступник голови Національного банку України (НБУ) Віра Ричаківська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання ми розглядаємо, ми вивчаємо і рішення кінцевого з цього питання ми не приймали... Одна копійка є і буде присутня, це складова нашої гривні. Але залишається питання оптимізації обігу, спрощення обігу, питання комфортності розрахунків", - заявила Ричаківська.

Вона зазначила, що в 2012 р. монети карбуються в звичайному режимі.

Джерело: http://www.rbc.ua
 
GADДата: Субота, 27.10.2012, 13:42 | Повідомлення # 63
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 614/2012

Про відзначення 100-річчя Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського

Ураховуючи вагомий внесок Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського у розвиток вітчизняної музичної освіти, науки, культури і духовності, з метою сприяння у створенні умов для дальшої успішної діяльності цього вищого навчального закладу та з нагоди відзначення у 2013 році 100-річчя від дня його заснування постановляю:

1. Кабінету Міністрів України:

1) утворити Організаційний комітет із підготовки та відзначення 100-річчя Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського;

2) розробити з урахуванням пропозицій Організаційного комітету та затвердити заходи з підготовки і відзначення 100-річчя Національної музичної академії України імені П.І.Чайковського (далі - Академія), передбачивши, зокрема:

організацію урочистостей з нагоди пам'ятної дати;

проведення міжнародної науково-теоретичної конференції, присвяченої 100-річчю Академії, випуск друкованої продукції з нагоди ювілею;

зміцнення та розвиток матеріально-технічної бази Академії, в тому числі придбання музичних інструментів, ремонт органів у концертно-репетиційних залах, здійснення капітального ремонту навчального корпусу, студентського гуртожитку;

виготовлення та випуск в обіг у встановленому порядку пам'ятної монети, випуск в обіг поштової марки та конверта, присвячених 100-річчю Академії, здійснення спецпогашення поштової марки;

3) забезпечити разом із Київською міською державною адміністрацією:

вирішення в установленому порядку питання щодо оформлення права постійного користування земельною ділянкою, на якій розташовано студентський гуртожиток Академії;

опрацювання за участю Академії питання щодо будівництва нового гуртожитку для аспірантів та докторантів цього навчального закладу;

4) забезпечити в установленому порядку здійснення видатків на організацію і проведення заходів із підготовки і відзначення 100-річчя Академії.

2. Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити висвітлення заходів із підготовки та відзначення 100-річчя Академії.

Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

26 жовтня 2012 року

Джерело: http://president.gov.ua
 
GADДата: Вівторок, 20.11.2012, 19:37 | Повідомлення # 64
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
МОНЕТИ НБУ – «КАЧА» ТА «СИНАГОГА В ЖОВКВІ»



22 листопада 2012 р. НБУ вводить в обіг три нові пам'ятні монети.
Монета номіналом 5 гривень «Кача – етап історії вітчизняної авіації» має вагу 16.54 г., діаметр 35 мм., гурт рифлений, тираж – 20 000. Художники – Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук, скульптори – Володимир Атаманчук, ВолодимирДем`яненко.
Монета присвячена 100-річчю від дня заснування смт. Качі м. Севастополя, яке по праву вважається колискою авіації, де сформувалися перші правила льотної справи, були підготовлені перші вітчизняні висококваліфіковані кадри для авіації, піднімалися у небо перші бойові літаки, здійснювалися фігури вищого пілотажу тощо.
На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України і напис півколом: НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, ліворуч рік карбування монети – 2012, під яким логотип Монетного двору НБУ, у центрі зображено герб Качі, праворуч на тлі карти аеродрому напис: 5 / ГРИВЕНЬ. На реверсі монети зображено символічну композицію – на тлі зірок людина з крилами на витягнутих руках тримає літак, унизу напис: КАЧА – ЕТАП ІСТОРІЇ / ВІТЧИЗНЯНОЇ АВІАЦІЇ.
Монети «Синагога в Жовкві» серії «Пам'ятки архітектури України» присвячені пам`ятці іудейської сакральної архітектури та оборонного будівництва – синагозі (1692 рік) у м. Жовква, що побудована в стилі ренесансу і є однією з найбільших в Європі оборонних споруд у цьому стилі.
На аверсі монет розміщено: угорі малий Державний Герб України, напис півколом: НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, у центрі монет у колі зображено фрагмент фасаду будівлі синагоги, праворуч та ліворуч від якого – стилізований орнамент, рік карбування монет 2012 (праворуч), унизу написи: на монеті зі срібла – ДЕСЯТЬ ГРИВЕНЬ, на монеті з нейзильберу – П'ЯТЬ ГРИВЕНЬ та логотип Монетного двору НБУ (ліворуч). На реверсі монет на тлі декоративно-умовного плану будівлі зображено синагогу та вгорі розміщено написи: СИНАГОГА в м. ЖОВКВА.
Монета з нейзильберу номіналом 5 гривень має вагу 16.54 г., діаметр 35 мм., гурт рифлений, тираж – 35 000.
Монета зі срібла номіналом 10 гривень має вагу 31.1 г., діаметр 38.6 мм., гурт гладкий із заглибленим написом, тираж – 7 000.
Художник і скульптор – Володимир Атаманчук.

Джерело: www.bank.gov.ua, ua.museum-of-money.org

Як завжди ( на жаль) зображення монет з сайту НБУ не якісні... Як будуть більш пристойні, викладу . В темі " на продаж" і тут .
Прикріплення: 2741477.jpg (33.5 Kb)
 
GADДата: Субота, 24.11.2012, 23:07 | Повідомлення # 65
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Викладаю фота справжні )))



Прикріплення: 0125927.jpg (96.8 Kb) · 5009570.jpg (45.2 Kb) · 2340401.jpg (48.7 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 26.11.2012, 13:41 | Повідомлення # 66
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Три нових монетки !

Стерлядь прісноводна

Серія: Флора і фауна

Присвячена зникаючому виду родини Осетрових - стерляді прісноводній - придонній рибі, яка тримається поодинці або невеликими групами на глибоких руслових ділянках річок із чистою проточною водою та яку занесено до Червоної книги України.



На аверсі монети в обрамленні вінка, утвореного із зображень окремих видів флори і фауни, розміщено малий Державний Герб України та написи: НАЦІОНАЛЬНИЙ/ БАНК /УКРАЇНИ/ 2/ ГРИВНІ/ 2012 та логотип Монетного двору Національного банку України.



На реверсі монети зображено стерлядь та розміщено написи: СТЕРЛЯДЬ ПРІСНОВОДНА (унизу на матовому тлі, що імітує піщане дно) та ACIPENSER RUTHENUS (угорі).

Художник: Дем`яненко Володимир
Скульптор: Дем`яненко Володимир

75 років Житомирській області

Серія: Інші монети

Присвячена Житомирщині - давньому краю, розташованому в центрі України на межі Лісостепу й Полісся. Основа економічного потенціалу Житомирської області - багатогалузеве сільське господарство (вирощування зернових культур, хмелю, льону), фарфорово-фаянсова промисловість. Також вона багата на такі природні ресурси, як граніт, ільменіт, кварцит, мармур тощо.



На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, по колу написи: НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ (угорі), П`ЯТЬ ГРИВЕНЬ (унизу), у центрі зображено стилізовану композицію - декоративну тарілку, шишечки хмелю та льону, пам`ятник Сергію Корольову та водонапірну башту, праворуч від якої рік карбування монети - 2012, логотип Монетного двору Національного банку України.



На реверсі монети зображено герб області та по колу розміщено написи: ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСТЬ (угорі), ЗАСНОВАНА У 1937 РОЦІ (унизу).

Художник: Іваненко Святослав
Скульптор: Іваненко Святослав

75 років Миколаївській області

Серія: Інші монети

Присвячена краю корабелів, машинобудівників і хліборобів, розташованому в степовій зоні на півдні України - у басейні нижньої течії Південного Бугу. Основа економічного потенціалу Миколаївщини - енергетика і суднобудування, агропромисловість.



