П`ятниця, 29.03.2024, 14:35
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Велофорум » ВЕЛОТУРИЗМ » Всілякі доки чи нормативні папери)
Всілякі доки чи нормативні папери)
GADДата: Вівторок, 14.02.2012, 22:01 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Вирішив зробити тему , де можна буде розмістити якісь офіційні папери , які б допомогли нготуватися й проводити туристичні подорож. Звичайно це може знадобиться не тільки суто туристам )))
 
GADДата: Вівторок, 14.02.2012, 22:02 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Документ z0310-07, редакцiя вiд 31.08.2007, чинний
Сторiнка "Законодавство України" сайту Верховної Ради [ 26.02.08 16:09 ]

МІНІСТЕРСТВО ТРАНСПОРТУ ТА ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ
Н А К А З
27.12.2006 N 1196

Зареєстровано в Міністерствіюстиції України
4 квітня 2007 рза N 310/13577

Про затвердження Правил перевезення пасажирів,
багажу, вантажобагажу та пошти залізничним
транспортом України

{ Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства транспорту та зв'язку N 666 ( z0952-07 ) від 03.08.2007 }
Відповідно до Закону України "Про залізничний транспорт" ( 273/96-ВР ) та Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 1997 року N 252 ( 252-97-п ), Н А К А З У Ю:
1. Затвердити Правила перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, що додаються.
2. Державній адміністрації залізничного транспорту України (Козак В.В.) подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України в установленому порядку.
3. Цей наказ набирає чинності з 1 травня 2007 року.
4. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Міністерства транспорту України від 28 липня 1998 року N 297 ( z0620-98 ) "Про затвердження Правил перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 1 жовтня 1998 року за N 620/3060 із змінами.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Корнієнка В.В.
Міністр М.Рудьковський

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства
транспорту та зв'язку України
27.12.2006 N 1196

Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
4 квітня 2007 р.
за N 310/13577

ПРАВИЛА
перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу
та пошти залізничним транспортом України


Розділ 15. Перевезення ручної поклажі,
живих тварин і птахів

15.1. До ручної поклажі належать предмети і речі незалежно від виду упакування, що легко переносяться і за своїми розмірами без труднощів розміщаються у вагонах на місцях, що призначені для розміщення ручної поклажі. Кожний пасажир має право безплатно перевозити з собою у вагоні ручну поклажу вагою до 36 кг на повний, пільговий, у тому числі безплатний проїзний документ.

15.5. Кожний пасажир має право перевозити безплатно при собі понад установлену норму ручної поклажі кімнатних птахів у клітках (не більше однієї клітки), портфель, дипломат або дамську сумку, лижі та палиці до них, вудочки, фотоапарат, відеокамеру та інші дрібні речі.
Дозволяється перевозити при собі за рахунок норми ручної поклажі пасажира дитячі коляски, велосипеди в розібраному та впакованому стані (не більше одного) та інші речі, які за своїми розмірами можуть бути розташовані у вагоні на місцях, призначених для ручної поклажі.

Директор департаменту
розвитку та координації
систем транспорту та зв'язку Г.Легенький

Публiкацiї документа:
Офіційний вісник України вiд 20.04.2007 - 2007 р., № 26, стор. 51, стаття 1065, код акту 39358/2007
Сторiнка "Законодавство України" сайту Верховної Ради © 1996-2008
 
MADMANДата: Субота, 18.02.2012, 01:54 | Повідомлення # 3
Сержант
Група: Пользователи
Повідомлень: 36
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Десь пішов
p.s.пока зима, директор департамента--легенький!!пока собиремся-по тяжелеет!!

Повідомлення відредагував MADMAN - Субота, 18.02.2012, 01:55
 
GADДата: Субота, 18.02.2012, 13:19 | Повідомлення # 4
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
MADMAN, а все інше в цьому документі зрозуміле, або найцікавіше в посиланні це призвіще директора департаменту ?)))

Прохання до користувачів , в разі необхідності, створювати окрему тему у відповіденому розділі і оговорювати свої проблемні питання саме там )))

Інструкція : входимо в розділ "Об'яви та всілякий "флудьож"...далі (справа вгорі) тиснемо кнопку "нова тема" ...і далі за порадами створюємо безпосередньо тему з відповідною назвою , наприклад: "что я думаю о Степане" , " Філософские розсуждения о гниении промысловых рыб - теория и практика" biggrin Пости які не відповідають темі будуть видалятись.. Дякую за розуміння)
 
GADДата: Середа, 20.03.2013, 18:48 | Повідомлення # 5
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
С завтрашнего дня украинцев перестанут пускать в поезд без паспорта



Кабмин вернул именные ж/д-билеты

Завтра, 21 марта, вступают в силу постановление Кабмина (№160 от 6 марта), согласно которому при покупке билета на поезд в него будут вноситься фамилия и имя пассажира.
Новые правила распространяются на все поезда, кроме региональных и пригородных, подчеркиваются в постановлении.
Посадка в поезд теперь будет осуществляется только по предъявлению проездного документа и документа, удостоверяющего личность.

Таким документом может быть: паспорт гражданина Украины, паспорт гражданина Украины для выезда за границу, дипломатический паспорт Украины, служебный паспорт Украины, удостоверение личности моряка, удостоверение члена экипажа, удостоверение личности на возвращение в Украину, временное удостоверение гражданина Украины, удостоверение водителя, удостоверение лица без гражданства для выезда за границу, удостоверение личности, которая нуждается в дополнительной защите, проездной документ для выезда за границу лица, которое признано беженцем, и лица, которое нуждается в дополнительной защите, справка об обращении за защитой в Украине, вид на постоянное жительство, вид на жительство, карточка мигранта, удостоверение беженца, проездной документ беженца, паспортный документ иностранца и лица без гражданства.

Как сообщалось в ноябре 2012 года со ссылкой на тогдашнего министра инфраструктуры Бориса Колесникова, именные ж/д билеты планировалось ввести с 1 января 2013 года как вынужденную меру в связи со спекуляцией и коррупцией, однако этот процесс был отсрочен по причине согласования решения.
Правительство Украины в 2007 году отменило продажу билетов на поезда по удостоверению личности с обязательным указанием имени и фамилии пассажира в проездном документе.

Джерело: http://www.segodnya.ua
Прикріплення: 5984997.jpg (65.4 Kb)
 
GADДата: Вівторок, 13.10.2015, 11:12 | Повідомлення # 6
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
09.10.2015

Нове правило про обгін велосипедистів

В мережі з’являються новини про можливі введення нових правил дорожнього руху, що стосуються велосипедистів. Мова йде про обов’язковість шоломів, справні гальма, фари, посвідчення особи, телефони «за кермом» та алкогольне сп’яніння. Нововведення активно обговорюються, особливо багато питань викликає тема шоломів, але хочемо звернути увагу на інше.

Вводячи додаткові «must» та обмеження для велосипедистів, варто враховувати, що їх безпека на дорозі залежить не лише від них самих, але і від головних учасників руху — водіїв транспортних засобів. Обгін — один з найнебезпечніших маневрів при їзді, особливо для таких уразливих її учасників, як велосипедисти. Велика кількість нещасних випадків стається саме при обгоні автомобілем велосипеду, тим не менше це ніяк не описано в правилах дорожнього руху.

Велосипедисти (та мотоциклісти) не їздять по прямих лініях. Досить часто, коли їм потрібно оминути перешкоду чи пошкоджене дорожнє полотно, яке водій може навіть не помітити, велосипедисти змушені різко звернути з сторону. Простір, який при цьому використовується велосипедистами, в англійському дорожньому законодавстві, наприклад, називається «динамічна оболонка». Це межі навколо велосипеду, які водіям транспортних засобів заборонено перетинати. В Highway Code (ПДД Великобританії є окреме) правило:

Rule 163.

…(при обгоні) «give motorcyclists, cyclists and horse riders at least as much room as you would when overtaking a car»,

що означає,

…«при обгоні мотоциклістів, велосипедистів та вершників давайте їм стільки місця, скільки б ви дали обганяючи автомобіль».

Відеоматеріал, що доступно пояснює цей розділ. Ми переклали субтитри до нього на українську мову:




Враховуючи такий досвід та відсутність подібного регулювання в українському законодавстві, пропонуємо ввести в Правила дорожнього руху, а саме в розділ 13. «Дистанція, інтервал, зустрічний роз’їзд» новий окремий пункт 13.5.

Автори бачать його формулювання так:


13.5. Під час обгону, випередження чи об’їзду велосипедиста, мопеда, мотоцикла, гужового возу чи вершника водій транспортного засобу зобов’язаний надати їм стільки ж місця, скільки надається при обгоні автомобілю, але не менше, ніж 2 метри.

Крім англійського досвіду, враховуючи українські реалії вважаємо важливим вказати саме точну мінімальну відстань (2 м) в формулюванні.

Мопед, молтоцикл, гужовий віз smile та вершники взяті з формулювань ПДД і включені в цей пункт по тих самих причинах, що велосипедисти.

Таку зміну необхідно ініціювати через Кабінет Міністрів України, який може вносити правки в ПДД. Ми подамо необхідне для цього звернення, але спочатку просимо допомоги щодо обговорення такої ініціативи та її нюансів. І, звичайно, для цього потрібна ваша підтримка.


Джерело: http://velotransport.info/
 
Форум » Велофорум » ВЕЛОТУРИЗМ » Всілякі доки чи нормативні папери)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх