П`ятниця, 19.04.2024, 08:23
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ВЕЛОТУРИЗМ » Новини
Новини
GADДата: Понеділок, 06.07.2015, 16:56 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
В Україні пройде Європейський Тиждень велосипедного туризму



12-19 липня на Львівщині відбуватиметься Європейський Тиждень велосипедного туризму (ЄТВТ або ЄТ), який вперше за десять років своєї історії перетне межі Євросоюзу. Базовий табір разом з офісом ЄТ розміститься у Жовкві (на території стадіону "Розточчя" та СШ №3). Веломаршрути проходитимуть повз десятки пам'яток архітектури, історії та культури, через Яворівський національний природний парк й інші не менш цікаві місця. Очікувана кількість учасників біля 400 осіб з більш, ніж десяти країн Європи.

Для здійснення вело мандрівки учасники Тижня щодня матимуть на вибір три маршрути. протяжністю -- 30-40, 60-70 та 90-120 кілометрів. Маршрути пролягають живописними найбільш цікавими місцями, зокрема повз такі міста як Магерів, Белз, Камянка-Бузька, дерев'яні церкви у селах Потеличі, Бесіди, екологічні стежки Яворівського національного парку тощо. Окремим днем програми стане відвідання Львова, зустріч та живе спілкування з мешканцями міста Лева.

Кожен охочий може долучитися до спільної з іноземними велотуристами участі у подорожах в рамках цієї значної міжнародної велоподії. Більше про ЄТ можна дізнатися на сайті.

ЄТВТ проводиться кожного року в липні в одній з країн, велотуристські організації якої входять до UECT або до Міжнародного Альянсу Туристів (AIT). Учасниками заходу є велотуристи із десяти-п'ятнадцяти країн світу. До прикладу, кількість учасників Євровелотижня-2013, що відбувся в Івердо (Швейцарія) становила 1476 осіб із тринадцяти країн Європи, ювілейний десятий -- в Муртоза (Португалія) у 2014 році зібрав 1190 учасників з дванадцяти країн. Найактивнішу участь в Євровелотижнях традиційно беруть велотуристи Франції: у 2013 році – 1135 учасників, у 2014 році – 918 учасників. Україна на двох останніх тижнях велосипедного туризму мала другі за чисельністю делегації: у Швейцарії - 156 учасників, у Португалії - 130 учасників.

Окрім популяризації велосипедного туризму ЄТВТ ставить собі за мету заохочення звичайних європейців краще пізнати одне одного, налагодити між собою контакти та відкрити для себе кожного разу іншу країну Європи, ознайомитись з її найвизначнішими місцями, культурою, звичаями, кухнею, побутом місцевого населення, ремеслами, фольклором тощо.


Джерело: http://gazeta.ua/
Прикріплення: 6945338.jpg (83.9 Kb)
 
GADДата: Понеділок, 30.11.2015, 11:04 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Їжачки, повії, кенгуру - підбір найдивніших дорожніх знаків світу



Дорожні знаки на трасах і магістралях світу зараз є невід'ємною частиною руху транспорту й давно звичні для автомобілістів. Однак, подорожуючи світом на автомобілі, українці можуть зіткнутись із неочікуванішими знаками.

У багатьох країнах Європи, Азії та Північної Америки ці знаки попереджають про появу різних тварин, птахів, рептилій, морських котиків, лосів тощо. Також, дорожні знаки можуть повідомляти про погодні умови. Наприклад, про сильний вітер у пустелях Африки, Австралії та США. Звичайно, у нашій країні такої загрози немає.

Інколи у Європейських країнах встановлюють креативні знаки дорожнього руху. Це викликає подив туристів, натомість місцеві жителі з радістю вносять різноманіття до буднів автомобілістів.


Джерело: http://gazeta.ua/

Переглянути знаки можна ТУТ
Прикріплення: 8659503.jpg (103.8 Kb)
 
Форум » Велофорум » ВЕЛОТУРИЗМ » Новини
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх