Понеділок, 29.04.2024, 08:54
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Форум » Велофорум » Об'яви та всілякий "флудьож" » Співвідношення тварин і велосипедистів
Співвідношення тварин і велосипедистів
popelushkaДата: Середа, 11.09.2013, 21:36 | Повідомлення # 1
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 100
Нагороди: 2
Репутація: 5
Статус: Десь пішов
Сегодня был классный, по осеннему теплый денек. И я решила присоединиться к не большой покатушке и сделала свои первые 30 км за один присест. Все начиналось оптимистично, я радовалась новому опыту. Но мой восторг был прерван внезапным вторжением. Впереди меня проехали GAD и Denis, я в тот момент ехала третьей, и внезапно на меня вылетела собака. Естественно (как любая девченка) я завизжала и самое главное вовремя подняла ноги. Некоторое время она неслась за мной и пыталась допрыгнуть до моей ноги. Те, кто проехал впереди меня, тихо, но очень откровенно улыбались с меня. Хотя я и не поняла их улыбок, так как серьезно перелякалась.

Когда мы уже возвращались обратно, то проезжая мимо каких-то складов, я вновь увидела как за мной урвала еще одна собака, но в этот раз все обошлось более спокойно для меня. Собака не стала лететь за мной вдогонку, а лишь припугнула, показав кто главный на той территории.

Кто-то может сказать, ну и ладно, что в этом такого. И все же, может кому есть что добавить?

Прикріплення: 4724625.jpg (34.3 Kb)


Повідомлення відредагував popelushka - Середа, 11.09.2013, 22:01
 
GADДата: Середа, 11.09.2013, 21:43 | Повідомлення # 2
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Справді , давайте про свої пригоди (див. назву теми ) писати тут ... Гадаю в кожного є що сказати про такі випадки )

popelushka, А як високо летіла собака і звідки ? Чи велика вона була і якого кольору ? Це додало б твоєї розповіді трохи "об'єму" .... biggrin
 
popelushkaДата: Середа, 11.09.2013, 21:49 | Повідомлення # 3
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 100
Нагороди: 2
Репутація: 5
Статус: Десь пішов
ну да, ну да! Ты все еще продолжаешь посмеиваться надо мной? Если честно, то я уже и не вспомню какого цвета и каких размеров было то животное, но могу сказать одно: у страха глаза велики! (в последнем слове ударение ставьте на свое усмотрение, но мне больше нравится как на картинке)

Прикріплення: 6491713.jpg (74.6 Kb)


Повідомлення відредагував popelushka - Середа, 11.09.2013, 21:49
 
KristoferДата: Середа, 11.09.2013, 22:05 | Повідомлення # 4
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 185
Нагороди: 5
Репутація: 7
Статус: Десь пішов
Добавлю и я. Будучи подростком часто ездил в Артемовку к родственникам на Украине. И там на меня напала стая взрослых гусей, вожак которых попер на меня в лобовую. Я не дрогнул и попер на него. В результате, после боевого шипения гуся в мой адрес и вытянув шею, неожиданно оказался под моими колесами. Я думал на тот момент что гусю гайки.Но его шея была впорядке и более того он продолжил на меня ругаться. Вот так деревенские гонят городских smile
 
popelushkaДата: Середа, 11.09.2013, 22:24 | Повідомлення # 5
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 100
Нагороди: 2
Репутація: 5
Статус: Десь пішов
да уж, история с гусями улыбнула biggrin
 
VICTOR787Дата: Середа, 11.09.2013, 22:26 | Повідомлення # 6
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 156
Нагороди: 4
Репутація: 4
Статус: Десь пішов
Вчера был неплохой день и Евгений предложил мне прокатиться на Кондратьевские ставки!
Мы встретелись возле газовой аппаратуры в 17:30 к нам еще присоеденился Дима! Мы ехали не спеша обсуждая разные темы, неуспели оглянуться как оказали за Алексево-Дружковкой, мы с Димой вырвадись немного вперед, возле поворота как мы думали на островок мы решили остановится и подождать Евгения, только он один знал этот ли нам нужен поворот! Вот мы стоим никого не трогаем и видим как по полю гуляет мужик с собаками, одна у него была на поводу вроде порода алабай а вторая овчарка гуляла отпущеной! Он стремительно приближался к нам.

Подошел ближе, мы поняли что он находится в алкогольном опянении, овчарка бегала вокруг нас с Димой! Дима спросил у него тот ли это поворот? На что он ответил: Да вроде тот! И сразу задал встречный вопрос: Вы что сюда приехали собак дразнить??? Тут подъехал Евгений и овчарка подбежала до него и хоть пьяный хозяин кричал на нее, она все равно подошла до него сначала укусив его заднее колесо а потом цапнула за ногу, потом резко побежала до Димы и цапнула его, и мы поняли - надо делать ноги!! Наши пути розошлись сначала от страха Дима в одну сторону - мы с Евгением в другую. Евгений хоть и был укушен, оторвался немного вперед я ехал позади, так как переживал как там Дима. Оглянувшись в очередной раз я увидел что мужик спустил на нас обоих собак и они быстро приближаались, я надовил на педали из всех сил, так я еще не ездил!!! Женя был дальше, остановился посмотреть где я, увидев меня с собаками на хвосте он тоже надавил на педали, чудом нам удалось от них уехать на безопасное растояение. Мы остановились и молились чтоб Дима прорвался так как он решил ехать за нами и ему пришлось прорывается через собак! Ну слава богу он удачно проехал! Объденившись мы решили осмотреть раны, Дима отделался синяком и царапинами, Евгений был хуже - шла кров., Мы увидели автобус и решили спросить у водителя бинт, он нам его дал, мы забинтовали Евгения и поехали обратно домой в больницу! Мне позвонил друг Игорь я ему все разказал, он сказал что у него есть с собой аптечка и что он едет нам на встречу! Мы встретелись, обработали рану и заделали перевязку и поехали в ближайшую Торецкую больницу, где нам сторож сказал " а здесь нет неког едьте в ЦГБ" куда мы и направились! Там уже нам оказали мед помошь!

Прикріплення: 4669001.jpg (39.7 Kb) · 3259068.jpg (29.1 Kb)
 
KristoferДата: Середа, 11.09.2013, 22:38 | Повідомлення # 7
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 185
Нагороди: 5
Репутація: 7
Статус: Десь пішов
А еще думал с вами поехать + с ребенком. Хорошо что планы изменились icecream провел время с семьей. Выздоравливайте.
 
popelushkaДата: Середа, 11.09.2013, 23:04 | Повідомлення # 8
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 100
Нагороди: 2
Репутація: 5
Статус: Десь пішов
surprised да уж, во встрече с собаками, как оказалось, мне повезло гораздо больше. Желаю скорейшего выздоровления пострадавшему!
 
GADДата: Середа, 11.09.2013, 23:14 | Повідомлення # 9
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Непогано було б хазяїна цуциків якось ...ну ви розумієте. Щоправда я не зрозумів, ви що на приватну територію потрапили ? Хто такий Діма ? До речі , у вас є свідок - водій , до того ж вми звернулись офіційно в медичний ( державний ) заклад. Що найменш компенсацію треба вибивати.

ПЕРЕЛІК
порід собак з підвищеною агресивністю, які визнані Міжнародними кінологічними організаціями *
1. Айну
2. Американський стафордширський тер'єр
3. Анатолійський карабаш
4. Англійський мастіф
5. Бельгійський мастіф
6. Бордоський дог
7. Бульмастіф
8. Буль-тер'єр
9. Доберман-пінчер
10. Ірланський вовкодав
11. Кавказька вівчарка
12. Кане-корсо
13. Карельський ведмежий собака
14. Маремма (маремоано-абруцький пастушачий собака)
15. Мальорський бульдог (перро де мальоркін)
16. Московська сторожова
17. Німецька вівчарка
18. Німецький дог
19. Південноруська вівчарка
20. Різеншнауцер
21. Ротвейлер
22. Середньоазіатська вівчарка
23. Тоса-іну (японський бійцівський собака)
24. Філа бразільеро
25. Чорний тер'єр
26. Шарпей (китайський бійцівський собака)

Примітка:
* перелік порід собак поповнюється з надходженням нових даних.

ПЕРЕЛІК
порід собак з підвищеною агресивністю, заборонених на ввіз та розведення в м.Києві *

1. Акбаш
2. Американський піт-бультер'єр
3. Вівчарка Дауфмана
4. Гірська гонча
5. Грецька вівчарка
6. Доберман Владека Рошина
7. Канарська собака (перро де пресо канаріо)
8. Кангал
9. Кенгуровий собака
10. Лангедокський пастушачий собака
11. Леопардова гонча
12. Румунська вівчарка
13. Супердог i його помісь з майконгом

Примітка:
* вказані породи та різновиди собак не визнано міжнародними кінологічними організаціями, підлягають безумовній стерилізації, перелік доповнюється з надходженням нових данних.
 
GADДата: Середа, 11.09.2013, 23:34 | Повідомлення # 10
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Що робити, якщо на вас напала собака?



Напад розлюченої тварини на людину може привести до дуже сумного результату. Хочемо, щоб нас зрозуміли правильно. Ці поради - не заклик до боротьби з собаками. Ми ставимося до них з великою любов'ю. Проте з різних причин (і найчастіше з не залежних від самих собак) ці тварини нагадують про те, що вони - хижаки. Просимо не забувати про це. І будьте готові при необхідності постояти за себе.

Щоб протистояти собаці, що напала на вас, прийміть поради, які, сподіваємося, допоможуть вам гідно вийти з важкої ситуації.
Коли собака нападає з гавкотом, небезпека, зазвичай, невелика. Вона вас просто лякає, проганяючи з території (місця), де ви знаходитесь.
При цьому не виключено, що вона може вас і вкусити, але це відбудеться тільки тоді, коли ви повернетесь до неї спиною або боком, і відведете від неї погляд. Не робіть ні того, ні іншого.

Не відводячи погляду від очей собаки, не поспішаючи і не роблячи різких рухів, покиньте дану територію (місце), і конфлікт буде вичерпано.
У разі, якщо конфлікт затягнеться, спробуйте перевірити її реакцію на команди «Фу!», «Гуляй!», «Апорт!», «Кішка»!. Багатьом собакам вони знайомі. Якщо, наприклад, на команду «Фу!» собака реагує і зробить паузу, - перестане гавкати, - значить, команда «працює» і вас захистить.

На додаток до цієї команди (при позитивній реакції собаки) подайте іншу: «Добре фу», а потім «Гуляй!».
Якщо тварина проявить інтерес до команди «Апорт!», Підберіть із землі якусь паличку, камінь або зламайте гілку. Покажіть її собаці, повторюючи команду «Апорт!», А потім киньте. Не виключено, що кинутий предмет собаку зацікавить, і вона залишить вас у спокої.

Достатньо ефективною може виявитися і команда «Кішка»! Зазвичай, на цю команду собака реагує бурхливо. При цьому вона починає кидатися з боку в бік у пошуках цікавлячого її об'єкта. Для вас це виграш у часі. Швидше йдіть з цієї території.

Але якщо ви бачите собаку, яка біжить на вас мовчки або з гарчанням, знайте - вона може серйозно атакувати.
Якщо дозволяють час і обстановка, постарайтеся зайняти таке місце, в якому собака вас не дістане (заберіться куди-небудь вище або скористайтесь найближчій дверима (хвірткою).
Якщо є водоймище, зайдіть у воду. Навіть якщо воно неглибоке і собака спробує дістатися до вас убрід, зустріньте її бризками води - це її зупинить. Там, де собаці доведеться добиратися до вас уплав, будьте спокійні - ви в безпеці. На плаву собака не вкусить, та й відігнати її бризками не складе труднощів.

Якщо вам нікуди сховатися або підійнятися, і немає водойми, то візьміть жменю піску (землі) і киньте її (по можливості з найменшої відстані) в очі і в пащу атакуючій собаці.
В інших випадках, коли неможливо уникнути контакту з твариною, приготуйтеся до захисту.

Насамперед, оцініть свої сили і міць собаки, а також підручні засоби.
Ніколи не кричіть безцільно, особливо переляканим голосом. Не розмахуйте руками і не метушіться! Крик від страху і нервозність ще більше дратуватимуть собаку. Її натиск тільки посилиться.

З підручних засобів можете скористатися палицею, ящиком, коробкою, верхнім одягом, головним убором і т.д.
Якщо у вас вистачає сил нанести собаці відчутного удару (наприклад, палицею або ящиком), спробуйте зробити це раніше, ніж собака вас вкусить. Больовий удар похитне впевненість тварини в своїй перевазі. Укус ж, навпаки, його зміцнить. Але і в цьому випадку будьте обережні. Не всі собаки пасують від болю. Та й удар може бути різним. Адже точно і сильно влучити в тварину, що рухається, не так-то просто. До того ж собак службових порід спеціально готують тримати удар і пробиватися до атакованого, перемагаючи біль. Для нанесення попереджувального удару у вас буде тільки одна спроба.

Кусають собаки по-різному. Хтось вкусить, відскочить, ще раз вкусить і знову відскочить. Інші, зробивши хватку, починають тягнути, прагнучи відірвати те, що схопили. Тягнути собака буде, поки відчуває ваш опір. Перехоплення в цей час малоймовірне. Але, як тільки ваш опір ослабне, чекайте перехоплення в новому місці і повторну спробу відірвати схоплене. Зазвичай, така поведінка спостерігається у більшості собак, але особливо у тих, хто пройшов спецдресирування.
Якщо поблизу немає господаря собаки, здатного прийти вам на допомогу, а небезпека достатньо серйозна, дійте так: притуліться спиною до стіни, паркану, щоб не впасти і не дати вкусити себе ззаду. Візьміть в руки що-небудь зі свого верхнього одягу (куртку, сорочку, головний убір і т.д.) і виставте це перед собою на витягнутих руках. Собака інстинктивно схопить одяг і потягне на себе. Тримайте міцніше! У момент її максимального напруження різко (і якомога сильніше) вдарте її носком ступні в горло. Цього буде достатньо, щоб вирішити результат поєдинку на вашу користь.

У тому випадку, якщо обстановка не дозволяє скористатися якимось предметом для того, щоб собака вхопила спершу його, встаньте тварини, яка наближається, впівоберта. Зігнуту в лікті руку тримайте на рівні пояса. Ударну ногу відведіть назад і трохи напружте коліна.
Коли між вами і собакою залишиться близько двох метрів, різко виставте вперед на рівень грудей передпліччя. Собака інстинктивно зреагує на цей рух і стане атакувати руку. У момент стрибка вона протягнеться, розкривши незахищений живіт. Скористайтеся цим і нанесіть їй удар ногою в область підребер'я. Але врахуйте: якщо ви пропустите момент і не встигнете вдарити до того, як собака вас схопить за руку, можливості зробити це потім у вас вже не буде.
Уявіть, що ви не встигли з ударом, і тварина вчепилася в руку. Незважаючи на біль, наступайте на собаку швидше, ніж вона буде від вас задкувати. Не відчуваючи опору руки, собака, швидше за все, її відпустить, щоб схопити вас в іншому місці.
Якщо на ній нашийник, намагайтеся вхопитися за нього вільною рукою і перекрутити. Це задушливий прийом, що вимагає великих зусиль. Якщо нашийника немає, повторіть спробу з ударом ногою.

Зграю собак ЗАВЖДИ краще обійти. Але якщо собаки проявляють до вас неабияку зацікавленість і навіть агресію, головне - спробувати визначити ватажка в зграї і злякати його - тут же вся зграя піде назад. У теорії, ватажок той, хто біжить попереду.

Якщо собака вкусила...

1. Ступінь проникнення собачих зубів під шкіру під час укусу

Якщо собака покусала через щільний одяг або легко вкусила, не до крові, то заразитися сказом неможливо. Як і СНІД, сказ не передається через повітря або дотик. Для зараження сказом потрібен прямий контакт слини скаженої собаки і людської крові. У разі, якщо собака прокусила шкіру необхідно, щоб з рани вилилося якомога більше крові, аби вийшла собача слина. Не треба накладати джгут або іншими способами зупиняти не рясну кровотечу: найкраще промити рану проточною холодною водою. Також важливе значення має кількість укусів: чим більше разів собака вкусила, тим більша ймовірність заразитися сказом від хворої тварини.

2. Наявність господаря у собаки

Якщо вас вкусила ваша власна домашня собака, не бійтеся - шансів заразитися сказом у вас практично немає. Аналогічно і з собакою сусіда чи будь-якою іншою собакою, що має господаря. Для повного заспокоєння поцікавтеся у господаря собаки, коли останній раз робили їй щеплення від сказу. Ще можна поспостерігати за собакою кілька днів - чи адекватно вона себе веде. Набагато більшу небезпеку представляють бродячі собаки. У цьому випадку необхідно звернутися до державної ветеринарної служби, щоб вони прийняли якнайшвидші заходи по вилову даної собаки і взяли у неї аналізи на сказ.

3. Ступінь агресивності собаки

Ознаки сказу: надмірна агресивність собаки, піна з рота, підвищене слиновиділення, хрипкий і верескливий гавкіт. Якщо собака не поводиться агресивно, а вкусила з метою захисту своєї території або їжі, то, швидше за все, собака не заражена сказом. Скажені тварини гинуть досить швидко, тому ймовірність зустрітися з ними в місті вкрай мала. Обов'язково потрібно робити уколи проти сказу тільки в разі укусу до крові хворої на сказ собакою. В інших випадках добре подумайте: можливо, краще варто поберегти своє здоров'я та імунітет.

Джерело: http://korysne.ostriv.in.ua/
Прикріплення: 5301210.jpg (98.1 Kb)
 
StreetRoadДата: Четвер, 12.09.2013, 01:01 | Повідомлення # 11
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 78
Нагороди: 0
Репутація: 1
Статус: Десь пішов
Да уж..я испытал укус на себе,собака как было указано в статье подбежала молча и не лаяла.Следует каждому прочесть этот материал.И я не знаю даже,может посоветовать возить с собой электрошокер.Думаю в тот момент когда собака мне пыталась прокусить ногу я бы успел достать его(электрошокер).Хотя не знаю помог бы он мне или нет

Додано (12.09.2013, 00:56)
---------------------------------------------
В словах Виктора,который мне очень помог в данной ситуации,немного мною было замечено что-то типа того что я не волновался за Диму совсем,и свалил самым первым.Но я то дейсвительно первым и решил откатывать с места проишевствия,но сразу начал набирать Диму на телефон чтобы сказать что бы он сваливал куда глаза глядят оттуда.Но Дима до телефона не мог добратся сразу,он лежал у него в рюкзаке.Как раз по последнему пропущеному вызову было зафиксировано более точное время укуса с расходностью может 3-4 минуты.

Вообще спасибо парням за помощь,также особо спасибо Игорю Волкову который выехал нам на помощь и оставался с нами до последнего в больнице.

Ну а меня как я полагаю ждут уколы от бешенства,и их количество меня не радует.


Повідомлення відредагував StreetRoad - Четвер, 12.09.2013, 01:04
 
GADДата: Четвер, 12.09.2013, 07:25 | Повідомлення # 12
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Спробуй розділити свою "радість " з хазяїном цуциків, гадаю він цього чекає з нетерпінням. Але для цього тобі потрібно зафіксувати все це офіційно у відповідних "конторах". Можливо почни з того, що собака повинен бути перевіреним і тоді уколи ( в разі не виявлення в нього сказу ) не будуть потрібні. Гадаю що повинні знайти його... з такими псами важко сховатися. Він там або працює, або мешкає поблизу. Не втрачай часу.
 
VICTOR787Дата: Четвер, 12.09.2013, 08:36 | Повідомлення # 13
Майор
Група: Пользователи
Повідомлень: 156
Нагороди: 4
Репутація: 4
Статус: Десь пішов
Евгений, я не говорю что ты не переживал за Диму! Думаю нам всем тогда было страшно за свою жизнь, темболие что собаки были агрессивные!
Как мы уже с тобой выясняли, некото из нас не слышал команды"фас" от хозяина, возможно он просто их отпустил, хотя это не снимает с него вины, собак надо выгуливать на поводу и в наморднике! По дой дороге мог ехать кто угодно даже дети, хорошо что их там не было!!!

Додано (12.09.2013, 08:36)
---------------------------------------------
Хорошо что у водителя оказалась аптечка, надо теперь возить с собой аптечку, всякое может случится!

 
GADДата: Четвер, 12.09.2013, 09:10 | Повідомлення # 14
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Аптечка річ потрібна (хоча б мінімум який) а возити потрібно, судячи з ваших оповідей щось так суттєве( шаблю наприклад biggrin )

В мене був випадок, коли мені допомогла фляга з водою. Я просто чмихнув в собаку водою і вона чкурнула з пробуксовкою підіймаючи пилюку. Досить агресивний великий "двортер'єр". Зрозуміло що коли службову цькують це напевно не спрацює. smile

До речі ви можете хором сказати що він нацькував на вас її.
 
GADДата: Четвер, 12.09.2013, 09:11 | Повідомлення # 15
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Аптечка річ потрібна (хоча б мінімум який) а возити потрібно, судячи з ваших оповідей щось так суттєве( шаблю наприклад biggrin )

В мене був випадок, коли мені допомогла фляга з водою. Я просто чмихнув в собаку водою і вона чкурнула з пробуксовкою підіймаючи пилюку. Досить агресивний великий "двортер'єр". Зрозуміло що коли службову цькують це напевно не спрацює. smile

До речі ви можете хором сказати що він нацькував на вас її.
 
Форум » Велофорум » Об'яви та всілякий "флудьож" » Співвідношення тварин і велосипедистів
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Вверх