На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України, під яким рік карбування монети - 2012, по колу написи: НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ (угорі), П`ЯТЬ ГРИВЕНЬ (унизу), у центрі зображено композицію - судно, амфору та античну монету, букет із соняшників, винограду та пшеничних колосків, праворуч - логотип Монетного двору Національного банку України.



На реверсі монети зображено герб області та по колу розміщено написи: МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСТЬ (угорі), ЗАСНОВАНА У 1937 РОЦІ (унизу).

Художник: Іваненко Святослав
Скульптор: Дем`яненко Володимир, Дем`яненко Анатолій

Джерело: http://www.bank.gov.ua

Із зображеннями достойної якості буде так , як і з попереднім постом smile
Прикріплення: 8395519.jpg (71.1 Kb) · 8606568.jpg (66.8 Kb) · 3405808.jpg (77.1 Kb) · 2684814.jpg (80.2 Kb) · 5165497.jpg (78.2 Kb) · 5169680.jpg (79.5 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 27.11.2012, 22:54 | Повідомлення # 67
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Додаю зображення "РИБИ" biggrin ( Як будуть з'являтися інші фота, вищевказаних монет, додам в цьому пості. )



Додав:



Прикріплення: 6235473.jpg (89.5 Kb) · 6238206.jpg (87.7 Kb) · 9748534.jpg (81.0 Kb) · 5748645.jpg (79.9 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 11.12.2012, 17:41 | Повідомлення # 68
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
«РІК ЗМІЇ» – НОВА МОНЕТА УКРАЇНИ



10 грудня 2012 р. Нацбанк України вводить в обіг пам'ятну монету серії «Східний календар», яка присвячена року Змії, одній із тварин східного календаря, який засновано на дванадцятирічному циклі Юпітера – найбільшої планети Сонячної системи.
На аверсі монети розміщено: угорі – малий Державний Герб України, в оточенні стилізованого рослинного орнаменту написи: НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК / УКРАЇНИ / 5 / ГРИВЕНЬ; унизу на дзеркальному тлі – 2013, а також позначення металу, його проби – Ag 925, маси в чистоті – 15,55 (ліворуч) та логотип Монетного двору НБУ (праворуч).
На реверсі монети в оточенні стилізованого рослинного орнаменту зображено в лубочному стилі змію (око зелене). Над цією композицією і під нею розміщено абрисні фігурки всіх 12 символів східного календаря. Елемент оздоблення – кубічний оксид цирконію діаметром 1,25 мм.
Монета відкарбована зі срібла 925 проби, має масу – 15.55 г., діаметр – 33.00 мм., гурт рифлений. Тираж: 25 000. Художники: Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук, скульптори: Володимир Атаманчук, Святослав Іваненко.

За матеріалами сайту: www.bank.gov.ua
Прикріплення: 8267610.jpg (18.2 Kb)
 
GADДата: Четвер, 13.12.2012, 21:29 | Повідомлення # 69
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Всесвітній рік кажана

Серія: Інші монети

Присвячена Всесвітньому року кажана. Усі 26 видів кажанів, що зареєстровані в Україні, занесені до Червоної книги України і перебувають під охороною згідно із законодавством України. Рукокрилі, або кажани, є єдиними здатними до активного польоту ссавцями.



На аверсі монети розміщено: угорі малий Державний Герб України і напис півколом - НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, праворуч - рік карбування монети 2012, ліворуч - логотип Монетного двору Національного банку України, у центрі на рельєфному тлі - дзеркальне зображення кажана, унизу номінал - 5/ГРИВЕНЬ.



На реверсі монети зображено символічну композицію - на тлі стилізованого зображення земної кулі - кажан, праворуч півколом напис ВСЕСВІТНІЙ РІК КАЖАНА.

Художник: Таран Володимир, Харук Олександр, Харук Сергій
Скульптор: Дем`яненко Володимир, Атаманчук Володимир

Джерело: http://www.bank.gov.ua
Прикріплення: 8788972.jpg (59.5 Kb) · 5589988.jpg (65.0 Kb)
 
GADДата: П`ятниця, 14.12.2012, 23:59 | Повідомлення # 70
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
2011 рік - Рік кажана в Європі, 2012 - Всесвітній рік кажана



Рік ка­жана - кам­панія, ініційова­на Уго­дою про збе­режен­ня по­пуляцій євро­пей­ських видів ка­жанів (EURO­BATS). Кам­панію підтри­мано UNEP - Прог­ра­мою Об'єдна­них націй по збе­режен­ню нав­ко­лишнього се­редо­вища.
На 6-й Зустрічі сторін EURO­BATS Уго­ди од­ностай­но прий­ня­то ре­золюцію що­до ого­лошен­ня 2011 та 2012 років Ро­ком ка­жана: 2011 рік - Рік ка­жана в Європі, 2012 - Всесвітній рік ка­жана.
Усі ви­ди ка­жанів Ук­раїни за­несені до Чер­во­ної кни­ги Ук­раїни і усі во­ни зна­ходять­ся під охо­роною національ­но­го за­коно­давс­тва - за­конів Ук­раїни «Про Чер­во­ну кни­гу Ук­раїни», «Про тва­рин­ний світ», «Про охо­рону нав­ко­лишнього при­род­но­го се­редо­вища». Особ­ли­вий охо­рон­ний ста­тус цих тва­рин виз­на­чено та­кож національ­ни­ми за­кона­ми про приєднан­ня до відповідних міжна­род­них до­говорів.
По­над 10 років то­му Ук­раїна приєдна­лася до трьох міжна­род­них угод, які виз­на­ча­ють не­обхідність охо­рони усіх видів ру­кок­ри­лих, що меш­ка­ють на те­риторії на­шої країни. Цент­раль­ною з них є Уго­да про збе­режен­ня по­пуляцій євро­пей­ських ка­жанів (EURO­BATS). Її вже підпи­сали біль­ше 30 країн Євро­пи. Уго­да бу­ла роз­робле­на на базі Боннсь­кої кон­венції і відкри­та для підпи­сан­ня у 1991 році. За­почат­ку­ван­ня Уго­ди про збе­режен­ня ка­жанів в Європі ба­зува­лось на виз­нанні не­задовіль­но­го ста­ну збе­режен­ня ка­жанів в Європі та в ме­жах їх аре­алу у по­заєвро­пей­ських дер­жа­вах, що пов'яза­но з дег­ра­дацією біотопів, по­рушен­ням місць осе­лень цих тва­рин та їх зни­щен­ням че­рез зас­то­суван­ня пес­ти­цидів, і усвідом­ленням то­го, що заг­ро­за існу­ван­ню ка­жанів в євро­пей­ських і по­заєвро­пей­ських дер­жа­вах аре­алу є од­на­ковою як для мігру­ючих, так і для немігру­ючих видів, і що місця осе­лень час­то є спіль­ни­ми для мігру­ючих і немігру­ючих видів.
Сьогодні Уго­да ра­тифіко­вана в 30 євро­пей­ських дер­жа­вах, вклю­ча­ючи й Ук­раїну, в якій Уго­да всту­пила в си­лу в 1999 році (За­кон про приєднан­ня до Уго­ди № 663-14 від 14.05.1999). Згідно з цією Уго­дою всі ви­ди ру­кок­ри­лих Євро­пи (всього 45 видів) підля­га­ють охо­роні. Дізна­тися біль­ше при ви­конан­ня Уго­ди мож­на на сайті http://www.euro­bats.org/.
Євро­пей­ську кам­панію «Ро­ку ка­жана» виріше­но прис­вя­тити клю­човій темі: «Ра­зом з ка­жана­ми: ка­жани - ди­вовижні та не­обхідні сусіди». На­разі до кам­панії за­лучи­лися ще ряд ор­ганізацій та інсти­туцій - Кон­венція про збе­режен­ня мігру­ючих видів ди­ких тва­рин, Гру­па з ру­кок­ри­лих Міжна­род­но­го Со­юзу Охо­рони При­роди, Всесвітня асоціація зо­опарків та ак­варіумів то­що. Дізна­тися біль­ше про кам­панію мож­на на веб-сайті Ро­ку ка­жана 2011-2012.

Ук­раїнсь­кий Центр Охо­рони Ка­жанів ( http://www.kaz­han.org.ua/ )

Джерело: http://ecodnepr.dp.ua
Прикріплення: 9812359.jpg (8.0 Kb) · 1252886.jpg (9.1 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 18.12.2012, 00:21 | Повідомлення # 71
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Фото нової монети : Всесвітній рік кажана

Прикріплення: 8438847.jpg (58.6 Kb) · 6210302.jpg (52.5 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 25.12.2012, 18:58 | Повідомлення # 72
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Український "Руслан" відзначає 30-річчя та готується офіційно перевозити НАТО

[i]Робота цих літаків розписана на півроку вперед[/i



Саме цього дня (24.12) у 1982 році знаменитий Ан-124 вперше піднявся у повітря. Досі цей літак залишається найпотужнішим серійним у світі. З однією заправкою літак може облетіти півсвіту. І досі жодна країна не спромоглася створити щось подібне. Льотчик-випробовувач Олександр Галуненко пригадує, як у 82 році заходив у цех і повірити не міг, що такий велетень може піднятися у повітря. Рівно 30 років тому на аеродромі він сів за штурвал і вперше підняв Ан-124 у повітря, разом зі своїм колегою Володимиром Терським. Пілоти не могли надивуватися, як легко керувати цим 400тонним велетнем. Над створенням "Руслана" працювала промисловість усього Радянського Союзу, десятки заводів. Але не все йшло ідеально. Опоненти авіаконструктора Олега Антонова запевняли, що "Руслан" не полетить, або ж він буде небезпечним зі своїм заднім центруванням. "Навіть скаргу в ЦК писали, бо по деяким нормам він не відповідав, а вони являлися догмою", - розповідає генеральний конструктор ДП "Антонов" Дмитро Ківа. Робота "Русланів" нині розписана на півроку вперед. Надважкі, великогабаритні вантажі, навіть частини літаків інших авіавиробників зі світовим ім 'ям - усе транспортують ці машини. Не забувають про Ан-124 і військові. "Руслани" вже не перший рік виграють тендер на перевезення вояків НАТО. "В наступному році ми будемо офіційними перевізниками НАТО", - розповів Ківа. Зараз керівники авіапромисловості України та Росії приймають рішення відновити випуск цих літаків. За попередніми підрахунками, їх треба набудувати принаймні сотню, щоб вистачило усім.

Джерело: http://tsn.ua

А чи знаєте Ви що серед українських ювілейних монет є такі, що присвячені літакобудуванню ? smile

Трапилася стаття ( див. вище) і я вирішив надати коротеньку інформацію про РУСЛАН та інші монети...

Серія: Літаки України

Присвячена найбільшому у світі за розмірами і вантажопідйомністю літаку АН-124 `Руслан`, який випускається серійно та унікальний за своєю транспортною ефективністю.



На аверсі монети в центрі в намистовому колі зображено малий Державний Герб України в оточенні алегоричної композиції із сонця, стилізованого крила, птахів та зірок, що втілює мрію людства досгти космічних виост та кругові написи: УКРАЇНА/ 2005/ 20 /ГРИВЕНЬ, а також логотип Монетного двору Національного банку України.

На реверсі монети зображено літак АН-124 `Руслан` та між зовнішнім кантом монети і намистовим колом розміщено кругові написи: угорі - ЛІТАКИ УКРАЇНИ, унизу - АН-124 `Руслан`, між якими розміщено логотип `АН`.

Художник: Дем`яненко Володимир
Скульптор: Дем`яненко Володимир



На аверсі монети в центрі в намистовому колі зображено малий Державний Герб України в оточенні алегоричної композиції із сонця, стилізованого крила, птахів та зірок, що втілює мрію людства досягти космічних висот, та кругові написи - УКРАЇНА, 2004, 5, ГРИВЕНЬ.

На реверсі монети зображено літак АН-140 та між зовнішнім кантом монети і намистовим колом розміщено кругові написи: угорі - ЛІТАКИ УКРАЇНИ; унизу - АН-140 та AN-140, між якими розміщено логотип `АН`.

Художник: Дем`яненко Володимир
Скульптор: Дем`яненко Володимир



На аверсі монети в центрі в намистовому колі зображено малий Державний Герб України в оточенні алегоричної композиції із сонця, стилізованого крила, птахів (праворуч) та зірок, що втілює мрію людства досягти космічних висот, та кругові написи: УКРАЇНА, 2003, 5, ГРИВЕНЬ. та логотип Монетного двору Національного банку Україн

На реверсі монети зображено літак АН-2 та кругові написи: угорі - ЛІТАКИ УКРАЇНИ; унизу - АН-2 та AN-2, між якими розміщено логотип “АН”.

Художник: Дем`яненко Володимир
Скульптор: Дем`яненко Володимир



На аверсі монети в центрі в намистовому колі зображено малий Державний Герб України в оточенні алегоричної композиції із сонця, стилізованого крила, птахів (праворуч) та зірок, що втілює мрію людства досягти космічних висот, та кругові написи: УКРАЇНА, 2002, 5, ГРИВЕНЬ. та логотип Монетного двору Національного банку України

На реверсі монети зображено надважкий літак над злітно-посадочною смугою та кругові написи: угорі - ЛІТАКИ УКРАЇНИ; унизу - АН-225 `МРІЯ`, між цим написом розміщено логотип `АН`

Художник: Дем`яненко Володимир
Скульптор: Дем`яненко Володимир
Прикріплення: 5443827.jpg (7.4 Kb) · 1698668.jpg (380.7 Kb) · 6170368.jpg (134.9 Kb) · 6107698.jpg (40.7 Kb) · 4742671.jpg (16.8 Kb) · 7492789.jpg (68.0 Kb)
 
GADДата: Середа, 26.12.2012, 23:30 | Повідомлення # 73
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Офіційний план випуску ювілейних монет України на 2013 рік

"До 200-річчя С. Гулака-Артемовського"
20
Ag 925
62,2
50,0
"спеціальний анциркулейтед"
4 000
лютий

"Материнство"
5
Ag 925
15,55
33,0
"пруф"
10 000
червень

"Українська вишиванка"
10
Ag 925
31,1
38,6
"пруф"
5 000
липень

"Українська вишиванка"
5
CuNiZn

35,0
"спеціальний анциркулейтед"
30 000
липень

"1025-річчя хрещення Київської Русі"
100
Au 900
31,1
32,0
"пруф"
1 400
липень

"1025-річчя хрещення Київської Русі"
10
Ag 925
31,1
38,6
"пруф"
7 000
липень

"1025-річчя хрещення Київської Русі"
5
CuNiZn

35,0
"спеціальний анциркулейтед"
30 000
липень

"Петля Нестерова"
5
CuNiZn
35,0
"спеціальний
анциркулейтед
30 000
серпень

"Битва за Дніпро" (до 70-річчя визволення України від фашистських окупантів)
50
Ag 999
500,0
85,0
"спеціальний анциркулейтед"
1 000
жовтень

"Битва за Дніпро" (до 70-річчя визволення України від фашистських окупантів)
5
CuNiZn

35,0
"спеціальний анциркулейтед"
30 000
жовтень

Духовні скарби України
"1000-ліття Лядовського скельного монастиря"

20
Ag 925
62,2
50,0
"спеціальний анциркулейтед"
3 000
квітень

Видатні особистості України
"Володимир Вернадський" (1863 – 1945)

5
Ag 925
15,55
33,0
"спеціальний анциркулейтед"
5 000
лютий

"Ольга Кобилянська" (1863 – 1942)
2
CuNiZn

31,0
"спеціальний анциркулейтед"
20 000
жовтень

"Нестор Махно" (1888 – 1934)
2

CuNiZn

31,0
"спеціальний анциркулейтед"
20 000
жовтень

"Микола Амосов" (1913 – 2002)
5
Ag 925
15,55
33,0
"спеціальний анциркулейтед"
5 000
листопад

"Борис Грінченко" (1863 – 1910)
2
CuNiZn

31,0
"спеціальний анциркулейтед"
20 000
листопад

Східний календар
"Рік Коня"

5
Ag 925
15,55
33,0
"пруф"
25 000
грудень

Пам’ятки архітектури України
"Будинок з химерами"

10
Ag 925
31,1
38,6
"пруф"
5 000
травень

"Будинок з химерами"
5
CuNiZn

35,0
"спеціальний анциркулейтед"
30 000
травень

Cтародавні міста України
"650 років першій писемній згадці про м. Вінницю"

10
Ag 925
31,1
38,6
"пруф"
3 000
серпень

"650 років першій писемній згадці про м. Вінницю"
5
CuNiZn

35,0
"спеціальний анциркулейтед"
30 000
серпень

Спорт
"Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики"

2
CuNiZn

31,0
"спеціальний анциркулейтед"
20 000
червень

"Юнацький чемпіонат світу з художньої гімнастики"
2
CuNiZn

31,0
"спеціальний анциркулейтед"
20 000
серпень

Флора і фауна України
"Дрохва"

10
Ag 925
31,1
38,6
"спеціальний анциркулейтед"
5 000
квітень

"Дрохва"
2
CuNiZn

31,0
"спеціальний анциркулейтед"
30 000
квітень

Морська історія України
"Лінійний корабель "Слава Екатерины"

10
Ag 925
31,1
38,6
"спеціальний анциркулейтед"
5 000
вересень

"Лінійний корабель "Слава Екатерины"
5
CuNiZn

35,0
"спеціальний анциркулейтед"
30 000
вересень

Вищі навчальні заклади України
"100 років Національній музичній академії України імені П. І. Чайковського"
5

Ag 925
15,55
33,0
"пруф"
3 000
листопад

"100 років Національній музичній академії України імені П. І. Чайковського"
2
CuNiZn

31,0
"спеціальний анциркулейтед"
20 000
листопад

*** після назви монети йдуть ( по черзі вниз) номінал, метал,розмір, вага, якість, тираж.

В порівнянні з попереднім, затверджений план відрізняється багатьма пунктами, а саме :

Вилучено

Троїцький монастир-фортеця - монети в двох металах ( срібло та нейзильбер)

Повість минулих літ - золота монетка 100 гр.

Сальвінія плавуча - монети в двох металах ( срібло та нейзильбер)

Судноплавство епохи Київської Русі - монети в двох металах ( срібло та нейзильбер)

Додано

"100 років Національній музичній академії України імені П. І. Чайковського"

"Дрохва" - планувалася на 2012 рік але замінили на "Стерлядь"

"650 років першій писемній згадці про м. Вінницю"

"Борис Грінченко" (1863 – 1910)

Ще дві монети змінили свої вагу і розмір відповідно , але це не суттєво для тих, хто не збирає драги )))
 
GADДата: Субота, 29.12.2012, 16:01 | Повідомлення # 74
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
А от, якщо так зручніше вже за місяцями

ПЛАН ВИПУСКУ ПАМ'ЯТНИХ МОНЕТ УКРАЇНИ НА 2013 РІК

Національний Банк України оприлюднив план випуску пам'ятних монет на 2013 рік. Всього буде випущено 29 видів монет з 19 найменувань. Найдорожчими монетами України 2013 року будуть монети "Битва за Дніпро" номіналом 50 гривень (присвячена 70 річниці визволення України від фашистських окупантів, вона буде виготовлена з срібла 999 проби і вагою 500 грамів, також буде випущена в нейзильбері номіналом 5 гривен тиражем 30 000 штук) і "1025-річчя хрещення Київської Русі" номіналом 100 гривень із золота 900 проби вагою 31,1 грам.
В 2013 р. НБУ не планує випуску біметалевих монет, зокрема не продовжуючи випуск монет, присвячених областям України.

Лютиій:

"До 200-річчя С. Гулака-Артемовського" – 20 гривень, срібло, тираж 4 000 штук;

"Володимир Вернадський" (1863 – 1945) – 5 гривень, срібло, тираж 5 000 штук.

Квітень:

"1000-ліття Лядовського скельного монастиря" – 20 гривень, срібло, тираж 3 000 штук;

"Дрохва" – 10 гривень, срібло, тираж 5 000 штук;

"Дрохва" – 2 гривні, нейзильбер, тираж 30 000 штук.

Травень:

"Будинок з химерами" – 10 гривень, срібло, тираж 5 000 штук;

"Будинок з химерами" – 5 гривень, нейзильбер, тираж 30 000 штук.

Червень:

"Материнство" – 5 гривень, срібло, тираж 10 000 штук;

"Юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики" – 2 гривні, нейзильбер, тираж 20 000 штук.

Липень:

"Українська вишиванка" – 10 гривень, срібло, тираж 5 000 штук;

"Українська вишиванка" – 5 гривень, нейзильбер, тираж 30 000 штук;

"1025-річчя хрещення Київської Русі" – 100 гривень, золото, тираж 1 400 штук;

"1025-річчя хрещення Київської Русі" – 10 гривень, срібло, тираж 7 000 штук;

"1025-річчя хрещення Київської Русі" – 5 гривень, нейзильбер, тираж 30 000 штук.

Серпень:

"Петля Нестерова" – 5 гривень, нейзильбер, тираж 30 000 штук;

"650 років першій писемній згадці про м. Вінницю" – 10 гривень, срібло, тираж 3 000 штук;

"650 років першій писемній згадці про м. Вінницю" – 5 гривень, нейзильбер, тираж 30 000 штук;

"Юнацький чемпіонат світу з художньої гімнастики" – 2 гривні, нейзильбер, тираж 20 000 штук.

Вересень:

"Лінійний корабель "Слава Екатерины" – 10 гривень, срібло, тираж 5 000 штук;

"Лінійний корабель "Слава Екатерины" – 5 гривень, нейзильбер, тираж 30 000 штук.

Жовтень:

"Битва за Дніпро" (до 70-річчя визволення України від фашистських окупантів) – 50 гривень, срібло, тираж 1 000 штук;

"Битва за Дніпро" (до 70-річчя визволення України від фашистських окупантів) – 5 гривень, нейзильбер, тираж 30 000 штук;

"Ольга Кобилянська" (1863 – 1942) – 2 гривні, нейзильбер, тираж 20 000 штук;

"Нестор Махно" (1888 – 1934) – 2 гривні, нейзильбер, тираж 20 000 штук.

Листопад:

"Микола Амосов" (1913 – 2002) – 5 гривень, срібло, тираж 5 000 штук;

"Борис Грінченко" (1863 – 1910) – 2 гривні, нейзильбер, тираж 20 000 штук;

"100 років Національній музичній академії України імені П.І. Чайковського" – 5 гривень, срібло, тираж 3 000 штук;

"100 років Національній музичній академії України імені П.І. Чайковського" – 2 гривні, нейзильбер, тираж 20 000 штук.

Грудень:

"Рік Коня" – 5 гривень, срібло, тираж 25 000 штук.

За матеріалами сайтів: www.bank.gov.ua, http://ua.museum-of-money.org.
 
GADДата: Неділя, 03.02.2013, 12:36 | Повідомлення # 75
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
МОНЕТА ФЕОДОСІЇ ПРОДАНА ЗА РЕКОРДНУ ЦІНУ



На аукціоні одного з інтернет-сайтів, присвячених пошуку скарбів і нумізматиці була продана срібна монета Феодосії одного з перших випусків цього міста.
Срібний трігеміобол вагою 1.40 г., діаметром 15.00 мм. датується по Анохіну В.А. (2011 р.) № 919, 425 – 415 рік до н.е.; по Мельникову О.Н. 436 – 424 рік до н.е.
На аверсі – голова бородатого чоловіка в пов'язці вправо; на реверсі – у вдавленому квадраті голова бика вправо, напис праворуч зверху вниз ΘΕΟΔΕΟΣ.
Монета продана у відкритих аукціонних торгах після 80 ставок за рекордну на сьогоднішній день ціну – 45 100 гривень.

Джерело: http://ua.museum-of-money.org
Прикріплення: 9687803.jpg (10.4 Kb)
 
Форум » ХОБІ,ЗАХОПЛЕННЯ » Нумізматика » Українська монета.
Пошук:

Вверх