Четвер, 28.03.2024, 12:39
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: ferox  
Форум » НАШЕ МІСТО » Історія » Історія в публікаціях (Все, що написано про наше місто.)
Історія в публікаціях
GADДата: Середа, 28.12.2011, 20:53 | Повідомлення # 1
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Викладу першим те, що підказало мені зробити цю тему. ))))

http://nasha-druzhkovka.ru/vot-tak-istoriya/

Ну що тут ще можна додати? Хотілося б глянути на книжечку ))) . Я особисто (якщо буде в мене така можливість) обов'язково придбаю. )

Кому це теж цікаво- відписуйтесь тут. А ще б непогано було б знати скільки коштує.)
 
БогунДата: Понеділок, 21.05.2012, 20:43 | Повідомлення # 2
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 13
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Десь пішов
Цікавий форум!

http://forum.milua.org/index.php
 
GADДата: Понеділок, 21.05.2012, 20:55 | Повідомлення # 3
Генералиссимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 7661
Нагороди: 7
Репутація: 6
Статус: Десь пішов
Так, можу ствердити що справді цікавий, я там навіть зареєстрований . smile Інформації море - багато часу потрібно для перегляду всього. Наприклад я тут знайшов інформацію про стоянки римських легіонерів ( ще тих часів) на території України !

Зокрема відвідую теми з ВІМ ( військова- історична мініатюра) smile
 
БогунДата: Неділя, 01.07.2012, 10:13 | Повідомлення # 4
Рядовой
Група: Пользователи
Повідомлень: 13
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Десь пішов
Донецьк завжди був цікавим і дивним містом. Але найбільш дивовижне те, що роботящі донеччани так і залишаються найбільшими прихильниками радянщини. Я далекий від думки, що всі жителі є дітьми партноменклатури. Це більше схоже, мабуть, на незнання і святу впевненість у правоті того самого незнання свого ж таки минулого, я б це назвав - залежність. Минулого кривавого, минулого, за яке заплачено кров’ю їхніх же батьків-дідів, а більшість ще й досі вдячні товаришу Сталіну за їхнє «щасливе дитинство». З деякого часу, на Донеччині, ця тема є табу, вона не обговорюється і не озвучується. 1-2 репортажі у День пам’яті жертв репресій, при цьому скромно не уточнюється - чиїх жертв і хто винен, бо уточнення викличе «осквернєніє свєтлой памяті вождя всєх народов», якому нині модно пам’ятники встановлювати.
А все-таки, жертв чиїх? Сталінських? Так, саме так прийнято їх називати, щоб не розділяти
відповідальність з вождем. Не «жертви радянського режиму» чи «жертви
комуністичного режиму», а «жертви сталінського режиму», от так – персоніфікуй злочин і всі, хто спускав гачок свого нагана у потилицю шахтарю чи ФЗУшнику - ніби і не винні. А вони самі, їхні діти-онуки і досі користуються пільгами за рахунок податків, сплачених дітьми своїх жертв.

Чомусь, у Донецьку пам’ятають лише загиблих у ІІ Світовій війні (Великій вітчизняній війні) від рук фашистів. Ці пам’ятні дати відзначають аж 4 рази (день початку війни, День Перемоги, День визволення Донбасу, День визволення України). Також, проводять траурні мітинги пам’яті євреїв, знищених німцями (пам’ятник стоїть в центрі міста, біля цирку і монумент біля шахти 4/4 біс, хоч там не лише євреї). «Вспомнім всєх поімьонно....» - ревуть динаміки, котяться сльози по щокам ветеранів, дзвенить Дзвін Пам’яті.....(після урочистостей, діти в нього хвилин 30 калатають, по-черзі, а батьки радісно фотографують своїх нащадків). Але...зовсім тихенько, майже таємно проводяться заходи, присвячені пам’яті жертв репресій комуністичного режиму. Півсотні добровольців та родичів жертв....і все? Ні вам салюту з трьох залпів, ні вам схиленого прапора, ні вам пошани....Вам..., розстріляних своїми ж.... Ніяких офіційних «ліц» і посадовців....промов і «вспомнім...», як ніби не радянські поранені солдати були розстріляні радянськими бійцями радянського НКВС, ніби не свої, радянські громадяни розстріляні тими, хто повинен був їх захищати.

Стоїть, одинокий, пам’ятник жертвам радянського комуністичного режиму і ніхто його не згадує, ніким не охороняється, за домальовані крейдою на розіп’ятому тілі неподобства ніхто не відповість, як за осквернення (на відміну від судового переслідування за пошкодження пам’ятника Каннібалу у Запоріжжі), бо при владі колишні радянські партапаратчики і ідейні комуністи, або їх діти. А осуджувати можна лише злочини фашистів, а своїх – нізя-а-а, бо .....не толерантно бачте.....
 
Форум » НАШЕ МІСТО » Історія » Історія в публікаціях (Все, що написано про наше місто.)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Вверх