П`ятниця, 26.04.2024, 13:21
LEVEL
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гость · RSS
Меню сайту
ТІК-ТАК
НОВЕ НА ФОРУМІ
Раздел: [Політичне]
написали в теме:
Раздел: [Що пишуть...]
написали в теме:
Раздел: [Що пишуть...]
написали в теме:
написали в теме:
Раздел: [Магазини]
написали в теме:
Форма входа
КАЛЕНДАР СВЯТ
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
ЗА МАСШТАБ! )))
нові зображення
Радіо Свобода
"ХТО й ЗВІДКИ "
ПОШУК
НАША КНОПКА
Ми будемо вам вдячні, якщо вы размістите нашу кнопку у себе на сайті. Якщо вы бажаєте обмінятися з нами баннерами, пишить у ГОСТЬОВУ КНИГУ:

LEVEL


ЦІКАВІ САЙТИ
Січкарня - портал української молоді! Програми, фільми, музика, українізації та багато цікавого на нашому порталі! Теревені.org.ua - Інформаційно-Розважальний Портал. Новини, музика, гумор, відео, програми, спілкування! каталог сайтів Грані-Т [Vox.com.ua] Портал українця КНИГАРНЯ 'Є' - книжковий інтернет-магазин Пиши українською Малеча - ресурс для сучасних батьків uahq.net - Це програми, ігри, фільми, новини і багато чого іншого kazka.in.ua - Українська казка UKR-sms.org.ua - СМС Українською, sms, прикольні смс, смс коханим та ін. Navsi100.com - Інформаційно-розважальний музичний портал Свій до Свого по Своє Sjogodni.org.ua | СЬОГОДНІ в історії | вагомі ПОДІЇ історії, ВІДКРИТТЯ, видатні люди, море цікавостей...
ПРО МОНЕТИ NEWS
 Блог
Головна » 2011 » Грудень » 14 » Розбудова вело-доріжок у Львові
23:25
Розбудова вело-доріжок у Львові

У Львові будівництво велоінфраструктури іде повним ходом. Перший етап будівництва, запланований на 2011 рік, майже завершено, хоча деякі роботи довелося перенести на наступний рік. Незважаючи на це, уже зараз окремі вело-ділянки вражають своєю продуманістю та "європейськістю".

Фотографії та опис наявної львівської велоінфраструктури - у репортажі Ірини Бондаренко.

Велорозвиток у Львові розпочався зовсім нещодавно. Була розроблена та прийнята Концепція розвитку велоінфраструктури Львова: велоінфраструктуру було вирішено будувати з віддалених районів, на вулицях, де проходить реконструкція, і остаточно завершити роботи та об'єднати усі доріжки в спільну мережу у 2019 році.


Наразі у Львові виконані різні види майбутніх велодоріжок, на яких можна навчитися, як будувати краще.

Так, на вулиці Зеленій передбачені дві широкі велосмуги на узбіччях дороги. Поки що не все у цих велосмугах досконале, зокрема, вони виділені червоним асфальтом скрізь, окрім як на перехрестях - а має бути навпаки, адже червоний асфальт привертає увагу. Велосмуги різко закінчуються на виїзді зі Львова, але це пов'язане уже з обласною радою. Також, поки немає пішохідного тротуару уздовж вулиці, смуги користуються попитом у пішоходів. У всьому іншому вулиця Зелена справляє враження справжньої європейської вулиці.

Велодоріжки, які уже можна помацати, побудовані на вулиці Липинського.

Більше того, на перехресті Липинського збудоване справжнє велосипедне перехрестя, дійсно зручне та безпечне.

Проїзд через перехрестя виділений особливо червоним асфальтом та розміткою згідно з ПДР, трамвайні колії перетинаються під кутом, максимально наближеним до прямого, а заїзд на перехрестя з велодоріжок згладжений, щоб не потрібно було робити різких рухів.

Зверніть увагу: задля підвищення безпеки на перехресті встановлені "острівці безпеки" - вони слугують не тільки як місце, де пішохід може почекати, але і як засоби зниження швидкості автомобілів (за рахунок звуження вулиці), що додатково підвищує безпеку.

В іншому районі міста велодоріжки ще не добудовані, але уже зараз видно, що тільки для велосипедного руху в обидва боки передбачено щонайменше 3 метри: це мінімальна ширина велодоріжки, потрібна для двостороннього руху (зауважимо, наразі в Державних будівельних нормах України передбачено 1,5 метри на двосторонній рух, що є неприйнятним).

Будуються велодоріжки і в центрі, уздовж бульварної частини проспекту Свободи від Оперного театру. Тут велодоріжки будуються частково за рахунок дорожнього полотна, і частково за рахунок технічного тротуару.

На цьому прогулянка візуальною велоінфраструктурою Львова закінчується, і починається частина невізуальної велоінфраструктури. Як ви знаєте, необов'язково будувати скрізь велодоріжки та велосмуги. На деяких вулицях, де низький трафік, або інша конструкція вулиць, є абсолютно допустимим і навіть бажаним створення так званого "спільного простору" (shared space). У даному випадку це означає, що пересування велосипедистів та пішоходів можливе скрізь, а рух автомобілів дозволений зі зниженою швидкістю, що дозволяє підвищує безпеку усіх учасників дорожнього руху.

На вулиці Ужгородській, що веде від Високого замку до центру, зниження руху автомобілів забезпечили створенням спеціальних острівців, аби оминути які водії мають знижувати швидкість.

Велошлях по Ужгородській є частиною туристичного веломаршруту старою частиною Львова, до речі.

Гуляючи шматочками велоінфраструктури Львова почуваєшся спокійно та безпечно. Усі ці острівці безпеки, звуження дорожніх площ роблять місто таким затишним і живим: на вулиці виходять люди, спілкуються, гуляють, у них немає потреби пробиратися крізь купи припаркованих машин або перебігати вісім смуг на 15 секунд світлофора.

Можливо, і Київ теж колись стане містом для людей, а не тільки для машин?  .......................

 А в нас ? 


Переглядів: 1002 | Додав: GAD | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Natali  
0
что тут сказать, молодцы Львовяне))))))

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
LEVEL © 2024
ХМАРТЕГ
ПОДІЛИТИСЯ
VIDEO
[16.11.2013][Мои файлы]
Репчик (0)
[25.10.2011][Мои файлы]
Велоперегони в Краматорську (на день міста) 2011 (4)
[20.10.2011][Мои файлы]
АНОМАЛІЯ (2)
[24.09.2011][Мои файлы]
Змащування (відео від Tolar) (4)
[18.09.2011][Мои файлы]
ВЕЛО-ТУСА (1)
НОВІ БЛОГИ
[04.06.2018]
Коротульки..... (0)
[26.04.2018]
..... до світанку. (0)
[25.03.2018]
Занадто відвертий "Голос" (0)
[24.03.2018]
Ранково культурне :) (0)
[12.03.2018]
Рафаело (0)
[08.03.2018]
Гілочка мімози. (0)
[14.02.2018]
"Уже сьогодні середа!" (0)
Календарь
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
РАДІВА )))
Міні-чат
Про що брешуть
Дружківка
Друзі сайту
ХАРКІВ ТУРИСТ
«Наш формат»
ВЕЛО-СТИЛЬ ХАРКІВ
МТВ Донецьк
www.gre4ka.com.ua - Молодіжний онлайн-журнал Гречка
АНЕКДОТ ДНЯ
anegdot.com.ua
Лічильники
Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
ХВОТА-ШОБ
Photoshop Online
Архив НОВИН
Вверх