Четвер, 25.04.2024, 14:12
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » ХОБІ,ЗАХОПЛЕННЯ » Нумізматика » УКРАЇНІКА (Монети інших країн присвячені Україні.)
УКРАЇНІКА
GADДата: Неділя, 30.03.2014, 15:12 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
В цій темі матеріали присвячені монетам, які виготовлені в інших країнах Світу. Монети присвячені Україні, це може бути все що завгодно-події, видатні особистості, пам'ятки, історія...тощо.
 
GADДата: Неділя, 30.03.2014, 15:21 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
ПАМ'ЯТНІ МОНЕТИ «СВЯТИНІ УКРАЇНИ»



У 2014 р. Монетний двір Польщі викарбував для Острова Ніуе серію монет, присвячених християнським святиням української землі. Це – православні Києво-Печерська Лавра, Свято-Успенська Почаївська Лавра, Святогірська Лавра в Донецькій області та греко-католицький Собор Святого Юра у Львові.

Гармонія майстерної інкрустації срібних монет «Святині України» пурпуровими кристалами Swarovski, 24-каратне золочення окремих елементів на монетах – пазлах чудово доповнюють карбовані зображення найвідоміших храмів України. Разом п'ять срібних монет набору утворюють квадрат, за яким позолота утворює безперервний орнамент.
На українській землі безліч святинь – від золото скіфських курганів і сарматських поховань, реліквій Ярослава Мудрого і Володимира Мономаха... Від найдавніших часів до недавнього минулого зберігає Україна реліквії, що належали колись відомим історичним діячам і стали символами державності; скарби духовні і предмети матеріального побуту – витвори ювелірного мистецтва, зодчества, речі із стародавніх курганів і таємничих скарбів, виявлені на великій території країни.

Монети створені в результаті співпраці Монетного двору Польщі та Райффайзен Банку Аваль. Дизайнер – Себастьян Міколайчак. Монети викарбувані Монетним двором Польщі (Варшава). Тираж – 2 222 штуки.

Аверс монет однаковий. У його центральній частині – портрет її Величності Королеви Єлизавети II, угорі напис – NIUE ISLAND, внизу – номінал: TWO DOLLARS. Зліва від портрета напис: ELIZABETH II, праворуч рік випуску – 2014, фірмовий знак монетного двору (M/W) та позначення металу та його проби (Ag 925).

Тема реверсу центральної, круглої монети – «Спас Нерукотворний», популярний мотив української іконографії XV – XVI ст. – pображення Ісуса із золотим ореолом на тлі плата, яким він витер обличчя під час своєї хресної дороги. Плат тримають архангели Михаїл і Гавриїл. Праворуч і ліворуч, по каймі – трикутна декоративна поверхня, покрита 24-каратним золотом, яка є фоном у формі візантійського хреста. У верхній і нижній частинах монети назва серії: СВЯТИНІ УКРАЇНИ.

Діаметр центральної монети – 32.00 мм., вага – 10.00 г.

Тема верхньої монети – «Києво-Печерська Лавра», нижньої – «Собор Святого Юра», лівої – «Свято- Успенська Почаївська Лавра», правою – «Святогірська Лавра».

Також по контуру монети розміщено незамкнута смуга позолоченого орнаменту, в трьох кутах – по кристалу Сваровські рубінового кольору.

Чотири монети мають форму квадрата з напівкруглим вирізом. Розміри: 35.00 х 35.00 мм., вага – 12.00 г.
Прикріплення: 5771872.jpg (13.2 Kb)
 
Форум » ХОБІ,ЗАХОПЛЕННЯ » Нумізматика » УКРАЇНІКА (Монети інших країн присвячені Україні.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх