Субота, 20.04.2024, 12:35
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » Покатухи » ВЄЛОКВЕСТ
ВЄЛОКВЕСТ
GADДата: П`ятниця, 16.12.2011, 00:17 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Давайте спробуємо зробити вєло-квест ! Хто щось чув пр це , або в кого є (можливо) якісь документи , напрацювання або ідеї прошу висловлюватись )
 
mgdzsДата: П`ятниця, 16.12.2011, 23:45 | Повідомлення # 2
Подполковник
Група: Пользователи
Повідомлень: 275
Нагороди: 1
Репутація: 2
Статус: Десь пішов
цікава тема apple
 
GADДата: Субота, 17.12.2011, 09:37 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
В мене деякі "напрацювання" вже є, от чекаємо повернення з Києва дівчини ,яка проводила(чи приймала активну участь) в таких заходах вже двічі. Обіцяла долучитися до нас і допомогти в цьому. Технічні питання нас не лякають, бо ми (мабуть ) ще не знаємо всієї глубини biggrin А от безпосередньо глянути на "сценарій" було б цікаво ).

Хто як це бачить , чув чи знає ?
 
GADДата: Середа, 21.12.2011, 23:36 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Викладу на розсуд правила велоквесту (як приклад). Вони згодом підкорегуються і зміняться ..але щоб знати хоч приблизно що й до чого. Бо ця справа - нова для нас .

Основні положення

Велоквест - це командна спортивно-інтелектуальна гра. Вона полягає у проходженні командою визначеного маршруту, а також виконання спеціальних завдань.

Для проходження дистанції використовується велосипед.
Необхідний реквізит для спеціальних завдань надається організаторами гри.

Маршрут складається із контрольних пунктів (КП) та відрізків між ними.
Маршрут вважається пройденим, якщо командою відгадані та знайдені усі КП (якщо у завданні не обумовлено інше).

КП - це об'єкт, на якому (чи поблизу якого) заховано конверт/пакунок із завданням або артефакт. Також на КП може бути нанесений код. Перед грою організатори повідомляють учасників, як саме маркуються КП і що на них потрібно шукати.

Спеціальні завдання можуть бути обов'язковими для виконання або бонусними.
Обов'язкові завдання є невід'ємною умовою проходження гри і мають бути виконані командою. За невиконання цих завдань передбачено штрафи (штрафний час).
Бонусні завдання можуть принести додаткові бали, бонусний час, перехід на наступний етап або підказки.
Спеціальні завдання можуть бути комбінованими, тобто обов'язковими для виконання, а за деяких умов - приносити бонуси.

Результати гри підсумовуються в процесі прибуття команд на фініш. Оголошення результатів та нагородження переможців відбувається після фінішу останньої команди.

Учасники гри

Гра є командною. Склад команди - 3-5 учасників. Можливо грати удвох, але вказана кількість оптимальна з точки зору колективної логіки та міркувань безпеки.
Вік учасників - від 18 років (від 16 років - із дозволом від батьків).
До участі в грі допускаються попередньо зареєтровані команди та команди, сформовані безпосередньо перед початком гри (у деяких випадках їх кількість може бути обмежена).
Стартові внески не повертаються, а їх сума повідомляється в анонсі гри.

Спорядження на гру - справний велосипед, світлотехніка (ліхтарі, фари, маячки), засоби захисту (шолом), мапа міста, телефон, кишенькові гроші, інші речі, наявність яких на грі може бути вказано в анонсі.

Команда має проходити маршрут у повному складі та не розділятися на групи (якщо цього не передбачає сценарій гри). Час на КП, проміжних фінішах та фініші фіксується після прибуття останнього учасника. Якщо КП передбачає наявність агента - завдання ним видається лише у тому випадку, коли присутній весь склад команди.

Обмеження і заборони

Учасники зобов'язані вести себе коректно по відношенню до учасників інших команд, оргкомітету та оточуючих.

Учасники зобов'язані дотримуватись Правил дорожнього руху та не створювати небезпечних ситуацій на дорозі.

Учасники зобов'язані дотримуватись законів України та не провокувати конфліктні ситуації з мешканцями, власниками та охоронцями будівель, поблизу яких розташовані КП.

Завдання мають виконуватись таким чином, щоб не наражати на небезпеку себе та оточуючих.

Заборонено використовувати будь-який інші транспортні засоби, окрім велосипедів.

Заборонено нищити, руйнувати, псувати, погіршувати доступ або переховувати підказки на КП. У разі виявлення порушень на об'єкті команда має зв'язатися із організаторами та повідомити про це. Недотримання правил може призвести до дискваліфікації команди та недопуску її до участі в інших іграх.

Оргкомітет

Організатори велоквесту - група з кількох осіб, що проводить гру, контролює проходження маршруту та виконання завдань командами. Контроль здійснюється особисто (КП з агентами), за допомогою засобів фіксації (фотоапарат, мобільний телефон) та іншими способами.

Усі спірні моменти вирішуються організаторами гри та після прийняття рішення обговоренню не підлягають. Гра може бути зупинена за рішенням організаторів (форс-мажорні або інші обставини, що унеможливлюють проведення гри).

Організатори не несуть відповідальність за стан учасників та їх велосипедів під час гри. Підписання заявки на гру означає згоду із дотриманням правил та відмовою від претензій до організаторів та інших учасників.
У разі виникнення непередбаченних обставин, неможливості продовжувати гру кимось з учасників, прийняття рішення припинити гру - команда зобов'язана повідомити про це організаторів.
 
Форум » Велофорум » Покатухи » ВЄЛОКВЕСТ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх